Arhīva kalendārs

« November 2015 »
MonTueWedThuFriSatSun
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 

Ziemassvētki ir brīnumu, piedošanas, ticības un labdarības svētki. 20. decembrī plkst. 14:00 Strenču novada kultūras centrs sadarbībā ar novada Sociālo dienestu aicina uz labdarības koncertu “Atvērsim dvēseles baltākās durvis…”

 

No plkst. 11:00 aicinām amatniekus un mājražotājus piedāvāt savus ražojumus Ziemassvētku tirdziņa apmeklētājiem, jo ir taču dāvanu sarūpēšanas laiks! Tirdziņš notiks kultūras centra foajē pirms koncerta.

Plkst. 13:40 koncerta dalībniekus un viesus uzrunās mācītājs Artis Eglītis.

Koncerta īpašie viesi šoreiz būs Latvijā pazīstami mūziķi – Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra koncertmeistars un 1. vijole RAIMONDS OZOLS un trompetists, dziedātājs un komponists, Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra dalībnieks Andris Ābelīte.

Koncertā piedalīsies Strenču novada kultūras centra pašdarbības kolektīvi – jauktais koris “Rītu puse”, deju kopa “Tīne”, jauniešu deju kolektīvs, pūtēju orķestris, muzikālā apvienība “4sound”, “Jērcēnmuižas muzikanti”, jauktais vokālais ansamblis “Liesma”, Strenču mūzikas skolas audzēkņi.

Ieeja uz koncertu – Ziemassvētku dāvana Strenču novada trūcīgajām ģimenēm ar bērniem (saimniecībā noderīgas preces – trauki, mazgāšanas līdzekļi, apģērbi; pārtikas produkti – saldumi, konservi, milti, rīsi, putraimi u.c.; rotaļlietas, grāmatas, svētku rotājumi.)

Šāda veida koncerts Strenču novadā notiks jau otro reizi. Aizvadītā gada nogalē ar koncerta apmeklētāju saziedotajām mantām tika iepriecinātas vairākas ģimenes un vientuļie pensionāri.

 

Informāciju sagatavoja:

Ginta Gailīte, sabiedrisko attiecību speciāliste

T. 64715660, e-pasts:ginta.gailite PIE strencunovads PUNKTS lv

www.strencunovads.lv

27.janvārī Daugavpils teātris dosies uz Valmieras Drāmas teātri ar vienu no saviem veiksmīgākajiem sasniegumiem – mūziklu krievu valodā „Dāmu paradīze” (rež. un libr. autors – O. Šapošņikovs). 

Tas ir mūzikls par mīlestību, modi un skaistu dzīvi. Skatītājs nokļūst fantastiskā teātra pasaulē, kas paver priekškaru kaislīgajai 19.gadsimta Parīzei. Noticēt šim ceļojumam palīdz gan oriģinālā scenogrāfija, gan ekskluzīvie kostīmi, kā arī valdzinošās balsis, kas skan Raimonda Paula mūzikas pavadījumā.

Mūzikla sižeta pamatā ir Emīla Zolā romāns „Dāmu paradīze”, stāsts par provinces meitenes likteni, kura devusies meklēt laimi modes un mīlestības galvaspilsētā Parīzē. Tomēr aiz pilsētas ārējās romantikas un krāšņām vitrīnām slēpjas bargā konkurences, melu un liekulības pasaule. Lai gan stāsts ir sarakstīts ļoti sen, viss tajā minētais ir ļoti aktuāls arī šobrīd. Tieši tāpēc radošā komanda Daugavpils teātrī iestudēto „Dāmu paradīzi” ir izveidojusi eklektisku, nepiesaistītu konkrētam laikam – kā stāstu par cilvēka tieksmēm, vēlmēm, mīlestību un modi.

Mūziklā „Dāmu paradīze” ir iesaistīti un darbojas virkne atzītu un populāru mākslinieku. Mūzikla muzikālo pavadījumu ir sarakstījis Raimonds Pauls, iestudējuma muzikālā vadītāja un viena no galveno lomu izpildītājām ir Latvijas Nacionālās Operas soliste Ilona Bagele, savukārt galveno vīriešu lomu izpilda Lietuvas rokgrupas „Soul Stealer” solists Jeronimas Miļius. Scenogrāfiju un tērpus iestudējumam veidojušas Inga Bermaka un Agnese Stabiņa (Spēlmaņu nakts 2014/2015 sezonas nominantes), bet horeogrāfijas autore ir Irina Saveļjeva, kuras dejas soļi aizveda Mariju Naumovu līdz uzvarai konkursā „Eirovīzija 2002”.

Lomās: Denīze – Nadežda Jermaka; Oktāvs Murē – Jeronimas Miļus; Burdonkls – Mihails Samodahovs; Robino – Egils Viļumovs; Orelī – Karīna Sidina; Žans – Miroslavs Blakunovs; Polīna – Karina Lučiņina; Bodī – Jurijs Losevs; Elizabete – Alda Krastiņa; Marķīze de Bova – Ilona Bagele; Deforža – Irina Kesiševa-Grigorjeva; Dāmas – Maija Korkliša un Žanna Lubgāne; Vensārs – Vladimirs Dupaks; barons Hartmanis – Ivars Brakovskis.

Biļetes – www.bilesuparadize.lv.

 

Informāciju sagatavoja:

Janīna Ivanova

Sabiedrisko attiecību vadītāja

Daugavpils teātris


Koncertzāle “Cēsis” 30. decembrī ikvienu aicina aizvadīt 2015. gadu skaistā Vecgada ballē. Viesus priecēs balles deju mūzika Jelgavas bigbenda un solista Daumanta Kalniņa izpildījumā. Vakara gaitā gaidāmi dažādi pārsteigumi un svētku loterija ar vērtīgām balvām.

Koncertzāle “Cēsis” turpina tradīciju un jau otro gadu rīko īpašu Vecgada balli. Tā ir iespēja kopā ar draugiem, kolēģiem vai paziņām lieliski pavadīt vakaru dejojot, klausoties mūziku un baudot Jaunā gada gaidīšanas prieku.

,,Koncertzāles visā pasaulē aizejošo gadu pavada ar krāšņiem koncertiem un svētku ballēm. Cēsu koncertzāles elegantais, vienlaicīgi vēsturiskais un mūsdienīgais nams un skaistā Lielā zāle ir lieliski piemērota, lai gadumiju varētu pavadīt tikpat grandiozi kā citviet Eiropā. Pēc mūsu viesu atzinīgajām atsauksmēm par pagājušā gada svētku balli, esam nolēmuši tradīciju turpināt, ik gadu piedāvājot arvien ko jaunu un pārsteidzošu,“ par Vecgada balles ieceri stāsta programmu direktore Inese Zagorska.

Šogad par mūziku Cēsu koncertzāles ballē rūpēsies Raita Ašmaņa vadītais džeza orķestris Jelgavas bigbends, kurš ir visilgāk nepārtraukti koncertējošais bigbends Latvijā. Bigbends piedalījies dažādos džeza mūzikas festivālos, koncertos, svinīgos pasākumos gan Latvijā, gan ārvalstīs. Tā repertuārs tālu pārsniedz klasiskā džeza robežas, variējot to no džeza līdz popmūzikai.

Jelgavas bigbends ir viens no retajiem orķestriem Latvijā, kuram ir ilggadēja pieredze, muzicējot svētku ballēs. Arī Vecgada ballei Cēsu koncertzālē orķestris sagatavojis izmeklētu programmu, kurā skanēs gan Johana Štrausa valši, gan Frenka Sinatras pazīstamās džeza melodijas.

Ar Jelgavas bigbendu kopā uzstāsies talantīgais un šarmantais dziedātājs Daumants Kalniņš. Viņš bijis solists vairākos muzikālo teātru uzvedumos kā “Vestsaidas stāsts” un “Nožēlojamie”. Pēdējos gadus solists pievērsies džeza mūzikai un bijis vairāku starptautisku džeza mūzikas konkursu laureāts.

Vakara gaitā balles viesiem būs iespēja nofotografēties un par piemiņu saņemt balles foto, kā arī piedalīties loterijā, kurai balvas nodrošina koncertzāle un tādi partneri, kā Laima, restorāns MoMo, Cēsu Vīna bārs, Žagarkalns un citi. Pasākuma laikā Lielā zāle būs atvēlēta dejām, bet citviet koncertzālē darbosies vairāki bāri un atpūtas zonas. Vakara gaitā koncertzāles pirmajā stāvā darbosies arī restorāns MoMo, bet sestajā stāvā ar skatu uz naksnīgo pilsētu - Cēsu vīna bārs.

Biļetes nopērkamas “Biļešu paradīze” tirdzniecības tīklā un koncertzāles “Cēsis” kasē. Iespējams rezervēt arī vietu pie galdiņa.

 

Informāciju sagatavoja:

Egija Saļņikova

Koncertzāles “Cēsis”

Mārketinga un komunikācijas vadītāja

E-pasts: egija.salnikova PIE cesukoncertzale PUNKTS lv

Tālr.: +371 26171151