Arhīva kalendārs

« July 2018 »
MonTueWedThuFriSatSun
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Lai pilsētas logo un citi vizuālās identitātes elementi atainotu patieso Valmieru un tās kvalitātes, tā izstrādes procesā aicinām iesaistīties ikvienu pilsētas iedzīvotāju. Valmieras pilsētas svētku laikā, 28. jūlijā no plkst. 10:00 līdz 15:00, pie gājēju celiņa, kas ved no t/c “Valleta” uz Valmieras Kultūras centru, atradīsies Valmieras pilsētas pašvaldības telts. Tajā būs iespējams apskatīt vairākus piedāvātos pilsētas logo dizaina variantus, izteikt savas domas un vērtējumu. Ir svarīgs ikviens viedoklis, lai galarezultāts būtu ne vien kvalitatīvi nostrādāts, bet arī ietvertu īstās sajūtas par Valmieru.

Valmieras pilsētas pašvaldība šogad uzsākusi darbu pie pilsētas zīmola identitātes izstrādes, kas ietver arī vizuālās identitātes (logo, krāsu, saukļa un citu vizuālo elementu) pārveidi, padarot to ērtāk lietojamu, modernāku, mūsdienu komunikācijas kanāliem atbilstošu – tādu, kas precīzāk reprezentētu Valmieru kā attīstībā esošu, progresīvu pilsētu, ietverot tās vērtības un kvalitātes, ar ko lepojamies, ko vēlamies izcelt, paturēt prātā paši un parādīt citiem.

Veidosim mūsu Valmieru kopā!

Informāciju sagatavojusi:

Laura Moča

Valmieras pilsētas pašvaldības

Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece

Mob. tālr.:26349122

 

Valmieras muzeja Izstāžu namā 27. jūlijā plkst. 16.00 atklās Gunta Laudera rotu izstādi “Laiks”. Guntis Lauders ir viens no labākajiem un neparastākajiem Latvijas rotu māksliniekiem. Viņa rokraksts ir atpazīstams izmantoto detaļu, formu un materiālu dēļ. Lai sasniegtu iecerēto, rotu meistars izmanto tādas klasiskas juveliermākslas tehnoloģijas kā inkrustācija, gravēšana mamuta ilknī un melnkokā, sarežģīti lodējumi, liešana, kalšana.

“Gribētos, lai manas rotas valkātu un uz tām skatītos vēl simtiem gadu. Tās varētu nodot no paaudzes paaudzei – manis darinātu gredzenu izvilks no sen aizmirstas atvilktnes, notīrīs, un tas iegūs jaunu elpu, kad to valkās manas klientes pēctece. Tas arī nosaka materiālu izvēli – sudrabs, zelts, dārgakmeņi, melnkoks, sarkankoks, mamuta ilknis, kokosrieksta miza, koraļļi, pērles, dzintars – viss, kas spēj pretoties “laika zobam”. Tās ir manas latviskās saknes – pamatīgums. Radošajā ideju tapšanas procesā neciešu ierobežojumus. Man ir svarīgi, lai mani darbi būtu tēlaini, iztēli rosinoši, unikāli un tiem piemistu īpaša vizuālā valoda,” stāsta Guntis Lauders.

Guntis Lauders ir absolvējis Igaunijas Mākslas akadēmiju, mākslas maģistra grādu ieguvis Latvijas Mākslas akadēmijā. Rīkojis virkni personālizstāžu Baltijā, Ziemeļeiropā un Vācijā, piedalījies starptautiski nozīmīgās izstādēs Eiropā, Amerikā, Krievijā, Japānā. Viņa darbi ir Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja un Kaļiņingradas Dzintara muzeja kolekcijās, kā arī privātkolekcijās visā pasaulē.

Izstāde apskatāma līdz 3. septembrim.

 

Informāciju sagatavojusi:

Zane Bulmeistare

Valmieras pilsētas pašvaldības

Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja

Mob. tālr.:26443410

 

Lai radītu informatīvu, izglītojošu un izklaidējošu saturu tūristiem un citiem interesentiem par Latvijas un Igaunijas industriālā mantojuma objektiem, ir uzsākts darbs pie šo tūrisma apskates objektu atspoguļošanas tematiskos video un 360 grādu fotogrāfiju virtuālajās tūrēs.

Projektā “Industriālais mantojums” šī gada jūnijā tika noslēgts līgums ar SIA Phycon, kas veidos tematiskus video un 360 grādu fotogrāfiju virtuālās tūres industriālā mantojuma objektos, aptverot projektā iekļautās piecas dažādās tematiskās apskates objektu grupas – dzirnavas un hidroelektrostacijas, vecās ražošanas vietas, dzelzceļa mantojumu, bākas un ūdenstorņus.

Šobrīd norit darbs pie industriālā mantojuma filmēšanas un fotografēšanas. SIA Phycon ir piesaistījis Itālijas ekspertus Rosalia Le Calze (video) un Vittorio Ghelfi (360 grādu fotogrāfijas un virtuālās tūres), lai veidotu interesantus un saistošus video. Itāļu eksperti ir patiesi pārsteigti un iepriecināti par industriālā mantojuma objektiem Latvijā un Igaunijā, to dažādību un piedāvājumu.

Ieskatam daži no SIA Phycon ekspertu līdz šim veidotajiem video materiāliem:

https://www.youtube.com/watch?v=aC684NJRbgI&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=kFDTPXEs1Vo

360 grādu virtuālās tūres:

http://www.ghelfi360.com/2016/martini%26rossi/index.html

http://www.ghelfi360.com/2016/TenutadiFiore/

 

Par projektu:

No 2017. gada maija līdz 2019. gada aprīlim Interreg Igaunijas–Latvijas pārrobežu sadarbības programmas ietvaros tiek īstenots projekts  „Industriālā mantojuma atdzīvināšana tūrisma attīstībai”. Projekta sadarbības partneri ir Kurzemes, Vidzemes un Rīgas plānošanas reģioni, kā arī  Rietumigaunijas un Dienvidigaunijas tūrisma asociācijas, iesaistot projekta īstenošanā 26 industriālā mantojuma objektu apsaimniekotājus Latvijā un Igaunijā. Projekta mērķis ir atdzīvināt industriālo mantojumu tūrisma attīstībai, veicinot izpratni par industriālā mantojuma vērtībām un nozīmi tūrisma piedāvājuma dažādošanai projekta reģionos, izveidojot sadarbības tīklu starp iesaistītajām pusēm tūrisma un industriālā mantojuma sfērā, attīstot industriālā mantojuma objektus par pievilcīgām tūrisma vietām, kā arī reklamējot industriālā mantojuma tūrisma vietas ārvalstu un vietējiem ceļotājiem.

 

Šis raksts atspoguļo autora viedokli. Programmas vadošā iestāde neatbild par tajā ietvertās informācijas iespējamo izmantošanu.

 

Informāciju sagatavojusi: Māra Sproģe, VPR sabiedrisko attiecību speciāliste, tālr.: +371 26488091, mara.sproge PIE vidzeme PUNKTS lv

Rakstā izmantota Rīgas plānošanas reģiona sniegtā informācija.