Arhīva kalendārs

« January 2014 »
MonTueWedThuFriSatSun
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

21.februārī plkst. 18:30 Gulbenes kultūras centrā ar grupas „Gūtmans” koncertu aizsāksies pilsētas 86.dzimšanas dienas svinības, kas turpināsies visu nedēļas nogali, kad Gulbenē norisināsies Latvijā pirmās spēkavīru sacensības ziemā un tradicionālais rallijs „Sarma”.

Piektdienas, 21.februāra, koncerta dalībniekus – grupu „Gūtmans” veido četri mūziķi: Zigfrīds Muktupāvels, Gints Sola, Andris Alviķis un Kārlis Alviķis. Ieeja uz koncertu bez maksas.

Pirmo reizi Latvijā tiks rīkotas spēkavīru sacensības ziemā „Ziemas spēkavīrs 2014”, kas norisināsies Gulbenē, Vecgulbenes muižas parkā 22.februārī no plkst.18:00.

„Tradicionāli spēkavīru sacensības ir norisinājušās vasarā, taču nekad tās nav notikušas ziemā. Esam gandarīti, ka pirmās šāda veida sacensības Latvijā norisināsies pie mums Gulbenē, un tās tiks rīkotas kā pasākums visai ģimenei. Stiprāko Latvijas vīru noteiks četrās dažādās disciplīnās. Jau astoņi spēcīgākie Latvijas vīri ir apstiprinājuši savu dalību sacensībām. Jāpiebilst, ka šo sacīkšu koordinators ir mūsu pašu spēkavīrs Andris Leišavnieks,” informē Gulbenes pilsētas pasākumu organizators, režisors Edijs Frīdenbergs.

Vērot, kā sacenšas stiprākie, ir aicināti visi interesenti, arī ģimenes ar bērniem, jo ir paredzētas dažādas atrakcijas, izklaides.

Pasākuma ilgums: ~ 3 stundas.

Savukārt svētdien, 23.februārī, rallijs „Sarma” norisināsies Gulbenes ceļos.

 

Informāciju sagatavoja
Gunta Krevica,
Gulbenes novada domes
sabiedrisko attiecību speciāliste

22.februārī, plkst.22.00 Vijciema Tautas namā būs karnevāls! Plkst.23.00 notiks masku parāde, bet tieši pusnaktī - labāko masku apbalvošana.  Ballē spēlēs grupa “Mākoņstūmēji”. Īpaši interesantu un rūpīgi gatavotu masku autoriem ieeja - bez maksas. Sāc gatavot maskas jau laikus!

 

Informāciju sagatavoja:

Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Brūvere, 64707489, 26444002

 

20. janvārī Uzņēmumu reģistrā reģistrēta decembrī dibinātā biedrība „Burtnieks sportam un kultūrai”. Biedrības mērķis ir sniegt atbalstu individuāliem novada sporta un kultūras aktīvistiem. Biedrības dibinātāji ir pārstāvji no visiem sešiem Burtnieku novada pagastiem, kā viens no dibinātājiem piedalās arī Burtnieku novada pašvaldība.

Pašvaldības nolikums nosaka, ka pašvaldība finansiālu atbalstu atbilstoši pieprasījumam var piešķirt tikai biedrībām un nodibinājumiem, taču Burtnieku novadā ir vairāki aktīvisti, kuri nav šādu organizāciju biedri vai arī ir biedri ārpus Burtnieku novada reģistrētās organizācijās. Īpaši sarežģīta situācija ir sporta jomā, jo iztrūkst šo aktīvistu sadarbība ar pašvaldību un līdzdalība vietējos pasākumos.

Burtnieku novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Edvīns Straume norāda: „Nepieciešamību pēc biedrības, kas apvienotu Burtnieku novadā esošos individuālos sportistus un kultūras dzīves aktīvistus, pašvaldība izjutusi jau sen. Ceru, ka ar jaunizveidotās biedrības starpniecību varētu uzlaboties šīs sabiedrības daļas sadarbība ar pašvaldību, turklāt finansējums nebūtu jānodod citu biedrību apsaimniekošanā, bet tas paliktu tepat novadā.”

Biedrības dibināšanas kopsapulcē piedalījās pārstāvji no Burtnieku, Ēveles, Rencēnu, Matīšu, Valmieras un Vecates pagastiem. Sapulcē tika apstiprināti biedrības statūti, noteikta biedrības juridiskā adrese (Vanagu iela 4, Valmiermuiža, Valmieras pagasts) kā arī ievēlēta valde astoņu cilvēku sastāvā. Par valdes locekļiem apstiprināti Ingrīda Tauvēna, Māris Rullis, Ivo Dobenbergs, Guntis Braslis, Aivars Lamba, Arnis Ješkins, Kārlis Greiškalns un Edvīns Straume. Par valdes priekšsēdētāju iecelts Kārlis Greiškalns.

Lēmumu par piedalīšanos sporta un kultūras biedrības dibināšanā kā vienam no dibinātājiem Burtnieku novada pašvaldības dome pieņēma 20. novembra domes sēdē.

 

 

Papildu informācija:

Zane Ābelīte-Medne

Burtnieku novada pašvaldības

Sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: 20219631

E-pasts: zane.abelite-medne PIE burtniekunovads PUNKTS lv

Alūksnes novada pašvaldības kultūras un izglītības iestādes šogad aicinātas piedalīties novadpētniecības konkursā „Zudušais laikā”, lai pievērstu īpašu uzmanību zudušajām novada kultūrvēsturiskajām vērtībām un nemateriālajam kultūras mantojumam, izzinot, apkopojot un saglabājot to stāstos un dokumentālās liecībās.

Konkursu organizē Alūksnes novada pašvaldības Kultūras un sporta nodaļa sadarbībā ar Alūksnes pilsētas bibliotēku, Alūksnes muzeju un Alūksnes novada Izglītības pārvaldi. ā laikā dalībnieki pētniecībai var izvēlēties vienu no piedāvātajām tēmām, kas saistītas ar zudušajiem arhitektūras, mākslas pieminekļiem, dabas objektiem, sabiedriskām ēkām, saimnieciskām būvēm un infrastruktūras objektiem, iedzīvotāju mājvietām, kultūras un sadzīves tradīcijām, mutvārdu daiļradi, amatniecības prasmēm.

- Laikam ejot, Alūksnes novada kultūrainava, vide un dzīve ir ievērojami izmainījusies. Vēl atmiņā ēkas, notikumi, tradīcijas, ieražas, godi, kolektīvi, dzimtas, prasmes un amati, ticējumi un dziesmas, kas noteica lokālās dzīves savdabību un kvalitāti, bet šobrīd dažādu iemeslu dēļ ir jau pagātnes notikums, kas nekur nav dokumentēts. Tomēr daudzās cilvēku atmiņās, fotogrāfijās, laika liecībās, pierakstos vēl ir dzīvs stāsts par zudušo laikā. Ikdienā steidzot šodienas darbus, mēs bieži nonākam pie secinājuma, ka nav pieticis laika kādam pajautāt, stāstīto apkopot, pierakstīt. Kultūras iestādēm viena no veicamajām funkcijām ir nemateriālā un materiālā kultūras mantojuma saglabāšana. Konkurss ir viens no līdzekļiem, kā aktīvāk un radošāk kultūras un arī izglītības iestādes aicināt to darīt, - uzsver Alūksnes novada pašvaldības Kultūras un sporta nodaļas vadītāja Sanita Eglīte.

Katra iestāde, kas piedalās konkursā, savu konkursa darbu noformē kā prezentāciju, videofilmu vai izstrādā tīmekļa vietni. Līdz ar to konkursa laikā savāktā informācija par kādu novadam nozīmīgu kultūrvēsturisku vērtību saglabāsies un būs pieejama plašam interesentu lokam.

Konkurss noslēgsies pavasarī un tam iesniegtos materiālus iekļaus pilsētas un novada kultūras iestāžu un skolu novadpētniecības krājumā un izmantos mūsu novada kultūrvēsturisko vērtību popularizēšanai.

Lai novadā veidotos nopietna novadpētniecības un vēsturisku faktu apkopojoša datu bāze, konkurss bibliotēkām un tautas namiem ir organizēts vairākkārtīgi, katrreiz meklējot aktuālas tēmas. Šoreiz piedalīties konkursā aicinātas arī skolas un muzeji.

 

SAGATAVOJA: Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldības
sabiedrisko attiecību speciāliste
tālrunis: 64381488
evita.aploka PIE aluksne PUNKTS lv
www.aluksne.lv