Arhīva kalendārs

« December 2021 »
MonTueWedThuFriSatSun
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Šogad noslēdzas starptautiskā projekta “Parki bez robežām” īstenošana, kura laikā partneri no Latvijas un Krievijas veica ieguldījumus savu parku izveidē un atjaunošanā, kā arī organizēja parku festivālus, izglītojošus seminārus parku un dārzu speciālistiem, un izdeva informatīvu materiālu ar uzdevumiem, lai veicinātu dabas resursu ilgtspējīgu izmantošanu un paaugstinātu cilvēku interesi par daudzveidīgajiem dabas objektiem un atpūtu dabā.

Gulbenē šajā laikā tika labiekārtota Spārītes parka daļa no Blaumaņa ielas puses līdz Brāļu kapiem – tika atjaunots gājēju celiņu segums, ierīkots apgaismojums, iztīrīti dīķi un grāvji, sakopta apkārtne, izveidotas aktīvās atpūtas vietas un uzstādīti vides objekti, tāpat tika organizētas zaļās klases nodarbības bērniem un pieaugušajiem, savukārt parka festivāla laikā varēja baudīt muzikālu gaismu un strūklaku šovu.

Gulbenes novada pašvaldība ir šī projekta vadošais partneris, savukārt vēl no Latvijas puses projektā piedalās Preiļu novada pašvaldība un Augšdaugavas novada pašvaldība, bet no Krievijas – Pleskavas rajona administrācija, Porhovas rajona administrācija, Veļikije Luki pilsētas administrācija, Kuņjas rajona administrācija.

Ņemot vērā pastāvošos ierobežojumus Covid-19 izplatības mazināšanai, diemžēl, nebija iespējams klātienē noorganizēt projekta noslēguma pasākumus, kur kopā tiktos visi partneri. Tāpēc laikā no 15. līdz 17.decembrim Krievijas puses partneri  un Latvijas puses partneri organizēja lokālos pasākumus, apmeklējot projekta laikā atjaunotos parkus savu valstu robežās. Tiekoties parkos, bija gan iespēja redzēt paveikto, gan apspriest parku apmeklējumu statistiku un nākotnes plānus parku attīstībai.

Foto: projekta partneri Juzefovas muižas parkā

Savukārt projekta rezultāti un iespējamās jaunu projektu idejas tika apspriestas 17.decembrī tiešsaistes konferences laikā. Tiekoties ZOOM platformā, klātesamības sajūtu deva “virtuālās pastaigas pa parkiem” video formātā. Partneriem bija iespēja ieraudzīt visu partneru paveikto arī pāri robežai un novērtēt kopīgi sasniegto.

Plašāk ar projektu un veiktajām aktivitātēm var iepazīties ŠEIT.

Elīna Strode,
Gulbenes novada pašvaldības
attīstības un projektu nodaļas
vecākā projektu vadītāja

2021.gada 24. un 25. decembrī Mazsalacā norisināsies audiovizuālā pastaigu taka "Ziemassvētki Mazsalacā 2021”, kad divu dienu laikā no pulksten 16 līdz 22 būs iespēja doties pastaigā pa īpaši veidotu svētku maršrutu, kurā tiks izvietotas astoņas audiovizuālas vides instalācijas.

Takas instalācijas tiks nosauktas latviešu sakāmvārdos un būs audiovizuāli interpretētas. Tās mudinās skatītājus aizdomāties par sakāmvārdu nozīmi latviešu kultūrā un mūsdienu cilvēka garīgajām vērtībām.

Instalācijas būs vizuāli izrotātas, izgaismotas, apskaņotas un sižetiski stāstošas, piemēram, instalācija Sv. Annas luterāņu baznīcā būs ar nosaukumu “Ko nedrīkst gaismā darīt, to nedari tumsā”, un tajā norisināsies īss audiovizuāls šovs. Savukārt instalācija “Adata siena kaudzē” ļaus apmeklētājiem, noskenējot QR kodu, piedalīties konkursā un laimēt pārsteiguma balvas.

Takas maršruts sāksies ar Parka ielu, turpināsies cauri Mazsalacas centram un noslēgsies Baznīcas ielā, kur pēdējā vides instalācija atradīsies Mazsalacas Sv. Annas luterāņu baznīcā.

Unikālās instalācijas tiks veidotas tā, lai apmeklētāji varētu ievērot epidemioloģiskos drošības ierobežojumus. Organizatori atgādina, ka apmeklētājiem ir pienākums pastaigas laikā ievērot drošu distanci, tāpēc lūdzam slimības simptomu gadījumā pastaigu neapmeklēt. Ja pie vides objektiem atradīsies liels cilvēku skaits, lūgums apmeklētājiem lietot sejas aizsargmaskas.

Jau otro gadu pēc kārtas pastaigu organizē Mazsalacas Kultūras centrs sadarbībā ar LKA Latvijas Kultūras koledžas studentiem un mentoriem, kā arī ar Valmieras novada pašvaldības atbalstu. Vides instalācijas ir Kultūras koledžas studentu un mentoru veidotas ar vēlmi radīt prieku un svētku sajūtu Mazsalacas iedzīvotājiem un pilsētas viesiem.

Aktuālai informācijai par pasākumu sekojiet pasākuma “Facebook” lapā “Ziemassvētki Mazsalacā 2021”.

 

Informāciju sagatavoja:

Romāns Žukovs, LKA Latvijas Kultūras koledžas 3. kursa menedžmenta students ar specializāciju multimediju producēšanā

 

Kontaktinformācija:

Romāns Žukovs

Tālrunis: +371 23893123

E-pasts: zukovsromsis PIE gmail PUNKTS com

https://www.facebook.com/events/313699817279808/