Arhīva kalendārs

« November 2013 »
MonTueWedThuFriSatSun
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Posies, pērc, pārdod un piedalies Ziemassvētku tirdziņā „Dabas bode”! Sestdien, 14. decembrī no saullēkta līdz saulrietam Kārķos ceļa Ziemeļu stīgas 99.kilometrā notiks Ziemassvētku tirdziņš „Dabas bode” (veikala „Bode” telpās). Aicināti piedalīties visi novada ražotāji, mājamatnieki, visi kuram ir ko piedāvāt. Ziemassvētku galdam noderēs putraimdesas, skābēti kāposti, zirņi, piparkūkas, medus, tējas, kāds stiprāks dzēriens. Aicināti arī rokdarbnieki piedāvāt adījumus, koka izstrādājumus, rotaļlietas, rotaslietas, pinumus, sveces, Ziemassvētku rotājumus u.c. noderīgas lietas.

Sāc jau gatavoties laikus – ja Tev ir vistas – krāj olas, ja Tev ir mežs – sien slotas, ja Tev ir āboli – gatavo sukādes! Viss būs tirdziņam noderīgs !

Darbosies dāvanu saiņošanas darbnīca, Laimes aka, Rūķu kafejnīcā varēsi mieloties ar cukurvati, karstvīnu un citiem našķiem, pantiņu darbnīcā izvēlēties skaistus vārdus un domas, šneiderienei uz vietas pasūtīt un sašūt dāvanu maisu. Bērniem būs iespēja darboties pārsteigumiem bagātā Svētdienas skolas organizētā piparkūku garnēšanas un cepšanas darbnīcā. Atbalstīsim vietējos amatniekus un ražotājus, izvēloties vietējo produkciju, sagādāsim tuvajiem un mīļajiem īpašas dāvaniņas svētkos!

 Nāc un baudi Ziemassvētku gaidīšanas prieku!

 Interese ir liela, tādēļ piesaki savu placi laikus!

*saule lec pulksten 8.49

*saule riet pulksten 15.40

 

 

Informāciju sagatavoja:

Kārķu pagasta pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Sandra Pilskalne, 26391447

 

21.novembrī notika Jonathan SPA Estate atklāšanas svētki Amatciemā. 2 gadu laikā ģimene no Blatkrievijas ēkas pabeigšanai un pielāgošanai viesnīcas vajadzībām ir investējusi vairāk kā 950 000 latu. Darbā ir pieņemti 25 darbinieki no tuvējās apkārtnes. Idejas un dizaina autore ir Jonathan SPA Estate īpašniece Oksana Shapovalova: "Mana ģimene vienmēr ir vēlējusies nokļūt tādā vietā, kur varētu aizmirst par visu, kas nomāc, - par pilsētas steigu, raizēm un grūtībām, jo tikai tā atpūta var būt īsta. Mēs devāmies uz dažādām valstīm un gribējām atrast vietu, kas sniegtu mums visu nepieciešamo: dabas mierinošo skaistumu, ērtus numurus, gardu virtuvi, augstākā līmeņa pakalpojumus un aizraujošas izklaides. Taču itin visur kaut kā pietrūka. Tad mēs nolēmām radīt projektu, kurā tiktu apvienots viss, ko mēs paši mīlam. Esam atraduši visskaistāko un vismājīgāko vietu Eiropā - Amatciemu... Un, šeit mēs īstenosim ne tikai savu, bet arī daudzu citu cilvēku sapni..."

Viesnīca Jonathan Spa Estate Amatciemā patiesi ir neparasta - gleznainas ainavas ieskauta, tā apvieno neskartas dabas gaisotni ar eleganti izsmalcinātu interjeru, augstākiem standartiem atbilstošu sirsnīgu un atturīgi neuzbāzīgu viesmīlību, kā arī ekoloģiski tīrus un augstvērtīgus materiālus un pārtikas produktus. Astoņi labiekārtoti numuriņi ar terasēm un skatu uz ezeru. SPA komplekss ar slēgtu baseinu, turku un somu pirtīm, šungita istabu un klasiskas, ajūrvēdiskas un taizemiešu masāžas zonām. Kosmetologa kabinets piedāvā visdažādākās procedūras sejai un ķermenim, kā arī manikīra, pedikīra un matu meistara pakalpojumus. Patīkamo atmosfēru rada mājīgais dizains, biokamīni, mūzika un sveces. Telpas konferenču, semināru un lietišķu tikšanos rīkošanai līdz 15 cilvēkiem. Jonathan Club mērķis - apvienot un atbalstīt tos, kas saprot pilnvērtīgas atpūtas dziļāko jēgu.

 

Tel. viesnīcai 25606066, SPA 26667007. 

Piektdien, 29. novembrī, plkst. 15.00 Kocēnu novada Dikļu kultūras un tūrisma informācijas centra telpās tiks svinīgi atklāta Pirmo Dziesmusvētku ekspozīcijas kinozāle, kas tapusi ar Borisa un Ināras Teterevu fonda finansiālu atbalstu 2750 latu apmērā.

Projekta „Latvijas Dziesmusvētku šūpulis - Dikļu zīme Eiropas kartē" ietvaros iegādātas ekspozīcijas pilnveidei nepieciešamās iekārtas – platekrāna televizors un kinozāle, kā arī sadarbībā ar Vidzemes televīziju sagatavota dokumentāla īsfilma „Dziesmusvētki no šūpuļa līdz mūsdienām”, kurā pirmo Dziesmusvētku dalībnieku tēlos iejutās Valmieras Kultūras centra vīru koris „Imanta” (diriģente Irēna Zelča). Noskatoties īsfilmu, ikvienam ekspozīcijas apmeklētājam būs iespēja iegūt izsmeļošu un vizuāli kvalitatīvu informāciju par Dziesmusvētku tradīcijas attīstību no tās aizsākumiem Dikļos līdz mūsdienām.

 

Kā pastāstīja projekta vadītāja Inna Krēsliņa, kinozāles atklāšanas pasākumā izskanēs pateicības vārdi projekta īstenošanā iesaistītajām personām – darba grupai – Initai Hihalovskai, Brigitai Jaunītei, Kristīnei Līdakai un Guntim Naglim, Kocēnu novada domes priekšsēdētājam Jānim Olmanim par atbalstu ekspozīcijas jauno telpu izveidē, vīru korim „Imanta” un tā diriģentei I.Zelčai, kā arī citiem labdariem.

 

Projekta mērķis ir latviskās identitātes saglabāšana un vietējo iedzīvotāju kultūrvides pilnveidošana, saglabājot vienu no senākajām un izcilākajām tradīcijām Dikļos - kordziedāšanu. 

Informāciju sagatavoja:
Elīna Upīte
Jaunatnes lietu un sabiedrisko attiecību speciāliste