Arhīva kalendārs

« January 2019 »
MonTueWedThuFriSatSun
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Trešdien, 30.janvārī, Smiltenes novada domes sēdē deputāti lēma par izmaiņām pašvaldības vadībā -  tika nolemts par līdzšinējā pašvaldības izpilddirektora Kārļa Lapiņa atbrīvošanu, jauna domes priekšsēdētāja vietnieka amata izveidošanu un pašvaldības izpilddirektora pienākumu izpildītāja iecelšanu. Kā informēts iepriekš, 2018.gada 28.novembrī Smiltenes novada dome pieņēma lēmumu par deputātes Z.Vīķeles (Latvijas Reģionu Apvienības “Vidzemes partija”) pilnvaru izbeigšanu pirms termiņa pēc viņas iesnieguma. Ņemot vērā Smiltenes novada 2017.gada 3.jūnija vēlēšanu rezultātus, kā nākamais deputāta kandidāts no Latvijas Reģionu Apvienības “Vidzemes partija” tika noteikts līdzšinējais domes izpilddirektors Kārlis Lapiņš.

Saskaņā ar likumu „Par pašvaldībām” un likumu „Par interešu konfliktu novēršanu valsts amatpersonu darbībā” izpilddirektora amatu un domes deputāta amatu savienošana ir aizliegta, līdz ar to K.Lapiņš š.g. janvāra sākumā pieņēma lēmumu  pieņemt deputāta mandātu un iesniedza iesniegumu Smiltenes novada domei, lūdzot atbrīvot no izpilddirektora amata. Smiltenes novada domes sēdē deputāti atbalstīja K.Lapiņa lēmumu. Par pašvaldības izpilddirektora pienākumu izpildītāju deputāti iecēla līdzšinējo izpilddirektora vietnieku Andri Lapiņu.

Kārlis Lapiņš domes izpilddirektora amatā nostrādājis deviņus gadus un septiņus mēnešus, savu lēmumu pieņemt deputātu mandātu pamato ar to, ka vēlas dot iespēju jaunajiem vadītajiem: “Šajā brīdī, kad deputāte Vīķele nolika mandātu, esmu nākamais sarakstā.  Deputāta mandātu pieņēmu, jo viens no iemesliem ir dot iespēju jaunajiem vadītājiem, konkrēti Andrim Lapiņam, uzsākt darbu administrācijas vadībā,   tāpat savā laikā tas notika ar pašreizējo domes priekšsēdētāju, kurš kā jauns speciālists ienāca pašvaldības izpildvarā kā saimnieciskās nodaļas vadītājs, mums bija ļoti laba sadarbība, pēc tam viņš kļuva par priekšsēdētaja vietnieku un kopš 2014.gada novembra, jau kā zināms, ir priekšsēdētājs. Šo minu kā labu piemēru pieredzes un jauno vadītāju enerģijas savienojumam. Redzot, ka jaunā valdība plāno veikt  teritoriālo reformu, uzskatu, ka mana darba un dzīves pieredze palīdzēs pragmatiski pieņemt lēmumus par labu Smiltenes novada sabiedrībai arī esot domes sastāvā. Kā zināms, Smiltenes novada pašvaldība darbu uzsāka 2009.gadā, un no pirmsākumiem līdz šai dienai biju izpilddirektors,” uzsver  deputāts K.Lapiņš.

Sēdes turpinājumā deputāti lēma par grozījumiem pašvaldības nolikumā, kas paredz izveidot otru priekšsēdētaja vietnieka amatu - priekšsēdētaja vietnieku tautsaimniecības, infrastruktūras un administratīvajos jautājumos, kurš būs algots amats.

Par domes priekšsēdētaja vietnieku tautsaimniecības, infrastruktūras un administratīvajos jautājumos, deputātiem balsojot ar vēlēšanu zīmēm, vienbalsīgi tika ievēlēts deputāts Kārlis Lapiņš.

Jaunievēlētais domes priekšsēdētāja vietnieks tautsaimniecības, infrastruktūras un administratīvajos jautājumos Kārlis Lapiņš pildīs domes priekšsēdētāja pienākumus viņa prombūtnes laikā vai viņa uzdevumā, koordinēs administrācijas darbu, t.sk. dokumentu apriti, pārraudzīs domes izveidoto darba grupu un komisiju darbu, koordinēs un pārraudzīs komunālo pakalpojumu sniegšanu iedzīvotājiem, pašvaldības budžeta izlietojumu un citus pašvaldības nolikumā noteiktos uzdevumus.

Grozījumi pašvaldības nolikumā paredz to, ka saglabāsies līdzšinējais priekšsēdētaja vietnieka amats, kura pilnvaras turpina pildīt Aigars Veldre.  Aigars Veldre koordinē pašvaldības sociālo, izglītības, sporta un kultūras iestāžu darbu, uzraugot minēto  pašvaldības funkciju un uzdevumu izpildi, kā arī sniegto pakalpojumu apjoma un kvalitātes uzlabošanu. Priekšsēdētaja vietnieka amats nav algots.

Domes priekšsēdētājs Gints Kukainis skaidro, ka pašvaldības vadības strukturālās izmaiņas ir nepieciešamas, lai turpinātu pagājušā gadā Smiltenes novada pašvaldībā veikto funkciju auditu, kurā tika iekļauti vairāk kā 200 pašvaldības darbinieki.  “Šobrīd pašvaldības izpilddirektors un izpilddirektora vietnieks ir sagatavojuši daļu no priekšlikumiem, tie tiek ieviesti pagastu pārvaldēs, vēl priekšā ir mūsu iestādes un administrācija. Funkciju audita mērķis ir sabalansēt darbinieku noslodzi, atrast resursus darba samaksas palielināšanai, ceļot darba efektivitāti, pārskatīt veicamo darbu atbildības, kompetences un pienākumus. Pārliecināties par veicamo funkciju realizāciju. Jau šobrīd redzams, ka audita rezultātā pašvaldībā strādājošo skaits saruks. Šis ir ļoti būtisks darbs Smiltenes novada pašvaldības attīstībai nākotnē, mums tas ir jāpaveic pēc iespējams ātrāk. Tāpēc pašvaldības vadība saglabāsies nemainīga, jo pašvaldības izpilddirektora pienākumus pildīs līdzšinējais izpilddirektora vietnieks Andris Lapiņš,” skaidro domes priekšsēdētājs Gints Kukainis.

Kārlis Lapiņš: “Līdz šim pašvaldības operatīvajā vadībā  strādāja trīs vadītāji – domes priekšsēdētājs, izpilddirektors un izpilddirektora vietnieks.  Šajā brīdī, kad esmu ievēlēts  par atbrīvoto domes priekšsēdētāja vietnieku,  fiskāli nekas nemainās, mainās tikai mans statuss un esmu gatavs turpināt darbu.”

Kārlis Lapiņš darbosies Sociālo un medicīnas jautājumu un Finanšu un attīstības jautājumu pastāvīgajās komitejās, kā arī Publisko iepirkumu komisijas sastāvā.

Informācija par veikto auditu.
Kopumā funkciju auditā iesaistīti vairāk kā 200 pašvaldības darbinieki (domes administrācija, pagastu pārvaldes, Kultūras, Izglītības un Sporta pārvaldes, bibliotēkas, Pašvaldības policija, sociālais dienests, bāriņtiesa). Tā ietvaros veikta aptaujas anketa par Smiltenes novada pašvaldību, pārrunas, visu auditā iesaistīto darbinieku darba laika uzskaite, apsekošana. Veicot auditu un analizējot datus, tika ņemtas vērā pasaules tendences attiecīgā jomā un konkrētā situācija Smiltenes novadā, normatīvo aktu analīze un rezultatīvie rādītāji.

Informāciju sagatavoja,
Marita Mūze
Sabiedrisko attiecību speciāliste
E-pasts: prese PIE smiltene PUNKTS lv
Mob.tel. 28334474
www.smiltene.lv

13.februārī Valmieras pilsētas pašvaldība piedalīsies Ēnu dienā, dodot Valmieras un apkārtējo novadu skolu skolēniem iespēju uzzināt vairāk par pašvaldības un tās speciālistu darbu un pienākumiem.

Skolēniem Valmieras pilsētas pašvaldībā būs iespēja sekot līdzi vairāku speciālistu ikdienai, pārliecinoties, vai šī ir joma, ar ko jaunieši gribētu saistīt savu nākotni. Interesi par iespēju ēnot Valmieras pilsētas pašvaldības darbiniekus līdz šim jau ir izrādījuši 10 skolēni. Joprojām Valmieras pilsētas pašvaldībā iespējams pieteikties ēnot šādus amatus: jurists; ārējo sakaru organizators; arhitekta palīgs; sabiedrisko attiecību speciālists; galvenais bibliotekārs; tūrisma informācijas konsultants un  speciālists izglītības jautājumos.

Ēnu dienas mērķis ir veicināt skolēnu izglītības satura sasaisti ar reālo dzīvi, palīdzot skolēniem mērķtiecīgi plānot savu karjeru, izdarīt izvēli par savu nākotnes profesiju un atbilstoši sagatavoties darba tirgum. Darba devējiem tā ir laba iespēja veidot sava uzņēmuma atpazīstamību un piesaistīt nākamos kolēģus.

Skolēniem pieteikties piedāvātajām vakancēm iespējams līdz 7.februārim portālā www.enudiena.lv.

Informāciju sagatavoja:
Liene Zālīte
Valmieras pilsētas pašvaldības
Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas
sabiedrisko attiecību speciāliste
Mob. tālr.:22464113

 

Pagājušais gads Amatas novadam izrādījies ļoti ražens, tapuši 22 jauni tūrisma piedāvājumi gan ziemas, gan vasaras periodam. Tūrisma attīstība notikusi arī tādās vietās, kur agrāk tūristu ceļi nedevās.

Jaunās kartes, maršrutu lapas, pasākumu kalendārs un cita informācija būs saņemama tūrisma izstādē “Balttour 2019” no 1-3. februārim, kur Amatas novada pašvaldība piedalīsies Gaujas Nacionālā parka klastera “Enter Gauja” un Vidzemes Tūrisma Asociācijas “Zaļā dzelzceļa”  stendos, popularizējot gan ar partneriem kopīgi izstrādātos tūrisma produktus, gan arī reklamējot tikai sava novada jaunos piedāvājumus.

Amatas novadā tapuši tādi jauni piedāvājumi kā piemēram:

Maršruts autotūristiem “No Gaujas līdz Daugavai”, kas pa ļoti labi asfaltētu šoseju P32 savieno A2 un A6 šosejas iekļaujot vairāku novadu tūrisma objektus no Līgatnes caur Nītauri, Zaubi, Ķeipeni un Skrīveriem. Maršrutā iekļauti vairāki jauni Zaubē atvērti tūrisma objekti – veikbords “Lejas Āmuros”, briežu dārzs “Annas dzirnavās”, izjādes ar zirgiem “Kručēnos”, Zaubes saldumu meistarklase un kultūrvēsturiskā taka, kas pieejama arī gida vadībā.

Zaubes savvaļas kulinārais festivāls šogad notiks 13. jūlijā. Šī gada tēma ir “Mežs” tāpēc festivāla aktivitātes cauraudīs viss ap šo tēmu –  medījumi, ogas, sēnes – degustācijas, izglītojošas un izklaidējošas lekcijas, radošas darbnīcas un meistarklases.  Kā katru gadu tajā norisināsies profesionālu pavāru konkurss, lauku toršu konkurss un tautas klases konkurss kartupeļu mizošanā, rīvēšanā un cīkstēšanās par labāko salīto gurķu recepti. Priecīga atmosfēra un dažādas aktivitātes gan lieliem, gan maziem. “Balttour” izstādē būs pieejama “Zaubes savvaļas kulinārās receptes” brošūra un aicinājums uz festivālu. Informācija par iepriekšējiem gadiem un jaunumi pieejami mājas lapā www.wildfoodfest.lv.

Labjūtības piedāvājums. Amatas novads būdams lauku teritorija ar brīnišķīgām ainavām, tīru dabu un neskaitāmām dabas takām, bioloģiskiem un kvalitatīviem pārtikas produktiem, ekoloģisku māju un mēbeļu ražotājiem, lieliskiem pavāriem un spa viesnīcām pozicionē sevi caur labsajūtas prizmu. Šogad šai segmentā nākuši klāt trīs objekti – “Sajūtu pirts un bungu darbnīca” Kārļos un “Sajūtu pirts” Nītaurē.

Haskiju vilktas ragavas ziemā un skrējienu sasaistē ar suni citās sezonās Āraišos piedāvā biedrība “Dod ķepu” aktīvā tūrisma jomā.

Augstāk minētie ir tikai daži piemēri. “Balttour 2019” izstādē dalīsim jauno Amatas novada tūrisma karti latviešu un krievu valodās, kas apkopo visu piedāvājumu. Amatas novadam ir sava tūrisma lapa www.amata.lv , kur visi izstrādātie materiāli būs pieejami arī elektroniskā formā.

Veidojot tūrisma piedāvājumus Amatas novads labprāt sadarbojas ar citu novadu partneriem gan tādās organizācijās kā “Enter Gauja” klasterī, Vidzemes Tūrisma asociācijā, “Via Hanseatica” kā arī Cēsīm un citiem. Šajā sadarbībā tapuši Gaujas Nacionālā parka bukleti, “Zaļā dzelzceļa” (velo un pārgājienu maršruta, kas iet pa bijušām dzelzceļa līnijām) kartes, kā arī “Cēsis un apkārtne” karte.

Informāciju sagatavoja:
Eva Staltmane
Amatas novada pašvaldības
Tūrisma attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja
Mob. tel.: +371 29391673
E-pasts: eva.staltmane PIE amatasnovads PUNKTS lv
www.amata.lv
www.amatasnovads.lv

Eiropas Jaunatnes ziemas Olimpiāde notiek katru otro gadu un šoreiz labākos jaunos ziemas sporta veidu pārstāvjus no visas Eiropas uzņems Bosnijas un Hercegovinas pilsēta Sarajeva un Austrumu Sarajeva. Latvija, šajā jauniešu ziemas sporta festivālā, būs pārstāvēta ar 19 sportistiem, kuri piedalīsies piecos no astoņiem Olimpiādes sacensību programmā iekļautajiem sporta veidiem.

Latvijas jaunatnes Olimpiskā komanda “Sarajeva 2019” pirms došanās ceļā kopā sanāks 5.februārī, plkst.14:00 “Elektrum Olimpiskā centra” (Grostonas iela 6b, Rīga) 4.stāva konferenču zālē (ieeja no sānu ieejas).

Gan pēc sporta veidu klāsta, gan ceremoniju ziņā Eiropas Jaunatnes ziemas Olimpiāde līdzinās Olimpiskajām spēlēm. Sporta programmā tiek izmantota Olimpiskā simbolika un atribūtika, kā arī Olimpisko spēļu tradīcijas.

Latvijas jaunie sportisti Olimpiādes sacensībās startēs biatlonā, distanču un kalnu slēpošanā, šorttrekā un daiļslidošanā. Šajā reizē Latvija nepiedalīsies nevienā no komandu sporta spēlēm.

Latvijas jaunatnes Olimpiskās komandas “Sarajeva 2019” sastāvā ir iekļauti 19 sportisti. Daiļslidošanā startēs divi sportisti, distanču slēpošana būs pārstāvēta ar sešiem slēpotājiem, biatlonā uz starta stāsies četri sportisti,kalnu slēpošanā meistarību pārbaudīs seši jaunie atlēti, bet šorttreka sacensībās Latvija būs pārstāvēta ar vienu sportisti.

Eiropas Jaunatnes ziemas Olimpiāde tiek balstīta uz Olimpisko spēļu tradīcijām un šo pasākumu laikā, dalībnieki visciešākajā mērā var sajust Olimpisko gaisotni. Gan atklāšanas un noslēguma ceremonijas, gan pašas Olimpiādes sacensības ir saistītas ar Olimpiskās kustības principiem.

14. Eiropas Jaunatnes ziemas Olimpiādē notiks no 9. – 16.februārim Bosnijas un Hercegovinas pilsētā Sarajevā un Austrumu Sarajevā. Sacensībās savu sportisko meistarību pārbaudīs 1500 jauno ziemas sporta veidu atlētu no 50 Eiropas valstīm, vecumā no 14 līdz 18 gadiem. Latvijas komandas sastāvā iekļauti 19 jaunie sportisti, kas startēs 5 no 8 sacensību programmā paredzētajiem sporta veidiem.

Jaunumus un fotogrāfijas no 14. Eiropas Jaunatnes ziemas Olimpiādes būs iespējams aplūkot LOK oficiālajā mājaslapā internetā www.olimpiade.lv.

Olimpiādes oficiālā mājas lapa internetā: eyof2019.net/en/.

Latvijas Olimpisko komiteju atbalsta ģenerālsponsori SIA “Latvijas Mobilais telefons” un AS “Latvijas Valsts Meži”; LOK sponsori – AS “Grindeks” un “4F”; LOK sadarbības partneri VAS “Latvijas Dzelzceļš” un VAS “Starptautiskā lidosta “Rīga””.

Latvijas jaunatnes Olimpiskās komandas sastāvs Eiropas Jaunatnes ziemas Olimpiādē Sarajevā un Austrumu Sarajevā: 

SPORTISTI

SPORTA SKOLA/KLUBS

TRENERIS/-E

 

 

1. BIATLONS

1.

Renārs Birkentāls

Talsu Sporta skola

1.

Aivars Bogdanovs

2.

3.

4.

Kirils Matjuhins

Sandra Buliņa

Sanita Buliņa

Daugavpils Sporta skola

Alūksnes BJSS

Alūksnes BJSS

2.

Sergejs Šverckovs

 

 

2. DISTANČU SLĒPOŠANA

5.

Uvis Akmentiņš

Madonas BJSS

3.

Guntars Namsons

6.

Aleksandrs Artūrs Ļūļe

SS “Arkādija”

4.

Inese Šķēle

7.

8.

9.

10.

Niks Saulītis

Bruno Strupulis

Kristīne Brunere

Marta Klēra Priede

Madonas BJSS

SS “Arkādija”

Siguldas Sporta skola

Cēsu Sporta skola

5.

Dainis Vuškāns

 

 

3. KALNU SLĒPOŠANA

11.

Mārcis Klāvs Beitāns

SK “Snowfeel”

6.

Anna Bondare

12.

Lauris Opmanis

SK “White Rush”

7.

Daniels Fogelis

13.

Laura Aleksandra Bišere

SK “Traverss-V”

8.

Edvīns Krūms

14.

Betija Burkovska

SK “Virsotne”

 

 

15.

16.

Rēzija Krastiņa

Elīna Zalāne

Siguldas Sporta skola

SK “Virsotne”

 

 

 

 

4. ŠORTTREKS

17.

Anna Jansone

Sporta skola “Spars”

9.

Sergejs Kugajevskis

 

 

5. DAIĻSLIDOŠANA

18.

19.

Kims Georgs Pavlovs

Anete Lāce

Jelgavas ledus sporta skola

Slidošanas studija “Alma”

10.

11.

Alma Lāce

Romans Panteļejevs

Informāciju sagatavoja:
Mārtiņš Mālmeisters
LOK preses sekretārs
Mob. tel.: +371 26197135
E-pasts: martins.malmeisters PIE olimpiade PUNKTS lv
www.olimpiade.lv
www.draugiem.lv/olimpiade
www.facebook.com/OlimpiadeLV
www.twitter.com/Olimpiade_lv
www.youtube.com/OlimpiadeLV