Arhīva kalendārs

« October 2014 »
MonTueWedThuFriSatSun
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

8.oktobrī plkst.18.00 Valmieras integrētajā bibliotēkā sadarbībā ar Latvijas Nacionālo bibliotēku (LNB) projekta Tikšanās Latvijas novadu bibliotēkās” ietvaros notiks tikšanās ar tulkotāju Daci Meieri.

Tikšanos vadīs LNB Bibliotēku attīstības institūta Bibliotēku konsultatīvā centra projektu vadītāja un žurnāliste Liega Piešiņa.

Dace Meiere ir tulkotāja ar īpašu valodas dzirdi. Tulko no itāļu, lietuviešu, spāņu un katalāņu valodas. Nozīmīgākie tulkojumi: Umberto Eko romāni „Rozes vārds”, „Fuko svārsts”, „Bodolīno” un „Prāgas kapsēta”, Alesandro Bariko „Zīds”, „Okeāns Jūra”, „Stikla pilis”, Kristinas Sabaļauskaites „Silva rerum”, D. Marāni „Jaunā somu gramatika”, P. U. Dini „Baltu valodas”, K. Malaparte „Āda”, S.Veronēzi „Rāmais haoss” un Paolo Džordāno „Pirmskaitļu vientulība”.

D. Meiere ir saņēmusi Itālijas Kultūras ministrijas Nacionālo prēmiju tulkošanā (2007) un vairākas Itālijas Ārlietu ministrijas prēmijas (2006, 2005, 2004, 2002, 2000), kā arī Ventspils pilsētas balvu „Sudraba Tintnīca” (2012).

Ieeja bez maksas!

 

Informāciju sagatavoja:
Vita Ziediņa
Valmieras bibliotēkas direktores vietniece
Tālr.: 64250830

Rosīgs, košs un jaunatklājumiem bagāts solās būt 11. oktobris Valmierā. Šajā dienā notiks ne tikai tradicionālais Simjūda gadatirgus. Vidzemes Olimpiskajā centrā suņu mīļi aicināti uz  ikgadējo Suņu izstādi, mūzikas cienītājus Sv. Sīmaņa baznīcā un gadatirgus kņadā priecēs kora „Balsis” muzicēšana, bet vērienīgo gadatirgu, Valmieru un tās apkārtni iepazīt nu jau ikgadējā „Tautas ekskursijā” ieradīsies vairāk nekā 300 viesu no Rīgas. Savukārt īpašs „saldais ēdiens”  - velo ekskursija „Uz Zilokalnu pa šaursliežu dzelzceļa pēdām!” - tiek piedāvāta ikvienam interesentam, kurš 11. oktobra sestdienu vēlas pavadīt svaigā gaisā uz velosipēda, izbraucot daļu no šaursliežu dzelzceļa līnijas Smiltene – Valmiera – Ainaži.

Pa šaursliežu līnijas pēdām entuziastiskā gida Jāņa Daiņa pavadībā velobraucēji varēs doties uz teikām un leģendām apvīto Zilokalnu. Pa ceļam  būs iespēja apskatīt trīs no senās dzelzceļa līnijas stacijas ēkām, Kokmuižas ēku kompleksu, Cimpēnu pilskalnu, Zilākalna auto trasi un citus interesantus un mazāk zināmus objektus. Bioloģiskajā saimniecībā „Kaņepītes” būs sarūpētā spēka putra, un saimnieki piedāvās arī nelielu ieskatu saimniecības ikdienas darbos.

Velobrauciens sāksies 11. oktobrī, pulksten 10:00  pie Valmieras Tūrisma informācijas centra, kur gids un grupas pavadone gaidīs ikvienu interesentu. Atgriešanās Valmierā paredzēta ap pulksten 16:00. Maršruta aptuvenais garums ir 35 km, tādēļ aicinām piedalīties braucējus no 12 gadu vecuma. Ikviens dalībnieks ekskursijā piedalās ar savu velosipēdu, par kura tehnisko stāvokli atbildīgs ir pats tā lietotājs, kā arī ekskursijas dalībnieki ir atbildīgi par drošas velo braukšanas prasību ievērošanu. Lūdzam līdzi ņemt arī velosipēda vadītāja  vai autovadītāja apliecību.

Jāpiebilst, ka vietu skaits ekskursijā ir ierobežots, tādēļ interesentus aicinām velobraucienā pieteikties iepriekš Valmieras Tūrisma informācijas centrā pa tālr.: 64207177 vai elektroniski tic PIE valmiera PUNKTS lv. Dalības maksa ekskursijā ir EUR 4. Ekskursijas biļeti var iegādāties Valmieras Tūrisma informācijas centrā, sākot ar 6. oktobri.

Tajā ir iekļauti gida un grupas pavadoņa pakalpojumi, kā arī siltas pusdienas saimniecībā „Kaņepītes”. Dalībniekus lūdzam ekskursijas biļeti saglabāt līdz brauciena beigām! Tāpat aicinām velobraucējus parūpēties par savu labsajūtu visas dienas garumā, kam noteikti varētu līdzēt šokolāde un silta tēja mugursomā, kā arī laika apstākļiem un aktivitātei atbilstošs apģērbs.

Došanās velobraucienā „Uz Zilokalnu pa šaursliežu dzelzceļa pēdām!” garantē jaunas zināšanas, pozitīvi pavadītu dienu,  pēc tās  – saldu un ciešu miegu! 

 

Informāciju sagatavoja:
Veronika Časnoviča
Valmieras pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību un tūrisma nodaļas
Tūrisma informācijas konsultante
Mob.tel.: 28888760

Ar katru dienu jo krāšņāk rudens iekrāso koku lapas Latvijā, gājputni dodas uz siltākām zemēm, un Līgatnes takas aicina ciemos nedēļas nogalē.

Sestdien, 4. oktobrī  Līgatnes dabas takās gaidīti visi, kas gatavojas šoziem nākt talkā mūsu putniem- nometniekiem, sagādājot tiem cienastu. Kā pareizi pagatavot putnu barotavu, varēs uzzināt darbnīcā, kas no plkst. 12:00 līdz 14:00 darbosies pie Līgatnes dabas taku apmeklētāju centra. Šajā nedēļas nogalē aicinām piedalīties arī citos Putnu dienu pasākumos, kas notiks visā Latvijā. Uzmanību! Lai piedalītos darbnīcā, līdzi jāņem viena tautasdziesma par kādu no Latvijā ziemojošajiem putniem.

Gan sestdien, gan svētdien, kā jau allaž nedēļas nogalēs, plkst. 13:00 un 15:00 aicinām Jūs doties ceļojumā pa Līgatnes papīrfabrikas strādnieku takām, izstaigājot Līgatnes pilsētu gida pavadībā. Gids visus ceļotājus gaidīs Līgatnes tūrisma informācijas centrā.

Tāpat nemainīgi turpinās individuālās  ekskursijas Līgatnes slepenajā bunkurā, kur kopā ar gidu varēsiet nokāpt padomju pagātnes pazemē plkst. 12:00, 14:00 un 16:00.

Bet neapšaubāmi gaidītākais notikums Līgatnē šajā nedēļas nogalē būs Uguns nakts Vienkoču parkā. Zinātāji ceļu uz Vienkoču parku mēros jau desmito gadu, bet parka saimnieki 4. oktobrī gaidīs ikvienu pozitīvi noskaņotu cilvēku, kas vēlas smelties gana gaismas mūsu garajai un tumšajai ziemai. Amatnieku darbnīcas un dažādas aktivitātes sāksies plkst. 18:30, bet plkst. 21:00 gaidāms tradicionālais lāpu gājiens, kad uguns čūska apvīs visu Vienkoču mežu, radot noslēpumainu un iedvesmojošu noskaņu.

Uz tikšanos Līgatnes takās!

  

Informāciju sagatavoja:
Inese Okonova
Līgatnes novada Kultūras un tūrisma centra vadītāja
Informācijas tālrunis: 64153169; 2918 9707
E-pasts: info PIE visitligatne PUNKTS lv
www.visitligatne.lv

11.oktobrī plkst.15.00 Valmieras Sv. Sīmaņa baznīcā uzstāsies diriģenta Inta Teterovska vadītais jauniešu koris „Balsis”. Koncertā būs klausāmas dažādas a capella kompozīcijas, dziesmas, ko koris dziedāja, piedaloties VIII Pasaules koru olimpiādē Rīga 2014 ietvaros, kā arī klausītāji tiks iepriecināti ar skaistu latviešu mūziku. Diriģents Ints Teterovskis norāda: „Tā kā šis ir jaunās sezonas sākums, priecēsim valmieriešus un pilsētas viesus ar populārākajiem iepriekšējās sezonas skaņdarbiem. Pirms uzstāšanās baznīcā – plkst.12.00 – ieskandināsim Simjūda gadatirgu, kā arī, iespējams, uzdziedāsim citviet pilsētā, radot pop-up uzstāšanās.”

Rīgas Kultūras un tautas mākslas centra „Mazā Ģilde” jauniešu koris „Balsis” ir viens no izcilākajiem koriem Latvijā, kas dibināts 1987.gadā. Tā diriģenti bijuši Kaspars Putniņš, Māris Kupčs, Armands Zavadskis, Agita Ikauniece, Valdis Tomsons un Laura Leontjeva. Pašlaik kori vada Ints Teterovskis, un tajā dzied 40 skolēni un studenti no visas Latvijas.

Jauniešu koris „Balsis” ar panākumiem uzstājies Latvijas koncertzālēs, baznīcās un labdarības pasākumos, kā arī ārzemēs – no Norvēģijas līdz Spānijai, no Krievijas līdz ASV un Kanādai. 2006.gada nogalē koris viesojies arī Austrālijā, plūcis laurus vairākos starptautiskos konkursos Šveicē, Spānijā, Norvēģijā, Igaunijā, Austrijā, Itālijā un Latvijā. Tāpat koris ir vairākkārtējs laureāts Vispārējo latviešu Dziesmu svētku koru karos, kā arī tas saņēmis Latvijas Kultūras ministrijas un citas balvas.

Kora repertuārs aptver loku no renesanses līdz mūsdienām, no a cappella dziesmām līdz lielformu darbiem ar simfonisko orķestri. Klausītājus „Balsis” vienmēr pārsteidz ar atraktīviem un pārdomātiem priekšnesumiem.

Ieeja koncertā bez maksas! Ikviens laipni aicināts!