Arhīva kalendārs

« June 2024 »
MonTueWedThuFriSatSun
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Laikā no 10. līdz 14. jūnijam Pētera Rozenberga Cēsu pilsētas Mākslas skolā norisināsies plenērs "Akvarelis 2.0", kurā interesentiem būs iespēja apgūt akvareļglezniecības tehnikas un digitālās planšetes lietojumu. Pieredzējušu akvareļglezniecības meistaru Kristīnes Rozenbergas un Ērikas Mālderes vadībā būs iespējams apgūt akvareļa tehnikas. Tāpat datorgrafiķu Auces Turkovas un Alises Miezītes vadībā tiks apgūtas prasmes attēlus radīt un uzlabot ar digitālo planšeti. Savukārt Ingas Miezītes un Ilmas Stradiņas lekcijā un ekskursijā notiks Cēsu vecpilsētas arhitektūras iepazīšana, lai gleznošanai pievienotu papildus vēsturisko kontekstu.

Projekta pēdējā dienā, 14. jūnijā, plkst. 15.00 visi interesenti aicināti uz Pētera Rozenberga Cēsu pilsētas Mākslas skolu, kur notiks pop - up izstāde, kurā būs iespēja aplūkot projektā tapušos darbus.

Plenēra norisi atbalsta VKKF mērķprogramma “Latviešu vēsturisko zemju attīstības programma” un Vidzemes plānošanas reģions.

Informāciju sagatavoja: Ilma Strazdiņa, Pētera Rozenberga Cēsu pilsētas Mākslas skola

.

Tradicionālo deju nometne ir četru dienu ilgs latviešu un kaimiņtautu deju, mūzikas un kultūras pasākums, kas piepildīts ar aizraujošu un izglītojošu saturu un nodrošina tradicionālās mūzikas un dejas mijiedarbības popularizēšanu 21. gadsimta kultūrvidē. Autentiskā vietā, Jaunraunas muižas klētī un tās apkārtnē norisināsies aktivitātes, kuru saturs paredz papildināt apmeklētāju iemaņas, galvenokārt,  tradicionālā dejošanā, kā arī izmēģināt dziedāšanu, dažādus amatus un sniegt ieskatu tradicionālās mūzikas pētījumos un aktualitātēs, paverot iespēju formēties jaunām idejām, diskusijām un brīvai instrumentu saspēlei.

Četrās dienās nometnes apmeklētāji varēs piedzīvot 2 deju vakarus, 5 deju meistarklases, 2 amatu meistarklases, brīvo muzikantu saspēli jeb tā saucamo “džemu”, lekciju, diskusiju un vienkāršu, vasarīgu kopābūšanas prieku autentiskā muižas klētī  vai ārpusē pie ugunskura. Klēts pagājušogad sākusi pamazām, soli pa solim atbrīvoties no vairāku gadu desmitu krātās putekļu kārtas un priecīgi uzņem apmeklētājus savā pajumtē.

Dzīvošanas apstākļi pavisam pietuvināti lauku vienkāršībai - teritorijā uz pasākuma laiku būs pieejamas pārvietojamās tualetes un dušas. Gulēšanai pieejama klēts otrā stāva dēļu grīda. Nometnes laikā trīs reizes dienā par atsevišķu samaksu būs pieejamas “Trīdirīdi Kultūrgarša” gatavotas siltas maltītes.

Biļetes pieejamas šeit: https://www.bezrindas.lv/lv/rijas-balles-nometne-2024/13420/ 

Pasākumu organizē: biedrība "BalTfolk", biedrība “Ķekavas muzikanti, deju folkloras kopa "Dandari". Nometni finansiāli atbalsta VKKF mērķprogramma “Latviešu vēsturisko zemju attīstības programma” un Vidzemes plānošanas reģions. 

Informāciju sagatavoja: Inga Dūka, biedrība “BalTfolk”

.