Arhīva kalendārs

« February 2014 »
MonTueWedThuFriSatSun
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728 

Veselu divu trimdas muzeju iespējamā atrašanās Cēsīs ir lieliski izmantota iespēja, kas ļaus gan attīstīties novada sadarbībai ar diasporu, gan pašam novadam, šodien tiekoties ar Cēsu novada domes vadību sacīja Ārlietu ministrijas īpašo uzdevumu vēstnieks diasporas jautājumos Rolands Lappuķe.

Komentējot Pasaules latviešu mākslas centra plānoto izvietošanu pašreizējā Cēsu arodskolas kompleksā Lielajā Skolas ielā 6 kā arī iespējamo „Latvieši pasaulē” centra un muzeja izveidošanu Cēsīs, Rolands Lappuķe uzsvēra, ka citas pilsētas nav izmantojušas savu iespēju kļūt par trimdas kultūras centriem.

„Es jūs apsveicu – Cēsis kā pilsēta tādā veidā ne vien paaugstinās savas iespējas no tūrisma viedokļa, bet arī parādīs, ka ir vieta, ar ko latvieši svešumā var rēķināties kā savu,” gandarījumu pauda vēstnieks, vienlaikus norādot, ka Latvijā arvien vairāk attīstās diasporas tūrisms.

Aplūkojot noskatītās telpas, Cēsu novada domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs akcentēja to atrašanos pašā pilsētas sirdī, tieši blakus lielai gājēju plūsmai, kas tūrisma sezonā apmeklē apkārtējos apskates objektus – Rožu laukumu, Svētā Jāņa baznīcu un pils kompleksu.

„Protams, šeit vēl jāiegulda darbs, taču tā ir atbalstāma aktivitāte,” sacīja Jānis Rozenbergs.

Arī vēstnieks piebilda, ka, turpinot uzrunāt diasporu, rodas lielisks attīstības potenciāls. „Svarīgi ir apzināt savējos un pirmajiem pasniegt roku. Tad emigrācijas jaunā paaudze varētu apsvērt domu par atgriešanos dzimtenē,” sacīja Rolands Lappuķe.

Tikšanās laikā tika pārrunātas arī jūlija nogalē plānotās Vispasaules cēsnieku dienas un tas, kā maksimāli labi uzrunāt tautiešus, kuriem šis pasākums varētu būt interesants. Tāpat tika spriests par iespējamām Cēsu novada vizītēm uz diasporu centriem, lai izveidotu un noturētu kontaktu ar cēsniekiem, kuri patlaban dzīvo ārzemēs.

 

Informāciju sagatavoja:
Kārlis Pots
Komunikācijas nodaļas vadītājs
Cēsu novada pašvaldība
karlis.pots PIE dome.cesis PUNKTS lv
+371 27885220; +371 64121677
 Cesis.lv

13.aprīlī plkst.13.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Valmieras pilsētas un apkārtējo novadu mazo vokālistu konkurss „Cālis 2014”. Lai veicinātu pirmsskolas vecuma bērnu muzikālo spēju attīstību, Valmieras Kultūras centrs jau vairākus gadus organizē šādu konkursu, aicinot piedalīties Valmieras pilsētas un apkārtējo novadu mazos vokālistus līdz 5 gadu vecumam (ieskaitot).

Konkursa dalībniekiem repertuārā jāiekļauj viena dziesma pēc brīvas izvēles, to izvēloties atbilstoši izpildītāja vecumam un balss spējām. Konkursanti sagatavoto dziesmu varēs izpildīt a capella, mūzikas instrumentu vai fonogrammas pavadījumā.

Dalībnieku sniegumu vērtēs žūrija, pievēršot uzmanību izvēlētā priekšnesuma sarežģītības pakāpei, mākslinieciskajai kvalitātei un dalībnieku vizuālajam tēlam. Veiksmīgākais vokālists iegūs galveno balvu „Cālis 2014”, savukārt piemiņas balvas saņems ikviens konkursa dalībnieks.

Vecāki un pedagogi dalībniekus konkursam var pieteikt līdz 8.aprīlim, aizpildot pieteikuma anketu un nosūtot to uz e-pastu liga.kokorevica PIE valmiera PUNKTS lv. Plašāka informācija, zvanot pa tālruni 64207204 vai 26439258. Ar konkursa nolikumu elektroniski var iepazīties šeit.

Jāpiemin, ka pagājušajā gadā konkursā „Cālis 2013” piedalījās 29 dalībnieki. Par Valmieras „Cāli 2013” kļuva skanīgās balss īpašniece – piecgadīgā Justīne Stilve.

Informāciju sagatavoja:
Justīne Deičmane
Valmieras pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību un tūrisma nodaļas

sabiedrisko attiecību speciāliste

Strenču kultūras nams aicina piedalīties konkursā- koncertā "Dziesma mani paaudzei"!  Mēroties spēkiem tiek aicināti muzikālie, drosmīgie, asprātīgie, jautrie, bezbēdīgie, talantīgie. Šī ir Jūsu iespēja sevi apliecināt.

Konkurss – koncerts „Dziesma manai paaudzei” Strenču kultūras namā notiks 2014. gada 15. martā plkst. 19.00, to vadīs dziedošā un muzikālā Manguļu ģimene., viņu pārziņā arī pasākuma muzikālais noformējums un vakara BALLE, ieeja 2 EUR. Konkursa mērķis ir atklāt jaunus, talantīgus un daudzsološus izpildītājus no Strenču un kaimiņu novadiem. Veicināt vokālo un māksliniecisko spēju attīstību. Popularizēt lietderīgu brīvā laika pavadīšanu dziedot.

Pieteikšanās konkursam līdz 7. martam Strenču kultūras namā vai pa tālruņiem 64715630; 64715659 vai  mob. t. 25422684. Dalībniekam atļauts piedalīties vienā solo un vienā grupas priekšnesumā. Jāsagatavo 2 muzikāli priekšnesumi pēc savas izvēles, kas atbilst izpildītāja vecumam un vokālajām spējām. Vienu priekšnesumu dalībnieks izpilda koncerta 1. daļā, otru 2. daļā, (ja tiek izvirzīts) Pavadījums: fonogramma, a capella vai instrumentālais pavadījums. Priekšnesums var tikt kuplināts ar papildus šovu. Konkurss - koncerts  notiek divās daļās. Pirmajā daļā piedalās visi dalībnieki izpildot vienu no sagatavotajām dziesmām. Žūrijas un skatītāju vērtējuma kopsummas lielāko rezultātu ieguvēji piedalās koncerta 2. daļā. Koncerta – konkursa 2. daļas dalībnieku uzstāšanās kārtība tiek noteikta izlozē.

Konkursa organizatori dalībniekiem sola piešķirt vairākas balvas. Galvenā balva, kā ierasts, būs GRAND PRIX, arī 1., 2., 3. vietas ieguvēji saņems balvas. Tukšā nepaliks arī pārējie, jo tiks piešķirtas arī veicināšanas balvas. Kāds no dalībniekiem saņems arī Strenču novada domes Specbalvu, kādam tiks Skatītāju simpātiju balva, citam Muzikanta balva.

Pasākumu solījuši atbalstīt Strenču novada dome, TC Valleta, RD Electronics, SIA "Vētras".

 

Vairāk informācijas: S.Caune, Strenču kultūras nama vad. vietniece, t. 25422684

Pasākuma nolikums atrodams www.strencunovads.lv

 

Apmeklētājiem biļešu cenas 5;4;3;2 EUR- Biļetes var iegādāties Strenču kultūras namā.

 

Informāciju sagatavoja:
G.Gailīte, Strenču novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste