Arhīva kalendārs

« December 2022 »
MonTueWedThuFriSatSun
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Pirmdien, 19. decembrī, Alūksnes Valsts un pašvaldības vienotajam klientu apkalpošanas centram apritēs trīs gadi. Atzīmējot šo jubileju, klientu apkalpošanas centrs aicina ikvienu iedzīvotāju uz atvērto durvju dienu 19. decembrī no pulksten 10.00 līdz 12.00.

Valsts un pašvaldības vienotais klientu apkalpošanas centrs Alūksnē atrodas pašvaldības administratīvās ēkas 1. stāvā, Dārza ielā 11. Atvērto durvju dienā apmeklētājiem būs iespēja iepazīties tuvāk ar klientu apkalpošanas speciālistu darba ikdienu un saņemt noderīgus padomus. Pirmie 20 atvērto durvju dienas apmeklētāji varēs piedalīties arī pārsteiguma balvu izlozē.

Klientu apkalpošanas speciālisti palīdzēs iedzīvotājiem izveidot e-adresi, kas nodrošina ērtu oficiālās sarakstes iespēju ar valsts un pašvaldības iestādēm, pieslēgt braukšanas maksas atvieglojumus sabiedriskajā transportā eID kartēs tām cilvēku grupām, kurām pēc likuma tie pienākas, kā arī palīdzēs veikt dzīvesvietas deklarēšanu elektroniski, ja klientam ir pieejama internetbanka, eID karte, e-mobile lietotne.

Evita Aploka,
Alūksnes novada pašvaldības
Centrālās administrācijas
sabiedrisko attiecību speciāliste

 

.

Īsākas un garākas, slīpākas, šaurākas, līkumotas un pavisam taisnas, industriālas un ar vasaras ziediem saplaukušas, nosauktas par godu leģendārām personām vai pēc vēsturiskiem nostāstiem – tik dažādas ir Valmieras ielas, kas glabā nozīmīgus vēstures notikumus, likteņus un stāstus. Gadu desmitiem ritot, ielām mainījies ne tikai vizuālais izskats, bet arī stāsti, ko tās glabā. Vairāki no tiem apkopoti informatīvā bukletā.

Lasītājiem atklāsies 15 ielu vēstures līkloči, stāsti un pat negaidīti pavērsieni ar humora devu! Beātes iela īpaša ar dažādiem ielu nosaukumiem, kas mainīti ļoti īsā laika periodā, Brīvības iela atklāj Putniņu dzimtas stāstus. Lai gan Bruņinieku iela ir viena no īsākajām ielām Valmierā, tā atrodas pilsētas sirdī, tādēļ stāsti par ielu un ēkām uz tās ir daudz! Georga Apiņa iela atklāj, kas bija ārsta laulātais draugs, bet Jāņa Daliņa iela – kādēļ tā senāk dēvēta par Svētozolu ielu. Bukletā būs lasāmi dažādi atmiņu stāsti – par to, kā Limbažu ielā dzīvojuši vienkārši ļaudis, kā netālu no Plostnieku ielas atradusies skandalozo slavu mantojusī Ziedu grava, un kā Marijas ielas zeļļi kaimiņus kacinājuši. Lasītāji uzzinās, kas tieši uz Lucas ielas kļuva par iemeslu Valmieras neveiksmēm kara laikā, un cik dažādi veikali atradušies uz Stacijas ielas, toties Rīgas ielas stāstos lasāms par vērienīgo ielas pārbūvi. Bukletā atrodams arī detalizēts apraksts, kā izskatījās grafiķis un gleznotājs Teodors Ūders, kā arī lasāms, kā Jānis Ruģēns savulaik mērojis Tērbatas ielu, lai aizbēgtu no pilsētas gorodovoja (policista) un to, kas arheoloģiskajos izrakumos atrasts Ziloņu ielā.

Izdotais materiāls par Valmieras ielām un to stāstiem elektroniski pieejams šeit un drukātā veidā Valmieras Tūrisma informācijas centrā (Rīgas iela 10). Teksta autore ir Valmieras muzeja Krājumu nodaļas vadītāja un vēsturniece Ingrīda Zīriņa.

Aicinām doties nesteidzīgā pastaigā pa Valmieru, iepazīt mūsu bagātību – kultūras, vēstures objektus un dabas pērles, kā arī atklāt vēl nezināmas un iepriekš neapmeklētas vietas! Tematiskos maršrutus pa Valmieru atradīsi šeit.

Informāciju sagatavoja
Zane Krūmiņa
Valmieras novada
Tūrisma pārvaldes
Mārketinga speciāliste 

 

.

16. decembrī plkst. 18.00 Vaidavas pagasta bibliotēkā norisināsies biblioterapijas 1. lekcija/ nodarbība “Kopābūšana vai vientulība” ar psihoterapeitu Ivaru Baulu.

Kas ir dzīves grūtību sakne, to galvenais cēlonis un kā grāmatu lasīšana un kulturāla pieredze var mums palīdzēt, uz šiem jautājumiem kopīgi meklēsim atbildi četru lekciju ciklā “Biblioterapija – eksistenciāla pieredze”.

“Mēs varam izdzīvot tikai vienu dzīvi, tomēr nereti sastopamies ar jautājumiem, uz kuriem atbildēt nav mūsu spēkos, tie prasa tik lielu pieredzi, kādas mums nav un nevar būt. Palīdzību varam meklēt kultūras mantojumā, arī grāmatās. Mēs nerunājam par kādu tehnisku rīcības modeli, drīzāk par dzīvošanas pieredzi, kuru mums sniedz laba literatūra. Biblioterapija palīdz apzināti izdzīvot literāra varoņa dzīvi un sastapties ar daudzās paaudzēs uzkrātu pieredzi, kā pārvarēt sāpes, karu, nenoteiktību. Visu to, ko dzīve var atnest,” saka I.Bauls.
Ieeja ir bez maksas.

Informāciju sagatavoja:
Inguna Dukure,
Vaidavas pagasta bibliotēkas vadītāja

 

.

Atklāt, piedzīvot, atpūsties, izklaidēties un pieredzēt jaunas izjūtas – to visu mēs sagaidām, kad vēlamies doties ceļojumā. Nereti ekskursijas maršruta plānošana mēdz būt visai laikietilpīgs process, sākot ar apmeklējamo objektu un maltītes ieturēšanas vietas izvēli un beidzot ar naktsmītnes atrašanu. Lai atvieglotu šo procesu, Valmieras novada Tūrisma pārvalde izdevusi jaunu ideju ceļvedi “Ekskursiju maršruti Valmieras novadā” ar septiņiem dažādiem maršrutiem Valmieras novada apceļošanai. 

Maršrutu bukletā iespējams izvēlēties sev tīkamāko vienas vai divu dienu maršrutu pa Valmieras novadu vai tikai pa Valmieras pilsētu. Daudzveidīgie auto maršruti piemēroti, lai ceļā dotos kopā ar ģimeni, draugu kompāniju vai individuāli. Tie vij līkločus pa dabas un vēstures takām, mudina paciemoties tādos objektos, kur saimnieku unikalitāte un viesmīlība izsaka vairāk par pašu vietu, ved elpu aizraujošos piedzīvojumos un rosina gūt jaunu pieredzi līdzdarbojoties.

Bukletā iekļauti arī tādi objekti, kur savu ciemošanos vēlams pieteikt, iepriekš zvanot uz informatīvajā materiālā norādīto tālruni. Gadījumos, kad kādu no vietām nav iespējams apmeklēt ceļotājam izvēlētajā laikā, bukletā ietverti dažādi ieteikumi objektiem un vietām, kas atrodas tuvumā.

Visi norādītie vietu un objektu apmeklēšanas laiki un attālumi ir orientējoši un atkarīgi no ceļotāja.

Izdotais materiāls elektroniski pieejams šeit, drukātā veidā Valmieras Tūrisma informācijas centrā (Rīgas iela 10) un citviet pie Valmieras novada tūrisma pakalpojumu sniedzējiem vai pašvaldības klientu apmeklētāju centros.

Lai skaistiem mirkļiem bagāti ceļojumi un jaunas atklāsmes! Plašāku informāciju par tūrisma iespējām atradīsi Valmieras novada tūrisma mājaslapā visit.valmiera.lv, savukārt citi tematiskie tūrisma materiāli aplūkojami šeit.

Informāciju sagatavoja:
Baiba Misiņa
Valmieras novada
Tūrisma pārvaldesmārketinga speciāliste

 

.

Šogad uzsāksim jaunu tradīciju -  kopīgu Jaunā gada sagaidīšanu ar kaimiņiem igauņiem Valkas – Valgas centrā, tādējādi turpinot abu valstu un pilsētu iedzīvotāju tuvāku sadraudzēšanos.

Aktivitātes sāksies no plkst. 23.00 ar lāzeru šovu un mūziku. Īsi pirms pusnakts abu pilsētu mēri teiks uzrunas un laba vēlējumus, savukārt gadu mijā, pie gājēju tilta pār Varžupīti, Latvijas – Igaunijas robežu izgaismos uguns skulptūras. Pēc Jaunā gada iestāšanās pasākumu turpināsim ar āra diskotēku un lāzeriem. Diskotēkā skanēs polārākie latviešu, igauņu un ārzemju hīti.

Pasākuma norises vietā darbosies āra terase, būs pieejams karstvīns un citi karstie dzērieni.

Iespējams rezervēt galdiņu kafejnīcā "Walk Cafe", tālr. +371 26111006.

Lai mums visiem ražens 2023.gads! 

Informāciju sagatavoja:
Ivo Leitis
Sabiedrisko attiecību speciālists
Valkas novada pašvaldība

 

.