Arhīva kalendārs

« June 2013 »
MonTueWedThuFriSatSun
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Pavasarī Mēru muižā atklāja Saulaino virtuvi, kura šobrīd ir pirmsjāņu gaidās, taču jau 19.jūnijā pl.11:00; 14:00 un 17:00 Smiltenes novada muzejā Mēru muižā darbosies Jāņu siera darbnīca ar Jāņu siera siešanu, uz kuru aicināti pieteikties iepriekš visi interesenti, zvanot muzeja vadītājai uz tālruni 29227562.

Savukārt no no 9.līdz 19.jūlijam Smiltenes novada muzejā Mēru muižā darbosies bērnu vasaras teātris “Panda”. Bērniem tās būs 10 jaukas kopā pavadītas dienas, kuru laikā būs gan teātra nodarbības, gan mūzika, gan daba un vēsture!

Arī šim pasākumam ir nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās, zvanot uz iepriekš minēto tālruni.

 

Uz tikšanos Mēru muižā!  

 

Informāciju sagatavoja:
Zinaida Bērza
Smiltenes novada muzeja vadītāja

Vakara ieskaņā dabas draugiem maģisko jāņuzāļu ārstnieciskos noslēpumus atklās pirtniece Anna Lutere, gardēži varēs piedalīties Jāņu siera siešanā, notiks vainagu vīšana un jautra svētku ieskandināšana kopā ar pazīstamo Lēdurgas folkloras kopu «Putni». Vīri varēs mēroties spēkiem alus dzeršanas sacensībās, kamēr sievām būs iespēja rotāties dažādos tautastērpos.

Lustēšanas garu iedzīvinās Amatas novada pašdarbības kolektīvu lielkoncerts «Sens, tik sens ir šis stāsts».

Galveno varoņu lomas izspēlēs aktieri no trim novada amatierteātriem, spriganus deju rakstus izdejos vesels pulks amatiešu - Amatas pamatskolas 1.-4. klašu deju kolektīvs, vidējās paaudzes deju kolektīvi «Amata» un «Skujene», kā arī līnijdeju grupas no Amatas un Zaubes, bet ar sirsnīgām meldijām sirdis atraisīs Amatas pamatskolas meiteņu ansamblis, Zaubes jauktais koris un vīru koris «Cēsis».

 

 

Pēc lielkoncerta notiks uguns rituāls saules pavadīšanai, bet līdz ar tumsas iestāšanos svinētāji varēs vērot īstu gaismas brīnumu - tiks aizdegta mākslinieka Zigmunda Viļņa ugunsziedu skulptūru pļava. Tieši pusnaktī visi svinētāji varēs sadancot Cēsu pūtēju orķestra zaļumballē, bet tie, kas vēlēsies izlocīt balsis, būs aicināti uz kopīgu sadziedāšanos un skanīgu Jāņu rītausmas sagaidīšanu.

 

Informāciju sagatavoja:

Indra Paseka

Amatas novada tūrisma infomācijas centrs