Arhīva kalendārs

« July 2024 »
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Biedrības “Ķoņu kalna dzīves skola”, jau maijā un jūnijā iesāktais, projekta “Grāmatīgi!” norišu cikls ir turpinājies Naukšēnu muižā 13. jūlijā ar radošu darbošanos pašiem mazākajiem kopā ar ģimenēm vienas dienas interaktīvajā izstādē “Vai grāmatai ir knābis?”, savukārt 23. jūlijā Ķoņu pagasta Dīķeru muižā dzejas rakstīšanas un grāmatiņu gatavošanas darbnīcās ar “Kalāču” muzejpedagoģi Baibu Rozi tiksies 45 Valmieras novada bērni, vecumā no 7 līdz 12 gadiem.

Pēc tam, 7. augustā plkst. 15.00, Naukšēnu bibliotēkā gaidīsim dažādu vecumu interesentus, kuri Lienes Apsītes vadībā varēs izgatavot ādas grāmatzīmes, bet 27. augustā plkst. 13.00, turpat bibliotēkā, veidosim dabas grafikas ilustrācijas kopā ar Zani Melderi, šī nodarbe vairāk piemērota pieaugušajiem, lai izbaudīto meditatīvo radīšanas procesu krāsās un struktūrās. Projekta “Grāmatīgi!” mērķis ir rosināt interesi par grāmatu un tās sastāvdaļām kā vienu no kultūras pamatvērtībām, ko var gan lasīt, gan radīt, gan neparastā veidā mijiedarboties katrs pats, tā izprotot un veidojot kultūrvidi savā apkārtnē.

Pateicoties VKKF mērķprogrammas "Latviešu vēsturisko zemju attīstības programma" un Vidzemes plānošanas reģiona, kā arī Valmieras novada pašvaldības atbalstam, dalība radošajās aktivitātēs apmeklētājiem ir bez maksas.

Informāciju sagatavoja: Kadrija Mičule, biedrības “Ķoņu kalna dzīves skola” projekta “Grāmatīgi!” vadītāja. 

.

Smiltenes pilsētas svētku "Vasaras vakari Smiltenē" ietvaros – 20. jūlijā plkst. 11.00 – Smiltenes Kultūras centra īstenota projekta ietvaros Viedrades kvartālā, Pils ielā 9, norisināsies uzvedums ģimenēm ar bērniem "Sarunas garāžā".

Projekta vadītāja Evija Dzvinko pastāstīja: ""Sarunas garāžā" ir aizraujoši izglītojoša izrāde ģimenēm ar bērniem par vienmēr aktuālo un izpēti rosinošo automašīnu tēmu, kas papildināta ar skanīgām oriģināldziesmām, kurās ieklausīties un dziedāt līdzi! Izrādes galvenie varoņi Toms un Anna dosies ciemos pie automehāniķa Oskara, kurš pastāstīs un parādīs, kā darbojas automašīna. Pētniekus pārsteigs negaidīta viesa ierašanās. Kas viņa ir un no kurienes ieradusies, nāc uzzināt, apmeklējot izrādi!"

Izrādes scenārija un dziesmu tekstu autore – Elīna Krastiņa, mūzikas autors – Edgars Raginskis.

Projektu finansiāli atbalsta Vidzemes plānošanas reģions un Valsts Kultūrkapitāla fonds. Uzvedums būs skatāms bez maksas.

Informācija sagatavoja: Evija Dzvinko, Smiltenes Kultūras centra vadītāja.

.