Arhīva kalendārs

« September 2013 »
MonTueWedThuFriSatSun
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 

Madonas novadpētniecības un mākslas muzeja izstāžu zālēs 26.septembrī pulksten 17.30 notiks Anitas Skrjabes jaunā dzejas krājuma „akmensrite” atvēršanas svētki, kurā dzejniece ir aicinājusi piedalīties arī savus domubiedrus no „Pirmatnes”.

 

Ne tik tālajā 2010.gadā Madonas novada Barkavas kultūras nama jaunrades studija „Pirmatne” atgriezās no Latvijas amatierteātru iestudējumu „Gada izrāde 2009” skates Vidzemes reģionā ar atzinību „Par labāko muzikālo noformējumu”. Atzinība bija iegūta par Anitas Skrjabes dzejas izrādi „Ar debesīm lai reizi izskaidrotos” Zeltītes Dūrītes režijā. Par veiksmīgo literārā iestudējuma muzikālo noformējumu bija parūpējies Kristaps Vēvers.

Savās atmiņās par „Pirmatnes” rašanos dalās Barkavas kultūras nama direktore Zeltīte Dūrīte:

- Kristapu jau pirms iestudējuma tapšanas bija ieinteresējusi Anitas Skrjabes dzeja - tika radīta dziesma „Nemaz jau tik vienkārši nenotiek”. Man pašai patika lasīt Anitas dzeju. Radās doma par sadarbību... Anita Skrjabe ir „Pirmatnes” vārda autore, bet Kristaps Vēvers tās vadītājs.

- Kāpēc „Pirmatne”?  Sākums jaunajam, kaut kam pirmatnējam. Pirmais darbs Kristapam kopā ar vietējiem mūziķiem, dzejniekiem. Izveidots pirmais dzejas iestudējums „Ar debesīm lai reizi izskaidrotos”.

- Noticies tas, kam bija jānotiek - līdzīgi domājošie kaut kādā veidā atrada cits citu un radās kas jauns! Barkavas kultūrai ir ļoti svarīgi, lai šāda jaunrades grupa būtu. Tāpat kā kultūras mantojuma saglabāšana, arī  jaunrade ir viens no pamatvirzieniem kultūras darbā. Darbs studijā tiešām ir pirmatnēji skaists, ja tajā iesaistās gan paši autori, gan izpildītāji. Tāds radošs tandēms...

Aizsāktā sadarbība visus šos gadus turpinājās apceļojot Latviju ar savu pirmo izrādi. Bet radošais gars nav apturams! Ir izdots jauns dzejas krājums, izveidota jauna kompozīcija un tapušas jaunas dziesmas!

Tieši tāpēc Anita Skrjabe sava jaunā dzejas krājuma atklāšanas svētkos būt ar viņu kopā aicināja arī Barkavas kultūras nama jaunrades studijas „Pirmatne” pārstāvjus - Zeltīti Dūrīti, Ilzi Zepu (soloģitāra, balss) un mūzikas autoru Kristapu Vēveru (basģitāra, balss).

"Nemaz jau tik vienkārši" (video)

"Stiepju roku" (video)

Informāciju apkopoja un sagatavoja:

Inga Arāja
Madonas novada pašvaldības
galvenā speciāliste kultūras darba organizatore
Tālr. 00 371 64860579, 27868891
inga.araja PIE madona PUNKTS lv
http://www.madona.lv

Sestdien, 28.septembrī plkst.12.00 Valkas pilsētas kultūras namā (Emīla Dārziņa ielā 8, Valkā) notiks izrāde bērniem „Smurfiņi un zelta statuete”.

Šoruden mazajiem skatītājiem visā Latvijā SIA „Valmieras kinostudija” izrādīs humora pilnu un muzikālu stāstu par mazajiem rūķīšiem Smurfiņiem un viņu nelabvēli – burvi Gargamelu. Šajā stāstā rūķīši dosies meklēt zelta statueti. Ceļš, lai to atrastu, nebūs viegls, jo Gargamels ir ļoti spēcīgs pretinieks, kurš arī vēlas iegūt šo statueti.

Gaidot izrādi, „Valmieras kinostudija” bērniem piedāvā brīnišķīgu iespēju piedalīties radošajā zīmējumu konkursā! Tā tēma „Smurfiņu darbi un nedarbi rudenī”. Konkursā bērni var iesniegt gan individuālos, gan grupu (klašu) darbus. Darbi jāiesniedz kultūras namā 15 minūtes pirms izrādes sākuma. Izrādes laikā paši Smurfiņi izvērtēs bērnu iesniegtos darbus un pēc izrādes notiks labāko zīmējumu autoru apbalvošana.

Izrādes ilgums: 1 stunda 10 minūtes (bez starpbrīža). Mērķauditorija: bērni, vecumā no 4 līdz 12 gadiem. Biļetes cena – Ls 2.00, ģimenes biļete (4 cilvēki) – Ls 5.00. Biļešu iepriekšpārdošana kultūras namā pie dežuranta.

„Valmieras kinostudija” rada aizraujošas, piedzīvojumu pilnas bērnu izrādes jau trīs gadus, spēlējot tās visā Latvijā gan rudenī, gan pavasarī. Izrādes radošo komandu veido aktieri no Valmieras drāmas teātra un viesaktieri no Rīgas teātriem. Līdz šim kinostudija ir radījusi izrādes „Sarkangalvīte un vilks”, „Tāltālā meža varonis”, „Pingvīni nāk”, „Tāltālā meža karnevāls” un „Supervaronis Augustiņš”.

Uz tikšanos!

 

Par Valkas pilsētas kultūras nama jaunumiem var uzzināt http://www.draugiem.lv/valkaskulturasnams/

 

Papildus informācija:

Valkas pilsētas kultūras nama kultūras metodiķe Līga Pandalone, 64723705

 

Informāciju sagatavoja

Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Medne, 64707489, 29250086