Arhīva kalendārs

« December 2013 »
MonTueWedThuFriSatSun
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Sestdien, 7.decembrī, plkst.18.00 Valmieras Sv. Sīmaņa baznīcā notiks Valmieras Kultūras centra vīru kora „Imanta” koncerts „Ziemassvētku stāsts”, kurā piedalīsies arī kolektīva draugi – Dobeles Kultūras centra sieviešu koris „Vizma”, Valmieras Mūzikas skolas jaunāko klašu koris, īpaši šim koncertam izveidots vokālais ansamblis, kā arī vairāki solisti.

Kā informēja kora diriģente Ilze Krūmiņa, koncerts būs veidots kā stāsts, balstīts uz Mateja evaņģēlijas, Lūkas evaņģēlijas un Jesaja vēstījuma tekstiem. Mūzikas autors – Vilnis Daņiļēvičs. Interesanti, ka paralēli dziedājumam šis stāsts tiks vizualizēts uz lielā ekrāna, radot nepārtrauktības sajūtu koncerta apmeklētājiem. I. Krūmiņa norāda, ka tiks izpildītas arī visiem zināmās Ziemassvētku dziesmas, lai skatītāji varētu dziedāt līdzi, dievnamā radot līksmu svētku atmosfēru.

„Koncerts ir mūsu dāvana valmieriešiem Ziemassvētkos,” piebilst kora diriģente I. Krūmiņa. Ikviens laipni aicināts!

Ieeja par ziedojumiem!

14.decembrī no plkst.10.00 līdz 15.00 Valmieras rātslaukumā un Valmieras muzeja pagalmā ikviens valmierietis un pilsētas viesis aicināts apmeklēt tradicionālo Ziemassvētku tirdziņu, kurā atradīsiet interesantas svētku dāvanas un našķus.

Rātslaukums būs pārvērties par lustīgu tirgus ķēķi, kurā notiks laimes liešana un zīlēšana ugunskurā, tradicionālus latviešu Ziemassvētku ēdienus mūsdienīgi pagatavos un pasniegs restorāna „Valters” šefpavārs Valters Zirdziņš, kā arī varēs nobaudīt un iegādāties zāļu tējas, īpašas piparkūkas, Ziemassvētku riekstus, svētku maizi, mājas sieru un citus gardumus.

Jāpiemin, ka no plkst.12.00 līdz 13.00 kopā ar folkloras kopu „Sudmaliņas” vilksim bluķi, iesim dančos un rotaļās, minēsim mīklas un īstenosim citas latviskas Ziemas saulgriežu izdarības.

Valkas pilsētas kultūras namā sestdien, 7.decembrī, plkst. 16.30 latviešu animācijas filmu programma „ Multenītes sniegā 2013 ”.

Šī gada decembrī Kinopunkts pašiem mazākajiem kinodraugiem piedāvā jaunāko, Latvijā ražoto animācijas filmu programmu “Multenītes Sniegā 2013”. Animācijas filmas tiks demonstrētas 100 vietās visā Latvijā – reģionālajos kultūras namos, skolās, bērnudārzos un interešu centros.

Kinopunkta projektu vadītāja Maija Kalniņa: “Animācijas filmas, kā arī ģimenes filmas ir ļoti pieprasīts žanrs Latvijas reģionālajos kultūras namos. Mūsu pašu animācija spēj piepulcēt pilnas skatītāju zāles, radot prieku mazajos skatītājos un gandarījumu vecākos, jo filmiņas ir ļoti sirsnīgas, estētiskas, bez agresijas. Ir svarīgi, lai multenītes tiek demonstrētas ne tikai starptautiskos festivālos ārzemēs, bet arī tepat mūsu pašu mazajiem skatītājiem arī visattālākajos lauku reģionos” .

 

Animācijas filmu programmā iekļautas  studijas Atom Art filmiņas “Kā lupatiņi šūpojās”, “Starptautiskā tēva diena”; studijas Animācijas brigāde filmiņas “Sārtulis”, “Eži un lielpilsēta”, “Vāsa”; Nila Skapāna plastalīna tehnikā veidotā “Kaķis maisā” un Ingas Prauliņas “Blēņu stāsti par vilkiem”.  Programmas garums ir stunda – tieši tik, cik vidēji mazie skatītāji spēj mierīgi nosēdēt.

 

“Multenītes Sniegā”  tiek demonstrētas Kinopunktos  visā Latvijas filmu izplatīšanas projekta "Latvijas filmu maratons" ietvaros, kuru finansē Nacionālais Kino centrs.

Seansu norises vietas un laikus skatīt mājaslapā www.kinopunkts.lv

Ieeja- brīva.

 

Papildus informācija:

Valkas pilsētas kultūras nama kultūras metodiķe Līga Pandalone 64723705

 

5. decembrī plkst. 19.00 Cēsu Jaunajā pilī tiks demonstrēta režisores Līgas Gaisas dokumentālā filma „Tā dullā Strengas dēļ jeb vasara ar zelta teļu ”.

Filma tapusi Klapkalnciemā, kur aktieris Juris Strenga jau gandrīz desmit gadus pulcē vietējos, lai iestudētu operu. Sižeta izvēli nosaka kāds aktuāls gada notikums vai sociālpolitiska aktualitāte. Pēc 2008. gada Pekinas olimpiskajām spēlēm tika uzvesta „Turandota”. Tā izcēlusies ar krāšņiem, pašdarinātiem pūķiem un degošiem papīra lukturiem. Savukārt par godu vēlēšanām Strenga kopā ar ciema ļaudīm iestudēja interpretāciju Raiņa „Zelta zirgam”.

Filma tapusi ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu VAS „Latvijas valsts meži” finansētajā filmu programmā „Latvija šodien”. Tās producente ir Līga Gaisa, scenārija autore – Lote Eglīte, operators – Valdis Celmiņš, skaņu režisors – Anrijs Krenbergs.

Biļešu cena Ls 1,50. Skolēniem, pensionāriem un Drauga kartes īpašniekiem Ls 1,-. Biļetes iepriekšpārdošanā pieejamas no 26. novembra Cēsu Tūrisma informācijas centra kasē, Pils laukumā 9.

Vairāk informāciju par pasākumiem Cēsīs var atrast www.cesis.lv vai www.turisms.cesis.lv

 

Informāciju sagatavoja:
Mārtiņš Vipulis
P/a „Cēsu Kultūras un Tūrisma centrs”
Marketinga praktikants

Svētdien, 8.decembrī, plkst.14.00 Valmieras Kultūras centrā notiks senioru koru koncerts „Adventes laikā”. Repertuārs būs plašs, aptverot gan XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku skaņdarbus, gan Ziemassvētku dziesmas.

Tajā piedalīsies senioru kori: „Ābele” no Cēsīm (diriģente Līga Priedīte), „Salaca” no Salacgrīvas (diriģente Arta Zunde), „Mantojums” no Madonas (diriģente Ināra Stepāne), „Atvasara” no Inčukalna un „Gāle” no Siguldas (diriģente Ņina Kiršteina), „Sudrablāse” no Valmieras (diriģente Larisa Stivriņa) un politiski represēto vīru koris „Baltie bērzi” no Valmieras (diriģente Inga Zirne). Tāpat koncertu kuplinās pūtēju orķestris no Dikļiem (diriģents Valdis Drulle).

Kā norādīja „Balto bērzu” diriģente Inga Zirne, senioru kori vēlas satikties un iedziedāties, atceroties Dziesmu svētku kopības sajūtu, kā arī dāvāt prieku skatītājiem. „Koncerta atmosfēra būs sirsnīga, patriotiska un gaiša. Mīļi aicinām ikvienu valmierieti!” piebilst I. Zirne.

Ieeja bez maksas!