Arhīva kalendārs

« August 2013 »
MonTueWedThuFriSatSun
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

No 15.līdz 21.augustam notiks biedrības „Latvijas ģenerāļu klubs” organizētais lāpu skrējiens „Apkārt Latvijai” gar Latvijas robežu, tai skaitā – arī pa Valkas novadu. Otrās dienas noslēgumā skrējējus plkst.21.00 sagaidīsim pie Valkas pilsētas kultūras nama. Jau no plkst.20.00 Lugažu laukumā skanēs jautra mūzika, varēs mieloties ar mūsu novada zemessargu vārīto zupu, būs fotoizstāde „Karavīru ikdiena” un ieroču demonstrējumi.

Skrējiena kopējais garums ir aptuveni 1500 kilometru. Tas norisināsies septiņas dienas, 14 posmos. 16.augusta skrējiens maršruts ir Salacgrīva – Valka, un Kārķos skrējēji ieradīsies pēc plkst.18.00, Ērģemē – ap plkst.19.30. Trešajā dienā, 17.augustā skrējiens no Valkas stadiona uz Gaujienu sāksies plkst.8.00. Valkas un Apes novada robeža tiks šķērsota nedaudz pēc plkst.12.00.

Lāpu skrējienam pieteikušies jau vairāk nekā 2000 dalībnieku. Joprojām ikviens, kurš vēlas skriet par Latviju, aicināts pieteikties pie konkrētā posma atbildīgā NBS pārstāvja, elektroniski atsūtot savu vārdu, uzvārdu, vecumu, tālruņa numuru, e-pasta adresi, kā arī informāciju par starta vietu. Pats skrējējs var izvēlēties no kura punkta līdz kuram viņš vēlas skriet.  

Skrējiens notiek, godinot Nacionālo bruņoto spēku (NBS) 1992.gadā organizētās lāpu stafetes 21.gadadienu. Tas veltīts Latvijas valsts proklamēšanas 95.gadadienai un valstiskās neatkarības atjaunošanas 22.gadadienai. „Pirms 20 gadiem skrējiena mērķis bija apliecināt Latvijas neatkarības atgūšanu un mūsu valsts robežu nostiprināšanu. Šobrīd svarīgi ir stiprināt mūsu valsts iedzīvotāju kopības un drošības sajūtu,” aicina biedrības valdes priekšsēdētājs, atvaļinātais viceadmirālis Gaidis Andrejs Zeibots.

Papildus informācija
ZS 22.kājnieku bataljona kapteinis Agris Kamzols, 29238088, agris.kamzols PIE mil PUNKTS lv

 

Informāciju sagatavoja:
Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Medne, 64707489, 29250086

„Staburadze” šovasar rīko akciju „Latvijas Mājas tortes 2013”, lai atrastu katram Latvijas novadam raksturīgāko tortes garšu. Rīkojot ievērības cienīgus svētkus četros Latvijas lielākajos novados – Vidzemē, Kurzemē, Latgalē, Zemgalē, kā arī Rīgā, „Staburadze” meklē jaunas receptes tortēm, kuras arī tiek pagatavotas ar rokām no sirds.

 „Staburadze” – tā ir vairāk nekā 100 gadu gūta pieredze un tradīcijas, kā arī tortes, kas ar rokām gatavotas pateicībā un mīlestībā. Iestājoties par ģimeniskām svētku tradīcijām un vērtībām, „Staburadze” rīko gardu akciju, kurā aicina piedalīties ikvienu Latvijas mājas toršu cepēju. Lai piedalītos šajā akcijā, dalībnieki tiek aicināti mājās pagatavot savu īpašo torti, kas raksturo un simbolizē dalībnieka ģimeni un tās vērtības. Katram dalībniekam vislabāk zināmas sava reģiona raksturīgākās iezīmes, tāpēc tortes ar īpašām sastāvdaļām, garšu, krāsu, formu vai kādu citu būtisku niansi, gūs akcijas rīkotāju neviltotu atsaucību.

„Mēs zinām, ka Latvijā ir simtiem un tūkstošiem mājsaimniecību, kurās svētkus sagaida ar mājās gatavotu torti. Tās vienmēr ir neizsakāmi garšīgas un raksturo katras konkrētās ģimenes, tai skaitā arī manas ģimenes, vērtīgās un paaudžu paaudzēs koptās tradīcijas. Mēs varam būt lepni par šādu bagātību, kuru, manuprāt, ir svarīgi saglabāt, atbalstīt un nodot nākamajām paaudzēm. Tā ir mūsu apņemšanās,” sacīja NP Foods valdes priekšsēdētājs Rolands Gulbis.

Kļūt par vienu no akcijas dalībniekiem ir ļoti vienkārši – iesākumā jāaizpilda pieteikuma anketa portāla Draugiem.lv lapā „Mājas Tortes” – www.draugiem.lv/majastortes, jāizcep sava visgaršīgākā mājas torte un jāierodas uz akcijas vietu savā novadā.

Arī pasākuma norises vietā būs iespēja aizpildīt pieteikuma anketu, lai kļūtu par vienu no oficiālajiem dalībniekiem. Pieteikšanās bez maksas!

Sestdien, 17.augustā, plkst.14.00 džeza klubā-restorānā „Parks” kopā pulcēsim Mājas toršu cepējus no visas Vidzemes – Siguldas, Cēsīm, Valmieras, Saulkrastiem, Madonas, Rūjienas, Smiltenes un, protams, arī no citām Vidzemes pilsētām. Taču akcija noslēgsies 24.augustā Rīgā, Brīvdabas muzeja Priežu krogā, kur aicināti pieteikties galvaspilsētas prasmīgie Mājas toršu cepēji, kā arī citi, kuri nokavējuši akcijas pasākumu savā novadā.

Ikvienam un ikvienai būs iespēja dalīties pieredzē ar domubiedriem, tai skaitā prasmīgajiem „Staburadze” konditoriem un, iespējams, kļūt par sava reģiona raksturīgākās tortes autoru. Uzvarētāja recepti akcijas rīkotājs „Staburadze” apņemas iekļaut savā sortimentā, lai popularizētu konkrētā Latvijas novada tradīcijas. Katra pasākuma uzvarētājai „Staburadze” dāvās 200 latu ģimenes tradīciju pilnveidošanai.  

Konkurenci atstājot aiz durvīm, gardos, ģimeniskas sajūtas svētkos raksturīgākās tortes noteiks paši dalībnieki kopā ar akcijas viesiem un nozares ekspertiem norises dienā. Akcijas laikā atklāsim jaunas un interesantas toršu receptes, apkoposim un dalīsimies gadiem koptajās tradīcijās, vairosim mājas sajūtu un atbalstīsim to, kas gatavots pateicībā, mīlestībā un no sirds.

Sestdien, 17.augustā no plkst.9:00 Lugažu muižas parkā (Valkas pagastā) jebkādos laika apstākļos norisināsies ikgadējās pagasta vasaras sporta spēles, kurās aicināti piedalīties visi sportot gribētāji, varētāji un, protams, arī līdzjutēji. Sacensības notiks dažādos sporta veidos un disciplīnās gan komandām, gan individuāli. Aicināta arī jaunā paaudze, organizējot bērnu komandas.

Sporta spēļu svinīgā atklāšana un karoga pacelšana būs plkst.10:00, bet sacensības sāksies plkst.10:10. No plkst.11:00 – 13:00 ikvienam interesentam tiks piedāvātas zirgu izjādes. Plkst.13.00 būs iespēja baudīt sportisku zupu, bet ap plkst.18:00 – uzvarētāju apbalvošana.

Piedalīties var ikviens Valkas pagasta vai Valkas novada iedzīvotājs, kā arī citi interesenti. Katrai komandai jābūt savam nosaukumam, devīzei un kapteinim. Komandām ieteicams vienots, jautrs un atraktīvs „dress code”, noformējums, forma vai to elementi (labākā vizuāli noformētā komanda saņems noteiktu punktu skaitu pie kopvērtējuma rezultāta). Startējot komandā, tās sastāvā jāpiesaka 3 vīriešu dzimuma pārstāvji un 3 sieviešu dzimuma pārstāves, kā arī 2 rezervisti pa vienam no katra dzimuma. Galvenais tiesnesis būs Māris Koops.

Komandām būs iespēja sacensties dažādos – gan nopietnos, gan atraktīvos un jautros sporta veidos: lielās (izmērs - Ø 55cm) bumbas futbols, tāllēkšana no vietas, basketbola soda metieni ar šķēršļiem, florbola soda metieni ar šķēršļiem, šautriņu mešana (tradicionālā un netradicionālā), kapteiņu cīņa, traktora vilkšana, jautrības un veiklības stafete, virves vilkšana (klasiskā), baļķu nešana (vīriešiem), šļūkšana pa plēvi, 1 minūtes gulēšana, makšķerēšana, tālmešana, jautrības stafete bērniem.

Visas dienas garumā līdzjutējiem, bērniem un vienkārši garāmgājējiem vai braucējiem būs iespēja piedalīties radošās, saistošās un interesantās darbnīcās, kas saistītas ar sporta lietām.

Nolikums pieejams www.valka.lv sadaļā „Sports” – „Rezultāti un nolikumi”. Reģistrācija dalībai sacensībās, rakstot uz e-pastu valkatn PIE valka PUNKTS lv vai zvanot pa mob.t.29694141.

 

Uz tikšanos 17.augustā  Lugažu muižā!

 

Papildus informācija:

Valkas pagasta Saieta nama „Lugažu muiža” vadītāja Kristīne Ganiņa, 64781373, 29694141

Jūlijā tika atvērta jauna mājas lapa www.eventsgulbene.lv, kurā ikviens ceļotgribētājs var iegādāties Gulbenes novada tūrisma piedāvājumu komplektus. Savukārt sākot ar augustu, piedāvājumu komplektus latviešu, krievu un angļu valodā iespējams apskatīt un nopirkt arī Gulbenes novada tūrisma lapā www.gulbene.lv/tourism, sadaļā „Īpašie piedāvājumi”.

Šobrīd abās mājas lapās izvietoti divi Gulbenes novada tūrisma piedāvājumu komplekti – „Rankas pagasta odziņas” un „Brīvdienas Rankā”. Abi komplekti būs pieejami līdz pat septembra beigām.

Mājas lapa www.eventsgulbene.lv ir izveidota sadarbojoties Gulbenes novada pašvaldības aģentūrai „Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs” ar uzņēmumu „Events Latvia”.

 

Informāciju sagatavoja:
Laura Lulle
Tūrisma speciāliste
PA „Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs”