Arhīva kalendārs

« May 2014 »
MonTueWedThuFriSatSun
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Piektdien, 23. maijā, plkst. 18:30 Matīšu pagasta estrādē norisināsies IV Burtnieku novada bērnu dziesmu un deju svētki. Tajos savu māku rādīs bērni un jaunieši no visām četrām novada skolām - Burtnieku Ausekļa vidusskolas, Rencēnu, Matīšu un Ēveles pamatskolas. Svētkus kuplinās pagastu kultūras namu pašdarbības kolektīvi. 

Svētki sāksies ar svinīgu gājienu no ūdenstorņa pa Valmieras ielu uz estrādi. Koncerta noslēgumā paredzēta uguņošana, pēc kuras plkst. 22:00 visi dalībnieki būs laipni aicināti uz diskotēku. Pasākuma organizatori sagatavojuši arī vairākus pārsteigumus mazajiem dziedātājiem un dejotājiem.

Burtnieku novada bērnu dziesmu un deju svētki jau kļuvuši par neatņemamu novada kultūras notikumu. Tie dod iespēju mazajiem dziedātājiem un dejotājiem atrādīt pa gadu apgūto un dalīties dziesmas un dejas priekā citam ar citu.

 

Papildu informācija:
Zane Ābelīte-Medne
Burtnieku novada pašvaldības
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr.: 20219631
E-pasts: zane.abelite-medne PIE burniekunovads PUNKTS lv

Līdz 13. jūnijam Kocēnu 1.bibliotēkas Velvju zālē (Alejas ielā 4, Kocēnos) ir aplūkojama izstāde "Neona mistērija".

Izstāde ir kā savdabīgs gaismas šovs, kas ietverts fotogrāfijās un interesantās vizualizācijās tumšā telpā, aicinot neona mistikas pasaulē. Izstādi veido SIA „Fototapetes LV".

Bibliotēkas darba laiks - katru darba dienu no plkst. 10.00 – 17.00. Ieeja – bez maksas.

Foto no izstādes pieejams šeit

Informāciju sagatavoja:
Eva Eglīte
Attīstības nodaļas vadītāja
Kocēnu novada dome
Tālr.: 642 07683
E-pasts: eva.eglite PIE kocenunovads PUNKTS lv
www.kocenunovads.lv

 

Sestdien, 24.maijā, plkst.14.00 Valmieras muzeja Izstāžu namā tiks atklāta mākslinieka Leo Kokles 90 gadu dzimšanas dienai veltīta piemiņas izstāde, kurā ietverti mākslinieka dzīvesbiedres Terēzes Kokles privātkolekcijā glabātie darbi.

Leo Kokle (1924.gada 3.marts – 1964.gada 7.decembris) bija latviešu gleznotājs un portretists, jauno mākslinieku darbu izstāžu tradīcijas iniciators, tautā populārs un iemīlēts mākslinieks un viens no talantīgākajiem sava laika gleznotājiem. No 1942. līdz 1944.gadam L. Kokle apguva glezniecību mākslinieka un skulptora Jāņa Tilberga glezniecības studijā, vēlāk trīs gadus mācījās Latvijas Mākslas akadēmijas glezniecības nodaļā, kuru nepabeidza veselības dēļ. No 1948. līdz 1952.gadam L. Kokle strādāja par mākslinieku Paula Stradiņa izveidotajā Medicīnas vēstures muzejā, bet 1952.gadā kļuva par Mākslinieku savienības biedru un bija tās valdes loceklis.

Leo Kokle bija aktīvs mākslas dzīves veidotājs un vērtētājs. Viņš strādāja visos žanros, bet mākslas kritiķi īpaši novērtēja viņa portretus un klusās dabas.

Mākslinieku saistījis vienkāršais, būtiskais un patiesais, lielākajai viņa radīto darbu daļai raksturīgs biezs gleznojums, uzrādot uzlēcienā temperamentīgu, ritmisku paņēmienu. Krāsu gamma darbos parasti ir noskaņota zaļganās, zilganās vai brūnganās pasāžās. Ainavās un portretos ir kāpināts ekspresionisms un dramatisms, atbrīvojot formas akadēmismu līdz krāszieda hegemonijai. Leo Kokle bija viens no pirmajiem māksliniekiem, kurš pēckara laikā meklēja jaunu attieksmi pret attēlojamo personu portretā, cenšoties izteikt viņa profesijas būtību.

Izstādes atklāšanā piedalīsies arī mākslinieka dzīvesbiedre Terēze Kokle, un tā būs apskatāma līdz 18.jūnijam.

Savukārt 30.maijā plkst.16.00 Valmieras muzejā tiks atklāta Rolanda Krišjāna gleznu izstāde „Karuselī”.

Mākslinieks Rolands Krišjāns beidzis Jāņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolu 1984.gadā un Latvijas Mākslas akadēmiju 1993.gadā. Kopš akadēmijas beigšanas strādā kā brīvmākslinieks. Darbi atrodas privātkolekcijās Latvijā, Krievijā, Vācijā, Beļģijā, Francijā, Amerikā, Kanādā un Zviedrijā. Savā glezniecībā turpina attīstīt un padziļināt meistarību klasiskajos žanros un sižetos – ainavās, portretos, klusajās dabās, marīnās. Beidzamajā laikā „iemēģina roku” arī abstraktajā virzienā. Tas dod iespēju no cita skatupunkta redzēt līdz šim paveikto un dod jaunus impulsus dažādajiem formālajiem risinājumiem. Krāsa, gaisma, faktūra – tie ir izteiksmes līdzekļi, kas mākslinieku ir saistījuši visu šo laiku gan reālistiskajos, gan abstraktajos darbos.

Izstāde būs apskatāma līdz 28.jūnijam.

Informāciju sagatavoja:
Justīne Deičmane
Valmieras pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību un tūrisma nodaļas
sabiedrisko attiecību speciāliste
Mob. tālr.: 26186068

 

 

Sestdien, 24. maijā, Burtnieku novada Valmiermuižā norisināsies Olimpiešu parka piecu gadu jubilejas svinības. Svinību laikā gan 2014. gada ziemas Olimpisko spēļu medaļnieki un dalībnieki, gan sportisti, kuri piedalījušies un nozīmīgus rezultātus Olimpiskajās spēlēs uzrādījuši senāk, papildinās parka kociņu audzi, savukārt olimpieši, kuri parkā kociņus iestādījuši jau iepriekš, dosies apskatīt, kā tie paaugušies. Pievakarē Valmiermuižas parkā skanēs svētku koncerts ar jauno operas mākslinieku piedalīšanos. Visi laipni aicināt!

Svinību programma:

Plkst. 14:00 Olimpiešu un sporta draugu tikšanās, jaunu koku stādīšana Olimpiešu parkā. Piedalās: Jānis Lūsis, Ivans Bugajenkovs, Elvīra Ozoliņa, Artūrs Matisons, Ivo Lakučs u.c.

Kokus stādīt aicināti: Oskars Ķibermanis, Oskars Melbārdis,  Māris Onskulis, Jānis Skrastiņš, Raimonds Vilde, Jānis Karlivāns, Aigars Fadejevs, Jānis Ķipurs, Pāvels Seļivanovs, Dainis Kūla.

Plkst. 16:00 Populāru melodiju koncerts Valmiermuižas parkā. Piedalās operas mākslinieki Diāna Rudāne un Miervaldis Jeņčs. Koncertmeistars Gints Bērziņš. Uzstājas Valmieras pagasta jauniešu deju kolektīvs „Sadancis”.

Olimpiešu parks izveidots 2009. gadā, pēc tam, kad no 2008. gada vasaras Olimpiskajām spēlēm Pekinā BMX riteņbraucējs Māris Štrombergs mājās pārveda zelta medaļu, bet izcilais olimpietis Jānis Lūsis svinēja ievērojamu jubileju. Parka izveides idejas autori ir BMX sporta klubs „Tālava”. Parks ir unikāls ar to, ka kokus tajā stādījuši gan Valmieras tuvākajā apkārtnē dzīvojoši olimpieši, gan pasaules Olimpiskie čempioni.

Papildu informācija:
Zane Ābelīte-Medne
Burtnieku novada pašvaldības
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr.: 20219631
E-pasts: zane.abelite-medne PIE burtniekunovads PUNKTS lv

2.jūnijā Vidzemes koncertzālē „Cēsis” uzstāsies viens no atzītākajiem Latvijas pianistiem - Armands Ābols. Koncerta programmu ir veidojis pats mākslinieks, balstoties uz to, lai koncerts būtu kontrastējošs un stilistiski dažāds.

Koncertam būs divas daļas. Pirmajā, tiks atskaņoti Karlosa Lavina un Franča Šūberta skaņdarbi, turpretim otrajā koncerta daļā – Sergeja Prokofjeva darbi.

„Ilgus gadus pavadot Čīlē, vēlējos nospēlēt kādu Čīles komponista darbu. K. Lavina (viens no pašiem pirmajiem Čīles komponistiem) svītā, ko atskaņošu, ir stipri jūtama franču impresionisma ietekme. Līdz šim Šūberta mūziku esmu spēlējis maz, tādēļ vēlējos programmā iekļaut 4 Ekspromtus. Savukārt Prokofjeva baleta Romeo un Džuljeta mūzika ir viens no skaņdarbiem, ko izjūtu visvairāk no šī komponista daiļrades, tā, manuprāt, ir brīnišķīga un ļoti emocionāla mūzika,” stāsta pianists Armands Ābols.

Ikviens pensionārs, skolotājs, students, skolēns ir aicināts izbaudīt šo koncertu, iegādājoties biļetes ar 60% atlaidi (pie ieejas koncertzālē būs jāuzrāda personas apliecinoši dokumenti). Biļetes iespējams iegādāties Biļešu Paradīzes kasēs visā Latvijā, kā arī Vidzemes koncertzāle “Cēsis” kasē Raunas ielā 12/1, Cēsis, Cēsu novads, LV-4101.

Sīkāka informācija par biļešu iegādi: 64119921

Informāciju sagatavoja:
Sanita Ozoliņa
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālrunis: 26323463, e-pasts: sanita.ozolinja PIE gmail PUNKTS com