Arhīva kalendārs

« January 2017 »
MonTueWedThuFriSatSun
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Otrdien, 31. janvārī, plkst. 19.30 koncertzālē “Cēsis” gaidāms Lielais ķīniešu Jaungada koncerts, kurā uzstāsies divi tradicionālie ķīniešu orķestri no Ķīnas ziemeļiem un dienvidiem - Šaaņsji Radio ķīniešu mūzikas orķestris un Džedzjanas Tautas mūzikas orķestris. Sagaidot Jauno gadu pēc Mēness kalendāra, klausītāji varēs baudīt īpašu mūzikas programmu vairāk nekā simts mūziķu sniegumā.

 

Koncerta nosaukums ir “Fučuņa kalnu capriccio un simfonija “Vārti uz Zīda ceļu””. Tas ietver atsauci uz diviem fenomeniem, kas raksturo abu reģionu īpatnības: slavenā Zīda ceļa sākumpunkts sendienās bija tieši Šaaņsji provincē, bet Džedzjanas provinces Fučuņa kalni ir slaveni ar savām brīnišķīgajām ainavām. Tāpēc var teikt, ka koncerta programma klausītājus iepazīstinās ar skaistāko, kas atrodams gan Ķīnas dienvidos, gan ziemeļos.

 

Ķīniešu Jaungada koncertu turneja 2017. gadā atzīmē savu 20. jubileju. Projekts aizsākās ar koncertu Vīnes Musikverein 1998. gadā, un nu jau ķīniešu Jaunā gada sagaidīšanas svinību laikā izskanējis visā pasaulē. Jubilejas gadā plānoti teju 30 ķīniešu Jaungada koncerti dažādos kontinentos, no Zīda ceļa līdz Eiropai. Tā ir lieliska izdevība kultūras apmaiņai un piedāvā iespēju ne tikai baudīt ķīniešu mūziku, bet arī uzzināt vairāk par šīs zemes kultūru.

 

Arī koncertā Cēsīs klausītājiem būs iespēja tuvāk iepazīties ar ķīniešu muzikālo kultūru, kurai ir sena vēsture. Koncerta programma ir eksotiska un piesātināta ar Ķīnas kolorītu, un tajā skanēs autentiski ķīniešu tradicionālie instrumenti.

 

Koncertu organizē Eesti Kontsert, sadarbībā ar Wu Promotion. Koncertu atbalsta Huawei Technologies.

 

Biļetes nopērkamas koncertzāles “Cēsis” kasē, “Biļešu serviss” tirdzniecības vietās un internetā www.bilesuserviss.lv

 

Informācija medijiem:

 

Egija Saļņikova

Koncertzāles “Cēsis”

Mārketinga un komunikācijas vadītāja

E-pasts: egija.salnikova PIE cesukoncertzale PUNKTS lv

Tālr.: +371 26171151

Pašvaldības aģentūra „Cēsu Kultūras un Tūrisma centrs” ir izsludinājusi 2017.gada kultūras projektu konkursu Cēsu novadā.

Uz finansiālu atbalstu var pretendēt projektu idejas, kas tapušas pēc radošo organizāciju iniciatīvas un kas bagātina Cēsu kultūrvidi, sniedzot ieguldījumu Cēsu kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanā un laikmetīga kultūras piedāvājuma veidošanā.

Prioritāri šogad tiks atbalstīti tie projektu iesniedzēju plānotie pasākumi un iniciatīvas, kas tiek veidotas kopīgā sadarbībā ar citām kultūras organizācijām vai nozarēm.

Atbalstam var pieteikt visdažādāko kultūras jomu projektus – koncertu, izrāžu, izstāžu rīkošanu, radošo darbnīcu, kultūrizglītojošu pasākumu organizēšanu, kultūrvēsturisku materiālu izdošanu u.c. – tās kultūras norises, kuru realizācija plānota Cēsu novadā.

Projektu konkursa nolikums pieejams interneta mājas lapas www.cesis.lv sadaļā „Kultūra”. Projektu pieteikumi iesniedzami „Cēsu Kultūras un Tūrisma centrā” līdz šī gada 3.februārim. Projekta pieteikumus var iesniegt juridiskas personas un tās fiziskas personas, kas reģistrējušās kā saimnieciskās darbības veicējas. Pieteikumu iesniedzējiem jāplāno savs līdzfinansējums vismaz 20% apmērā no projekta kopējām izmaksām.

Projektus izvērtēs pašvaldības aģentūras „Cēsu Kultūras un Tūrisma centrs” apstiprināta komisija. Finansiāls atbalsts tiks piešķirts tiem projektiem, kas saņems augstāko vidējo vērtējumu atbilstoši noteiktajiem vērtēšanas kritērijiem, kas atspoguļoti konkursa nolikumā – projekta aktualitāte un atbilstība noteiktajām prioritātēm, skaidri definēti projekta mērķii un iesniegtās tāmes pamatotība, kā arī projektu rezultātu pieejamība plašai mērķauditorijai.

Cēsu novada pašvaldība kultūras projektu konkursa norisei šogad jau tradicionāli ir atvēlēti 10000 eiro. Viena projekta atbalstam maksimāli var tikt piešķirti 700 eiro.

Cēsu novada kultūras projektu konkurss tiek rīkots ik gadu kopš 2008.gada. Tā ietvaros pašvaldība finansiāli atbalstījusi dažādas radošās iniciatīvas, ko īstenojuši amatiermākslas kolektīvi un kultūras nevalstiskās organizācijas, bagātinot un dažādojot kultūras piedāvājumu Cēsu iedzīvotājiem.

 

Informāciju sagatavoja:

Ilona Asare

Cēsu Kultūras un Tūrisma centrs

Tālr.27878275

e- pasts: Ilona.Asare PIE cesis PUNKTS lv