Arhīva kalendārs

« December 2015 »
MonTueWedThuFriSatSun
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Svētdien, 13. decembrī, plkst. 14.00 Kocēnu kultūras namā ar īpašu koncertprogrammu “Mēnessnakts” uzstāsies leģendārais mūziķis Igo.

“Mēnessnakts” ir Ziemassvētkiem sagatavota koncertprogramma, kurā iekļautas Igo un Aivara Hermaņa kopīgi radītās kompozīcijas, kā arī pasaules mūzikas klasika Aivara Hermaņa ģitāras aranžējumā. Domājot par Ziemassvētku laiku un gatavojot šo programmu, Igo ir ieskaņojis dziesmu “Mēnessnakts” ar Aivara Hermaņa mūziku un Aspazijas dzeju.

Biļešu cena – 3 eiro.

Biļetes varēs iegādāties pirms koncerta Kocēnu kultūras namā.

Bērniem līdz 7 gadu vecumam (ieskaitot) ieeja bez maksas. 

Visi laipni gaidīti!

 

Informāciju sagatavoja:

Eva Eglīte

Attīstības nodaļas vadītāja
Kocēnu novada dome

Tālr.: 642 07683

E-pasts: eva.eglite PIE kocenunovads PUNKTS lv

Lieliska iespēja Zirgu pastā janvārī noskatīties divas no režisora Reiņa Suhanova Raiņa un Aspazijas 150.jubilejai veltītās unikālās triloģijas Valmieras teātra dzejas izrādēm - Raiņa “Vētras sēja” un Aspazijas “Sarkanās puķes”.

Nesen veiksmīgi pavadītajām Aspazijas “Sarkanās puķes” viesizrādēm Zirgu pastā janvārī pievienosies pirmizrādi piedzīvojušais, dzejas triloģijas noslēdzošais Valmieras teātra jauniestudējums - Rainis “Vētras sēja”.

Ja pati pirmā režisora Reiņa Suhanova dzejas triloģijas izrāde “Bērns vārdā Rainis”, kas tapa ciešā sadarbībā ar Valmieras teātra aktieriem Inesi Ramuti un Mārtiņu Meieru, caur Raiņa dzeju bērniem pētīja mazā cilvēka iekšējās pasaules norises, tad Aspazijas “Sarkanās puķes” kopā ar trim Valmieras teātra aktrisēm - Ingu Apini, Daci Everss un Māru Menniku iedziļinājās un aptvēra Aspazijas dzejas krājuma liriskā varoņa iekšējās dzīves sarežģīto karti un teritoriju - emocionālu ceļojumu no bezgalīga tukšuma līdz tādam iekšējam spēkam, kas spēj aizraut pasauli ar jaunām domām un idejām. Dzejas triloģijas noslēdzošā daļa, kurā piedalās trīs Valmieras teātra aktieri Māris Bezmers, Mārtiņš Meiers un Kārlis Neimanis - Raiņa “Vētras sēja” uzrunā tieši jaunu cilvēku, viņam atrodoties ceļā uz pieaugšanu.

“Izrāde ļaus skatītājiem dzirdēt Raiņa rakstīto dažādos līmeņos - gan skaļi un grandiozi, gan klusi un mierīgi, piedāvājot iespēju būt klāt, padarot skatīšanās pieredzi plašāku. Šī dzeja prasa impulsīvu montāžu - tuvplānus un tālplānus, straujas telpas, estētikas un ideju pārmaiņas,” par izrādi saka režisors Reinis Suhanovs.

Sēdvietas uz izrādi netiek norādītas, tās var izvēlēties. Publikai izrādē tiek piedāvāta drosmīga skatīšanās pieredze - tā būs iespēja pārvietoties kopā ar aktieriem. Tāpēc izrādes forma ir atvērta. Tā piedzims katru reizi no jauna - kopā ar skatītāju.

Jauniestudējumu “Vētras sēja” varēs noskatīties 16.janvārī (15:00 un 19:00), “Sarkanās puķes” 17.janvārī (15:00 un 19:00).

Viesizrādes LKA Teātra mājā “Zirgu pasts” Rīgā, Dzirnavu ielā 46. Plašāka informācija un biļetes www.vdt.lv

 

Informāciju sagatavoja:

Madara Rutkēviča

VDT Literārās daļas vadītāja

 


Valkas novadpētniecības muzeja Izstāžu zālē no 2015.g. 5. decembra līdz 2016.g. 9. janvārim būs apskatāma Lilitas Ikales un Lindas Ikales radošo darbu izstāde „Ārpus rāmjiem”.

Izstādes atklāšana 2015. gada 5. decembrī plkst. 15:00.

Lilita un Linda Ikales – radošo darbu izstādes "Ārpus rāmjiem" autores – ir māte un meita. Lilita eksponē kolāžas, floristikas darbus, šūtos tērpus un aksesuārus, bet Linda – fotogrāfijas un foto kolāžas. Abas piekrīt rakstniecei un žurnālistei Monikai Zīlei: "Ir tik daudz pamata priekam, ja vien to tīšām nesper pagultē".

Izstādēs Lilita eksponē savus radošos darbus kopš 1997. gada, bet Linda fotogrāfijas – kopš 2013. gada. Valkas novada mākslinieku izstādēs Lilita piedalās no 2010. gada, Linda no 2013. gada – tās arī deva impulsu šim radošajam iznācienam divatā. Katrai ir izveidojies individuāls stils gan darbos, gan savā apģērbā. Toties Lilitas un Lindas kopīgā draudzene noteikti ir daba un lauki. Autores saka: "Kāpēc "Ārpus rāmjiem"? Jo mēs darām to, kas mums sagādā prieku, neskatoties uz noteiktajiem standartiem. "Mēs katrs esam zīmulis Dieva rokās, un ja vien ļaujamies, ar mums raksta ļoti skaisti." /rakstniece I. Blūma/."

Izstāde apskatāma: līdz 2016. gada 9. janvārim

pirmdienās – piektdienās plkst. 10:00-17:00

sestdienās plkst. 10:00-16:00

Ieejas maksa: 0,75 €

pensionāriem, studentiem, skolēniem  0,30 €

 

Informāciju sagatavoja Ligita Drubiņa,

Valkas novadpētniecības muzeja

izglītojošā darba un darba ar apmeklētājiem vadītāja

T. 64722198