Arhīva kalendārs

« July 2018 »
MonTueWedThuFriSatSun
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

28.jūlijā no plkst.17:00 līdz 18:30 Valmieras Tūrisma informācijas centrs aicina doties izzinošā un izklaidējošā ekskursijā “Valmierā laba dzīvoŠANA”.

“ŠANA, ŠANA, visur ŠANA. Kur gan ŠANAS nav?” tā pēc nostāstiem divdesmitajos un trīsdesmitajos gados ir dungojuši valmierieši. To, cik laba dzīvoŠANA valmieriešiem bijusi toreiz un cik laba tā ir tagad, atklās Valmieras tūristu gides Inese Andersone un Inga Ozoliņa, interesentus izvedot pa Valmierā iecienītām un nozīmīgām vietām.

Ko gan valmierietis un pilsētas viesis Valmierā var piedzīvot? PiedzimŠANU, audzināŠANU, ik dienu kārtīgu paēŠANU, gara un miesas mundruma uzturēŠANU. Pavasarī sajust Gaujas malā putnu dziedāŠANU, kas mudina domāt par mīlēŠANU, dejoŠANU, vasarā peldēŠANU Gaujas upē, ziemā slidoŠANU, bet rudenī skolās ieŠANU un studēŠANU.

Ekskursijas laikā būs iespējams uzzināt arī par savulaik Valmierā dzīvojošo savdabīgo personību Kārli Konrādu, vairāk pazīstamu kā grāfu Miķeli Amālijas dēlu Vanagu, kurš tika dēvēts arī par Šanas virsaiti. Viņš bija Jāņa Dūņa grāmatveikala darbinieks, jokdaris, savādnieks, dēkainis un latviešu Pūcesspieģelis.

Ekskursijas sākums pie Valmieras Tūrisma informācijas centra (Rīgas ielā 10). Dalība ekskursijā ir bez maksas un iepriekšējas pieteikšanās. Papildu informācija, rakstot e-pastu tic PIE valmiera PUNKTS lv vai zvanot pa tālruni 26332213.

Gaidīsim Valmieras pilsētas svētkos “Valmierai 735”, kas norisināsies no 27. līdz 29. jūlijam! Plašāka pasākumu programma www.valmiera.lv un www.visit.valmiera.lv.

Valmieras pilsētas svētku programma skatāma mājaslapas www.valmiera.lv sadaļā “Kultūra” – “Valmieras pilsētas svētki 2018”.

Svētkus atbalsta: Koncertzāle “Valmiera”, Valmieras Drāmas teātris, SIA “Latio vērtētāji & konsultanti Vidzemē”, SIA “Valmiermuižas alus”, SIA “Akācija E.V.”, SIA “Kantīne B”, SIA “Liepkalni, SIA “VALPRO”, GRASBERGS Z/S “Zilūži”. Informatīvi atbalsta: portāls “Valmieras Ziņas”, laikraksts “Liesma”, laikraksts “Tava Izvēle”.

Pasākums tiks fotografēts un filmēts. Fotogrāfijas un videomateriāli var tikt izmantoti Valmieras pilsētas pašvaldības publicitātes vajadzībām.

 

Informācija:
Laura Moča
Valmieras pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece
Mob. tālr.:26349122

 

 


Piektdien, 13.jūlijā, Ministru prezidents Māris Kučinskis reģionālā vizītē apmeklēs Smiltenes novadu. Vizītes ietvaros ir plānotas tikšanās gan ar novada uzņēmējiem, gan iedzīvotājiem.

Smiltenes novada pašvaldība aicina uzņēmējus uz tikšanos ar prezidentu, lai diskutētu par uzņēmējdarbības problēmām un veicināšanas iespējām reģionā. Tikšanās ar uzņēmējiem notiks 13.jūlijā no pulksten 11:10-12:30 Smiltenes Kultūras centrā, lielajā zālē. Uzņēmējus aicinām iepriekš pieteikt savu dalību diskusijai, rakstot uz e-pastu prese PIE smiltene PUNKTS lv vai zvanot uz mob. tālr. 28334474. Pieteikties aicinām līdz 11.jūlijam plkst. 17.00. 

 Savukārt Smiltenes novada iedzīvotāji uz tikšanos ar Ministru prezidentu Māri Kučinski ir aicināti pulksten 12:40 Smiltenes Kultūras centra mazajā zālē. Aicināts ikviens interesents. Iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama.

Reģionālās darba vizītes ietvaros Ministru prezidents apmeklēs tekstilizstrādājumu un apģērbu ražošanas uzņēmuma SIA “Artex Latvija” un Smiltenes tehnikumu, tiksies ar domes deputātiem, pašvaldības iestāžu un pagastu pārvalžu vadītājiem, kā arī tiks iepazīstināts ar pašvaldības īstenotajiem infrastruktūras projektiem.

 

Marita Mūze
Smiltenes novada domes
Sabiedrisko attiecību speciāliste
E-pasts: Marita.muze PIE smiltene PUNKTS lv
Telefons: 64707584
www.smiltene.lv
http://www.draugiem.lv/smiltenesnovads/
https://twitter.com/SmiltenesNovads

Valmieras pilsētas svētkos jau sesto reizi notiks tradicionālais Labdarības bumbu rallijs Gaujas Kazu krācēs, kur arī šogad sacentīsies Lielās bumbas. Līdz 18. jūlijam, sazinoties ar Valmieras novada fondu, uzņēmumi var pieteikt dalību Lielo bumbu sacensībās par galveno balvu – atraktīvu komandas saliedēšanās pasākumu no “Liela muiža”. Bumbu rallija ienākumi nonāk projektu konkursa “Sev, tev, novadam” krājkasītē – vietējo iedzīvotāju iniciatīvu atbalstam.

Līdzīgi kā pērn – Labdarības bumbu rallijā 28. jūlijā būs divi skrējieni:

  • Individuālā sacensība, kur ikviens pilsētas svētku apmeklētājs varēs iegādāties bumbiņu ar unikālo numuru. Tā viņa vietā Kazu krācēs sacentīsies par aptuveni 30 vietējo labvēļu sarūpētām balvām. Visātrākās bumbiņas saimnieks dosies pacilājošā lidojumā ar gaisa balonu no “Airkargo”.
  • Uzņēmumu sacensība, kur lielās bumbas krācēs cīkstēsies par galveno balvu – dzīvesprieka akadēmiju – atraktīvu komandas saliedēšanās pasākumu ar mucu gatavošanas elementiem no “Lielas muižas”. Uzņēmumi sacensībai var pieteikties līdz 18. jūlijam. Plašāka informācija Valmieras novada fonda mājaslapā.  

Kā ierasts, Bumbu rallijs pulcē vairākus simtus dalībnieku un līdzjutēju Gaujas krastmalā. Rallijā var piedalīties ikviens. Sestdien, 28. jūlijā, plkst. 18.00 lielās un mazās bumbas izbērs Kazu krācēs. Tur, spēkojoties ar akmens šķēršļiem un atstraumēm, tās steigsies uz finiša līniju pie Valterkalniņa, lai būtu starp pirmajām laimīgajām, kuras gūst balvas. Individuālajam skrējienam biļetes iepriekšpārdošanā varēs iegādāties no 20. jūlija.

Bumbu rallija ienākumi konkursā “Sev, tev, novadam” ļaus atbalstīt iedzīvotāju idejas dzīvesvides sakārtošanā un pilnveidē Valmierā un apkārtējos novados.

Fonds jau kopš 2005. gada ir partneris tiem, kuri vēlas ziedot, un tiem, kuri vēlas īstenot sabiedrībai noderīgas iniciatīvas Valmierā un Mazsalacas, Rūjienas, Naukšēnu, Burtnieku, Beverīnas, Kocēnu novados. Nesen ar fonda ziedotāju un Bumbu rallija dalībnieku atbalstu tika uzvesta bērnu izrāde “Pelīte – melīte”, labiekārtots rotaļu laukums Rūjienā, bet Valmieras seniori būs aicināti uz nūjošanas nodarbībām.

Publicitātes fotogrāfijas autors: A. Stračinskis.

Papildu informācija:
Inese Boša, VNF līdzekļu piesaistes speciāliste
Tālrunis: 26468905, 64281792; e-pasts: inese.bosa PIE vnf PUNKTS lv
http://www.vnf.lv