Arhīva kalendārs

« May 2015 »
MonTueWedThuFriSatSun
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kā jau allaž, maija nogalē Līgatne svin svētkus. 23. maijā aicinām līgatniešus un novada viesus apmeklēt Līgatnes novada svētkus, kad ieskandināsim papīrfabrikas 200. jubilejas gadu, sveiksim Skolēnu Dziesmu un deju svētku dalībniekus, satiksim mūziķi un mākslinieku- Igo Fominu un izlocīsim kājas „Bellacord” spēlētās balles ritmos.

Šogad svētki sāksies īsti sportiskā garā ar Līgatnes Sporta centra organizēto Līgatnes skrējienu. Plkst. 10:00 startēs bērni, bet plkst. 11:00 aicinām doties distancē pieaugušos.

No plkst. 12:00 darbosies amatnieku darbnīcas, tirdziņš un piepūšamās atrakcijas, bet estrādē viesus gaidām uz koncertu, kur uzstāsies paši mazākie līgatnieši, Līgatnes novada vidusskolas audzēkņi, kas šogad gatavojas dalībai Skolēnu Dziesmu un deju svētkos, Līgatnes dāmu līnijdeju kolektīvs „Možums” un modes studija „Flora Pluss”.

Šis gads Līgatnei ir īpašs, jo tieši pirms 200 gadiem- 1815. gadā ir dibināta Līgatnes papīrfabrika. Par spīti tam, ka fabrika kopš pērnā gada ir apklususi, mēs apzināmies, ka Līgatnes pilsēta un viss novads ir nesaraujami saistīts ar šiem 200 gadiem. 8.augustā fabrikas jubileju atzīmēsim Latvijas Papīra svētkos, bet jau 23. maijā gaidāms priecīgs notikums, jo durvis pirmo reizi vērs topošais Līgatnes Papīra muzejs. Svētku dalībniekiem būs iespēja savām rokām izliet papīra lapu un piedalīties pirmās Līgatnes Papīra muzeja ekspozīcijas veidošanā.

Plkst. 19:00 aicinām amatiermākslas kolektīvus, domubiedru grupas, uzņēmumus, jaunās māmiņas un visus svētku viesus pulcēties svētku gājienam pie papīrfabrikas vārtiem, bet plkst. 20:00 svētku koncertā „Līgatne laiku lokos” kopā ar novada amatiermākslas kolektīviem atcerēsimies, kā mums Līgatnes 200 gados  ir gājis un apdomāsim, kādai Līgatnei būt nākotnē. Koncerta īpašais viesis- Igo Fomins. Igo pazīstam kā lielisku mūziķi, bet svētku viesiem būs iespēja arī iepazīt mākslinieku- Igo, apmeklējot izstādi kultūras namā.

Pēc koncerta un svētku uguņošanas visi aicināti izlocīt kājas balles ritmos. Par mūziku gādās grupa „Bellacord”.

Uz tikšanos svētkos!

AMATNIEKIEM un TIRGOTĀJIEM! PĒDĒJĀ IESPĒJA pieteikties tirdzniecībai svētku laikā. Informācijas tālrunis: 64153169 vai 29189707, e-pasts: info PIE visitligatne PUNKTS lv">info PIE visitligatne PUNKTS lv.

 

Informāciju sagatavoja

Inese Okonova

P/A „Līgatnes novada Kultūras un tūrisma centrs” direktore

tālrunis: 64153169, 29189707 www.visitligatne.lv

Sestdien, 16. maijā, no plkst. 21.00 starptautiskās akcijas "Muzeju nakts" ietvaros arī Kocēnos norisināsies vairāki pasākumi. „Muzeju nakts” Latvijā norisināsies jau vienpadsmito reizi, un šī gada tematika būs veltīta Raiņa un Aspazijas 150. jubilejai.

Plkst. 21.00 Kocēnu pagasta 1.bibliotēkas Velvju zālē notiks romantisks sarīkojums “Tik tevis nedrīkst man trūkt”, kurā piedalīsies Kocēnu pamatskolas absolvente un Valmieras Valsts ģimnāzijas 11. klases skolniece Anna Krauja, Kocēnu pamatskolas sporta skolotājs Aivars Māliņš un Kocēnu kultūras nama vokālais ansamblis “Ad Rem”.

Plkst. 21.30 sāksies brīvdabas kino izrāde – ikvienam būs iespēja noskatīties Latvijā tapušo studijas “Rija” animācijas filmu “Zelta Zirgs” (režisors Reinis Kalnaellis). Animācijas filma veidota pēc slavenās Raiņa lugas motīviem, un tā tapusi sadarbībā ar Luksemburgas, Lietuvas un Dānijas animācijas filmu meistariem.

Kino seansa laikā bērni bez maksas varēs baudīt dabīgo graudu iesala dzērienu ar filmai veltītu nosaukumu “Zelta zirgs”, ko cienastā būs sarūpējis „Valmiermuižas alus”.

Vakara izskaņā plkst. 23.00 Kokmuižas pils parterā ar akustisko koncertu uzstāsies dziesminieks Mikus Frišfelds. Valmierietis Mikus Frišfelds ir mūziķis, kurš ir izdevis divus mūzikas solo albumus “Indiāņu vasaras” un “Egoland”. Savulaik darbojies daudzsološajā grupā "The Signals", kā arī ir bijis iesaistīts citos mūzikas projektos.

Visi pasākumi - bez maksas.

Vakara gaitā pasākumu apmeklētājus Kocēnos iepriecinās gaismu spēles, kas paspilgtinās Kokmuižu un apkārtējās ēkas, radot īpašu noskaņu un atmosfēru.

 

Informāciju sagatavoja: 

Eva Eglīte

Attīstības nodaļas vadītāja
Kocēnu novada dome

Tālr.: 642 07683

E-pasts: eva.eglite PIE kocenunovads PUNKTS lv

www.kocenunovads.lv

No 2015. gada 15. līdz 19.jūlijam Latvijā notiks starptautiskais folkloras festivāls „Baltica 2015”. Festivālā piedalīsies etnogrāfiskie ansambļi, folkloras kopas, tautas mūzikas grupas, stāstnieki un citi individuālie izpildītāji. Šogad „Baltica” dalībnieku skaits būs lielākais festivāla vēsturē – 3500. „Baltica 2015” tēma būs „Mantojums”.

„Festivāla uzdevums ir parādīt dzīvo, pārmantoto tradīciju, kur sastopas dažādas paaudzes. Tradicionālajai kultūrai piemīt milzīgs radošais potenciāls – tajā ir apkopotas daudzas dažādas pieredzes, kas izgājušas laika pārbaudi. Mantinieka uzdevums ir atrast kaut ko jaunu, ņemot vērā iepriekšējo. Izaicinājums ir apjaust, vai Tu pats esi radoši stiprāks par tradīciju – vai vari tikai reproducēt, vai arī atnest tradīcijai ko jaunu,” par festivāla uzdevumiem stāsta „Baltica 2015” mākslinieciskā vadītāja Māra Mellēna.

Festivāla galvenie pasākumi notiks Rīgā, Rēzeknē un Rēzeknes novadā. Norises papildinās sarīkojumi Aizkrauklē, Cēsīs, Dikļos, Dobelē, Jūrmalā, Lielvārdē, Līvānos, Ludzā, Talsos, Viļakā, Viļānos un citviet. Pirmoreiz „Baltica” vēsturē festivāla koncerti notiks jaunajās koncertzālēs - Vidzemes koncertzālē Cēsīs un Latgales Vēstniecībā „Gors”, kā arī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.

Festivāla klubā „Mazajā Ģildē” ikviens dalībnieks un interesents būs aicināts kopā ar Gunti Pakalnu klausīties stāstus Stāstnieku istabā, kopā ar Tomu Treibergu skatīties kino „Baltica” Kino klubā un kopā ar Rīgas Danču klubu dancot visu cauru nakti Lielajā Danču zālē.

Šoreiz festivāla programmā īpaši daudzveidīgi būs pārstāvēta stāstniecība – latviešu, igauņu, lietuviešu, skotu un spāņu stāstnieki savus klausītājus priecēs Rīgā, Cēsīs un Rēzeknē.

Rēzeknē Festivāla parka koncertā svētdien vienkopus būs skatāmas un klausāmas visas festivāla viesu kopas – tā ir dāvana festivāla dalībniekiem un viesiem.

Tradicionāli „Baltica” programmu papildina viesi no ārvalstīm. Šogad festivālā būs iespēja redzēt viesus no Baltkrievijas, Gruzijas, Igaunijas, Īrijas, Krievijas, Lietuvas, Lielbritānijas, Norvēģijas, Polijas, Portugāles, Spānijas un Ukrainas.

Festivāls „Baltica” ir Baltijas tautām vai valstīm nozīmīgs notikums, kas demonstrē tradicionālās kultūras vērtības - dziesmas, instrumentālo mūziku, stāstījumus, rotaļas, dejas, kā arī tautas lietišķo mākslu, amatniecību, un citas tradicionālās kultūras vai mākslas izpausmes formas. „Baltica” kopš 1987. gada ik gadu pēc kārtas notiek Lietuvā, Latvijā vai Igaunijā. Šogad festivāls Latvijā notiek 10. reizi.

Starptautisko folkloras festivālu „Baltica” rīko Latvijas Nacionālais kultūras centrs sadarbībā ar pilsētu un novadu pašvaldībām.

 

Plašāka informācija un festivāla programma pieejama:

www.festivalbaltica.com un www.facebook.com/festivalbaltica

Informāciju sagatavoja

Inga Bika

Sabiedrisko attiecību speciāliste

Latvijas Nacionālais kultūras centrs

67228985, 26443166

inga.bika PIE lnkc.gov PUNKTS lv

www.lnkc.gov.lv  

30. maijā plkst.18.00 Valmieras Romas katoļu baznīcā notiks jauktā kora „Domino” garīgās mūzikas programmas koncerts „Ziemeļnieka svētceļojums”.

Maijā Rīgas jauktais koris „Domino” piedāvā klausītājiem jaunu garīgās mūzikas programmu „Ziemeļnieka svētceļojums”. Tā tiks atskaņota trīs Latvijas dievnamos Jelgavā, Valmierā un Rīgā. Programmā ietverti dažādu laiku garīga rakstura skaņdarbi, kurus lielākoties radījuši Ziemeļeiropas valstu – Zviedrijas, Norvēģijas, Īslandes, Lielbritānijas, Latvijas – komponisti.

Jauktais koris „Domino” ir dziedāt gribošu un varošu cilvēku pašiniciatīvas rezultātā izveidots Rīgas amatierkolektīvs, kas regulāru darbību uzsāka 2011.gada 15.martā. Pēc četru gadu darbības mākslinieciskā vadītāja Eduarda Fiskoviča, kormeistara Aināra Plezera un diriģenta, vokālā pedagoga Vitālija Stankeviča vadībā koris apvieno 40 dziedātājus. Koris sevi pozicionē kā kolektīvu aizņemtiem brieduma gadu cilvēkiem, kuriem nav zudusi vēlme kvalitatīvi muzicēt un piedāvāt klausītājiem interesantu repertuāru – dažādu laiku un stilu a cappella mūziku.

Savas pastāvēšanas laikā koris piedalījies muzikālos pasākumos dažādās Latvijas pilsētās, kā arī sekmīgi startējis ikgadējās koru skatēs, iegūstot 1.pakāpes kora statusu, un pilntiesīgi piedalījies XXV Vispārējos latviešu Dziesmu un XV Deju svētkos. 2014.gada nogalē kolektīvam bija tas gods piedalīties Mūzikas ierakstu gada balvai nominētā komponistes Anitas Rezevskas dziesmu albuma „Tu tikai notici!” studijas ierakstā un prezentācijas koncertā. 2015.gada sākumā XI starptautiskā garīgās mūzikas festivāla „Sudraba zvani” konkursā Daugavpilī 55 kolektīvu konkurencē koris iekļuva to septiņu kolektīvu vidū, kuri tika izvirzīti uz Grand Prix izcīņu. Konkursā tika iegūts 1.pakāpes diploms, kā arī atzinības raksts par labāko latviešu komponista oriģināldziesmas atskaņojumu.

Informāciju sagatavoja:

Jauktais koris „Domino”