Arhīva kalendārs

« October 2012 »
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra sadarbībā ar Biznesa augstskolu Turība Cēsu filiāli organizē apmācību kursu „Kļūsti par uzņēmēju 5 dienās”. Apmācību norises laiks - 2012. gada 31. oktobra – 2012. gada   21.novembrim Cēsis, Pļavas iela 5, Cēsu Biznesa inkubators.

Lai motivētu ideju bagātus jauniešus iesaistīties uzņēmējdarbībā, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras projekta „Inovatīvas uzņēmējdarbības motivācijas programma” ietvaros, organizē bezmaksas apmācību kursu „Kļūsti par uzņēmēju 5 dienās”

Apmācību kursa ietvaros Cēsu Biznesa inkubatorā tiks apmācīti 20 Latvijas augstskolu vecāko kursu studenti un potenciālie  uzņēmēji, kuri ir motivēti uzsākt  uzņēmējdarbību, kā arī jaunie uzņēmēji, kam nepieciešama zināšanas savas inovatīvās biznesa idejas attīstībai.

Intensīvajā apmācību kursā „Kļūsti par uzņēmēju 5 dienās” ietilpst piecu dienu teorētiskās apmācības (kursu tēmas), kā arī pēcapmācību konsultācijas un pirmsinkubācijas pakalpojumi (apmācību grafiks). Studenti kursu laikā no ekspertiem uzzinās, kā attīstīt biznesa ideju, kā piesaistīt investorus, zinošus ekspertus un klientus.

Dalībai apmācību kursā var pieteikties:

  • augstākās izglītības iestāžu vecāko kursu studenti, kas ir motivēti uzsākt uzņēmējdarbību;
  • potenciālie uzņēmēji, kuriem pietrūkst zināšanu, kā arī iemaņas, lai praktiski uzsāktu un attīstītu savu uzņēmējdarbību;
  • jaunie uzņēmēji, kas vēlas paplašināt savas iemaņas un stiprināt savu uzņēmumu konkurētspēju, uzņēmējdarbības uzsākšanas finanšu atbalsta instrumentu potenciālie un esošie klienti, kam nepieciešama zināšanu pilnveidošana savas inovatīvas biznesa idejas attīstībai

Apmācību kursa dalībnieku skaits ir ierobežots, tāpēc dalībnieku atlase tiks veikta pamatojoties uz iesniegtajām biznesa idejām. Dalībnieku atlases kritēriji:

  • Reāla, inovatīva biznesa ideja
  • Motivācija uzņēmējdarbības uzsākšanai.

Pieteikties dalībai apmācību kursā „Kļūsti par uzņēmēju 5 dienās” iespējams līdz 2012. gada  26. oktobrim.

Iesniedzamie dokumenti:

1.Aizpildīta pieteikuma anketa.

2.CV.

3.Motivācijas vēstule, pamatojot gatavību uzsākt uzņēmējdarbību.

Dokumentus ar norādi „Pieteikums dalībai apmācību kursā „Kļūsti par uzņēmēju 5 dienās””  atsūtīt uz  e-pastu – Jolanta PIE turiba PUNKTS lv


Kursu līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds un Eiropas Savienība. Pasākumu organizē Biznesa augstskola Turība Cēsu filiāle.

Papildus informācija:
Jolanta Brilte
Tālrunis: 67616022, 26389103
E-pasts: jolanta PIE turiba PUNKTS lv
www.turiba.lv

2010. gada nogalē pirmo reizi notika Izglītības un zinātnes ministrijas dibinātās balvas „Darbs ar jaunatni” svinīgā pasniegšanas ceremonija, suminot astoņus laureātus no dažādiem Latvijas reģioniem Latvijas Jaunatnes politikas foruma 2010 ietvaros.

 

Novērtējot pašvaldību, darbā ar jaunatni iesaistīto personu un jaunatnes organizāciju ieguldījumu jauniešu dzīves kvalitātes uzlabošanai, arī šogad Izglītības un zinātnes ministrija aicina pieteikt pretendentus balvas „Darbs ar jaunatni” saņemšanai trīs kategorijās:

1.     kategorijā „Pašvaldības” piešķir šādās nominācijās:

  • straujākais lēciens darba ar jaunatni attīstībai pašvaldībā;
  • jaunietim draudzīgākā pašvaldība;
  • darba ar jaunatni tradīcijām bagātākā pašvaldība.

2.      kategorijā „Jaunatnes organizācija un biedrība, kas veic darbu ar jaunatni” piešķir šādās nominācijās:

  • straujākais lēciens jaunai jaunatnes organizācijai (viens darba gads);
  • darbīgākā jaunatnes organizācija sociālās atstumtības mazināšanai un līdzdalības veicināšanai jauniešu vidū;
  • pieredzes bagātākā jaunatnes organizācija.

3.      kategorijā „Pašvaldības darbā ar jaunatni iesaistītā persona” piešķir šādās nominācijās:

  • uzlecošais jaunatnes darbinieks (viens gads aktīvā darbā jaunatnes jomā);
  • aktīvākais jaunatnes darbinieks Latvijas un Eiropas ietvaros;
  • pieredzes bagātākais jaunatnes darbinieks. 

Balvu piešķir, pamatojoties uz motivētu ierosinājumu par balvas piešķiršanu atbilstoši ierosinājuma balvas piešķiršanas formai, kas iesniegta līdz 2012.gada 20.novembrim personīgi, pa pastu (pasta zīmogs 20.11.2012.) vai elektroniski, izmantojot elektronisko parakstu vai skanētā veidā, adresējot to Sporta un jaunatnes departamentam vai nosūtot elektroniski uz e-pasta adresi marika.galilejeva PIE izm.gov PUNKTS lv. Pieteikuma formas un vērtēšanas kritēriji atbilstoši pretendentu kategorijai ir pieejami pielikumā.

Balvu „Darbs ar jaunatni” veido diploms un piemiņas balva, kura deviņiem laureātiem tiks pasniegta 2012.gada 14.decembrī „Darba ar jaunatni balvas 2012” svinīgajā pasniegšanas ceremonijā Rīgā, piedaloties jaunatnes lietu speciālistiem, jaunatnes organizāciju līderiem,  pašvaldību pārstāvjiem un citiem interesantiem no visas Latvijas.

Jautājumu vai neskaidrību gadījumā lūdzu sazināties ar Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta un jaunatnes departamenta pārvaldes vecāko referenti Mariku Arkliņu (tālr. 67047952, e-pasts: marika.galilejeva PIE izm.gov PUNKTS lv). 

 

 Ierosinājuma Izglītības un zinātnes ministrijas „Darba ar jaunatni balvas” 2012.gadā piešķiršanai veidlapa

 Ierosinājuma Izglītības un zinātnes ministrijas balvas „Darbs ar jaunatni” piešķiršanai 2012.gadā vērtēšanas kritēriji

18. un 19. oktobrī Vidzemes Augstskolā, tiekoties partneriem no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Apvienotās Karalistes, uzsākts darbs pie kopīgas maģistra studiju programmas izstrādes un studiju procesa modernizācijas.

Erasmus daudzpusējā projekta ietvaros 2 gadu garumā tiks īstenotas dažādas aktivitātes, lai tā rezultātā 2014. gada septembrī maģistra studenti uzsāktu studijas jaunā, vairākām valstīm kopīgā studiju programmā.

Iesaistītās partneriestādes no Latvijas – Vidzemes Augstskola, Lietuvas – Klaipēdas universitāte un Igaunijas – Igaunijas viesnīcu un tūrisma vadības augstskola - grasās apvienot savas zināšanas un pieredzi, lai veidotu augsta līmeņa Baltijas studiju programmu, kas norisināsies angļu valodā un būs profesionāli orientēta un balstīta gan uz jaunākajām tehnoloģijām, gan starpdisciplināru pieeju.

Projektā ieguldījumu un atbalstu sniedz Apvienotā Karaliste - Mančesteras Metropolitēna universitāte, Itālija - Starptautiskais tūrisma ekonomikas studiju centrs, un profesionālā sektora pārstāvis - Latvijas viesnīcu un restorānu asociācija. Viens no būtiskiem studiju elementiem būs studentu grupu konsultāciju projekts – apmācību metode, kas tiks pārņemta no Mančestras Metrapolitēna universitātes un kuras ietvaros paredzēta sadarbība ar reālām biznesa vides problēmām un uzņēmējiem.

Viena no pirmajām projekta aktivitātēm ir pētniecības darbs, kas tiek veikts ar mērķi noskaidrot tūrisma industrijas pašreizējo situāciju un tendences tuvākajos gados visās trijās Baltijas valstīs.

Projekta vadītājs no Mančesteras Metropolitēna universitātes (MMU) Apvienotajā Karalistē Džons Teodors (John Theodore) uzsver, ka ar šo projektu mēs centīsimies paveikt to, ko no mums sagaida gan Eiropas Savienība, gan tūrisma stratēģijas izstrādātāji, gan ministrijas, gan uzņēmēji – rezultātā sagatavojot profesionāļus, kas ir konkurētspējīgi un efektīvi jaunu un būtisku risinājumu ieviešanā darba tirgū. „Mums šodien šeit ir lieliska komanda, eksperti no trim Baltijas valstīm, kas kopā ar kolēģiem no MMU izstrādās starptautisku, pielāgotu tūrisma un pasākumu vadības maģistra programmu. Mēs ceram, ka tā apliecinās ES nākotnes attīstību un ka nākamie divi gadi būs ražīgi, izstrādājot programmu, ko pēc tam varēsim eksportēt Eiropā,” norāda Dž. Teodors.

Iveta Druva Druvaskalne, ViA tūrisma un viesmīlības vadības fakultātes docētāja: “Noformulējot divu dienu diskusijas īsos atslēgas vārdos: labi un spēcīgi partneri, labi padomdevēji, jauni aspekti tūrisma izglītībā – pasākumu vadība, jaunāko informācijas tehnoloģiju izmantošana, grupu konsultācijas projekti.”

Prof. Ausrine Armaitiene no Klaipēdas Universitātes Lietuvā: „Pirmkārt, mēs priecājamies, ka šis projekts tiek realizēts. Mēs priecājamies, ka plānojam izstrādāt kopīgu maģistra programmu, kas ir labs veids, kā apvienot mūsu resursus. Mēs ceram, ka projekta rezultātā mums izdosies uzlabot maģistra līmeņa izglītību Baltijas valstīs.”

Projekts tiek realizēts ar Eiropas Savienības atbalstu.

Lai atskatītos pagātnē un diskutētu par nākotnes sadarbības iespējām, Vidzemes plānošanas reģions aicina Vidzemes pašvaldību speciālistus uz ikgadējo konferenci „Eiropas Savienības līdzfinansētie projekti Vidzemes plānošanas reģionā”.

Kur? Dikļu pils, Dikļu pagasts, Kocēnu novads

Kad? 2012. gada 22. novembris no 9.30 līdz 17.00

Kā pieteikties? www.vidzeme.lv -> Semināri VPR

Konferencē uzrunu teiks Vidzemes plānošanas reģiona Administrācijas vadītāja Guna Kalniņa – Priede, par vidzemnieku sasniegumiem ES līdzfinansēto projektu ieviešanā informēs VPR ES fondu informācijas centra vadītāja Ina Miķelsone, ar Vidzemes plānošanas reģiona projektu pieredzi iepazīstinās VPR Attīstības un projektu nodaļas vadītāja Laila Gercāne. Konferencē Kocēnu novada domes Attīstības nodaļas vadītāja Evija Nagle sniegs informāciju par Kocēnu novada domes pieredzi ES līdzfinansēto projektu ieviešanā. Konferences pēcpusdienas sesijā diskutēsim, kā projektos gūto pieredzi izmantot savā ikdienas darbā.

Papildus informācija:
Ina Miķelsone
Vidzemes plānošanas reģiona Eiropas Savienības fondu Informācijas centrs
Cēsu iela 19-61, Valmiera
Tālr. +371 64219021
Mob. +371 29289487
E-pasts: ina.mikelsone PIE vidzeme PUNKTS lv
www.vidzeme.lv

Kultūras ministrija (KM) izsludina atklātas projektu iesniegumu atlases Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) darbības programmas"Infrastruktūra un pakalpojumi" papildinājuma 3.4.3.pasākuma "Kultūrvides sociālekonomiskā ietekme" 3.4.3.2. aktivitātes "Sociālekonomiski nozīmīgu kultūras mantojuma objektu atjaunošana" otro kārtu. 

Aktivitātes mērķis ir atjaunot kultūras mantojuma objektus, lai palielinātu to ekonomisku un inovatīvu izmantošanu, kas var kalpot kā nozīmīgs faktors teritoriju ekonomiskajai reģenerācijai, to pievilcības palielināšanai, dzīvei, darbam un uzņēmējdarbībai labvēlīgu apstākļu nodrošināšanai.

Projektu iesniegumu iesniegšanas termiņš: no 2012. gada 24. oktobra līdz 2012. gada 23. novembrim.

Aktivitātes ietvaros projekta iesniegumu var iesniegt valsts vai pašvaldību institūcijas.

Kopējais aktivitātes otrās kārtas ietvaros pieejamais publiskais finansējums (izņemot pašvaldības līdzfinansējumu), ir 8 000 000 latu.

Aktivitātes projektu iesniegumu otrās atlases kārtas ietvaros pieejamais publiskais finansējums (izņemot pašvaldības līdzfinansējumu) vienam projektam ir ne vairāk kā 8 000 000 latu un ne mazāk kā 1 000 000 latu. ERAF līdzfinansējums nepārsniedz 85 % no projekta kopējām attiecināmajām izmaksām. Projekta iesniedzēja līdzfinansējums nav mazāks par 15 % no projekta kopējām attiecināmajām izmaksām.

Ministru Kabineta noteikumus, projekta iesnieguma veidlapas aizpildīšanas metodiku, darbības stratēģijas sagatavošanas metodiku kultūras mantojuma objektam un izmaksu efektivitātes novērtējuma metodiku var saņemt KM Rīgā, Antonijas ielā 9, 2. stāvā vai lejupielādēt KM mājas lapas sadaļā "ES struktūrfondi".

Projektu iesniegumus KM var iesniegt: 

  • personīgi darba dienās no plkst.8.30 - 12.00; 12.30 - 17.00 K. Valdemāra ielā 11 a, Personāla un dokumentu pārvaldības nodaļā (2. stāvā, 21. kabinetā);
  • nosūtot pa pastu līdz projektu iesniegumu iesniegšanas termiņa beigām uz adresi: LR Kultūras ministrija, K.Valdemāra iela 11 a, Rīga, LV-1364;
  • elektroniska dokumenta formā, parakstītu ar drošu elektronisko parakstu un apliecinātu ar laika zīmogu, sūtot uz elektroniskā pasta adresi: pasts PIE km.gov PUNKTS lv

Jautājumus par aktivitātes otrās kārtas nosacījumiem sūtīt rakstveidā uz e-pastu: pasts PIE km.gov PUNKTS lv

Lai informētu potenciālos projektu iesniedzējus, KM š.g. 2. novembrī plkst.13.00 "ES mājā" Rīgā (adrese: Aspazijas bulvāris 28, 1. stāvā) organizē informatīvo semināru "Atbalsta iespējas 3.4.3.2. aktivitātes "Sociālekonomiski nozīmīgu kultūras mantojuma objektu atjaunošana" ietvaros". Interesentus aicinām pieteikties līdz š.g. 31. oktobrim (ieskaitot), aizpildot pieteikuma anketu KM mājas lapā www.km.gov.lv, sadaļā "Fondi un investīcijas" un nosūtot to KM Eiropas Savienības fondu departamenta Finanšu instrumentu attīstības nodaļas vecākajai referentei Annai Pavlinai uz e-pastu: Anna.Pavlina PIE km.gov PUNKTS lv


Informācijas avots: Kultūras ministrija