Arhīva kalendārs

« November 2013 »
MonTueWedThuFriSatSun
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Kad tuvojas gada nogale un cilvēki tiecas pēc patiesām vērtībām, ir laiks paskatīties uz pasauli ar atvērtu sirdi. Šajā laikā uz Latvijas pilsētām un ciemiem dosies Eņģeļu ekspresis, aicinot ikvienu atbalstīt labdarības kustību „Eņģeļi pār Latviju”. Valmierā Eņģeļu ekspresis viesosies 24.novembrī no plkst.11.00 līdz 13.00 laukumā pie Valmieras Kultūras centra. Pasākuma ietvaros iedzīvotāji būs aicināti atnest mājās uzkrātās monētas, lai ziedotu sava reģiona smagi slimo bērnu ārstēšanai.

            Piecu gadu laikā ir saziedoti 1 952 584 lati un palīdzēts 650 bērniem, kuru ārstēšana nav tikusi iekļauta valsts apmaksātajos medicīnas pakalpojumos. Palīdzēts arī daudzām Valmieras un tuvākās apkārtnes ģimenēm, piemēram, apmaksāti ārstniecības kursi un operācijas ārvalstu klīnikās, delfīnterapijas kursi, iegādāti ortozes un kustību terapijas trenažieri. Pat tad, ja personiski nepazīstam šos bērnus, noteikti zinām kādu, kas pazīst viņu vecākus, māsas, brāļus, vecmāmiņas... Mums ir iespēja viņiem palīdzēt. Darīsim to!

            Pasākuma laikā uz labiem darbiem aicinās Latvijas Neatkarīgās televīzijas ētera personības, bet par cienastu rūpēsies „Rimi”.

Labdarības kustības „Eņģeļi pār Latviju” komanda apliecina, ka valmieriešu ziedotā nauda tiks izmantota Valmieras un tuvākā reģiona bērnu ārstēšanai.        

Eņģeļu ekspresis ienesīs Valmierā Ziemassvētku brīnuma sajūtu!

 

 


No 28. oktobra līdz 12. novembrim Cēsīs norisinājās fotokonkurss „Cēsis stāsta stāstus”.  Pavisam konkursam tika iesūtītas 143 fotogrāfijas, kurās pilsētas stāstus dažādos gadalaikos un diennakts stundās ir iemūžinājis 41 fotogrāfs. Viņu starpā ir ne tikai cēsnieki, bet arī citu Latvijas novadu iedzīvotāji un pat ārzemju tūristi, kuri vasarā apmeklēja pilsētu. 
Iesūtīto fotogrāfiju klāsts, tēmas, noskaņas un kvalitāte pārsteidza ikvienu, kas balsoja Facebook.com un Cēsu mājas lapā, kā arī žūrijas komisiju.  Izvēlēties bija grūti, tāpēc, ņemot vērā skatītāju balsojuma un žūrijas vērtējumu, sākotnējo 20 fotogrāfiju vietā tika atlasītas 30.

 

Tās visas būs apskatāmas izstādē "Cēsis stāsta stāstus", kura tiks atklāta Latvijas dzimšanas dienā – 18.novembrī plkst. 15:00 Cēsu Tūrisma informācijas centrā, Pils laukumā 9. Izstādes atklāšanā trīs autoriem tiks pasniegtas arī veicināšanas balvas - "Par vislielāko skatītāju balsojumu skaitu", "Labākais žūrijas vērtējumā" un "Emocionālākais stāsts". Izstāde būs apskatāma līdz 2014.gada 12.janvārim.

 

Šāds konkurss, kuram seko izstāde, Cēsīs tiek rīkots jau trešo gadu kā dāvana Latvijai dzimšanas dienā, un katru gadu tam ir cita tēma. Šī gada tēma bija veltīta stāstiem, kurus stāsta pilsēta. Ņemot vērā pilsētas vēsturi, stāstu Cēsīm ir daudz – katram cilvēkam, vietai, ainavai un pasākumam. Stāstus var ne tikai sadzirdēt un izdzīvot, bet arī saredzēt caur foto objektīvu, emocijām, krāsām un cilvēku mīmikām. Un katrs cilvēks vienu un to pašu stāstu izstāstīs savādāk, pat tad, ja stāsta izklāstā talkā nāk fotokamera. Visas konkursam iesūtītās fotogrāfijas apskatāmas Cēsu mājas lapā sadaļā "Galerijas" vai šajā saitē - http://ejuz.lv/cesukonkurss

 

Informāciju sagatavoja
Andra Magone
Cēsu Tūrisma attīstības un informācijas centra vadītāja
Pils laukums 9, Cēsis, Cēsu novads, LV-4100
Tālr.+371 64127646, fax +371 64107777
andra.magone PIE cesis PUNKTS lv, skype: andra.cesis

Dejosim! Tas ir kā aicinājums visiem, kam patīk tautas deja, visiem, kuri ne tikai dejo paši, bet mīl deju un ar prieku skatās katru deju pasākumu.

Ir pagājis gads, un atkal ir klāt kārtējais Valmieras deju kopas „Pastalnieki” organizētais skatuviskās tautas dejas koncerts, kurā piedalās mūsu draugi no tuvākiem un tālākiem Latvijas novadiem.

Šogad mūsu koncertā piedalīsies vidējās paaudze deju kopas „Vidzeme” no Madonas un „Gauja” no Valmieras, kuri ir pagājuša gada deju svētku skates laureātu pulkā. Tāpat piedalīsies mūsu ilggadējie draugi no Priekuļiem „Jumis” un jauniešu deju kopa „Zelta Virpulis”. Jaunais, bet radošais Swedbank deju kolektīvs no Rīgas, Iecavas vidējās paaudze deju kolektīvs, Deju svētku laureāti – jauniešu deju kolektīvs „Sadancis”, protams, arī paši „Pastalnieki”, un ar kārtīgu ragu mūziku to papildinās pūtēju orķestris „Signāls”.

 

Dejotprieku kopā ar mums aicinām izbaudīt sestdien, 23.novembrī, plkst.17.00 Valmieras Kultūras centrā.

 

 

Informāciju sagatavoja:

VPDK „Pastalnieki”

25.novembrī gaidāma otrā tikšanās Valmieras kultūras kartes īpašniekiem. Šoreiz tā tiks organizēta kā ekskluzīva ekskursija pa Valmieras drāmas teātra telpām. Apmeklētāji iepazīs teātra aizkulises, grimētavā uzzinās, kā aktierus spēj nopūderēt līdz nepazīšanai, gūs pārsteidzošu pieredzi, redzot, cik plašas ir teātra nama telpas, kurās tiek glabāti izrāžu rekvizīti, kā arī uzzinās, cik cilvēku tiek iesaistīti vienas izrādes tapšanā. Aizraujošā stāstījumā ekskursantus pavadīs aktieris Arnolds Osis.

            Ekskursija tiks organizēta divos laikos – plkst.12.00 un plkst.15.00, lai piedzīvojumā varētu doties lielāks skaits kartes īpašnieku. Vienas ekskursantu grupas lielums ir ierobežots – 30 cilvēki, tāpēc aicinām interesentus pieteikties līdz 21.novembrim, zvanot pa tālruni 26186068 vai sūtot e-pastu info PIE valmiera PUNKTS lv, precizējot vēlamo laiku – plkst.12.00 vai 15.00, kā arī nosaucot savas kartes numuru. Dalība ekskursijā ir bez maksas!

            Lai veicinātu vietējo kultūras pasākumu apmeklētību un akcentētu Valmieru kā pilsētu ar bagātīgu un kvalitatīvu kultūras piedāvājumu, Valmieras pilsētas pašvaldība sadarbībā ar Valmieras pilsētas un tuvākās apkārtnes kultūras iestādēm vienojās projektā „Valmieras kultūras karte”. Personalizētās kartes ideja ir piedāvāt tās īpašniekam iespēju par izdevīgāku cenu apmeklēt kultūras un atpūtas pasākumus astoņās kultūras iestādēs – Valmieras Kultūras centrā, Valmieras drāmas teātrī, Valmieras muzejā, mākslas „Galerijā Laipa”, džeza klubā-restorānā „Parks”, kinoteātrī „Gaisma”, Jāņa Daliņa stadiona Sporta rehabilitācijas centrā un Dikļu pilī. Jāpiebilst, ka projekta sadarbības partneri ir arī Valmieras integrētā bibliotēka un Valmieras Valsts ģimnāzijas galerija „Ledus pagrabs”.

            Lai saņemtu Valmieras kultūras karti, neierobežotā laika periodā jāapmeklē sarīkojumi piecās no astoņām kultūras iestādēm. Iegādājoties biļeti uz pasākumu, jālūdz kasierim uzspiest zīmodziņu Valmieras kultūras kartes brošūrā īpaši šim mērķim paredzētā vietā. Kad aizpildītas vismaz piecas no astoņām zīmogiem paredzētajām vietām, Valmieras Tūrisma informācijas centrā, Rīgas ielā 10 varēs apmainīt zīmogu kartiņu pret Valmieras kultūras karti.

Valmieras kultūras karti savā īpašumā ieguvuši jau 249 cilvēki.

Informāciju sagatavoja:
Justīne Deičmane
Valmieras pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību un tūrisma nodaļas
sabiedrisko attiecību speciāliste

 

Līdz 30.novembrim Valmieras muzeja 2.stāvā aplūkojama izstāde „Tiem, kas glāba pasauli”, kas veltīta Černobiļas atomelektrostacijas (AES) avārijā cietušajiem, kā arī avārijas seku likvidēšanas dalībniekiem. Izstāde tapusi, pateicoties Latvijas Ugunsdzēsības muzejam, kā arī biedrībai Latvijas savienība „Černobiļa”.

            Izstādes materiāli – fotogrāfijas, dokumenti, goda raksti, priekšmeti un citas traģēdijas liecības – apliecina Černobiļas AES avārijas seku likvidēšanas dalībnieku upurēšanos, glābjot pasauli no radiācijas briesmām. Tā kā izstādes mērķis ir informēt un izglītot par katastrofu, kas notikusi laikā, kad mūsdienu skolēni vēl nebija dzimuši, to aplūkot īpaši aicināti Valmieras un tuvākās apkārtnes izglītības iestāžu audzēkņi.

Černobiļas AES (Pripjata, Ukraina) kodolkatastrofa notika 1986.gada 26.aprīlī, kad, eksperimentējot ar jaudas samazināšanu reaktora dzesēšanas sistēmai, uzsprāga AES ceturtais reaktors. Radioaktīvie izmeši ar vēju un nokrišņiem piesārņoja lielāko daļu Eiropas. Katastrofas rezultātā ar radiāciju saindējās 237 cilvēki, no kuriem trīs mēnešu laikā mira ap 30. Avārijas seku likvidēšanas darbos piedalījās vairāk nekā 6000 Latvijas iedzīvotāju, no kuriem par invalīdiem ir kļuvuši ap 3500, un vairāk nekā 1000 cilvēku ir miruši. Tā tiek uzskatīta par vēsturē lielāko kodolkatastrofu un ir viena no divām, kura novērtēta ar 7.līmeni pēc Starptautiskās kodolnegadījumu skalas (otra – Fukušimas I AES avārija 2011.gadā).

Jāpiemin, ka no Valmieras Černobiļas AES avārijas seku likvidēšanā piedalījās 130 cilvēku.

Fotogalerija – izstādes atklāšana

Informāciju sagatavoja:
Justīne Deičmane
Valmieras pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību un tūrisma nodaļas
sabiedrisko attiecību speciāliste