Arhīva kalendārs

« October 2023 »
MonTueWedThuFriSatSun
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Kopš 2013. gada Pļaviņu Mūzikas skola iedibinājusi tradīciju – rudens kamermūzikas dienu koncertu ciklus Pļaviņās, dodot iespēju ikvienam mūzikas interesentam tos apmeklēt bez maksas.

Šī gada kamermūzikas dienas atklāsim 6.oktobrī plkst. 18.00 Pļaviņu Kultūras centrā ar vokālās grupas “Framest” koncertprogrammu “Džeza zelta melodijas”.

Vokālā grupa “Framest” dibināta 2005. gadā, tās sastāvā muzicē četri profesionāli un daudzpusīgi dziedātāji – Beāte Zviedre (soprāns), Rūta Dūduma-Ķirse (alts), Mikus Abaroniņš (tenors) un Jānis Ķirsis (baritons). “Framest” repertuārs ir ļoti plašs. Grupas koncertos izskan gan pašu, gan citu komponistu skaņdarbi – no klasikas un džeza līdz pop un citiem mūzikas žanriem oriģinālos a cappella izpildījumos.

Uz tikšanos Pļaviņās! 

Aktivitāti atbalsta VKKF mērķprogramma “Latviešu vēsturisko zemju attīstības programma” un Vidzemes plānošanas reģions.

Informāciju sagatavoja: Dita Ārgule, Pļaviņu Mūzikas skolas direktore

.

2023. gada 14. oktobrī Alojas Ausekļa vidusskolas zālē notiks ikgadējais dziesmu jaunrades konkurss “Kas mēs bijām, būsim, esam”. Dziesmu jaunrades konkursam, kura profils ir latviešu tautasdziesmu apdares, šogad iesniegti 15 jaundarbi. Dziesmu autori ir mūzikas skolu, mūzikas vidusskolu audzēkņi, JVLMA studenti un jaunie komponisti līdz 30 gadu vecumam.

Saskaņā ar konkursa Nolikumu, žūrija – komponisti Selga Mence, Ēriks Ešenvalds un diriģente Māra Skride, 2. kārtai izvirzītās dziesmas vērtēs koru izpildījumā.

11 jaundarbus pirmatskaņos 9 bērnu kori: Smiltenes Mūzikas skolas koris, Strenču Mūzikas skolas koris “Somnium”, Rīgas Latgales priekšpilsētas Mūzikas un mākslas skolas koris, Vidzemes jūrmalas Mūzikas un mākslas kolas koris, Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas jaunāko klašu koris un meiteņu koris “Vivace”, Jelgavas Mūzikas vidusskolas meiteņu koris “Allemanda”, Rīgas 6. vidusskolas meiteņu koris, Rīgas skolēnu pils meiteņu koris “Tonika”.

Konkursa atklāšanā muzicēs Limbažu kultūras nama tautas mūzikas ansamblis “Kokle”.  Koncerta 2. daļā kori izpildīs dziesmas no sava repertuāra.

Konkursu finansē Valsts kultūrkapitāla fonds Vidzemes plānošanas reģiona administrētās “Vidzemes vēsturiskās zemes kultūras programmas 2023” ietvaros un Limbažu novada pašvaldība.

Godinot savu novadnieku, latviešu gaismas saucēju dzejnieku Ausekli, un, saglabājot latviešu a cappella kora dziedāšanas tradīciju, kopš 2005. gada pašvaldība Alojā organizē bērnu kora dziesmu jaunrades konkursu.

Konkursa mērķi ir motivēt jaunos autorus radīt latviskas un mūsdienīgas dziesmas bērnu korim un dot iespēju mūzikas skolu koriem izpildīt savu vienaudžu komponētus darbus. 

Aktivitāti atbalsta VKKF mērķprogramma “Latviešu vēsturisko zemju attīstības programma” un Vidzemes plānošanas reģions.

Informāciju sagatavoja: I. Laizāne

.

LMS muzejs nācis klajā ar izdevumu par vienu no skaistākajām Ziemeļvidzemes muižām - Zvārtavas pili, kas ir LMS muzeja filiāle. Izdevuma “Zvārtavas pils” pamatā ir sertificētas arhitektes Rutas Dobičinas laikā no 2020. līdz 2022.g. veiktais pētījums par valsts nozīmes arhitektūras pieminekli – Zvārtavas muižas kungu māju. Izdevumā ir apkopota informācija par Zvārtavas pils vēsturi no 18. gs. vidus līdz mūsdienām, pētot muižas arhitektūru, vēsturi un vietas teritoriālo identitāti.

Autore veikusi kultūrvēsturisku un arhitektonisku muižas vēstures izpēti, balstoties uz arhīvu un muzeju materiāliem, kā arī pētot barona Aleksandra fon Ferzena (1884-1978) atmiņu stāstījumu par dzīvi Zvārtavas muižā un novadpētnieka Johana Vilhelma fon Krauzes (1757–1828) rakstiskās atmiņas par laiku, kad viņš dzīvoja un strādāja Zvārtavas tuvākajā apkārtnē (1784-1786). Savu profesionālo pienesumu autore devusi, pētot ēkas arhitektūru un vēsturi, tās būvapjoma un funkcijas maiņu kopš 18.gs. beigām līdz mūsdienām. Pamatojoties uz jaunatklāto informāciju, ir noteikts Zvārtavas muižas kungu mājas autors – arhitekts, barons Hugo von Volfelds (1849-1907), kas ēkas arhitektoniskajā risinājumā ir ietvēris savam laikam modernus un estētikus dizaina, kā arī inženiertehniskus risinājumus. Veidojot izdevumu, uzmanība tikusi vērsta arī mākslas procesiem, kas noritējuši ēkā kopš 20.gs.70. gadiem, kad tā kļuva par biedrības "Latvijas Mākslinieku savienības" īpašumu. Izdevumā ir iekļauti daudzveidīgi vizuālie materiāli, kā arhīva materiāli, vēsturiskie pils attēli, fotogrāfijas no pils interjera un LMS muzeja ekspozīcijām. Izdevums “Zvārtavas pils” ir nozīmīgs ieguldījums Zvārtavas pils darbībā un attīstībā gan kā LMS muzeja izstāžu un mākslinieku radošo darbību norises vietai, gan kā kultūras mantojuma un tūrisma apskates objektam Ziemeļvidzemē. Grāmatas prezentācijas laikā apmeklētājiem būs iespēja iepazīties ar grāmatas autori arhitekti Rutu Dobičinu, gūt ieskatu izdevuma tapšanas procesā un uzzināt interesantas detaļas par Zvārtavas muižas vēsturi, kā arī iegādāties grāmatas eksemplāru. Grāmatas tapšanu atbalstījis Valsts kultūrkapitāla fonds un Vidzemes plānošanas reģions.

Pasākumā uzstāsies kameransamblis “Trio Metamorfoze” ar koncertprogrammu "Leģendas”. “Trio Metamorfoze” mūziķes – flautistes Liene Dobičina, Zane Jurēvica un pianiste Zane Rubesa – savu augstvērtīgo māksliniecisko sniegumu apliecinājušas koncertos un festivālos Latvijā un citviet Eiropā. Kopš ansambļa dibināšanas 2015. gadā “Trio Metamorfoze” ir guvušas nozīmīgus panākumus starptautiskos konkursos un sniegušas koncertus prestižos mūzikas festivālos.

Ikgadējās “Leģendu nakts” ietvaros Zvārtavas pils apmeklētāji būs aicināti izzināt pils vēsturi, doties ekskursijās gida pavadībā un apskatīt LMS muzeja tēlniecības, tekstilmākslas, porcelāna, glezniecības un āra objektu ekspozīcijas.

Pasākuma programma:
28.10.2023. “Leģendu nakts” Zvārtavas pilī, Zvārtavā, Gaujienas pagastā, Smiltenes novadā.

  • No plkst. 17.00 – 20.00 Ekskursijās gida pavadībā un LMS muzeja tēlniecības, tekstilmākslas, porcelāna, glezniecības un āra objektu ekspozīciju apskate.
  • Plkst. 18.00 LMS muzeja izdevuma “Zvārtavas pils” prezentācija.
  • Plkst. 19.00 kameransambļa “Trio Metamorfoze” koncerts “Leģendas”. 

Aktivitāti atbalsta VKKF mērķprogramma “Latviešu vēsturisko zemju attīstības programma” un Vidzemes plānošanas reģions.

Informāciju sagatavoja:
Igors Dobičins

.

2023. gada 29. oktobrī plkst. 12.00 Ikšķiles Sv. Meinarda luterāņu baznīcā notiks koncerts “Tūkstoš mēlēm ērģeles spēlē...”, kas izskanēs kā veltījums profesores Ilmas Grauzdiņas 75. dzimšanas dienas atcerei un ieskandinās Ikšķiles dievnama 90 gadu jubileju. Profesores  Ilmas Grauzdiņas grāmatā  “Tūkstoš mēlēm ērģeles spēlē...”, kas izdota 1987. gadā, apkopotā informācija, vēsture un nākotnes ieskicējumi vēl joprojām ir aktuāli Latvijas ērģeļkultūrā. Tā ir vienīgā grāmata latviešu valodā, kas aptver plašu ieskatu Latvijas ērģeļmākslā, sākot ar pašu ērģeļbūvi un darbības principiem, ērģeļu meistariem, instrumentiem, komponistiem un izpildītājiem.

Ar I. Grauzdiņas dzīves laikā doto akceptu, koncertu cikli “Tūkstoš mēlēm ērģeles spēlē...” praktiskā veidā turpina profesores grāmatā un arī dzīves laikā pausto vēlējumu - kopt un attīstīt ērģeļmūzikas jomu Latvijā visā tās krāšņumā!

Koncertā Ikšķiles Sv. Meinarda  luterāņu baznīcā piedalīsies Latvijā pazīstamas mūziķes – Viktorija Majore (soprāns), Ieva Šablovska (arfa) un Diāna Jaunzeme-Portnaja (ērģeles). Koncertprogrammā izskanēs latviešu klasiķu un mūsdienu komponistu (Ē. Ešenvalda, R. Dubras, G. Pelēča, R. Jermaka - Ilmas Grauzdiņas dzīvesbiedra un ērģeļu meistara) opusi gan ērģelēm solo, gan ansamblī ar soprānu un arfu. Šāds ansambļa sastāvs ir reti sastopams un izsmalcināts, atklājot visdažādākās saspēles krāsas un emocijas. Klausītājiem būs iespēja dzirdēt pasaules pirmatskaņojumu - Agnetas Krilovas jaundarbu “Aicinājums”  ar Aspazijas dzeju soprānam, arfai un ērģelēm.

AKKA/LAA, Ikšķiles Sv. Meinarda luterāņu baznīcas draudze. Organizē biedrība mūzikas aktivitātēm PLENO.

Aktivitāti atbalsta VKKF mērķprogramma “Latviešu vēsturisko zemju attīstības programma” un Vidzemes plānošanas reģions, AKKA/LAA, Ikšķiles Sv. Meinarda luterāņu baznīcas draudze. Organizē biedrība mūzikas aktivitātēm PLENO.

Informāciju sagatavoja: Diāna Jaunzeme-Portnaja.

.

Pasaules latviešu mākslas centrā Cēsīs 9. novembrī pirmizrādi piedzīvos Cēsu Mazā teātra izrāde "Garā nedēļas nogale", kas top pēc kanādiešu autora Norma Fostera lugas. Tā ir komēdija par precētiem pāriem 40+.

Četri draugi satiekas brīvdienu mājā, lai kopīgi pavadītu nedēļas nogali. Lai gan viņi ir pazīstami jau daudzus gadus, sarunām raisoties, atklājas dažādi pagātnes noslēpumi, un mēs uzzinām laika gaitā noklusēto. 

Katram no varoņiem ir kāds nepiepildīts sapnis. Vakara gaitā viņi nonāk pie secinājuma, ka vēl nekas nav zaudēts, ir īstais laiks būt drosmīgiem un sapni īstenot. Komiskiem pārpratumiem mijoties ar smeldzi, autors asprātīgā valodā parāda, cik mēs patiesībā esam līdzīgi savā cerībā uz labāku dzīvi.

Kanādiešu autors Norms Fosters dzimis 1949. gadā. Autora krājumā ir ap 50 lugu, tās daudzkārt iestudētas Kanādas teātros. "Garā nedēļas nogale" sarakstīta 1993. gadā, tās pirmizrāde notika 1994. gadā Novā Antigonišas festivālā. Šis ir lugas pirmiestudējums Latvijas teātros, lugas tulkotājs un iestudējuma idejas autors - Ivo Martinsons.

Radošā komanda: Inga Alsiņa-Lasmane, Ilze Liepa, Gatis Gāga un Ivo Martinsons.

Izrāde tapusi sadarbībā ar "Willa teātri". Izrādi atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds un Vidzemes plānošanas reģions.

Nākamās izrādes 10. novembrī pl. 19.00 un 12. novembrī pl. 13.00 Cēsīs, Pasaules latviešu mākslas centrā.

Aktivitāti atbalsta VKKF mērķprogramma “Latviešu vēsturisko zemju attīstības programma” un Vidzemes plānošanas reģions.

Publikācijā izmantota Cēsu Mazā teātra informācija.

.

Sestdien, 28. oktobrī, Ogrē jau 14. reizi notiks starptautiskais fotogrāfijas simpozijs “Egona Spura ceļš”. Tas ir nosaukts izcilā Latvijas fotogrāfa un ilggadēja foto kluba “Ogre” vadītāja Egona Spura (1931-1990) vārdā. Viņa fotogrāfijas ir iekļautas Latvijas Kultūras kanonā. Simpozijs ir vienīgais šāda veida pasākums Latvijā, kas pulcē skatītājus no visas Latvijas un iepazīstina ar dažādu paaudžu Baltijas valstu mākslas fotogrāfiem. Šogad simpozijā īpaši tiek akcentēti Vidzemes autori un Vidzemi raksturojošas fotogrāfijas.

Simpozijā pieredzē dalīsies fotogrāfi no Latvijas Una Taal, Aivis Šmulders, Valters Poļakovs, Līva Veigura un Laimonis Stīpnieks (slaidrāde). No Lietuvas Ogrē uzstāsies Kauņas Fotogrāfijas galerijas vadītājs Gintars Česonis (Gintaras Česonis), no Igaunijas - “Fotografiska Tallinn” līdzdibinātāja un izstāžu vadītāja Mārja Lorentsa (Maarja Loorents).

Fotogrāfs: Laimonis Stīpnieks

Simpozija laikā notiks foto kluba “Ogre” autoru izstāde “Ceļā”. Tas ir gan tiešā nozīmē ceļojums, gan simboliski ceļš uz savu tēmu, rokrakstu un pie sava skatītāja. Izstādē piedalās pieredzējuši autori un iesācēji. Skatītāji varēs balsot par savu simpātiju balvu.

Simpozijs notiks 28. oktobrī no plkst. 11.00-16.00 Ogres Centrālajā bibliotēkā Brīvības ielā 35, Ogrē. Tas paredzēts plašam skatītāju lokam un ir bez maksas. “Egona Sura ceļu” rīko foto klubs “Ogre”.

Aktivitāti atbalsta VKKF mērķprogramma “Latviešu vēsturisko zemju attīstības programma” un Vidzemes plānošanas reģions, Ogres novada pašvaldība, SIA Fazer Latvija.

Informāciju sagatavoja: Dace Voitkeviča

.

2023. gada 1. novembrī Madonas novada bibliotēka aicina piedalīties VKKF un Vidzemes plānošanas reģiona finansētajā ”Vidzemes vēsturiskās zemes kultūras programmas 2023” atbalstītā projekta “Stipri garā, stipri darbos” aktivitātē “Publiskās uzstāšanās diena” Madonas novada bibliotēkā Skolas ielā 12, Madonā, ko vadīs Mag. paed., teātra pedagogs Ligita Smildziņa.

Tas ir 3 kultūras nozaru - bibliotēkas, kultūras nami, muzeji -  reģiona vēsturiskās zemes novados: Madonas, Alūksnes, Cēsu, Gulbenes, Limbažu, Smiltenes, Valmieras, Valkas, kā arī Varakļānu kultūras iestāžu darbinieku apmācību programmas projekts, kurš nostiprinās prasmi uzstāties, publiski runāt un improvizēt, tādējādi tuvinot kultūras iestādes, ļaujot iepazīt citam citu, mācīties sadarboties, vienoties kopīgās rīcībās, vienotā redzējumā uz kopīgiem mērķiem.

Projekta realizācijas rezultātā tiks attīstītas un pilnveidotas prasmes un iemaņas savstarpējā komunikācijā komandas darba organizācijā, tiks iegūtas jaunas zināšanas par iedvesmas un radošuma attīstīšanu, publisko uzstāšanos un pasākumu režiju, paplašinot un uzlabojot turpmākā darba un kultūras iestāžu sadarbības iespējas.

Lūdzam pieteikties, aizpildot pieteikuma anketu līdz 30. oktobra plkst. 15.00 >> https://forms.gle/vYcq1teZVjenLd5C7

Aktivitāti atbalsta VKKF mērķprogramma “Latviešu vēsturisko zemju attīstības programma” un Vidzemes plānošanas reģions.

Informāciju sagatavoja : Imelda Saulīte 

.

4. novembrī plkst 14.00 un 16.00 kultūras centrā Siguldas Devons varēs piedzīvot apvienības “IevaKrish” telpiskas skaņas horeogrāfijas izrādi “Labra nams.

“Labra nams” ir stāsts par bezgalīgu ceļu skaņas un vārdu labirintā. Tā ir telpiska skaņas horeogrāfija, kuru ar nodomu radīt klātienes mākslas darba pieredzi ārpus vizuālās uztveres veidojuši mākslinieku apvienība IevaKrish sadarbībā ar komponistu Jēkabu Nīmani.

Tās pamatā ir ap un starp apmeklētājiem veidota horeogrāfija un tai sekojoša skaņa - Jēkaba Nīmaņa radītas īsas muzikālas vienības, kuru atskaņošanas gaitu, vietu un secību nosaka mākslinieku veidotais, vizuāli neredzamais dejas raksts. Skaņdarba izpildītāji ir četri dejotāji, kuri pārnēsā un vada skaņdarbam speciāli veidotus elektroniskus mūzikas instrumentus. Katram apmeklētājam darba sākumā tiks aizsietas acis un katru pavadīs līdz nejauši izvēlētai sēdvietai telpā, kas ļaus ikvienam piedzīvot sev unikālu skaņas ainavu. Horeogrāfiskais saturs veidots, par pamatu ņemot ornamentālu rakstu zīmi - astoņstūra zvaigzni. Ap katru apmeklētāju ir astoņi iedomāti koridori kustībai ar neierobežotu skaitu variantu horeogrāfisku skaņas trajektoriju rakstiem.

Izrādes konteksts ir piemērots jebkuram cilvēkam, neatkarīgi no apmeklētāja redzes kvalitātes.

Skaņas izrādes autori ir apvienība IevaKrish
Komponists - Jēkabs Nīmanis
Horeogrāfiju un scenogrāfiju veidoja Ieva Gaurilčikaitė-Sants un Krišjānis Sants
Sistēmas dizainu veidoja Pāvils Jurjāns
Teksts - Marija Luīze Meļķe
Pieredzes konsultants - Katrīna Rudzīte
Izpilda - Emīlija Berga, Ieva Gaurilčikaitė-Sants, Līva Nora Apšeniece, Krišjānis Sants
Producents - Tuvumi, Ģertrūde Upeniece, Krišjānis Sants

“Labra nams” ir veidots ar Valsts kultūrkapitāla fonda mērķprogrammas "KultūrElpa" finansiālo atbalstu. Izrādes viesizrāžu cikls Latvijā notiek Vidzemes plānošanas reģiona un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Aktivitāti atbalsta VKKF mērķprogramma “Latviešu vēsturisko zemju attīstības programma” un Vidzemes plānošanas reģions.

Ieeja bez maksas, izņemot brīvbiļeti "Biļešu paradīzes" kasēs vai internetā.
https://www.bilesuparadize.lv/lv/event/133129
https://www.bilesuparadize.lv/lv/event/133130 

Informāciju sagatavoja: Anna Zagorska

.

Aicinām uz kopienas teātra meistarklasi! Kopā ar fondu INITIUM un māksliniekiem - Māru Uzuliņu un Kārli Toni, uzzināsiet, kas ir kopienas teātris, varēsiet piedalīties dažādos Smiltenes stāstu vākšanas vingrinājumos, kā arī gūt iespēju piedalīties Smiltenes kopienas izrādē 2024. gada pilsētas svētkos!

Meistarklase notiks 16. novembrī Smiltenes Kultūras centra Lielajā zālē, sākums plkst. 19.30. Ieeja bez maksas.

Aktivitāti atbalsta VKKF mērķprogramma “Latviešu vēsturisko zemju attīstības programma” un Vidzemes plānošanas reģions.

Informāciju sagatavoja: Loreta Šperliņa - Priedīte

.

Madonas novada Sarkaņos, Amatu skolā, ikviens interesents aicināts apgūt Vidzemei raksturīga sievas galvas rotas-vainagcepures darināšanas prasmes. Vainagcepures darināšana ir ļoti smalks un precīzs, kā arī laikietilpīgs process. Tieši tāpēc tirgū tās ir ļoti dārgas un ne katrs tās var iegādāties.

Projekta ietvaros šo prasmi aicināts apgūt ikviens interesents un ar pašdarināto galvas rotu godināt jebkurus latviešu tradicionālos svētkus, apmeklējot publiskos pasākumus un ģimenes godus. Prasmes apgūt palīdzēs Tautas daiļamata meistare Vanda Podiņa, kas dos padomus arī tautas tērpu valkāšanas kultūrā, kopšanā un uzglabāšanā.

Aktivitāti atbalsta VKKF mērķprogramma “Latviešu vēsturisko zemju attīstības programma” un Vidzemes plānošanas reģions.

Informāciju sagatavoja Valda Kļaviņa.

.

Jaunpiebalgas lietišķās un tēlotājas mākslas studijas “Piebaldzēni” keramiķu un rotkaļu darbnīcu dalībniekiem šoruden ir bijusi lieliska iespēja līdzdarboties Gaujas Fonda īstenotajā projektā "Piebalgas māls un metāls pirms Mērnieku laikiem". Tas notiek, pateicoties Valsts kultūrkapitāla fonda "Vidzemes vēsturiskās zemes kultūras programmai 2023", Vidzemes plānošanas reģionam un Jaunpiebalgas apvienības pārvaldes atbalstam.

Projekts aizsākās jau augustā, kad tika izziņota projekta dalībnieku pieteikšanās uz divām meistardarbnīcām – akmens laikmeta keramika un 8.-12.gs. rotu izgatavošana.

Septembra sākumā projekta dalībnieki piedalījās vienas dienas izbraukuma meistardarbnīcā, kas notika Madonas novada Mētrienas pagasta "Brīvnieki - Kolbergi" mājās "Dumpju darbnīcā", kur podnieka Eināra Dumpja vadībā iepazinās ar akmens laikmeta keramikas atdarinājumiem, notika teorētiska un īsa praktiska iepazīšanās ar seno māla trauku izgatavošanas noslēpumiem - īpaši gatavota māla masa, trauku formas un to pielietojums, apdedzināšanas veidi un iespējas. Darbnīcas norisē gūtās zināšanas tika izmantotas, gatavojot materiālus (īpaša māla masa, kurināmais ceplim) praktiskajām meistarklasēm, kas noritēja divas dienas 23. un 24. septembrī Jaunpiebalgas studijas keramiķu darbnīcā.

Izgatavotie keramikas trauki šobrīd gaida piemērotus laika apstākļus, kad tiks rīkota izgatavoto trauku apdedzināšana atklātās uguns ceplī brīvā dabā. Šis projekta notikums būs atvērts ikvienam interesentam – sekojiet līdzi informācijai sociālajos tīklos!

Oktobrī divas dienas noritēja 8.-12.gs. rotu darināšanas meistardarbnīca “Jaunpiebaldzēnu” studijas rotkaļa Oskara Rozenblata vadībā - teorētiska iepazīšanās ar muzeju krājumos esošajiem Jaunpiebalgas apkaimes arheoloģiskajiem atradumiem, izgatavotajiem atdarinājumiem, tika gatavoti gredzeni, saktas, aproces.

Diemžēl dalībnieku skaits bija ierobežots, kopā 22, tomēr darbnīcās bez “Piebaldzēnu” studijas keramiķiem un rotkaļiem darbojās arī interesenti no Vecpiebalgas, Smiltenes, Siguldas, kā arī interese par notiekošo daudzkārt pārsniedza projekta iespējas, kas rosina arī turpmāk īstenot šāda veida kultūrvēstures izziņas pasākumus. Pēc projekta beigām tā dalībniekiem būs iespēja izmantot iegūtās zināšanas un prasmes kvalitatīvu amatniecības izstrādājumu izgatavošanā un jaunrades procesā. Projektā sasniegtais ilgtermiņā sekmēs Vidzemes vēsturiskās zemes Piebalgas kultūrtelpas amatniecības tradīciju pēctecīgu un sistemātisku apzināšanu, saglabāšanu un nozīmības aktualizēšanu, saglabājot tās nākamajām paaudzēm. Ceram, ka projekts kļūs par "pirmo akmeni" valstiski nozīmīgam Piebalgas kultūrtelpas multifunkcionālam pētniecības un izziņas amatniecības centram. 

Aktivitāti atbalsta VKKF mērķprogramma “Latviešu vēsturisko zemju attīstības programma” un Vidzemes plānošanas reģions.

Informāciju sagatavoja: Vita Žīgure

.

Šogad norisinās starpdisciplinārās kultūras un mākslas telpas “Savvaļa” 4. sezona. "Savvaļa" reizē ir vieta, brīvdabas izstāde un notikumu sērija. Šogad "Savvaļas" izstādi papildinājuši jauni mākslas darbi, kura pieejama apskatei bez maksas visa gada garumā.

Tāpat šovasar norisinājās vairākas starpdisciplināras mākslinieku un radošo profesionāļu rezidences ar programmas nosaukumu "Savvaļas skiti". Aicinām sekot jaunumiem “Savvaļas” sociālo tīklu lapās un mājaslapā, lai uzzinātu par jaunākajiem notikumiem un norisēm. "Savvaļas” 4. sezona notiek ar Vidzemes plānošanas reģiona un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu. 

Geznotāja Harija Branta izstāde. Foto: Filips Smits

Ingas Melderes un Miko Hinca meistarklase. Foto: Annemarija Gulbe

Saulgrieži. Foto: Aleksejs Beļeckis

Aktivitāti atbalsta VKKF mērķprogramma “Latviešu vēsturisko zemju attīstības programma” un Vidzemes plānošanas reģions.

 * Raksta ievadfoto: "Savvaļa". Kubs / Foto: Filips Smits 

Informāciju sagatavoja: Kitija Vasiļjeva
https://savvala.lv/lv/info-lv
www.facebook.com/savvala.lv

.