Arhīva kalendārs

« March 2016 »
MonTueWedThuFriSatSun
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Ziemeļvalstu un Baltijas valstu mobilitātes programma „Kultūra” atbalsta profesionālu mākslinieku un kultūras darbinieku radošos braucienus, mākslinieku rezidences un ilgtermiņa un īstermiņa sadarbības tīklu izveidi. Tās mērķis ir izveidot pamatu inovatīvai, dinamiskai Ziemeļvalstu un Baltijas valstu mākslas un kultūras dzīvei. Šo programmu kopīgi finansē Ziemeļvalstis un Baltijas valstis, un to administrē Ziemeļvalstu Kultūras punkts Somijā.

No 2016.gada 1.marta mobilitātes programmā „Kultūra” ir atvērta pieteikšanās finansiālam atbalstam radošiem braucieniem. Pieteikumus var iesniegt profesionāli mākslinieki un citu radošo profesiju pārstāvji visās mākslas un kultūras jomās, lai dotos radošā braucienā uz kādu no Baltijas valstīm vai Ziemeļvalstīm (brauciena ilgums 1-10 dienas). Finansiālais atbalsts paredzēts ceļa un uzturēšanās izmaksu segšanai. Braucieniem var pieteikties arī nelielas grupas (līdz 6 personām), ja visi grupas dalībnieki dodas uz vienu un to pašu vietu, vienā un tajā pašā laikā.

Pieteikšanās termiņš līdz 2016.gada 4.aprīlim. 

Plašāka informācija


Pieteikšanās Ziemeļvalstu Kultūras punkta mājaslapā 

 

Informācijas avots: LR Kultūras ministrija

Līdz 20. martam Alūksnes novada pašvaldības kultūras un kultūrizglītības iestādes aicinātas pašvaldībā iesniegt savus projektus konkursam, kura mērķis ir finansiāli atbalstīt nozīmīgu kultūras, kultūrizglītības un kultūras apmaiņas pasākumu organizēšanu novadā.

Projektu konkurss paredz piešķirt finansējumu gan vietēja, gan starptautiska mēroga kultūras aktivitāšu rīkošanai, veicināt kvalitatīvu kultūras norišu daudzveidību, sekmēt attīstību un jaunradi nozarē, kā arī atbalstīt amatierkolektīvu piedalīšanos starptautiskos konkursos, tā veicinot to profesionālo izaugsmi un novada popularizēšanu.

Savus projektus konkursam var iesniegt Alūksnes novada tautas, kultūras un saieta nami, bibliotēkas, muzeji, kā arī mūzikas un mākslas skolas. Tiem jābūt nozīmīgiem kādā no jomām – nemateriālā un materiālā kultūras mantojuma saglabāšana, kultūrvides veidošana, latviskās identitātes un patriotisma stiprināšana, kultūras nozares attīstības veicināšana, dalība starptautiskā konkursā.

Konkursa nolikums ir publicēts Alūksnes novada pašvaldības mājas lapā www.aluksne.lv sadaļā “Konkursi” un tajā rodama visa pieteikuma iesniedzējiem nepieciešamā informācija – gan par projekta pieteikuma noformēšanu, gan citas prasības projekta pieteikuma iesniegšanai un nosacījumi to tālākai vērtēšanai.

 

Informāciju sagatavoja:

Evita APLOKA,

Alūksnes novada pašvaldības

Sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālruņi: 64381502; 26646749

www.aluksne.lv

No 2016. gada 1. marta līdz 1. aprīlim ir izsludināts „Latvijas valsts mežu atbalstītā Vidzemes kultūras programmas 2016” projektu konkurss. Projektu konkursa nolikums un pielikumi ir pieejami šeit. Informatīvs seminārs par projektu pieteikumu sagatavošanu notiks 23. martā Cēsu Centrālajā bibliotēkā (Cēsis, Raunas iela 1) plkst. 14:00. Prezentācija par attiecināmām izmaksām, biežāk pieļautajām kļūdām un citu nozīmīgu informāciju pieejama šeit.

 

Par projektu konkursu un pieteikumu sagatavošanu iespējams konsultēties, sazinoties ar  Vidzemes kultūras programmas koordinatori Ievu Vītolu – 25670756, ieva.vitola PIE vidzeme PUNKTS lv.