Arhīva kalendārs

« August 2022 »
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Valmierā jau no 25. jūlijadarbojas mobilā Saules stacija. Līdz 8.augustam tā atradīsies pie Valmieras Kultūras centra Rīgas ielā 10, un būs pieejama ikvienam valmierietim vai pilsētas viesim, kuri, piemēram, apmeklēs Valmieras vasaras teātra festivālu no 4. – 7. augustam.

Lai veicinātu sabiedrības interesi un izpratni par ilgtspējīgiem risinājumiem, proti, saules enerģijas izmantošanu elektrības ražošanai ar saules paneļiem, Swedbank ir izveidojusi Saules staciju. Tā ir neliela konstrukcija, kas sastāv no balsta stabiem ar informatīvu saturu, ierīču uzlādes iespējām (rozetes, uzlādes vadi telefoniem) un jumta daļā saules paneļiem, ar kuru saražoto enerģiju ir iespēja uzlādēt ierīces.

Aicinām izmantot Saules stacijas iespējas ierīču uzlādei! Uzlādējiet datoru vai telefonu Saules stacijā, novērtējiet saules enerģijas priekšrocības, samaziniet elektrības patēriņu un uzziniet interesantus faktus par saules enerģijas pieejamību Latvijā!

Informāciju sagatavoja:
Ginta Gailīte
Valmieras novada pašvaldības
Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas
komunikācijas un sabiedrisko attiecību speciāliste

Alūksnes novada Annas pagastā ir sākti braucamā ceļa izbūves darbi, kas ir viena no 20 aktivitātēm apjomīgajā, Alūksnes novada pašvaldības realizētajā projektā “Uzņēmējdarbībai nozīmīgas infrastruktūras attīstība Alūksnes novadā”, ko atbalsta Eiropas Reģionālās attīstības fonds.

Paredzēts pārbūvēt esošās teritorijas piebraucamo ceļu no valsts nozīmes ceļa Vētraine-Maliena-Kalncempji-Sprīvuļi un materiālu novietnes laukumu, kā arī izbūvēt pievadceļu uz pašvaldības īpašumu “Dambis 1”. Kopējais pārbūvējamā ceļa garums ir 365 metri un tam projektēts cietais (asfalta) segums. Pie ražošanas ēkas paredzēta stāvvieta sešām kravas automašīnām. Paredzēts izbūvēt arī nobrauktuves uz blakus esošajām teritorijām, gar uzņēmuma ēkām un ugunsdzēsības baseinu.

Būvprojekta autors un autoruzraugs ir SIA “Ceļu komforts”, darbus veic SIA “Limbažu ceļi”, būvuzraudzību nodrošina SIA “R4F”. Projektu vada Alūksnes novada pašvaldības Centrālās administrācijas Plānošanas un attīstības nodaļas vadītāja Inese Zīmele-Jauniņa.

Minētais projekts atbalstīts specifiskā atbalsta mērķa 5.6.2 “Teritoriju revitalizācija, reģenerējot degradētās teritorijas atbilstoši pašvaldību integrētajām attīstības programmām” 4. kārtā. Projekta mērķis ir izveidot komercdarbībai piemērotu infrastruktūru Alūksnes novadā, tas izstrādāts, balstoties uz vietējo uzņēmēju vajadzībām.

Informāciju sagatavoja:
Evita Aploka,
Alūksnes novada pašvaldības
Centrālās administrācijas
Sabiedrisko attiecību speciāliste

27. jūlijā, notika simboliskie spāru svētki ražošanas ēkai īpašumā “Zariņi” Jaunlaicenes pagastā, ko pašvaldība izbūvē Eiropas Reģionālās attīstības fonda projektā “Uzņēmējdarbībai nozīmīgas infrastruktūras attīstība Alūksnes novadā”.

Pasākumā piedalījās būvniecības procesā iesaistītās puses - Alūksnes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Dzintars Adlers, priekšsēdētāja vietnieki Līga Langrate, Druvis Tomsons, Jānis Sadovņikovs, pašvaldības izpilddirektors Ingus Berkulis, projekta vadītāja Sanita Adlere, būvfirmas SIA “RRKP būve” valdes priekšsēdētājs Aigars Kalniņš, SIA “Būvuzraugi LV” būvuzraugs Ivo Rozentāls. Pasākumu apmeklēja arī Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vadītājam Krišjānis Feldmans.

Kopumā minētā projekta ietvaros novada teritorijā uzbūvēs trīs ražošanas ēkas - īpašumā Merķeļa iela 20 Alūksnē, kā arī īpašumos “Grantskalni” un “Zariņi” Jaunlaicenes pagastā.

Ražošanas ēku tehniskās dokumentācijas autors ir SIA “Angāri”, būvdarbus veic SIA “RRKP būve”, būvuzraudzību nodrošina SIA “Būvuzraugi LV”. Projektu vada Alūksnes novada pašvaldības Centrālās administrācijas Plānošanas un attīstības nodaļas projektu vadītāja Sanita Adlere.

Projekts “Uzņēmējdarbībai nozīmīgas infrastruktūras attīstība Alūksnes novadā” atbalstīts specifiskā atbalsta mērķa 5.6.2 “Teritoriju revitalizācija, reģenerējot degradētās teritorijas atbilstoši pašvaldību integrētajām attīstības programmām” 4. kārtā. Šī projekta ietvaros tiek īstenotas 20 aktivitātes, tai skaitā biznesa stacijas būvniecība, uzņēmējdarbības attīstībai nozīmīgas ceļu infrastruktūras pārbūve septiņos novada pagastos, Tālavas un Gulbenes ielu posmu pārbūve, infrastruktūras uzlabošana Pilssalas ielas posmā.

Foto: Spāru svētku svinīgajā pasākumā piedalījās būvniecības procesā iesaistīto pušu pašvaldības, būvfirmas, būvuzrauga pārstāvji.


Informāciju sagatavoja:
Evita Aploka,
Alūksnes novada pašvaldības
Centrālās administrācijas
Sabiedrisko attiecību speciāliste

Valmieras novada pašvaldība atkārtoti aicina līdz 5. augustam plkst. 16.00 iesniegt bērnu un jauniešu vasaras nometņu pieteikumus. Pieteikties nometņu īstenošanai var jebkura fiziska persona, kura normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā ir reģistrēta kā individuālais komersants vai saimnieciskās darbības veicējs, vai juridiska persona, vai valsts vai pašvaldības iestāde. Saskaņā ar vadlīnijām nometnes ir jāīsteno līdz 2022. gada 31. augustam.

Nometnes mērķa grupa ir Ukrainas un Latvijas bērni un jaunieši no 1. līdz 12. klasei, kuri reģistrēti Valsts izglītības informācijas sistēmā, kā arī tie, kuri līdz šim mācījušies attālināti Ukrainas izglītības iestādēs, bet 2022./2023. mācību gadā uzsāks mācības Latvijas izglītības iestādēs.

Nometņu mērķis ir nodrošināt atbalstu Ukrainas bērnu un jauniešu valsts valodas apguvei un psihoemocionālajai labbūtībai, integrējoties ar Latvijas bērniem un jauniešiem, pilnveidojot komunikācijas un saskarsmes prasmes gan latviešu valodas apguves nodarbībās, gan daudzveidīgās radošajās norisēs un aktivitātēs.

Atbalsta apmērs par vienu nometnes dalībnieku dienā ir 20 EUR apmērā (dienas nometne) vai 40 EUR apmērā (diennakts nometne) par viena bērna dalību 6–10 dienu garā dienas nometnē. Viens nometņu organizētājs var īstenot vairākas nometnes. Bērnu dalība nometnē jānodrošina bez likumisko pārstāvju līdzfinansējuma.

Projekts tiek īstenots sadarbībā ar Valsts Izglītības satura centru, līguma Nr. 1–16.1/32. Pieejamais finansējums Valmieras novada pašvaldībai ir 30 413 EUR,  šajā termiņā pieejamais finansējums 22 493 EUR.

Plašāka informācija pieejama Valmieras novada pašvaldības mājaslapā.

Informāciju sagatavoja:
Elīna Upīte
Valmieras novada pašvaldības
Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas
komunikācijas un sabiedrisko attiecību speciāliste

Šajā nedēļas nogalē, no 6. līdz 7.augustam, Vaidavā, Vaidavas ezera pludmalē notiks Baltijas lielākais SUP festivāls – SUPfest’22. Festivāls norisināsies jau septīto reizi, vienkopus pulcējot SUP dēļošanas entuziastus, aktīvās atpūtas baudītājus un visus tos, kuri vēlas aizvadīt nedēļas nogali prieka, jautrības un nelielā sacensību gaisotnē.

Popularizējot SUP dēļošanas aktivitātes un aktīvās atpūtas iespējas Latvijā, Vaidaveži, Supfit.lv, Latvijas Sērfošanas un SUP federācija jau tradicionāli Vaidavas ezera krastā organizē SUP festu. Festivāls ir kā ikgadēja satikšanās supošanas entuziastiem, kā arī iespēja ikvienam interesentam iepazīties, izmēģināt un iemācīties SUP dēļošanas pamatus.

Šā gada SUP festa ietvaros tradicionāli notiks SUP airēšanas sacensības tautas un sporta klasēs. Interesenti bez vecuma ierobežojuma būs aicināti piedalīties individuālajās un komandu disciplīnās, lai izbaudītu draudzīgu sacensību garu, gūtu enerģiju un pārbaudītu savas prasmes. Tostarp vērts atzīmēt, ka festivāla sacensību laikā tiks aizvadīts Latvijas SUP airēšanas čempionāts, kurā par labākā SUP airēšanas čempiona titulu cīnīsies ne tikai Latvijas, bet arī kaimiņvalstu meistarīgākie pārstāvji, solot spraigu un aizraujošu cīņu.

Vingrākie festivāla apmeklētāji varēs līdzdarboties SUP jogā kopā ar fiziskās sagatavotības treneri Lauru Melbārdi, savukārt piedzīvojumu kārie – baudīt dabas enerģijas un skaistuma piepildītus brīžus saullēkta un saulrieta braucienos. Tāpat ikviens SUPfest’22 dalībnieks varēs izmēģināt roku dažādās pludmales aktivitātēs, SUP rogainingā, sauļoties zem palmām, kopā ar lieliskajiem SUP instruktoriem apgūt SUP airēšanas pamatus, kā arī atrādīt labākās deju prasmes festivāla muzikālajā daļā. 

Festivāla pirmās dienas vakarā par baudījumu ausīm parūpēsies Laimis Rācenājs and His Orchestra, savukārt deju ritmos ieaicinās, par 2022.gada labāko jauno dīdžeju nominētā, DJ taa_tur. 

Kā ik gadu, SUP festa organizatori kopā ar festivāla draugiem ir parūpējušies, lai īpaši iepriecinātu tā dalībniekus, jo visi, kuri būs piedalījušies kādā no SUP airēšanas aktivitātēm, neatkarīgi no sasniegtā rezultāta, piedalīsies izlozē, kurā galvenā balva būs jauns Red Paddle Co SUP dēlis no Supfit.lv. Savukārt visiem tiem, kuri festivāla otrās dienas rītā dosies pretī saullēktam, būs iespēja laimēt moderno NUUK chair atpūtas krēslu. Tāpat par pārsteigumiem SUP aktivitāšu dalībniekiem, kā arī īpašiem piedāvājumiem SUPfest’22 apmeklētājiem parūpēsies festivāla draugi – Vaidava Ceramics un Valmiermuiža.

Iespēja pieteikties SUP sacensībām un plašāka informācija par festivālu atrodama interneta vietnē www.supfests.lv

SUP ir pilnveidoti sērfa dēļi, kuriem komplektācijā ir speciāls airis. SUP dēļi plaši izmantojami dažādu ūdens tilpju izzināšanai - upēm, ezeriem, jūrai. SUP airēšana nodarbina gandrīz visas ķermeņa muskuļu grupas, tā ļauj būt veselīgā kustībā un reizē baudīt dabas skaistumu. SUP dēļu popularitāte ik gadu turpina augt gan Latvijā, gan visā Eiropā. 

Festivālu organizē un atbalsta: Red Paddle Co Latvia, VaidavEŽI, Supfit.lv, Latvijas Sērfošanas un SUP federācija, Vaidava Ceramics, NUUK chair, Valmiermuiža, Grasbergu saimniecība Zilūži.

Sīkākai informācijai:

Rolands Melbārdis, SUP festa organizators, Aktīvā tūrisma centra Eži vadītājs, Mob.: 29237225, E-pasts: rolands.melbardis PIE gmail PUNKTS com ;

Vineta Anna Sarkane, VaidavEži komunikācijas pārstāve, Mob.: 28606233, E-pasts: vinetasarkane PIE gmail PUNKTS com .