Arhīva kalendārs

« May 2014 »
MonTueWedThuFriSatSun
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Jau šo sestdien 31.maijā plkst.12.00 Stāmerienas pagasta atpūtas kompleksā „Vonadziņi", Ludza ezerā notiks Latvijas čempionāta 1.posma sacensības ūdensmotocikliem.

Aicinām visus dalībniekus un atbalstītājus uz Gulbenes novada gleznaino Stāmerienas pagastu.

Sacensību dienā ir domāts arī par aktivitātēm bērniem un iespējām jauki atpūsties visai ģimenei.

Uz tikšanos Stāmerienā! www.udensmocis.lv 

Informāciju sagatavoja:
PA "Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs" kolektīvs
 

23. maija vakarā Matīšus piedziedāja un piedejoja jaunākie Burtnieku novada iedzīvotāji – tur norisinājās IV Burtnieku novada bērnu dziesmu un deju svētki. Svētkos savā mīlestībā pret dziesmu un deju dalījās visu četru novada skolu, sešu kultūras namu un jaunatnes iniciatīvu centra bērnu un jauniešu kolektīvi.

Svētki iesākās ar gājienu pa Valmieras ielu cauri Matīšu centram. Svētku dalībniekus gājienā pavadīja Dikļu pūtēju orķestris, spēlējot jautras, visiem zināmas melodijas. Estrādē, kur notika svētku koncerts, ar lielām ovācijām gājiena dalībniekus sagaidīja krietns skatītāju pulks un pasākuma vadītāji – Kaķis, Lapsa, Vāvere un Zaķēni, kuri kopā ar mazajiem māksliniekiem devās brīnumainā ceļojumā pa Burtnieku novadu un vēl nedaudz tālāk.

Koncerta pirmajā daļā savus priekšnesumus izdejoja dažādu vecuma grupu tautisko deju kolektīvi. Pašiem mazākajiem talkā nāca vidējās paaudzes deju kolektīvs „Līksme”. Liriskas dziesmas par dzimteni un tās krāšņumu izdziedāja skolu kori un ansambļi. Savukārt koncerta otrajā daļā deju grupas rādīja čigānu, indiešu un pat kantrī dejas, bet popgrupas izdziedāja stāstus par dažnedažādiem jautriem piedzīvojumiem.

Burtnieku novada bērnu dziesmu un deju svētki jau kļuvuši par neatņemamu novada kultūras notikumu. Tie dod daudz pozitīvu emociju ne tikai mazajiem dziedātājiem un dejotājiem, bet arī viņu vecākiem, skolotājiem un citiem novada iedzīvotājiem. Šogad svētkos piedalījās vairāk kā 330 jauno mākslinieku.

Fotogalerija lejuplādējama ŠEIT

Papildu informācija:
Zane Ābelīte-Medne
Burtnieku novada pašvaldības
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr.: 20219631
E-pasts: zane.abelite-medne PIE burtniekunovads PUNKTS lv

30.maijā plkst. 16:00 Jāņa Cimzes 200.gadskārtai un draudzes skolotāju semināra 175.gadadienai veltītās izstādes „Dziesmai – trejas dzīves…” atklāšana Valkas novadpētniecības muzejā.

Izstāde būs atvērta līdz 24. augustam.

Informāciju sagatavoja:
Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Brūvere,64707489, 26444002

Tuvojoties 7. jūnijam, kad norisināsies vērienīgais notikums - Dziedāšanas svētku 150. gadskārtai veltītais pasākums jaunajā Dabas koncertzālē Kocēnu novada Dikļos, turpinās pieteikšanās dalībai tirdziņā, kas tiek organizēts šī pasākuma ietvaros.

Tirdzniecības vietas tiks izvietotas Neikenkalnā Dikļos un tirgošanās laiks 7. jūnijā plānots no plkst.12.00 līdz plkst. 21.00. Interesenti aicināti pieteikties līdz 30. maijam. Tirdzniecības vietu skaits ir ierobežots.

Tirdziņā atļauts tirgoties juridiskām personām un fiziskām personām, kuras realizē pašu audzētu un pārstrādātu lauksaimniecības produkciju, pašu gatavotus amatniecības izstrādājumus, kas cieši saistīti ar vietējo tradīciju.

Tirdzniecības organizators ir Kocēnu novada dome, kontaktpersona Inna Krēsliņa, tālr.: 26486115.

Informāciju sagatavoja:
Eva Eglīte
Attīstības nodaļas vadītāja
Kocēnu novada dome
Tālr.: 642 07683
E-pasts: eva.eglite PIE kocenunovads PUNKTS lv
www.kocenunovads.lv

 

eva.eglite PIE kocenunovads PUNKTS lv

Šīs nedēļas nogalē, 31. maijā, plkst.19.00, aicinām doties uz Latvijas un Igaunijas pierobežu, jo Valkas brīvdabas estrādē kopā ar Latvijas un Igaunijas koriem svinēsim tautasdziesmu apkopotāja, latviešu kora mūzikas pamatlicēja un profesionālās mūzikas aizsācēja, Jāņa Cimzes 200. jubilejas gadu. Unikālo pasākumu “Cimzes kods” filmēs Vidzemes, Igaunijas un Korejas nacionālās televīzijas (KBS). To vēlāk pārraidīs Latvijas reģionu televīzijā Re:TV.

Akreditācijas kartes plašsaziņas līdzekļu pārstāvji varēs saņemt Tūrisma informācijas birojā, Rīgas ielā 22, Valkā, līdz plkst.16.00.

Dziesmu ciklā “Cimzes stunda” izskanēs četri pirmatskaņojumi ar Jāņa Petera vārdiem, kurus lielkoncertam radījuši latviešu komponisti Raimonds Pauls, Mārtiņš Brauns, Selga Mence un igauņu komponists Renē Espers. Koncerta “Cimzes kods” mākslinieciskie vadītāji būs Jānis Petrovskis un Sirje Pess (Igaunija), režisors Aivars Ikšelis.

Valkas pilsētas kultūras namā tieši pusdienlaikā (plkst. 12) notiks konkursa “Jaunā dziesmu rota” otrā kārta, kurā Rīgas Latviešu biedrības kamerkora “Austrums” (mākslinieciskais vadītājs Ārijs Šķepasts), Alūksnes pilsētas Tautas nama skolotāju kora “Atzele” (mākslinieciskais vadītājs Jānis Baltiņš) un Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas kamerkora “Fortius” (mākslinieciskā vadītāja Māra Marnauza) izpildījumā varēs noklausīties divpadsmit jaunas latviešu tautasdziesmu apdares.

Savukārt, septiņos vakarā Valkas brīvdabas estrādē (Heidelbergas parkā) izskanēs svētku koncerts “Cimzes kods”. Tajā piedalīsies Latvijas jauktie un zēnu kori, kā arī kori no Igaunijas – ap 2000 dziedātāju. Arī – Igaunijas Valsts akadēmiskais vīru koris un Bruņoto spēku orķestris, Igaunijas Nacionālās operas solists Renē Soms un Latvijas Nacionālās operas soliste Ilona Bagele. Uz skatuves stāsies pagājušās vasaras Dziesmu un deju svētku koru karu Lielās balvas ieguvējs – Latvijas Kultūras akadēmijas jauktais koris “Sōla”, kā arī dūdu un bungu grupa “Auļi” un saksofonu kvartets “n[ex]t move”.

Informāciju sagatavoja:
Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Brūvere, 64707489, 26444002

Piektdien, 30. maijā, pulksten 22:00, radošajā telpā 309. kabinets, notiks sezonas noslēguma koncerts ar viesiem Freddy Marx Street (UA), Lafidki (KH/FR/LV), Beachers (UK/LV) un Ramequin De La Quiche (CH/LV)

Freddy Marx Street ir dziesminieks no Ukrainas, kura mūziķa karjera sākās brīdī, kad viņš, pateicoties salauztai kājai paņēma rokās ģitāru. Ģimenes biežā pārceļošana un mācības kara skolā interesi par mūziku nemazināja – tieši otrādi, deva iedvesmu un spēku turpināt.

https://soundcloud.com/freddy-marx-street

Lafidki ir šobrīd Latvijā dzīvojošā eksperimentālās elektroniskās mūzikas darboņa Safija Vonga (Saphy Vong) soloprojekts, kura radītās mūzikas plūdumā ikviens var viegli saklausīt viņa austrumnieciskās saknes.

https://soundcloud.com/lafidki

Beachers ir jauns eksperimentālās/ambientās elektronikas solo projekts, ko īsteno Derils Vorsingtons (Daryl Worthington), kas iepriekš bija pazīstams ar skatuves vārdu Kostoglotov. Valkā viņš iemēģinās savu jauno programmu.

https://soundcloud.com/beachers

Ramequin De La Quiche ir sintezatormūziku mīlošs politikas, sociālo un nacionālisma jautājumu pētnieks no Ženēvas, kas ik pa laikam mēdz uzspēlēt savus mīļākos ierakstus kādā jautrā ballītē.

https://soundcloud.com/ramequin-de-la-quiche

Pasākuma laikā vēl pēdējo reizi būs iespējams apskatīt Latvijas Mākslas akadēmijas studentu Artūra Lāča un Kristas Jūlijas Kreišmanes “Vieglas uzvedības izstādi”.

Izstāde aicina skatītājus uz vieglu uzvedību attiecībās ar laikmetīgo mākslu. Šķiet, ka joprojām ir pārāk daudz cilvēku, kuri izdzirdot, ka kāds studē mākslu, uzreiz pieņem, ka tiek gleznotas klusās dabas ar ziediem un ainavas. Ar šo izstādi, mākslinieki vēlas iepazīstināt ar mākslas formu dažādību un ļaut skatītājam “iemest aci” autoru uzvedībā un sekās, ko tā radījusi.

Sākums: 22:00

Ieeja: 2,5 EUR

Informāciju sagatavoja:
Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Brūvere, 64707489, 26444002