Arhīva kalendārs

« January 2017 »
MonTueWedThuFriSatSun
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Valsts kultūrkapitāla fondā (VKKF) sākusies projektu pieņemšana 2017. gada konkursos.

Līdz 2017. gada  20. janvārim pulksten 12.00 (vai sūtot pa pastu - līdz 2017. gada 16. janvārim (pasta zīmogs)) VKKF pieņem pieteikumus mērķprogrammā "Muzeju nozares attīstības programma un muzejisko priekšmetu iepirkumu programma".

Līdz 2017. gada 27. janvārim pulksten 12.00 (vai sūtot pa pastu - līdz 2017. gada 23. janvārim (pasta zīmogs)) VKKF pieņem pieteikumus šā gada 1. kultūras projektu konkursā Literatūras, Mūzikas un dejas mākslas, Teātra mākslas, Filmu mākslas, Vizuālās mākslas, Kultūras mantojuma, Tradicionālās kultūras, Dizaina un arhitektūras un Starpdisciplināru projektu nozarēs. Aicinām projektu pieteicējus uzmanīgi iepazīties ar nolikuma prasībām un sagatavot pieteikumus konkursam atbilstoši tām!

Līdz 2017. gada 27. janvārim pulksten 12.00 (vai sūtot pa pastu - līdz 2017. gada 23. janvārim (pasta zīmogs)) VKKF pieņem pieteikumus mērķprogrammu konkursos -  "Viesizrādes Latvijā", "Latvijas valsts mežu atbalsts kultūras programmām reģionos" un "Vizuālās mākslas izglītības iestāžu materiāli tehniskās bāzes uzlabošana".

Līdz 2017. gada 27. janvārim pulksten 12.00 (vai sūtot pa pastu - līdz 2017. gada 23. janvārim (pasta zīmogs)) VKKF pieņem pieteikumus mērķprogrammas "Latvijai - 100" . konkursā. Kultūras ministrijas Latvijas valsts simtgades birojs un VKKF organizē semināru par mērķprogrammu „Latvijai - 100”. Seminārs norisināsies 2017. gada 5. janvārī pulksten 11.00 Eiropas mājā, Aspazijas bulvārī 28, Rīgā. Seminārā VKKF pārstāvji informēs un atbildēs uz jautājumiem par projektu noformēšanu un iesniegšanas kārtību, savukārt Latvijas valsts simtgades biroja pārstāvji pastāstīs par mērķprogrammas mērķi un uzdevumiem. Ņemot vērā to, ka vietu skaits ir ierobežots, lūdzam pieteikt dalību seminārā līdz 4. janvāra plkst.11.00, reģistrācija semināram šeit http://mlgn.to/39cd

Gatavojot projektu pieteikumus, lūdzam pārliecināties, vai savlaicīgi nokārtotas līdzšinējās saistības ar VKKF!

 

Informāciju sagatavoja: VKKF

Izstāde "Krāsas garša" ir unikāla iespēja tikties ar visjaunākajiem Džemmas Skulmes darbiem, kas tapuši 2016. gadā. Māksliniece atzīst, ka gleznojusi, izbaudot "to labo, meditatīvo sajūtu, kas rodas, satiekoties ar krāsu". Vienlaikus gleznas radušās kritiskā dialogā ar pašas Skulmes līdzšinējo veikumu un ar moderno glezniecību plašākā skatījumā - "tā ir pretestība pret tiem smukajiem, labajiem paņēmieniem", komentē māksliniece, kuras darbi kopš 50. gadiem uzlādē Latvijas mākslas scēnu ar modernās glezniecības izaicinājumiem. Izstādes atklāšana notiks 6. janvārī plkst. 17.00 Cēsu Izstāžu namā.

Atsevišķu stāstu izstādē veido 2015. gadā gleznotas neodadaistiskas princeses, karalienes un bērni, kā arī agrāk tapušas kolāžas, kuras Džemma Skulme sauc dažādi – par "Kariatīdēm", "Putnubiedēkļiem" un "Vēstures piezīmēm", bet kuras vieno koncepcija izmantot to, kas ir mājās. Kubisma tradīcijās veidotās kolāžas ir vēl nenovērtēts kopums Džemmas Skulmes daiļradē, tās tapušas paralēli "tīrajai" glezniecībai no 1982. līdz 2012. gadam un būvē tiltus starp Latviju un pasauli, kā arī kļūst par autores simbolisku tiltu no padomju laikiem uz neatkarību. Ekspozīciju papildina kolāžās izmantotie materiāli no mākslinieces arhīva, kas atklāj vēl kādu Džemmas Skulmes ampluā – līdz pat šai dienai viņa ir nepārspējama un harizmātiska sabiedriskās dzīves līdere.

Džemmas Skulmes personālizstāde "Krāsas garša" Cēsu Izstāžu namā skatāma no 6. janvāra līdz 5. februārim.

Izstādes tapšanu atbalsta fonds "Mākslai vajag telpu". Izstādes kuratore – Inga Šteimane.

 

Informāciju sagatavoja:

Aleksandrs Abramovs

Komunikācijas speciālists

Cēsu novada pašvaldība

aleksandrs.abramovs PIE cesis PUNKTS lv

64121677; 27882118.

Bērzaines iela 5, Cēsis, LV-4101

www.cesis.lv

Šodien, 2017. gada 10. janvārī sākas pieteikumu pieņemšana Nemateriālā kultūras mantojuma sarakstam. Nacionālo nemateriālā kultūras mantojuma sarakstu veidos elementi, kas uzskatāmi par valsts aizsargājamu nemateriālā kultūras mantojuma vērtību, un to iekļaušanai sarakstā ir plašs attiecīgās kopienas atbalsts un līdzdalība. 2017. gadā pieteikumu iesniegšanas termiņš ir 30.jūnijs.

Nemateriālā kultūras mantojuma sarakstu paredz izveidot 2015. gada nogalē pieņemtais Nemateriālā kultūras mantojuma likums. Tas ir jauns, līdz šim nebijis regulējums, ar kura palīdzību tiek veidota nemateriālā kultūras mantojuma saglabāšanas mērķtiecīgam atbalstam nepieciešamā vide un apstākļi.

Informācija par pieteikuma sagatavošanu pieejama Latvijas Nacionālā kultūras centra mājas lapā: www.lnkc.gov.lv/nozares/nematerialais-kulturas-mantojums/

Nemateriālā kultūras mantojuma sarakstam iesniegtos pieteikumus izvērtēs Nemateriālā kultūras mantojuma padome, pieaicinot ekspertus.

Latvijas Nacionālais kultūras centrs līdz 2017. gada 31. janvārim aicina izvirzīt kandidātus darbam Nemateriālā kultūras mantojuma padomē. Nemateriālā kultūras mantojuma padomes sastāvā ir pieci nemateriālā kultūras mantojuma jomas speciālisti, kurus deleģē Kultūras ministrija, Izglītības un zinātnes ministrija, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija, UNESCO Latvijas Nacionālā komisija un Latvijas Pašvaldību savienība; četri kultūras ministra uzaicināti zinātnieki vai augstskolu akadēmiskā personāla pārstāvji, kuru zinātniskā vai akadēmiskā darbība ir saistīta ar nemateriālā kultūras mantojuma saglabāšanu; pieci kultūras ministra uzaicināti pārstāvji no nevalstiskajām organizācijām, kuru darbības mērķis saistīts ar nemateriālā kultūras mantojuma saglabāšanu un kuras darbojas Kurzemē, Latgalē, Vidzemē, Zemgalē un Rīgā.

Nemateriālā kultūras mantojuma atbalstam top valsts atbalsta instrumenti - 2017. gadā Valsts Kultūrkapitāla fondā izveidota mērķprogramma Nacionālā nemateriālā kultūras mantojuma saraksta pieteikuma sagatavošanai.

Uzziņai:

Nemateriālais kultūras mantojums ir Latvijas kultūrvēsturiskā mantojuma daļa, kas atspoguļo Latvijas kultūras tradīcijas un ir no paaudzes paaudzē pārmantotas, apkārtējās vides noteiktas, mijiedarbībā ar vēsturi, dabu un radošo darbību izstrādājušās zināšanas, prasmes, vērtības un rīcības modeļi. Tai skaitā tiek iekļautas mutvārdu tradīcijas un izpausmes, spēles mākslas, paražas, rituāli, svētki un zināšanas par dabu un Visumu, tradicionālās amatniecības prasmes, kā arī ar iepriekš minēto saistītie instrumenti, priekšmeti, artefakti un kultūrtelpas.

 

Nemateriālā kultūras mantojuma likums izveido un nostiprina tiesisko bāzi nemateriālā kultūras mantojuma saglabāšanas jomā, tādējādi pildot starptautiskās saistības, ko valsts uzņēmusies, kļūdama par UNESCO konvencijas par nemateriālo kultūras mantojuma saglabāšanu dalībvalsti. Nemateriālā kultūras mantojuma sarakstā jau iekļauta Dziesmu un deju svētku tradīcija Latvijā un tās simbolisms, kā arī Suitu kultūrtelpa.

 

Informāciju sagatavoja

Inga Bika

Sabiedrisko attiecību speciāliste

Latvijas Nacionālais kultūras centrs

67228985, 26443166

inga.bika PIE lnkc.gov PUNKTS lv

www.lnkc.gov.lv   

Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) ir nosūtījusi uzaicinājumu  Latvijas Nacionālajai bibliotēkai (LNB) sagatavot un iesniegt projektu Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējuma izmantošanai, kas paredzēts kultūras mantojuma digitalizēšanai. Kopumā programmā no ERAF plānoti 11,9 miljoni eiro.

Programmas mērķis ir kultūras satura digitalizācija, tādējādi  nodrošinot tam publisku pieejamību. Projekts jāiesniedz CFLA līdz 2018.gada 28.decembrim.

Atbildīgās iestādes funkcijas šīs programmas ietvaros pilda Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM), kura organizē valsts informācijas un komunikācijas tehnoloģiju pārvaldību.

VARAM, pārraugot ar Eiropas Savienības (ES) fondu atbalstu īstenojamās informācijas un komunikācijas tehnoloģiju programmas, sākotnēji veido sarakstu ar atbalstāmajiem projektiem un iekļauj tos informācijas un komunikācijas tehnoloģiju mērķarhitektūrā.

Arī LNB projekts ir apstiprināts ar Ministru kabineta rīkojumu, kurš paredz šo projektu iekļaut mērķarhitektūrā un kurā projekta izmaksas noteiktas 8 miljonu eiro apmērā.

Lai nodrošinātu plašāku Latvijas kultūras mantojuma pieejamību sabiedrībai digitālajā vidē un ilgtspējīgu tā saglabāšanu, LNB projekta gaitā īstenos kultūras mantojuma digitalizāciju, pilnveidos darbības procesus un attīstīs centralizētu atvērtu informācijas sistēmu platformu, pilnveidos esošas saskarnes un veidos jaunas.

Projekta īstenošanā kā sadarbības partnerus LNB var piesaistīt Kultūras informācijas sistēmu centru, Latvijas Nacionālo arhīvu un Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekciju.

Kopējais šajā ES fondu programmā plānotais finansējums ir 14 000 000 eiro, tai skaitā ERAF finansējums – 11 900 000 eiro un valsts budžeta finansējums – 2 100 000.

ERAF atbalsts projekta īstenošanai paredzēts plānošanas dokumenta – Darbības programmas - 2.2.1. specifiskā atbalsta mērķa "Nodrošināt publisko datu atkalizmantošanas pieaugumu un efektīvu publiskās pārvaldes un privātā sektora mijiedarbību" 2.2.1.2. pasākuma "Kultūras mantojuma digitalizācija" ietvaros.

Informācija par visām CFLA izsludinātajām atlasēm pieejama CFLA mājaslapā: http://cfla.gov.lv/lv/es-fondi-2014-2020/izsludinatas-atlases.

 

Par CFLA:

CFLA ir Finanšu ministrijas resora iestāde, kura uzrauga ES fondu un citu finansējuma avotu projektu ieviešanu.

ES fondu 2014.-2020. gada plānošanas periodā CFLA veic vienīgās sadarbības iestādes funkcijas. Tās ietver projektu iesniegumu atlases organizēšanu, līgumu slēgšanu, projektu ieviešanas uzraudzību, maksājumu veikšanu u.c. - fondu praktiskās ieviešanas nodrošināšanu, ko CFLA veic sadarbībā ar nozaru ministrijām jeb atbildīgajām iestādēm.

Projektu iesniegumu atlasi CFLA uzsāk brīdī, kad ir definēti nosacījumi ES fondu darbības programmā ietverto specifisko atbalsta mērķu ieviešanai, ko atbilstoši ES fondu vadības sistēmai izstrādā nozaru ministrijas. Nosacījumus apstiprina valdība un izdod Ministru kabineta noteikumu formā.

Ir noteikti divi projektu atlašu veidi - atklāta atlase, kuras ietvaros starp projektu iesniedzējiem notiek vienlīdzīga sacensība par projekta iesnieguma apstiprināšanu, un ierobežota atlase, ja iepriekš ir noteikts projektu iesniedzējs vai iesniedzēju loks. Ierobežotā projektu iesniegumu atlasē apstiprina un finansē visus projektu iesniegumus, kuri atbilst kritērijiem.

ES fondu vadībā CFLA par prioritāti ir izvirzījusi iespēju visu ar projekta īstenošanu saistītās dokumentācijas apriti organizēt elektroniski, tādējādi nodrošinot Eiropas Komisijas iniciatīvas E-kohēzija ieviešanu.

Klientu apkalpošanu un klātienes konsultācijas CFLA nodrošina Klientu apkalpošanas centrā Vecrīgā, Meistaru ielā 10, 1. stāvā (t.s. “Kaķu namā” pie Līvu laukuma), kā arī reģionos – CFLA reģionālajās nodaļās Cēsīs, Jelgavā, Kuldīgā un Rēzeknē.

 

Informāciju sagatavoja:
Daiga Reihmane,
Centrālās finanšu un līgumu aģentūras
sabiedrisko attiecību vadītāja
tālr. 26820413, 26553175, daiga.reihmane PIE cfla.gov PUNKTS lvdaiga.reihmane PIE cfla.gov PUNKTS lv">
www.cfla.gov.lv

Sestdien, 21. janvārī, koncertzālē “Cēsis”, vienīgo reizi Latvijā pirms Francijas turnejas izskanēs Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra un ugunīgās bulgāru pianistes Plamenas Mengovas programma “Ravela koncerts un Rahmaņinova dejas”. Pie diriģenta pults Andris Poga.

Koncerta ievadam Andris Poga izvēlējies krievu tīrradņa Modesta Musorgska simfonisko tēlojumu “Nakts kailajā kalnā”. Visīstākais Kailais kalns (pēc dažām ziņām, četri šādi kalni) atrodoties Kijevā, un raganas turp dodas gan Valpurģu naktī, gan vasaras saulgriežu dienā. Musorgski bija sagūstījusi doma izpaust savu vētraino talantu, skaņās zīmējot jāņunakts raganu sabatu. Pēc Musorgska dzirdēsim Ravela Klavierkoncertu Solmažorā. Tā ir ārkārtīgi spilgta, krāsaina, dzīvīga mūzika, kurai pa vidu ir gandrīz caurspīdīga un debešķīgi skaista lēnā daļa.

Soliste būs bulgāru pianiste Plamena Mangova. Viņa ir “Karalienes Elizabetes konkursa 2007” II vietas ieguvēja, un pēc šī konkursa sākās viņas starptautiskā karjera. Patlaban viņa uzstājas ar tādiem diriģentiem kā Mjunvuns Čuns, Endrū Deiviss, Jāps van Zvēdens, Dmitrijs Jurovskis, Gilberts Varga, Fransuā Ksavjē Rots. Plamenas Mangovas kamermūzikas partneru vidū ir Marija Žoana Pireša, Boriss Berezovskis, Ogistēns Dimē, Aleksejs Ogrinčuks, Aleksandrs Kņazevs un Izaī stīgu kvartets. Pianisti aicina uzstāties Verbjē festivāls, Martas Argeričas festivāls Lugāno, “Nantes trakās dienas”, Larokdanteronas festivāls, Rostropoviča festivāls Maskavā un Baku, “Gštādes muzikālās virsotnes”, Francijas Radio festivāls Monpeljē, Štutgartes Baha akadēmija u. c. starptautiski nozīmīgi forumi.

Plamenas Mangovas pirmais soloalbums, kurā skan Šostakoviča mūzika, ieguva gadabalvu Diapason d’Or (2007). Šī paša komponista mūziku Plamena ieskaņojusi arī ansamblī ar soprānu Tatjanu Meļņičenko, vijolnieci Natāliju Priščepenko un čellistu Sebastiānu Klingeru (Superfonic balva no žurnāla Pizzicato). Bēthovena mūzikas tvartu slavēja radiokanāls France Musique un žurnāls Diapason. Braiss Morisons no Gramophone ļoti augstu novērtēja ierakstu ar Štrausa “Burlesku” un Brāmsa Pirmo klavierkoncertu. Jaunākajā albumā Plamena Mangova muzicē duetā ar Aleksandru Kņazevu, un tvarts veltīts Frankam un Izaī.

Koncerta izskaņā dzirdēsim Sergeja Rahmaņinova “Simfoniskās dejas” – komponista daiļrades vainagojums. Tas komponēts laikā, kad Rahmaņinovs jau divdesmit gadu dzīvoja trimdā, taču joprojām nespēja aizmirst Krieviju, kas bija viņa mūzas mītnesvieta. “Simfoniskās dejas” ir viens no visu laiku skaistākajiem un arī dramatiskākajiem žanra paraugiem. Rahmaņinovs par “Simfoniskajām dejām” teicis: “Tas ir mans pēdējais uzliesmojums.”

Dažas dienas pēc koncerta Cēsīs LNSO vedīs šo programmu uz Eksanprovansas Lielo teātri un akustiski izcilo Mecas “Arsenālu”.

Stundu pirms koncerta, plkst. 18.00, koncertzāles “Cēsis” Kamerzālē interesenti aicināti uz “Pirmskoncerta sarunu”, kuru vadīs muzikologs Orests Silabriedis. Gaidāma tikšanās ar ievērojamo rakstnieku Roaldu Dobrovenski, kura romāns par Modesta Musorgska dzīvi un darbiem savulaik guva lielu ievērību Krievijā, un nu tas beidzot būs ieraudzījis dienasgaismu latviešu valodā. Romāna tulkotāja ir Dina Nātiņa, izdevējs – apgāds “Lasītava”.

Biļetes nopērkamas koncertzāles “Cēsis” kasē, “Biļešu paradīze” tirdzniecības vietās un internetā www.bilesuparadize.lv

 

Informāciju sagatavoja:

Egija Saļņikova

Koncertzāles “Cēsis”

Mārketinga un komunikācijas vadītāja

E-pasts: egija.salnikova PIE cesukoncertzale PUNKTS lv

Tālr.: +371 26171151

Otrdien, 31. janvārī, plkst. 19.30 koncertzālē “Cēsis” gaidāms Lielais ķīniešu Jaungada koncerts, kurā uzstāsies divi tradicionālie ķīniešu orķestri no Ķīnas ziemeļiem un dienvidiem - Šaaņsji Radio ķīniešu mūzikas orķestris un Džedzjanas Tautas mūzikas orķestris. Sagaidot Jauno gadu pēc Mēness kalendāra, klausītāji varēs baudīt īpašu mūzikas programmu vairāk nekā simts mūziķu sniegumā.

 

Koncerta nosaukums ir “Fučuņa kalnu capriccio un simfonija “Vārti uz Zīda ceļu””. Tas ietver atsauci uz diviem fenomeniem, kas raksturo abu reģionu īpatnības: slavenā Zīda ceļa sākumpunkts sendienās bija tieši Šaaņsji provincē, bet Džedzjanas provinces Fučuņa kalni ir slaveni ar savām brīnišķīgajām ainavām. Tāpēc var teikt, ka koncerta programma klausītājus iepazīstinās ar skaistāko, kas atrodams gan Ķīnas dienvidos, gan ziemeļos.

 

Ķīniešu Jaungada koncertu turneja 2017. gadā atzīmē savu 20. jubileju. Projekts aizsākās ar koncertu Vīnes Musikverein 1998. gadā, un nu jau ķīniešu Jaunā gada sagaidīšanas svinību laikā izskanējis visā pasaulē. Jubilejas gadā plānoti teju 30 ķīniešu Jaungada koncerti dažādos kontinentos, no Zīda ceļa līdz Eiropai. Tā ir lieliska izdevība kultūras apmaiņai un piedāvā iespēju ne tikai baudīt ķīniešu mūziku, bet arī uzzināt vairāk par šīs zemes kultūru.

 

Arī koncertā Cēsīs klausītājiem būs iespēja tuvāk iepazīties ar ķīniešu muzikālo kultūru, kurai ir sena vēsture. Koncerta programma ir eksotiska un piesātināta ar Ķīnas kolorītu, un tajā skanēs autentiski ķīniešu tradicionālie instrumenti.

 

Koncertu organizē Eesti Kontsert, sadarbībā ar Wu Promotion. Koncertu atbalsta Huawei Technologies.

 

Biļetes nopērkamas koncertzāles “Cēsis” kasē, “Biļešu serviss” tirdzniecības vietās un internetā www.bilesuserviss.lv

 

Informācija medijiem:

 

Egija Saļņikova

Koncertzāles “Cēsis”

Mārketinga un komunikācijas vadītāja

E-pasts: egija.salnikova PIE cesukoncertzale PUNKTS lv

Tālr.: +371 26171151

Pašvaldības aģentūra „Cēsu Kultūras un Tūrisma centrs” ir izsludinājusi 2017.gada kultūras projektu konkursu Cēsu novadā.

Uz finansiālu atbalstu var pretendēt projektu idejas, kas tapušas pēc radošo organizāciju iniciatīvas un kas bagātina Cēsu kultūrvidi, sniedzot ieguldījumu Cēsu kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanā un laikmetīga kultūras piedāvājuma veidošanā.

Prioritāri šogad tiks atbalstīti tie projektu iesniedzēju plānotie pasākumi un iniciatīvas, kas tiek veidotas kopīgā sadarbībā ar citām kultūras organizācijām vai nozarēm.

Atbalstam var pieteikt visdažādāko kultūras jomu projektus – koncertu, izrāžu, izstāžu rīkošanu, radošo darbnīcu, kultūrizglītojošu pasākumu organizēšanu, kultūrvēsturisku materiālu izdošanu u.c. – tās kultūras norises, kuru realizācija plānota Cēsu novadā.

Projektu konkursa nolikums pieejams interneta mājas lapas www.cesis.lv sadaļā „Kultūra”. Projektu pieteikumi iesniedzami „Cēsu Kultūras un Tūrisma centrā” līdz šī gada 3.februārim. Projekta pieteikumus var iesniegt juridiskas personas un tās fiziskas personas, kas reģistrējušās kā saimnieciskās darbības veicējas. Pieteikumu iesniedzējiem jāplāno savs līdzfinansējums vismaz 20% apmērā no projekta kopējām izmaksām.

Projektus izvērtēs pašvaldības aģentūras „Cēsu Kultūras un Tūrisma centrs” apstiprināta komisija. Finansiāls atbalsts tiks piešķirts tiem projektiem, kas saņems augstāko vidējo vērtējumu atbilstoši noteiktajiem vērtēšanas kritērijiem, kas atspoguļoti konkursa nolikumā – projekta aktualitāte un atbilstība noteiktajām prioritātēm, skaidri definēti projekta mērķii un iesniegtās tāmes pamatotība, kā arī projektu rezultātu pieejamība plašai mērķauditorijai.

Cēsu novada pašvaldība kultūras projektu konkursa norisei šogad jau tradicionāli ir atvēlēti 10000 eiro. Viena projekta atbalstam maksimāli var tikt piešķirti 700 eiro.

Cēsu novada kultūras projektu konkurss tiek rīkots ik gadu kopš 2008.gada. Tā ietvaros pašvaldība finansiāli atbalstījusi dažādas radošās iniciatīvas, ko īstenojuši amatiermākslas kolektīvi un kultūras nevalstiskās organizācijas, bagātinot un dažādojot kultūras piedāvājumu Cēsu iedzīvotājiem.

 

Informāciju sagatavoja:

Ilona Asare

Cēsu Kultūras un Tūrisma centrs

Tālr.27878275

e- pasts: Ilona.Asare PIE cesis PUNKTS lv

Līdz 2017.gada 17.februārim Kultūras ministrija (KM) un Latvijas Nacionālais kultūras centrs (LNKC) aicina pieteikt mūzikas un mākslas skolu audzēkņus un skolotājus apbalvojumiem kultūrizglītībā.

Ar augstāko apbalvojumu kultūrizglītības nozarē – Kultūras ministrijas balvu tiek novērtēti Latvijas bērnu un jauniešu sasniegumi starptautiskajos konkursos, izstādēs un skatēs iepriekšējā kalendārajā gadā mākslas un dizaina, mūzikas un dejas nozarēs. Kultūras ministrijas balvas pretendenti ir arī pedagogi un koncertmeistari, kuri gatavojuši bērnus un jauniešus starptautiskajiem konkursiem, izstādēm un skatēm, ja šie konkursu dalībnieki ieguvuši godalgotu vietu.

Informācija par pieteikumu iesniegšanu pieejama Kultūras ministrijas mājas lapā www.km.gov.lv un Latvijas Nacionālā kultūras centra mājas lapā lnkc.gov.lv/jaunumi/muzikas-un-makslas-skolu-audzeknus-un-skolotajus-aicina-pieteikt-apbalvojumiem-kulturizglitibas-nozare/

Jau ceturto reizi LNKC pasniegs pedagoga, tautas dziesmu vācēja, latviešu kora mūzikas pamatlicēja un profesionālās mūzikas izglītības aizsācēja Jāņa Cimzes (1814 - 1881) vārdā nosaukto balvu izcilākajiem mūzikas, mākslas, dizaina un dejas pedagogiem. Balvas piešķiršanas mērķi ir novērtēt un godināt pedagogus par ilggadēju pedagoģisko darbību un būtisku ieguldījumu mācību un audzināšanas darbā, kā arī stiprināt kultūrizglītības jomas pedagogu profesijas prestižu.

 Informācija par pieteikumu iesniegšanu pieejama Latvijas Nacionālā kultūras centra mājas lapā lnkc.gov.lv/jaunumi/muzikas-un-makslas-skolu-audzeknus-un-skolotajus-aicina-pieteikt-apbalvojumiem-kulturizglitibas-nozare/

Balvu pasniegšanas ceremonija notiks 2017. gada 27.aprīlī Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā.

 

Informāciju sagatavoja

Inga Bika

Sabiedrisko attiecību speciāliste

Latvijas Nacionālais kultūras centrs

67228985, 26443166

inga.bika PIE lnkc.gov PUNKTS lv

www.lnkc.gov.lv      

Piektdien, 20.janvārī, Valmieras muzeja Rūdolfa Vītola izstāžu zālē (“Vecajā aptiekā” Bruņinieku ielā 1) no plkst.10.00 līdz 17.00 notiks barikāžu dalībnieku un viņu tuvinieku atmiņu dokumentēšana un būs skatāma digitālā izstāde “Janvāris manā atmiņā”.

Brīvas Latvijas sargi, ugunskuri, sargposteņi, lauku virtuve, autobusi, smagās automašīnas, barikādes no medicīnas studentes skatupunkta, aizsardzības vārdi uz nodilušas rūtiņu lapas, pat pāris pēc laulību ceremonijas – fotogrāfijas, kurās “apstādināts laiks” Rīgā no 1991.gada 13. līdz 27.janvārim.

Tā bija brīvas Latvijas aizstāvju nevardarbīga pretošanās OMON specvienību uzbrukumam, kā mērķis bija pārtraukt pretpadomju aktivitātes Latvijā. Valmieras muzeja Vītola izstāžu zālē digitālo foto izstādi aicināts aplūkot ikviens interesents. Ieeja bez maksas.

Tāpat no plkst.10.00 līdz 17.00 Valmieras muzeja vēsturniece Ingrīda Zīriņa un muzejpedagogs Evita Buša aicinās barikāžu dalībniekus vai viņu tuviniekus aizpildīt anketu un dalīties atmiņās, papildinot muzeja krājumu par pieredzēto galvaspilsētā 1991.gada sākumā.

“Ārā bija daudzviet ugunskuri, pie kuriem mēs varējām sildīties. Varēja arī sildīties iestādes foajē, kinoteātrī. Uzstājās arī pašdarbības kolektīvi, dejoja, dziedāja. Mūs atbalstīja pilsētas iedzīvotāji, cienāja mūs ar tēju, kafiju, maizītēm. Vēlāk parādījās lauku virtuve, kur varēja baudīt siltu zupu. Bija arī mediķi, māsiņas, ārsti, kuri sniedza palīdzību, ja bija nepieciešams, vai arī izsniedza medikamentus, ja kādam palika slikti. Barikāžu dalībnieku vidū varēja sastapt dažādu tautību pārstāvjus: krievi, poļi, ukraiņi, lietuvieši, kuri mūs atbalstīja un uzmundrināja. Redzējām arī vairākus sašautus autobusus, ziņās dzirdējām par pirmo kritušo šoferi, tāpat arī uzzinājām par apšaudēm un kritušo operatoru,” savā atmiņstāstā raksta Māris Bluķis, toreizējās CRBP–9 darbinieks.

Jau otro gadu Valmieras muzejā norisinās akcija “Katram sava Valmiera”. Tās laikā, sazinoties ar muzeju, ikviens var saglabāšanai nākamajām paaudzēm nodot savu barikāžu laika stāstu. Kā norāda Valmieras muzeja vēstures nodaļas vadītāja Ingrīda Zīriņa, jaunajiem cilvēkiem, kuri dzimuši pēc 1991.gada notikumiem, ir grūti tos izprast. Tomēr stāsti, kuros ugunskuru liesmai ir cita gaisma, radioaparātu “atnestie” skaņu viļņi ir vienlaicīgi biedējoši un cerību pilni un “dzīvais mūris” ir gatavs ļaunākajam pavērsienam, palīdz izprast šo notikumu nozīmību.

Nenovērtējamu darbu, nākot talkā Valmieras muzejam, veicis barikāžu dalībnieks, tagad pensionārs Jānis Kalnačs, kurš pērn palīdzējis apzināt vairākus desmitus 1991.gada janvāra notikumu dalībnieku un papildinājis muzeja stāstu krājumu. Tāpat aizvadītajā gadā barikāžu dalībnieki muzejam uzdāvinājuši fotogrāfijas, videoierakstus un citas laika liecības. Piemēram, spilgts simbols nevardarbīgai pretošanās akcijai ir Armanda Trambicka dāvinātais akordeons, kura skanējums daudziem, iespējams, joprojām ir spilgta asociācija ar barikāžu laiku. Pētera Eglīša dāvinātās fotogrāfijas būs iespējams apskatīt piektdien digitālajā izstādē. Interesenti varēs aplūkot arī lūgšanu lapiņu ar spēka vārdiem, ko barikāžu dalībniekam Modrim Laursonam uzticējusi kāda sieviņa, sakot: “Kamēr vien, puiši, to turēsiet kabatā, tā līdzēs.” Tāpat muzeja darbinieki aicina informēt, ja digitālajā izstādē redzamajās fotogrāfijās iespējams atpazīt kādu valmierieti. Pērn kāds kungs fotogalerijā atradis sevi, ieraugot cepuri, ko tolaik nēsājis.

Stāsti un dāvinājumi paliks ne vien muzeja krājumā, bet arī tiks izmantoti barikādēm veltītajās izstādēs, kā arī kā izcilas laika liecības sarunās ar jauno paaudzi.

Piedalīties barikāžu laikam veltītajās norisēs Valmieras muzejā 20.janvārī aicināts ikviens interesents.

 

Informāciju sagatavoja:

Zane Bulmeistare

Valmieras pilsētas pašvaldības

Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece

Mob. tālr.:26443410

XVI Deju svētku Deju lieluzveduma “Māras zeme” mākslinieciskās koncepcijas autori - mākslinieciskie vadītāji Jānis Ērglis un Jānis Purviņš, režisors Elmārs Seņkovs un scenogrāfs Reinis Suhanovs - sadarbībā ar Dziesmu un deju svētku rīkotāju Latvijas Nacionālo kultūras centru (LNKC) turpina darbu gan pie repertuāra, gan pie māksliniecisko risinājumu pilnveidošanas.

 

“Dziesmu un deju svētki ir process, kuru veido un attīsta visas iesaistītās puses – dalībnieki, radošās komandas, pašvaldības un valsts iestādes. Šajā procesā ir svarīgs ikviens viedoklis, un LNKC aicina arī turpmāk ikvienu svētkos iesaistīto izteikt viedokli un līdzdarboties svētku radīšanā. Uzklausot daudzos deju nozares priekšlikumus, publiskajās diskusijās izteiktos viedokļus un ņemot vērā Latvijas Pašvaldību savienības sniegto informāciju, radošā komanda jau izstrādā alternatīvus risinājumus scenogrāfijai un lieluzveduma tērpiem. 31. janvārī Latvijas Nacionālā kultūras centra vadība un Deju lieluzveduma radošā grupa tiksies ar virsvadītājiem, savukārt 2. februārī notiks Dziesmu un deju svētku Mākslinieciskās padomes sēde, kurā mākslinieciskā grupa prezentēs pilnveidoto koncepciju, kā arī alternatīvos risinājumus dalībnieku tērpiem. Tāpat LNKC tuvākajā laikā rīkos informatīvus seminārus, kur aicināti piedalīties ne tikai deju kolektīvu vadītāji, bet arī paši dejotāji” stāsta LNKC vadītāja Signe Pujāte.

 

“Lieluzveduma dalībnieki izdejos stāstu par Latviju ne tikai simts gadu laikā, bet ieskatīties vēsturē dziļāk, līdz pat divpadsmitajam un trīspadsmitajam gadsimtam, izstāstot stāstu par mums, kas paaudzēs esam dzīvojuši savā zemē un dažādu vēsturisko notikumu griežos esam varējuši izlolot savu valsti – Latviju,” stāsta viens no koncepcijas autoriem horeogrāfs Jānis Purviņš. Deju lieluzvedumu iecerēts veidot kā četru daļu deju izrādi ar vienotu dramaturģiju un libretu, lieluzvedumā saglabājot deju svētkiem raksturīgās kopdejošanas tradīcijas un ornamentiku. Pirmajā daļā tiks izdejots stāsts par 12. un 13. gadsimtu ar Mārtiņa Brauna un grupas “Auļi” mūziku. Otrajā daļā tiks atklāti viduslaiki ar grupas “Iļģi” mūziku, trešajā daļā tiks veidots stāsts par jaunlatviešiem, pirmajiem Dziesmu svētkiem, 1905. gadu, strēlniekiem, Latvijas valsts dibināšanu; skanēs Raimonda Paula un Jura Kulakova mūzika. Ceturtajā, daļā Latvijas valsts simts gadus iecerēts skatīt caur latviešu skatuviskās dejas attīstību, sākot no pirmās skatuviskās dejas “Jautrais pāris” līdz pat mūsdienām, parādot septiņpadsmit dažādu autoru deju fragmentus no zelta fonda, kurā ierakstīti tādi vārdi kā Aija Baumane, Uldis Žagata, Harijs Sūna u.c.

 

2017. gadā laikā no februāra līdz aprīlim Latvijas novados notiks skates jeb koprepertuāra aprobācijas process, maijā – repertuārā tiks veikti visi nepieciešamie precizējumi un papildinājumi, bet oktobra beigās noslēgsies Deju lieluzveduma koprepertuāra izveide.

 

Informāciju sagatavoja

Inga Bika

Sabiedrisko attiecību speciāliste

Latvijas Nacionālais kultūras centrs

67228985, 26443166

inga.bika PIE lnkc.gov PUNKTS lv

www.lnkc.gov.lv  

Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra aicina jaunatnes darbiniekus un ikvienu, kurš ikdienā strādā ar jauniešiem, pieteikties starptautiskām apmācībām, kurās tiks padziļinātas starptautisku projektu rakstīšanas un īstenošanas prasmes, kā arī prasmes, kas būs noderīgas arī turpmākajā darbā ar jauniešiem. Pašlaik dalībnieku atlase norisinās 10 apmācībām. Ieskaties, varbūt jau tuvākajā laikā tieši tu papildināsi savas zināšanas starptautiskā vidē.

Semināru, apmācību un konferenču darba valoda – angļu.

Visas izmaksas tiek segtas no programmas "Erasmus+: Jaunatne darbībā" finanšu līdzekļiem. Dalībniekiem jānodrošina līdzfinansējums 28,46 eiro apmērā. Ja piesakies apmācībām, kas norisinās Latvijā, līdzfinansējums nebūs nepieciešams. Pašam jārēķinās ar ceļa izdevumiem uz un no apmācībām līdz savai mītnes pilsētai.

Turpinājumā aicinām iepazīties ar aktuālajām starptautiskajām apmācībām, to mērķiem, norises vietu un laiku. Plašāka informācija par apmācībām: http://jaunatne.gov.lv/lv/apmacibas.

The Impact of Youth Work Training Somijā

No 8. līdz 12. maijam Tamperē (Somijā) notiks starptautiskas apmācības, kuru mērķis ir apzināt jaunatnes darba ietekmi un “Erasmus+: Jaunatne darbībā” projektus kā atbalstu darbā ar jaunatni. Apmācību mērķi: izpētīt jaunatnes darba ietekmi dažādos līmeņos; sniegt apmācību dalībniekiem praktiskas metodes, ar kuru palīdzību novērtēt savu darbu; attīstīt prasmes radīt novērtēšanas procesus, kas piemēroti dažādiem līmeņiem: jauniešiem, organizācijām, vietējai sabiedrībai, citām ieinteresētajām personām un finansējuma sniedzējiem.

Pieteikšanās apmācībām līdz 19. februārim: https://www.salto-youth.net/tools/european-training-calendar/training/the-impact-of-youth-work-training.6236/.

Youth work in closed institutions Latvijā, Baltezerā

No 9. līdz 14. aprīlim Latvijā, Baltezerā, norisināsies starptautiska konference/seminārs slēgto institūciju (ieslodzījuma vietas, cietumi, bēgļu nometnes) darbiniekiem, lai dalītos pieredzē darbā ar jaunatni un izzinātu neformālās izglītības lomu šajās institūcijās. Aktivitātes mērķi: nodrošināt dalībniekiem vidi, kurā dalīties ar savu pieredzi un labo praksi, strādājot ar jauniešiem slēgtās institūcijās (piemēram, ieslodzījuma vietās, cietumos, bēgļu nometnēs utt.); sniegt iespēju nodefinēt neformālās izglītības lomu un vietu slēgtās institūcijās; sniegt iespēju izzināt un piedzīvot neformālās izglītības pieejas, praksē koncentrējoties uz eksperimentālo mācīšanos; piedalīties prāta vētrās un turpmāk attīstīt rīkus un metodes, kas var veiksmīgi darboties ar jauniešiem slēgtās institūcijās; gūt ieskatu programmā "Erasmus+" un stiprināt sadarbību un tīklošanos starp dalībniekiem.

Pieteikšanās līdz 20. februārim: https://www.salto-youth.net/tools/european-training-calendar/training/youth-work-in-closed-institutions.6260/.

The Art of Dialogue Training Austrijā

No 19. līdz 23. martam Austrijā norisināsies starptautiskas apmācības “Māksla īstenot strukturēto dialogu”, kuru laikā dalībnieki pilnveidos savas zināšanas un iepazīsies ar noderīgām analizēšanas metodēm, kas pēcāk atvieglos situācijas izvērtēšanu vietējā, reģionālā un nacionālā līmenī, gatavojoties strukturētā dialoga aktivitātēm. 

Apmācību laikā būs iespēja: noteikt jaunas metodes, kā iesaistīt jauniešus un lēmumu pieņēmējus kopīgā darbā lēmumu pieņemšanas procesā; trenēties ieinteresēto pušu analīzē, definēt mērķus un izveidot struktūru jauniešu līdzdalībai (kā īstenot projektu, lai tas ietvertu pēc iespējas plašāku ieinteresēto personu loku; kā saņemt atgriezenisko saiti?); veicināt dialogu kā metodi līdzdalības kultūras veicināšanā; apzināt veiksmes faktorus un potenciālos nacionālos iesaistes punktus, šādi veicinot jaunu lēmumu pieņemšanas procesu – tādu, kurā tiek iesaistīti jaunieši kā viedokļa paudēji.

Pieteikšanās līdz 4. februārim: https://www.salto-youth.net/tools/european-training-calendar/training/the-art-of-dialogue-training.6180/

European Training Course for EVS Support People Latvijā

Attīstot būtiskākās EBD atbalsta personu kompetences, SOHO apmācību mērķis ir uzlabot EBD projektu kvalitāti, kā arī sniegt dalībniekiem aktuālāko informāciju par programmas "Erasmus+: Jaunatne darbībā" sniegtajām iespējām. Apmācības norisināsies Latvijā no 9. līdz 13. maijam.

Apmācību mērķi: veicināt EBD aktivitāšu kvalitāti, attīstot EBD atbalsta sistēmā iesaistīto personu kompetences (zināšanas, prasmes un attieksmes); gūt labāku izpratni par EBD “mācību pakalpojuma” konceptu un ar to saistītiem EBD kvalitātes aspektiem; uzlabot sadarbības un starptautiska darba iespējas; sniegt atgriezenisko saiti par lomām, atbildībām un izaicinājumiem, ar kuriem saskaras EBD atbalsta sistēma; veicināt zināšanas par EBD mācību dimensiju un sniegt rīkus mācīšanās atbalstam; atbalstīt neformālās mācīšanas atzīšanu EBD, kompetenti izmantojot Youthpass; sniegt aktuālāko informāciju par programmu “Erasmus+: Jaunatne darbībā”.

Pieteikšanās līdz 19. martam: https://www.salto-youth.net/tools/european-training-calendar/training/soho-european-training-course-for-evs-support-people.6262/

The Power of Non Formal Education Portugālē

Lai veicinātu neformālās izglītības ietekmi, no 5. līdz 10. aprīlim Portugālē norisināsies apmācības par principiem un metodēm, kā radīt iespējas jauniešiem kļūt par pilntiesīgiem sabiedrības pārstāvjiem (vietējā un Eiropas līmenī).

Apmācību mērķi: motivēt dalībniekus sajust un sniegt atgriezenisko saiti par neformālās izglītības (NI) spēku, izmantojot dažādas neformālās izglītības metodes; analizēt NI lomu un uztveri dažādās Eiropas valstīs; izzināt un debatēt par Eiropas NI stratēģiju; cīnīties pret augošo patēriņa pieeju pret jauniešiem neformālas izglītības jomā; izzināt nozīmes, lomas un dažādu izglītojošo metožu un pieeju labās puses (formālajā, neformālajā un interešu izglītībā); pārdomāt ikdienas jaunatnes darba praksi; saprast programmu veidošanas un neformālās izglītības principus programmas "Erasmus+: Jaunatne darbībā" ietvaros; iepazīt portugāļu kultūru, pastiprināti iesaistoties vietējās kopienas apmācībās.

Pieteikšanās līdz 29. janvārim: https://www.salto-youth.net/tools/european-training-calendar/training/the-power-of-non-formal-education.6181/

“Perfect crime” Latvijā

No 3. līdz 9. martam viesu namā “Puduri” (Ķegumā) norisināsies starptautiskas apmācības, kuru laikā jaunatnes darbiniekiem un jauniešiem būs iespēja izzināt Jauniešu apmaiņas projektus, piedaloties perfekta nozieguma simulācijā.

Apmācību mērķi: veicināt izpratni par programmas “Erasmus+: Jaunatne darbībā” Jauniešu apmaiņas projektu galvenajiem kvalitātes kritērijiem; izzināt un saprast, kā visas iesaistītās puses (jaunieši, jaunatnes darbinieki, vietējā kopiena) var būt iesaistītas visos projekta posmos; veicināt sociālo iekļaušanu, uzrunājot ne tikai jaunatnes darbiniekus, bet arī atbalsta personālu, kas strādā ar jauniešiem, kuri ir pakļauti sociālās izstumšanas riskam; palielināt jauniešu apmaiņas projektu skaitu.

Pieteikšanās līdz 29. janvārim: https://www.salto-youth.net/tools/european-training-calendar/training/perfect-crime-training-course-for-more-inclusive-youth-exchange-projects.6229/

Tools for Youth Exchanges Somijā

No 6. līdz 12. martam Marttinen jauniešu centrā Somijā (Virrat) notiks starptautiskas apmācības jaunatnes darbiniekiem, kuru mērķis ir uzlabot “Erasmus+: Jaunatne darbībā” Jauniešu apmaiņas projektu kvalitāti.

Apmācību mērķi: padziļināt izpratni par darbu grupās, kā arī apgūt metodes, kuras palīdz darbā ar jauniešu apmaiņām; īpaša uzmanība tiks pievērsta metodēm, kas stiprina jauniešos mācīšanos mācīties un attīsta starpkultūru izpratni; uzzināt, ar kādām metodēm visefektīvāk motivēt jauniešus iesaistīties Jauniešu apmaiņas projektos; noskaidrot, ar kuru metožu palīdzību veiksmīgāk palīdzēt jauniešiem pašiem novērtēt savu ieguvumu (jaunās zināšanas) projektā, kā arī iesaistīt viņus projekta rezultātu izplatīšanas procesā; apzināties, kādēļ svarīgi Jauniešu apmaiņas projektos noteikt tematiskās prioritātes.

Pieteikšanās līdz 7. februārim: https://www.salto-youth.net/tools/european-training-calendar/training/tye-tools-for-youth-exchanges.6230/

Jaunatnes pilsoņu asambleja 2017

Piesakies, ja brīvi runā franču valodā! Konference jaunajiem projektu vadītājiem, izmaiņu veicējiem savā zemē, kuriem ir radoši vai sociālās uzņēmējdarbības projekti labākai dzīvei kopā. Tā norisināsies no 26. līdz 31. maijam Tornai, Beļģijā. Pieteikšanās līdz 29. martam: https://www.salto-youth.net/tools/european-training-calendar/training/young-citizens-assembly-2017-free-together-creating-engaging-enterprising-for-a-better-living-together.6161/

From knowing to being

No 28. maija līdz 3. jūnijam Vācijā (Nideggen/Eifel) notiks starptautiskas apmācības par kompetenču modeļu izmantošanu, pievēršot īpašu uzmanību apmācību dalībnieku attieksmes, vērtību un iekšējās gatavības jautājumiem. Apmācību mērķi: atklāt un iegūt pieredzi kompetencēs balstītā jaunatnes darba organizēšanā un izglītībā; eksperimentēt, kā visefektīvāk izmantot kompetencēs balstītos apmācību modeļus mācību programmu izstrādē, uzsvaru vēršot uz dalībnieku attieksmi, vērtībām un iekšējo gatavību; veidot ieteikumus, kā vajadzētu nākotnē attīstīt kompetencēs balstītos apmācību un izglītības procesus; papildināt izpratni par to, kas veido kompetenci: kā noteikt dalībnieku potenciālu un kādas pārmaiņas notiek pašos dalībniekos, kad viņi to atklāj.

Pieteikšanās līdz 31. janvārim: https://www.salto-youth.net/tools/european-training-calendar/training/from-knowing-to-being.6157/

“…un kas notiek pēc projekta aktivitātes? DEOR un Mobilitātes rīks”

Kā pēc iespējas veiksmīgāk izplatīt projekta rezultātus un kā tiem nodrošināt pēc iespējas ilgstošāku izmantošanu? Kā veiksmīgi un bez stresa atskaitīties par projekta gaitu projektiem speciāli izstrādātajā Mobilitātes rīkā (Mobility tool)? Noskaidro starptautiskajās apmācībās, kas no 2. līdz 8. aprīlim notiks Malagā, Spānijā.

Pieteikšanās līdz 5. februārim: https://www.salto-youth.net/tools/european-training-calendar/training/and-what-comes-after-the-activity-mobility-deor-and-mobility-tool.6156/

Praktiska informācija par apmācībām

Dalībniekiem jābūt vismaz 18 gadus veciem.

Lai elektroniski aizpildītu anketu, vispirms jāreģistrējas SALTO tīmekļa vietnē. Tad uz savu norādīto e-pastu saņemsi paroli un varēsi aizpildīt pieteikuma anketu.

Visas izmaksas tiks segtas no programmas "Erasmus+: Jaunatne darbībā" finanšu līdzekļiem, dalībniekiem jānodrošina līdzfinansējums 28.46 eiro apmērā. Ar dalībniekiem, ar kuriem tiks apstiprināta dalība apmācībās, tiks noslēgts līgums par dalību pasākumā. Pēc tam, kad dalībnieks samaksājis līdzfinansējumu, aģentūra iegādājas avio biļetes.

Lai nodrošinātu programmas "Erasmus+: Jaunatne darbībā" redzamību, kā arī iekļautu pēc iespējas vairāk jauniešu programmas aktivitātēs, pēc apmācībām dalībnieks apņemas:

-          kopā ar projektu koordinatori pārrunāt pasākuma rezultātus un ieplānot to izplatīšanas aktivitātes;

-          nodrošināt vismaz vienu publikāciju medijos;

-          sešu nedēļu laikā pēc atgriešanās organizēt rezultātu izplatīšanas aktivitāti, iekļaujot vismaz vienu tikšanos ar ieinteresēto mērķa grupu (vismaz 15 personas).

Tāpat jāatceras par atskaišu un segto izmaksu apliecinājumu iesniegšanu!

Par SALTO Resursu centru

SALTO ir saīsinājums no frāzes angļu valodā „Support, Advanced Learning and Training Opportunities”, kas latviešu valodā nozīmē „Atbalsts un paplašinātas mācību iespējas.” Tas ir tīkls, kurā ir astoņi resursu centri, kuri darbojas Eiropas jaunatnes prioritāšu jomās, atbalstot Eiropas Komisijas programmu “Erasmus+: Jaunatne darbībā”.  

 

Papildus informācijai:
Vladislava Šķēle, Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras projektu koordinatore,
E-pasts: vladislava.skele[at]jaunatne.gov.lv