Arhīva kalendārs

« January 2019 »
MonTueWedThuFriSatSun
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Ceturtdien, 31.janvārī, plkst. 18:30 Valmieras Tūrisma informācijas centrs aicina uz 2019. gada pirmo Ceļotāju stāstu vakaru. Savā divu nedēļu ceļojumu pieredzē un spilgtajos piedzīvojumos savdabīgajā Āfrikas valstī Ganā dalīsies portāla “Delfi” žurnāliste un aizrautīga ceļotāja Andra Briekmane.

Stāstu vakarā uzzināsiet, kādas emocijas un iespaidi ceļotājai radās, apmeklējot tik dažādas vietas, piemēram, “marihuānas mežu”, piedaloties ballītē kopā ar Āfrikas reperiem vai viesojoties tehnoloģiju un inovāciju centrā. Uzzināsiet, kas jāņem vērā saziņā ar vietējiem iedzīvotājiem, ciema virsaišiem un kādas ir vietējo savdabīgās kultūras īpatnības latvieša acīm.

Tāpat būs iespējams uzzināt gan praktiskas lietas par ceļošanu Ganā, gan interesantus iespaidus, kas piedzīvoti, tiekoties ar īru misionāriem, kuri teju nekurienes vidū izveidojuši privātu krodziņu, klausīties stāstījumā par viesošanos pie grozu pinēju kooperatīva sievietēm, kuras atbalsta igauņi, un arī par zārkiem, ko amatnieki darina gan alus pudeļu, gan auto vai fotoaparāta formā.

Dalība Ceļotāju stāstu vakarā ir bez maksas. Tā kā vietu skaits ir ierobežots, aicinām interesentus pieteikties savlaicīgi, rakstot e-pastu tic PIE valmiera PUNKTS lv, ierodoties Valmieras Tūrisma informācijas centrā (Rīgas ielā 10) vai zvanot pa tālruni 26332213.

Nākamais stāstu vakars notiks 27. februārī. Par to plašāku informāciju atradīsiet www.visit.valmiera.lv.

 

Informāciju sagatavoja:
Baiba Misiņa
Valmieras pilsētas pašvaldības
Valmieras Tūrisma informācijas centra
Tūrisma informācijas konsultante
Mob. tālr.: 25770028

Sacensības, kas notiks šīs nedēļas nogalē Alūksnes novada ziemas sporta centrā “Mežinieki”, būs atlases sacensības 2019. gada Pasaules čempionātam junioriem, jauniešiem biatlonā un atlases sacensības Eiropas Jaunatnes Olimpiskajam festivālam.

Jāpiebilst, ka sākotnēji Latvijas kausa biatlonā sacensības Alūksnē bija paredzētas 12. un 13. janvārī, taču tās pārceltas un notiks jau šajā nedēļas nogalē.

5. janvārī pulksten 12.00 plānots starts sprinta disciplīnā junioriem un juniorēm, A un B grupu jauniešiem un jaunietēm. Savukārt pulksten 14.00 paredzēts sacensību starts sprinta disciplīnā C grupas jauniešiem un jaunietēm.

Svētdien, 6. janvārī, pulksten 11.00 uz starta individuālajā disciplīnā stāsies juniori un juniores, A un B grupu jaunieši, bet pulksten 14.00 – C grupas jaunieši un jaunietes.

Aicināti sporta draugi un līdzjutēji, lai atbalstītu jaunos Latvijas biatlonistus!

Plašāka informācija par pasākumu, ko organizē Latvijas biatlona federācija ar pašvaldības atbalstu: https://www.biatlons.lv/raksts/169

 

Sagatavoja: Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldības
sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālruņi: 64381502; 26646749
evita.aploka PIE aluksne PUNKTS lv
www.aluksne.lv

Otrdien, 8. janvārī, Alūksnes novada domes priekšsēdētāja vietnieks Dzintars Adlers tikās ar Norvēģijas vēstnieku Latvijā Kristianu Ēdegoru un Norvēģijas aizsardzības atašeju Eisteinu Limosetu. Norvēģijas pārstāvji iepazīšanās vizītē apmeklēja Nacionālo bruņoto spēku Kājnieku skolu un šī apciemojuma ietvaros notika tikšanās arī ar pašvaldības vadības pārstāvi. Vēstnieks sarunas laikā uzsvēra, ka amatā ir kopš aizvadītā gada augusta, un vēlas savas darbības laikā iespējami vairāk iepazīt Latviju. Arī vizītei Alūksnē galvenais mērķis bija iepazīties ar šeit izvietoto militāro bāzi un novadu.

Vēstnieks novērtēja Alūksnes atpazīstamību sakarā ar tās bagāto vēsturi un interesējās par atpūtas un tūrisma pakalpojumu piedāvājumu apkārtnē. Dz. Adlers iepazīstināja viesus ar tūrisma attīstību novadā, uzņēmējdarbības vides izaugsmi un nozīmīgākajiem pašvaldības plānotajiem projektiem nākotnē. Ņemot vērā Alūksnes atrašanās vietu Latvijas ziemeļaustrumos un šejienei raksturīgos ziemas apstākļus, vēstnieks interesējās par biatlona un slēpošanas iespējām un to attīstību šai teritorijā. Viesi labprāt uzzināja informāciju par Alūksnes ezeru un projektiem, kas saistīti ar zivju resursu atjaunošanu un ezera vides uzlabošanu. Sarunas laikā puses apsprieda pašvaldības pieredzi Eiropas Savienības projektu īstenošanā, diskutēja par iespējām un plāniem piesaistīt pašvaldības projektiem arī Norvēģijas finansējumu un sadarbības partnerus, kā arī apsprieda citus jautājumus. 

FOTO: Alūksnes novada domes priekšsēdētājs Dzintars Adlers (atēlā no labās) un Norvēģijas vēstnieks Kristians Ēdegors Evitas Aplokas foto

Sagatavoja:
Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldības
sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālruņi: 64381502; 26646749
evita.aploka PIE aluksne PUNKTS lv
www.aluksne.lv

Lai veicinātu sabiedrības, īpaši jauniešu informēšanu un izglītošanu par videi draudzīgu dzīvesveidu, kanāls “Re:TV” aicina vidusskolēnus no visas Latvijas piedalīties erudīcijas spēlē “Vides erudīts”.

Spēles apraksts:

Kopā erudīcijas spēlē varēs piedalīties 27 komandas - katrā komandā divi dalībnieki. Spēle norisināsies vairākos posmos - 9 ceturtdaļfināli, 3 pusfināli un 1 fināls (kopā 13 spēles). Katrā spēlē skolēniem būs jāatbild uz 16 jautājumiem, kurus uzdos raidījumu vadītājs Māris Olte - par dabas un bioloģisko daudzveidību, klimata pārmaiņām un iespējām tās ierobežot, atbildīgu vides un dabas resursu izmantošanu. Tāpat skolēniem spēles laikā būs arī praktiskie uzdevumi. Spēles sauklis ir “Domā līdzi!”.

Spēles noteikumi:

Katru spēli veido divas daļas: jautājumi un praktiskais uzdevums par augstāk minētajām tēmām.

Jautājumu sadaļā kopā ir 16 jautājumi. Pirmajiem 15 jautājumiem ir atbilžu varianti (a,b,c,d) - 9 jautājumi (tikai teksts), 3 attēlu jautājumi (attēls + jautājums par to), 2 video jautājumi (izglītojošs video sižets + jautājums par to), 1 matemātikas jautājums (matemātikas uzdevums ar atbilžu variantiem). Par katru pareizu atbildi spēles dalībnieki (komanda) saņem 1 punktu. Spēles pirmās daļas noslēdzošo jautājumu (16. jautājums) bez atbilžu variantiem uzdod studijas viesis (vides jomas eksperts) - tā komanda, kuras pārstāvis pirmais atbild pareizi uz uzdoto jautājumu, saņem 2 punktus. To, vai atbilde ir pareiza, izvērtē studijas viesis. Ja atbilde ir nepareiza,  tiek dota iespēja uz jautājumu atbildēt citām komandām.

Otrajā spēles sadaļā ir viens praktisks uzdevums. Šajā sadaļā var tikt iekļauts arī paraugdemonstrējums, ko pirms vai pēc praktiskā uzdevuma izpildes rāda attiecīgās jomas eksperts. Otrajā sadaļā uzdevuma izpildei dots iepriekš noteikts laiks. Par pareizi izpildītu uzdevumu komanda saņem 3 punktus. Piemērs: Ja visas trīs komandas uzdevumu izpilda pareizi, tad katra komanda saņem 3 punktus.

Katras spēles noslēgumā tiek saskaitīti iegūtie punkti (katrai komandai atsevišķi). Attiecīgajā spēles posmā uzvar tā komanda, kura ieguvusi visvairāk punktu. Vienādu punktu skaita gadījumā spēles vadītājs uzdod papildu jautājumu/-us.

Filmēšanas laiks un vieta:

Spēles “Vides erudīts” filmēšanas process notiks jau februāra beigās Dabas un tehnoloģiju parkā “URDA” ("Stūri", Daibe, Stalbes pagasts, Pārgaujas novads). Precizēti datumi tiks paziņoti pēc komandu pieteikšanās termiņa beigām.

Pieteikšanās un dalībnieku atlase:

1) Konkursa dalībniekiem jābūt vidējo izglītības iestāžu skolēniem - vispārizglītojošo vai profesionālo vidusskolu audzēkņiem, t.i., 10. - 12. klašu skolēni vai attiecīgi 1. - 4. kursa audzēkņi (2018./2019. m.g.).

2) No vienas skolas var pieteikties ne vairāk kā 5 komandas - katrā komandā ir divi cilvēki.

3) Katrai komandai pašiem jāizveido video (60 līdz 90 sekundes), kurā abi dalībnieki iepazīstina ar sevi un savu pārstāvēto skolu un demonstrē, kā viņi praktizē videi draudzīgu dzīvesveidu.

Iesniedzamie video formāti - MOV vai MP4. Mūzikas izmantošana: video drīkst izmantot tikai bezmaksas mūziku vai oriģinālskaņdarbus, ja ir rakstiska atļauja no autora.

Dalībai erudīcijas spēlē tiks atlasītas 27 komandas. Iesniegtie video tiks demonstrēti arī Re:TV ēterā. Video pieteikuma vērtēšanas kritēriji: saturiskā kvalitāte – idejas oriģinalitāte, uztveramība, dalībnieki, izpildījums.

Video, tālruņa numuru, komandas dalībnieku un atbildīgā pedagoga vārdus, pārstāvētās skolas nosaukumu un adresi sūtiet uz e-pastu videserudits PIE retv PUNKTS lv līdz 27. janvārim! Konkursa rezultāti tiks paziņoti līdz 3. februārim “Re:TV mājas lapā (www.retv.lv), sociālajos medijos un arī personīgi.

Balvas:

Visas 27 komandas saņems veicināšanas balvas, savukārt finālisti saņems arī kādu no trim galvenajām balvām: 1. vieta – izglītojošs brauciens uz Somiju 4 personām (autotransports, prāmis, nakšņošana un vides izglītības ekskursijas); 2. vieta – vides izglītības ekskursija pa Latvijas dabas takām (autotransporta izmaksas, ieejas biļetes - 200 EUR vērtībā); 3. vieta – vides izglītības ekskursija pa Latvijas dabas takām (autotransporta izmaksas, ieejas biļetes - 100 EUR vērtībā).

Spēle "Vides erudīts" tiks pārraidīta televīzijas ekrānos - no 24. marta līdz 16. jūnijam svētdienās plkst. 16:00 kanālā Re:TV.

 

Informācijai:

Annija Beitiņa

Projekts: Erudīcijas spēle "Vides erudīts"

e-pasts:annija.beitina PIE retv PUNKTS lv

videserudits PIE retv PUNKTS lv.

mob. t. 26647085

 

Lai nodrošinātu pasažieriem pieejamāku sabiedriskā transporta pakalpojumu, SIA “VTU Valmiera” informē, ka no 14.janvāra tiks veiktas izmaiņas autobusu kustībā.

Izmaiņas plānotas vairākos reisos maršrutos Rūjiena-Arakste-Rūjiena, Smiltene-Krūklanti-Launkalne-Mežciems-Pamatskola, Smiltene-Mežciems-Launkalne-Smiltene, Smiltene-Launkalne-Ķieģeļceplis-Smiltene, Valmiera-Bērzaine-Vākšēni-Valmiera, Staicele-Valmiera, Salacgrīva-Aloja-Valmiera, Rīga-Valmiera, Rīga-Valka. Mainītie saraksti skatāmi uzņēmuma mājaslapas sadaļā “Pasažieru pārvadājumi’, “Izmaiņas kustību sarakstos”.

Tāpat no 14.janvāra tiks mainīts braukšanas maksas tarifs braucieniem no Rūjienas autoostas. Informācija skatāma uzņēmuma mājaslapā.

 

Informāciju sagatavoja:

Zane Bulmeistare

SIA „VTU Valmiera”
Sabiedrisko attiecību speciāliste
E-pasts: pr PIE vtu-valmiera PUNKTS lv
Mob. tel.: 26443410

Šī gada janvārī tika dots starts skolu sacensībai programmā “Efektīvs enerģijas patēriņš izglītības iestādēs”. No 2019. gada janvāra līdz decembrim vairāk nekā 20 skolas no 8 Vidzemes plānošanas reģiona pašvaldībām apņēmušās samazināt savas skolas enerģijas patēriņu, mainot savus paradumus un ieviešot regulārus energotaupības pasākumus.

Reizē ar Cēsu Enerģijas dienu šī gada 10. janvārī notika pirmā Vidzemes plānošanas reģiona tikšanās ar programmas “Efektīvs enerģijas patēriņš izglītības iestādēs” dalībniekiem - skolotājiem, skolu darbiniekiem un pašvaldību speciālistiem. Programmas mērķis ir veicināt racionālu enerģijas patēriņu Vidzemes plānošanas reģiona pašvaldībās, motivējot izglītības iestādes sadarboties ar savām pašvaldībām un iesaistīt skolēnus nelietderīgas enerģijas izmaksu samazināšanā. Izglītības iestādes galvenokārt sacenšas pašas ar sevi, lai sasniegtu enerģijas ietaupījumu, taču veselīgu konkurenci radīs arī skolu tops, kurā tiks izmantoti skolām vien zināmi komandu nosaukumi. Uzvarētājs būs zināms vien programmas noslēgumā. Vidzemes plānošanas reģions ir noslēdzis vienošanos ar pašvaldībām un izglītības iestādēm par to, ka lielākā daļa no sasniegtā izmaksu ietaupījuma tiks izmantots skolas vajadzībām.

Siltumenerģijas un elektroenerģijas patēriņam skolā šogad rūpīgāk sekos līdzi Smiltenes vidusskolas, Blomes pagasta pamatskolas, Launkalnes sākumskolas, Līgatnes novada vidusskolas, Rubenes pamatskolas, Ziemeļvidzemes internātpamatskolas Vaidava, Kocēnu pamatskolas, Cēsu 1.pamatskolas, Cēsu 2.pamatskolas, Gulbenes novada valsts ģimnāzijas, Gulbenes sākumskolas, Valkas Jāņa Cimzes ģimnāzijas un Liepas pamatskolas skolēni, skolotāji un pārējie skolas darbinieki. Savukārt tikai ar elektroenerģijas patēriņa uzskaiti programmā piedalās Palsmanes pamatskola, Bilskas pamatskola, Variņu pamatskola, Jura Neikena Dikļu pamatskola, Ziemeļvidzemes internātpamatskola Dauguļi, Rāmuļu pamatskola, Galgauskas pamatskola, Lejasciema vidusskola un Zaubes pamatskola.

Lai motivētu skolēnus kļūt par zinošiem un atbildīgiem enerģijas lietotājiem, kā arī lai atbalstītu skolotājus un citus skolas darbiniekus, Vidzemes plānošanas reģiona ekspertu komanda izstrādā mācību materiālu par deviņām tēmām – Enerģijas patēriņš ēkās; Apkure; Elektrība; Enerģijas veidi; Klimata pārmaiņas; Apgaismojums; Ventilācija; Ūdens; Energoefektivitāte ēkas konstrukcijās un sistēmās. “Mācību materiāli galvenokārt paredzēti skolēniem pamatskolas posmā, bet tos iespējams adaptēt arī citu vecumposmu izglītojamiem. Materiālu izmantošanas vietu un laiku mācību procesā izvēlas pats skolotājs. Lielākoties tēmas iederas klases stundās, dabaszinībās, fizikā, sociālajās zinībās, taču atsevišķas tēmas var tikt izmantotas bioloģijas, ģeogrāfijas, mājturības, tehnoloģiju un citu mācību priekšmetu stundās, kā arī citās skolas aktivitātēs,” skaidro Ingūna Irbīte, Vidzemes plānošanas reģiona eksperte mācību materiāla sagatavošanā. Mācību materiāli būs pieejami Vidzemes plānošanas reģiona mājas lapā.

Programmu “Efektīvs enerģijas patēriņš izglītības iestādēs” īsteno Vidzemes plānošanas reģions Interreg Baltijas jūras reģiona programmas 2014.-2020. gada projekta “Efektīvi finanšu instrumenti ēku energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumu ieviešanai" (EFFECT4buildings) ietvaros ar Eiropas Reģionālā attīstības fonda un Norvēģijas atbalstu. “EFFECT4buildings” mērķis ir palielināt ēku energoefektivitātes pasākumu skaitu publiskajās ēkās visā Baltijas jūras reģiona teritorijā. Vairāk par projektu uzziniet: http://www.vidzeme.lv

 

Informāciju sagatavoja: Baiba Norberte, sabiedrisko attiecību speciāliste Vidzemes plānošanas reģionā, baiba.norberte PIE vidzeme PUNKTS lv, mob.t. 28752793, www.vidzeme.lv

Papildu informācija: Aija Rūse, projekta “EFFECT4buildings” vadītāja Vidzemes plānošanas reģionā, aija.ruse PIE vidzeme PUNKTS lv, mob.t. 26400288   

23.janvārī plkst.17.00 Valmieras pilsētas pašvaldība aicina piedalīties pilnveidotā tematiskā plānojuma “Valmieras pilsētas transporta infrastruktūras attīstības koncepcija” apspriešanas sanāksmē, kas norisināsies Valmieras pilsētas pašvaldības ēkas sanāksmju zālē, Lāčplēša ielā 2.

Tematiskā plānojuma mērķis – izvērtēt esošo Valmieras pilsētas transporta infrastruktūru, identificēt problēmas, izstrādāt iespējamo attīstības koncepciju, izvirzot un definējot sasniedzamos mērķus, kā arī uzdevumus mērķu sasniegšanai. Dokuments piedāvā nozares profesionāļu veiktu Valmieras pilsētas autotransporta, velotransporta un gājēju infrastruktūras izvērtējumu, kā arī stratēģiskos uzstādījumus un priekšlikumus transporta infrastruktūras attīstībai.  Tematiskais plānojums ir pilnveidots, ņemot vērā publiskās apspriešanas rezultātus.

Ar publiskajai apspriešanai nodoto pilnveidoto tematisko plānojumu iespējams iepazīties:

Priekšlikumus un ierosinājumus par izstrādāto tematisko plānojumu var iesniegt līdz 1.februārim.

 

Informāciju sagatavoja:

Līga Bieziņa

Valmieras pilsētas pašvaldības

Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas

sabiedrisko attiecību speciāliste vides komunikācijā

Tālr.: 64210682; 26495997

No 2019.gada 23.janvāra līdz 23.februārim Smiltenes novada dome aicina novada iedzīvotājus, uzņēmējus piedalīties ikgadējā iedzīvotāju aptaujā, kuras mērķis ir noskaidrot viedokli par pašvaldības darbu aizvadītājā gadā un sekmēt iedzīvotāju līdzdalību Smiltenes novada attīstības programmas īstenošanā.

Anketā pirmo reizi ir iekļauti jautājumi, lai noskaidrotu iedzīvotāju viedokli par Smiltenes novada vērtībām un asociācijām,  kas nepieciešama Smiltenes novada zīmolvedības un mārketinga komunikācijas stratēģijas, vizuālās identitātes izstrādes procesa nodrošināšanai ELFLA projekta “Place branding for rural development”  ietvaros. Tāpat anketā ir iekļauti vairāki jautājumi saistībā ar Pašvaldības policijas darbu, iegūtā informācija nepieciešama Pašvaldības policijas attīstības plāna izstrādei.

Nemainīgi paliek aptaujā ietvertie jautājumi, kur aicinām novērtēt dažādu tehnisko infrastruktūru (piemēram, par ielu/ceļu, ielu apgaismojumu, tūrisma un publisko teritoriju infrastruktūru, atkritumu apsaimniekošanu, namu apsaimniekošanu u.c.) un iedzīvotāju dzīves vides (izglītības, kultūras, sporta u.c.) pakalpojumu pieejamību un kvalitāti pilsētā un pagastos. Saņemto datu mērķis ir iegūt informāciju par iedzīvotāju apmierinātību un to, kā tā ir mainījusies pēdējos gadu laikā. Anketā kopumā ir iekļauti 24 jautājumi, kuru aizpildīšana var aizņemt desmit minūtes. 

Aicinām iedzīvotājus būt aktīviem, atvēlēt laiku un izteikt viedokli par dzīves vides pakalpojumu pieejamību un kvalitāti Smiltenes novadā. Iegūtā informācija un iedzīvotāju sniegtie ieteikumi tiek pārrunāti nodaļu un iestāžu vadītāju sanāksmēs un ņemti vērā, plānojot pašvaldības budžetu un darbus. Aptauja tiek organizēta jau septīto gadu, tā ir anonīma, un iegūtie rezultāti tiek izmantoti un publicēti tikai apkopotā veidā. Ar iepriekšējo gadu aptaujas rezultātiem var iepazīties sadaļā “Attīstības plānošana”.

Anketu aicinām aizpildīt elektroniski Smiltenes novada mājas lapā www.smiltene.lv, savukārt drukātā veidā tās būs pieejamas Smiltenes novada domē, Tūrisma informācijas centrā, pagastu pārvaldēs. 

ELEKTRONISKI AIZPILDĀMĀ ANKETA

 

Informāciju sagatavoja,
Marita Mūze
Sabiedrisko attiecību speciāliste

E-pasts: prese PIE smiltene PUNKTS lv;

Mob.tel. 28334474

Šogad pirmo reizi no 25.februāra līdz 1.martam Vidzemē norisināsies “Vidzemes Inovāciju nedēļa 2019”, kuras ietvaros notiks virkne pasākumu, rosinot esošos un topošos uzņēmējus, darbiniekus, vadītājus saskatīt inovāciju potenciālu savā ikdienā.

Lai arī inovāciju attīstība ir pēdējo gadu prioritāte Latvijā, tomēr joprojām nepieciešams veicināt izpratni par inovāciju nozīmi ikdienā, atgādinot, ka tās nav saistītas tikai un vienīgi ar augstajām tehnoloģijām vai zinātni. Spēja inovēt ir viens no raksturlielumiem, kas arī mazam uzņēmumam ļauj izrauties priekšā konkurentiem. Turklāt dažādi jaunievedumi un inovatīvi risinājumi ne vienmēr ir dārgi vai sarežģīti īstenojami. Inovācija var būt klātesoša ne tikai uzņēmumos un lauku saimniecībās, bet arī valsts pārvaldē.

Piecu dienu laikā visā Vidzemē tiks organizēti semināri un darbnīcas, skolēniem durvis vērs vairāki inovatīvi uzņēmumi Vidzemē, savukārt uzņēmējiem tiks piedāvāta iespēja viesoties zinātnisko institūtu pētniecības laboratorijās Rīgā, kā arī iepazīties ar reģionālo izglītības iestāžu un citu pētniecības institūciju piedāvājumu inovāciju radīšanai un izpētei.

Nedēļas ietvaros tiks izsludināti arī grantu konkursi vairākās Vidzemes pašvaldībās uzņēmējdarbības uzsākšanai un attīstībai.

27.-28. februārī Valmierā tiks organizēta divu dienu konference, kurā piedalīsies gan pašmāju eksperti, gan arī inovāciju attīstītāji no vairākām Eiropas valstīm. Savās zināšanās un novērojumos dalīsies gan akadēmiķi un pētnieki, gan arī praktiķi, kuru ikdienas darbs cieši saistīts ar inovācijām, pašiem tās ikdienā attīstot, vai arī palīdzot to darīt citiem, tai skaitā, strādājot pie valsts un pašvaldību atbalsta sistēmas izveides. Konferenci īpaši aicināti apmeklēt uzņēmēji un šajā jomā strādājošie publiskās pārvaldes speciālisti.

Jāpiebilst, ka paralēli konferencei, 28. februārī Valmierā notiks arī 20 minūšu intensīvās biznesa konsultācijas jeb t.s. speed-consulting, kurās, iepriekš rezervējot laiku, uzņēmēji varēs satikt ekspertus, tiem uzdot jautājumus un saņemtos padomus izmantot uzņēmējdarbības attīstībā. 

Tāpat konferences dalībnieki varēs apmeklēt Vidzemes inovāciju izstādi, iepazīstoties ar  daļu no Vidzemē tapušajām inovācijām, kuru radīšana uzņēmumiem nesusi izaugsmi un spēju konkurēt gan tepat Latvijā, gan pasaulē.

Aicinām iepazīties ar visiem pasākumiem Vidzemes Inovāciju nedēļas 2019 mājaslapā >> http://innovation.vidzeme.lv, kurā pieejami detalizēti pasākumu apraksti un iespējams reģistrēties to apmeklējumam. Dalība visos pasākumos bez maksas!

Vidzemes Inovāciju nedēļu 2019 organizē Vidzemes plānošanas reģions, sadarbojoties ar Vidzemes pašvaldībām, uzņēmumiem, izglītības iestādēm, uzņēmējdarbības atbalsta organizācijām, Latvijas institūtu, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru, kā arī virkni pārstāvjiem no tādām Eiropas organizācijām un uzņēmumiem, kā Jaunā tūrisma institūts (Slovēnija), Hamburgas starptautiskās ekonomikas institūts (Vācija), Utrehtas Ekonomikas padome (Nīderlande), Belostokas universitāte (Polija), Inland Norway Lietišķo zinātņu universitāte (Norvēģija) un Tretorget Ltd (Norvēģija).

 

Vairāk informācijas: Laila Gercāne, Vidzemes plānošanas reģiona Attīstības un projektu nodaļas vadītāja, Vidzemes Inovāciju nedēļa 2019 koncepta attīstītāja, laila.gercane PIE vidzeme PUNKTS lv, mob.t. 29120536.

Informāciju sagatavoja: Anita Āboliņa, Vidzemes plānošanas reģiona Sabiedrisko attiecību vadītāja, anita.abolina PIE vidzeme PUNKTS lv, mob.t. 29454752. 

Valmieras pilsētas Būvvalde nodod publiskai apspriešanai būvniecības ieceri “Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas centrs Ziloņu ielā 11, Valmierā”.

Būvniecības ierosinātājs (pasūtītājs): SIA “120”, reģistrācijas Nr.44103106600, juridiskā adrese Stacijas iela 12A, Valmiera, LV-4201, kontaktpersona Jānis Kurts, tālr.+37126171416.

Būvprojekta izstrādātājs: SIA “Insp.Arch”, reģistrācijas Nr.44103106668, būvkomersanta reģistrācijas Nr.13081, Laimdotas iela 1-20, Burtnieki, Burtnieku novads, kontaktpersona Jānis Zirnis, tālr.+37122190054.

Būvniecības ieceres veids un adrese: jauna būvniecība Ziloņu ielā 11, Valmierā.

Publiskas apspriešanas norises laiks: no 2019.gada 28.janvāra līdz 2019.gada 28.februārim.

Publiskas apspriešanas norises vieta: Valmieras pilsētas pašvaldības ēkas 1.stāva vestibilā, Lāčplēša ielā 2, Valmierā, LV-4201, kontaktpersona Valmieras pilsētas Būvvaldes vadītāja Jolanta Brūniņa, tālr.64207124.

Būvniecības ieceres prezentācijas vieta un laiks: sanāksme notiks 2019.gada 6.februārī plkst.17:00 Valmieras pilsētas pašvaldības sēžu zālē Lāčplēša ielā 2, Valmierā, LV-4201.

Atsauksmju iesniegšana: Valmieras pilsētas pašvaldības Apmeklētāju pieņemšanas centrā līdz 2019.gada 28.februārim, Lāčplēša ielā 2, Valmierā, LV-4201.

Par būvniecības ieceri vairāk: šeit.


Informāciju sagatavoja:
Līga Bieziņa
Valmieras pilsētas pašvaldības
Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas
sabiedrisko attiecību speciāliste vides komunikācijā
Tālr.: 64210682; 26495997

Valmierā Starptautiskajam jauno pianistu konkursam ir senas saknes. Godinot izcilo pianisti, valmierieti Jautrīti Putniņu, turpmāk konkurss nesīs viņas vārdu. Ikviens interesents 30.janvārī no plkst.10.00 gaidīts Valmieras Kultūras centrā, kur uzstāsies Latvijas, Igaunijas, Lietuvas un Baltkrievijas mūzikas skolu audzēkņi.

“Jautrīte Putniņa bija prasīga pret sevi, audzēkņiem, dzīvi, tāpēc arī mēs konkursā uzsveram kvalitāti, domājot, ko no tā gūs dalībnieki. Izcila pianiste, kura Valmierā ienesa daudz jaunu ideju, nebaidoties “iedot spērienu”, ja tas bija nepieciešams. Viņa izteica savas domas un vienmēr turēja godā mūziku. Leģendāra personība un mūziķe, kuras devums ir neatsverams arī Latvijas mērogā. Tāpēc arī turpmāk topošajiem pianistiem vēlamies dot iespēju startēt Jautrītei Putniņai veltītā konkursā. Šāda “dzīva”, bērnu dzīvesprieka piepildīta piemiņa, domāju, viņu iepriecinātu,” stāsta Valmieras Mūzikas skolas direktore Inese Sudraba.

Starptautiskais jauno pianistu konkurss Valmieras Kultūras centrā tiks atklāts plkst.10.00 ar pianista Venta Zilberta veltījumu Jautrītei Putniņai. Savukārt no plkst.11.00 trīs skaņdarbus atskaņos katrs konkursa dalībnieks. Skanēs klasicisma laikmeta izvērstas formas skaņdarbs, dalībnieka pārstāvētās valsts komponista skaņdarbs un brīvas izvēles skaņdarbs.

Žūrijā būs profesionāļi no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas: Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas profesors Ventis Zilberts, Klaipēdas Juozu Karosu Mūzikas skolas pedagoģe Vaiva Purlyte, Emīla Dārziņa Mūzikas vidusskolas pasniedzēja Ilze Treija, Bolderājas Mūzikas un mākslas skolas direktors Artūrs Cingujevs, Tartu Heino Elleri mūzikas vidusskolas un Igaunijas Mūzikas akadēmijas Tartu filiāles pedagoģe Ieva Kostanda.

Starptautiskā jauno pianistu konkursa mērķis ir attīstīt jauno pianistu profesionālās prasmes un uzstāšanās kultūru, sekmēt interesi par mūziku, kā arī veicināt pieredzes apmaiņu starp pedagogiem.

Konkursu rīko Valmieras Mūzikas skola sadarbībā ar Valmieras pilsētas pašvaldību.

Jautrīte Putniņa bija izcila pianiste, pedagoģe, padomju varas opozicionāre, sabiedriskās domas līdere. Viņa saņēmusi Triju Zvaigžņu ordeņa Atzinības krustu un Lielo Mūzikas balvu par mūža ieguldījumu. 2004.gadā ieguvusi Valmieras pilsētas pašvaldības apbalvojumu “Goda valmieriete”. Pianiste Jautrīte Putniņa mūžībā aizgāja 2017.gada 22.janvārī.

Pasākuma laikā var tikt fotografēts un filmēts. Fotogrāfijas un videomateriāli var tikt izmantoti Valmieras pilsētas pašvaldības publicitātes vajadzībām.


Informāciju sagatavoja:
Zane Bulmeistare
Valmieras pilsētas pašvaldības
Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas
vadītājas vietniece
Mob. tālr.:26443410

2018. gads ir bijis izaicinājumu un darba pilns projekta „Vidzeme iekļauj” komandai un sadarbības partneriem.

Vidzemes plānošanas reģions vairākkārt ir rosinājis grozīt Ministru Kabineta noteikumus, lai deinstitucionalizācijas projektu īstenotu efektīvāk un lai projekta pēctecība būtu veiksmīga gan pašvaldībām, gan cilvēkiem, kuri projekta ietvaros saņem pakalpojumus.

Lai veicinātu ārpusģimenes aprūpi, Vidzemes plānošanas reģiona teritorijā tika organizēti četri sarunu vakari “bērns bērnu namā un es”, uz kuriem tika aicināti potenciālie audžuvecāki, adoptētāji un aizbildņi, kā arī ikviens, kurš kādreiz ir domājis par to, kā jūtas bērns bērnu namā. Sarunu vakaros savā pieredzē dalījās jau esošie audžuvecāki, adoptētāji un aizbildņi, lai iedrošinātu tos, kas par šādu soli vēl domā, un ļautu ieskatīties pašu pieredzētajā. Tāpat notikusi divu dienu nometne pusaudžiem vecumā no 14-17 gadiem un potenciālajiem audžuvecākiem, aizbildņiem vai adoptētājiem.

2018.gadā noslēgusies  individuālo atbalsta plānu sagatavošana bērniem ar funkcionāliem traucējumiem, līdz ar to kopumā individuālie atbalsta plāni sastādīti 430 bērniem ar funkcionāliem traucējumiem, no tiem  2018.gadā 100 bērni ir saņēmuši sociālās rehabilitācijas pakalpojumus projekta “Vidzeme iekļauj” ietvaros.

Saņemtie pakalpojumi un izvēlētie pakalpojuma sniedzēji ir ļoti dažādi, jo tie ir atbilstoši katra bērna individuālajām vajadzībām. Vecāki izvēlas gan pamata vajadzības, tādas kā ergoterapeits, fizioterapeits, gan tādus pakalpojumus, kā Tera spēle, ABA terapija un Marte Meo. Aktīvi izmantota arī rehabilitācija centrā “Poga” un lielu atsaucību guvusi vizuāli plastiskās mākslas terapija.

Projekts piedāvā atbalstu arī bērnu ar funkcionāliem traucējumu vecākiem- līdz divdesmit pakalpojuma reizēm. Šo atbalstu 2018.gadā ir izmantojuši trīspadsmit vecāki, apmeklējot izglītojošas atbalsta grupas, psihologu, fizioterapeitu un rehabilitologu.

Arī 282 pieaugušiem cilvēkiem ar garīga rakstura traucējumiem līdz 2018.gada beigām ir izstrādāti individuālie atbalsta plāni, savukārt sociālās rehabilitācijas pakalpojumus  Vidzemes plānošanas reģionā 2018. gadā saņēma 42 cilvēki ar garīga rakstura traucējumiem.

Visvairāk ir izmantotas speciālistu konsultācijas un individuālā atbalsta pakalpojums. Tāpat 2 pieaugušie ar garīga rakstura traucējumiem saņēmuši Dienas aprūpes centra pakalpojumu, 1 - īslaicīgas sociālās aprūpes un 1 -grupu dzīvokļa pakalpojumu. Nelielais pakalpojumu saņēmēju skaits skaidrojams ar to, ka Vidzemē joprojām ir ļoti maz sabiedrībā balstītu sociālo pakalpojumu cilvēkiem ar garīga rakstura traucējumiem.  Ar aktīvu pašvaldības atbalstu viens cilvēks 2018. gada laikā ir uzsācis patstāvīgu dzīvi ārpus Valsts sociālās aprūpes centra.

2019. gads ir sācies ar aktīvu sabiedrībā balstītu sociālo  pakalpojumu izmantošanu un tas liecina, ka pakalpojumu saņemšanas kārtība ir kļuvusi saprotamāka.

 Īpašu paldies projekta “Vidzeme iekļauj” komanda saka pašvaldību sociālajiem dienestiem, kuri ir vistuvāk katram klientam un dara ļoti daudz, lai ikviens, kam tas nepieciešams, saņemtu atbilstošus pakalpojumus.

Plānošanas reģionu un pašvaldību paveikto deinstitucionalizācijas procesa ietvaros atzinīgi novērtējusi arī Labklājības ministrija: “Paveiktais ir veicinājis ne tikai snieguma ietvara uzraudzības rādītāju izpildi, bet arī, nodrošinot sabiedrībā balstītus sociālos pakalpojumus cilvēkiem ar garīga rakstura traucējumiem un bērniem ar funkcionāliem traucējumiem, sniedz palīdzību un atbalstu Latvijas neaizsargātākajām sabiedrības grupām un lauž aizspriedumus un aplamus stereotipus par šo cilvēku spējām sekmīgi iekļauties sabiedrībā. Esam patiesi gandarīti, ka ar savu nesavtīgo darbu veicināt humānas, iekļaujošas un mūsdienīgas sabiedrības veidošanos.”

Vidzemes plānošanas reģiona projekta “Vidzeme iekļauj” komanda ikvienam novēl pozitīvām emocijām piesātinātu, kvalitatīvām pārmaiņām bagātu 2019.gadu!

 

Patiesā deinstitucionalizācija sākas ikviena sirdī un domāšanā!

 

Vairāk informācijas: 

Deinstitucionalizācijas projekta “Vidzeme iekļauj” vadītāja Ina Miķelsone, mob.t 29289487, ina.mikelsone PIE vidzeme PUNKTS lv

Sociālo pakalpojumu eksperte Laine Zālīte, mob.t. 26536286, laine.zalite PIE vidzeme PUNKTS lv 

Informāciju sagatavoja: Naula Dannenberga, projekta "Vidzeme iekļauj" sabiedrisko attiecību speciāliste, mob.t. 26148024, anita.abolina PIE vidzeme PUNKTS lv

Kā iepriekš vēstīts, 26. oktobrī tika paziņoti Eiropas Padomes Ainavas balvas nacionālās atlases rezultāti – par augstvērtīgu, nacionālā mērogā nozīmīgu publisko telpu tika atzīti Kocēnu novada Dikļi – Latvijas kultūras tradīciju un Dziesmu svētku pirmsākumu vieta, kur izveidota Neikenkalna dabas koncertzāle.

Laika posmā no nacionālās atlases rezultātu paziņošanas līdz šī gada sākumam norisinājās aktīvs darbs, lai sagatavotu pieteikumu – gan teksta, gan video formā – Eiropas Padomes Ainavas balvas starptautiskajam atlases līmenim.

Kocēnu novada domes sagatavoto pieteikumu izvērtēs starptautiska žūrija, kuras ziņojums tiks apstiprināts Eiropas Padomē Strasbūrā, Francijā, savukārt konkursa rezultāti tiks paziņoti 2019. gada nogalē.

1864. gadā Dikļu mācītājmuižas parkā (tagad Neikena kalnā) draudzes mācītājs un rakstnieks Juris Neikens noorganizēja pirmos kopādziedāšanas jeb Dziesmu svētkus, tādējādi liekot pamatus skaistajai latviešu tradīcijai, kura iekļauta UNESCO nemateriālā mantojuma sarakstā. Nozīmīgajam notikumam par godu Dikļos izveidota Dziesmu svētku Promenāde, Dziesmu svētku pastāvīgā ekspozīcija un konkursam “Eiropas Padomes Ainavas balva” pieteiktā Neikenkalna dabas koncertzāle.

Dabas koncertzāle veidota ar saudzīgu ekoloģisku būvniecību, izmantojot dabiskus, atjaunojamus elementus un materiālus. Vietas unikālās akustiskās īpašības veidotas ar ūdens spoguli, koka konstrukcijām, esošiem parka stādījumiem, terasēm un nogāzēm. Skatuve un amfiteātris ietver daudzfunkcionalitātes ideju - skatuvei ir divas maināmas iespējas, kuras izmantojamas gan apjomīgo Dziesmu svētku pasākumu nodrošināšanai, gan jau ierasto ikdienas kultūras pasākumu rīkošanai – transformējamas tribīnes lieluzvedumiem, horizontāla grīda ar portālu un ekrānu brīvdabas uzvedumiem, koncertiem.

Informāciju sagatavoja:
Elīna Upīte
Kocēnu novada domes
Attīstības nodaļas
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Mob.tel.: 26115449
E-pasts: medijiem PIE kocenunovads PUNKTS lv

Valmierā 14.novembrī norisināsies Pasaules latviešu ekonomikas un inovāciju forums, aicinot iedvesmoties sasniegumiem un uzzināt par dažādām iespējām Latvijas vārdam uzņēmējdarbības nozarē izskanēt pasaules līmenī. Forums pirmo reizi Valmierā norisinājās 2018.gadā. Organizatori lēmuši arī šogad Valmierā pulcēt profesionāļus no visas pasaules.

Pasaules Brīvo latviešu apvienības priekšsēdei Kristīnei Saulītei tiekoties ar Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāju Jāni Baiku, priekšsēdētāja vietnieku Ričardu Gailumu un Valmieras Attīstības aģentūras uzņēmējdarbības virziena vadītāju Elīnu Leimani, tika pārrunāta Pasaules latviešu ekonomikas un inovāciju foruma norise un apspriests iespējamais saturs. “Esam priecīgi un gandarīti par Pasaules Brīvo latviešu apvienības lēmumu. Tas ir pozitīvs Valmieras kā laba un uzticama sadarbības partnera novērtējums. Mums ir svarīga Valmieras attīstība un Valmieras pienesums Latvijas izaugsmē,” gandarījumu par vienošanos un foruma norisi Valmierā pauž Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks.

“Mēs gribam radīt vēstījumu par Latviju kā darošu, varošu un radošu zemi, kas ir stipra tradīcijās, bet atvērta pasaulei ar savu ekonomiku, izglītotiem, spējīgiem, darbīgiem cilvēkiem. Mēs aicināsim Valmierā satikties pasaules latviešu uzņēmējus, kuri var un grib dot pienesumu Latvijai. Valmiera kā moderna, enerģiska un zaļa pilsēta ar attīstītu uzņēmējdarbību ir ļoti piemērota foruma norises vieta,” pauž Pasaules Brīvo latviešu apvienības priekšsēde Kristīne Saulīte.

Tikšanās laikā tika apspriesta arī Valmieras pilsētas pašvaldības un Pasaules Brīvo latviešu apvienības sadarbības stiprināšana, pilnveidojot iespējas biznesa investīciju piesaistē, kā arī talantu piesaistē izglītības un sporta jomās.

2018.gada jūnijā Valmierā pirmo reizi norisinājās Pasaules latviešu ekonomikas un inovāciju forums, pulcējot vairāk nekā 200 dalībnieku no dažādiem pasaules kontinentiem. Paralēli forumam norisinājās tautsaimniecības izstāde, kurā bija pārstāvēti 58 dažādu nozaru uzņēmumi no visas Latvijas. Forums bija iekļauts arī Latvijas simtgades notikumu programmā. Forumi veiksmīgi noritējuši Rīgā (2013., 2015.), Melburnā (Austrālija, 2016.), Čikāgā (ASV, 2017.) un Valmierā (2018.).

Fotogrāfija no 2018. gada foruma.

Informāciju sagatavoja:
Kristīne Melece
Valmieras pilsētas pašvaldības
Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas
vadītāja
Mob. tālr.: 26553317

Jau šonedēļ - 2. februārī, Sveču dienā, plkst.17.00 Sēļu muižas lielajā zālē norisināsies senās mūzikas koncerts “Dorotejas vēstules”. Koncertu finansiāli atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds (VKKF) un Mazsalacas novada pašvaldība.

Koncerts “Dorotejas vēstules” iepazīstinās pasākuma apmeklētājus ar īpašu personību - Kurzemes hercogieni Doroteju - vienu no sava laika spožākajām un izcilākajām personībām Eiropas politiskajā, sabiedriskajā un kultūras dzīvē. Koncerts izskanēs kā veltījums Kurzemes hercogienes Dorotejas 258.dzimšanas dienai 3.februārī. Anna Šarlote Doroteja fon Mēdema (1761 –  1821) dzimusi un augusi Mežotnes pilī, kļuva ne tikai par Kurzemes un Zemgales hercoga Pētera fon Bīrona sievu, bet spēja arī pacelties Eiropas aristokrātijas virsotnēs, pateicoties savam skaistumam, šarmam, enerģijai, mērķtiecībai un dzīves gudrībai. Doroteja ļoti mīlēja mūziku, viņa bija viena no labākajām taustiņinstrumentu spēles meistarēm. Koncertā būs iespēja atklāt Doroteju no jauna, ne tikai viņas dzīves aculiecinieku vēstulēs, bet arī ieklausoties mūzikā, kas skanēja 18.gs. Eiropas galmos un baznīcās. Baroka komponistu radītie darbi iemieso hercogienes būtību - viņas mīlestību un maigumu pret Dievu un cilvēkiem, gudrību, dzīvesprieku un atvērtību visam notiekošajam.

Koncerta programmu veidos baroka laikmeta mūzikas profesionālie mākslinieki Riga Baroque Ensemble - koncerta mākslinieciskā vadītāja Danuta Ločmele (baroka čells), Anna Naudžūne (baroka vijole), Beata Geka (ērģeļpozitīvs) un soliste Aija Veismane (soprāns). Starp G.F.Hendeļa, J.B.Barjēra, D.Bukstehūdes, E.J.Gerres komponētajām dziesmām, koncertā izskanēs komponista arī Johana Gotlība Naumana mūzika, kas veltīta Dorotejai. Kopā ar ansambli senās mūzikas koncertā Sēļu muižā Dorotejas dzīves aculiecinieku vēstulēs ieskatīsies aktieris Ivo Martinsons.

Ieeja pasākumā bez maksas. Projekts “Dorotejas vēstules” atbalstīts Valsts kultūrkapitāla fonda projektu konkursā nozarē “Mūzika un deja”.

Aicinām izbaudīt Dorotejas laikmeta noskaņu Sēļu muižā!

Informāciju sagatavojusi:
Anete Gluha
Mazsalacas novada pašvaldības
sabiedrisko attiecību speciāliste
tālr. 25447706
www.mazsalaca.lv

Trešdien, 30.janvārī, Smiltenes novada domes sēdē deputāti lēma par izmaiņām pašvaldības vadībā -  tika nolemts par līdzšinējā pašvaldības izpilddirektora Kārļa Lapiņa atbrīvošanu, jauna domes priekšsēdētāja vietnieka amata izveidošanu un pašvaldības izpilddirektora pienākumu izpildītāja iecelšanu. Kā informēts iepriekš, 2018.gada 28.novembrī Smiltenes novada dome pieņēma lēmumu par deputātes Z.Vīķeles (Latvijas Reģionu Apvienības “Vidzemes partija”) pilnvaru izbeigšanu pirms termiņa pēc viņas iesnieguma. Ņemot vērā Smiltenes novada 2017.gada 3.jūnija vēlēšanu rezultātus, kā nākamais deputāta kandidāts no Latvijas Reģionu Apvienības “Vidzemes partija” tika noteikts līdzšinējais domes izpilddirektors Kārlis Lapiņš.

Saskaņā ar likumu „Par pašvaldībām” un likumu „Par interešu konfliktu novēršanu valsts amatpersonu darbībā” izpilddirektora amatu un domes deputāta amatu savienošana ir aizliegta, līdz ar to K.Lapiņš š.g. janvāra sākumā pieņēma lēmumu  pieņemt deputāta mandātu un iesniedza iesniegumu Smiltenes novada domei, lūdzot atbrīvot no izpilddirektora amata. Smiltenes novada domes sēdē deputāti atbalstīja K.Lapiņa lēmumu. Par pašvaldības izpilddirektora pienākumu izpildītāju deputāti iecēla līdzšinējo izpilddirektora vietnieku Andri Lapiņu.

Kārlis Lapiņš domes izpilddirektora amatā nostrādājis deviņus gadus un septiņus mēnešus, savu lēmumu pieņemt deputātu mandātu pamato ar to, ka vēlas dot iespēju jaunajiem vadītajiem: “Šajā brīdī, kad deputāte Vīķele nolika mandātu, esmu nākamais sarakstā.  Deputāta mandātu pieņēmu, jo viens no iemesliem ir dot iespēju jaunajiem vadītājiem, konkrēti Andrim Lapiņam, uzsākt darbu administrācijas vadībā,   tāpat savā laikā tas notika ar pašreizējo domes priekšsēdētāju, kurš kā jauns speciālists ienāca pašvaldības izpildvarā kā saimnieciskās nodaļas vadītājs, mums bija ļoti laba sadarbība, pēc tam viņš kļuva par priekšsēdētaja vietnieku un kopš 2014.gada novembra, jau kā zināms, ir priekšsēdētājs. Šo minu kā labu piemēru pieredzes un jauno vadītāju enerģijas savienojumam. Redzot, ka jaunā valdība plāno veikt  teritoriālo reformu, uzskatu, ka mana darba un dzīves pieredze palīdzēs pragmatiski pieņemt lēmumus par labu Smiltenes novada sabiedrībai arī esot domes sastāvā. Kā zināms, Smiltenes novada pašvaldība darbu uzsāka 2009.gadā, un no pirmsākumiem līdz šai dienai biju izpilddirektors,” uzsver  deputāts K.Lapiņš.

Sēdes turpinājumā deputāti lēma par grozījumiem pašvaldības nolikumā, kas paredz izveidot otru priekšsēdētaja vietnieka amatu - priekšsēdētaja vietnieku tautsaimniecības, infrastruktūras un administratīvajos jautājumos, kurš būs algots amats.

Par domes priekšsēdētaja vietnieku tautsaimniecības, infrastruktūras un administratīvajos jautājumos, deputātiem balsojot ar vēlēšanu zīmēm, vienbalsīgi tika ievēlēts deputāts Kārlis Lapiņš.

Jaunievēlētais domes priekšsēdētāja vietnieks tautsaimniecības, infrastruktūras un administratīvajos jautājumos Kārlis Lapiņš pildīs domes priekšsēdētāja pienākumus viņa prombūtnes laikā vai viņa uzdevumā, koordinēs administrācijas darbu, t.sk. dokumentu apriti, pārraudzīs domes izveidoto darba grupu un komisiju darbu, koordinēs un pārraudzīs komunālo pakalpojumu sniegšanu iedzīvotājiem, pašvaldības budžeta izlietojumu un citus pašvaldības nolikumā noteiktos uzdevumus.

Grozījumi pašvaldības nolikumā paredz to, ka saglabāsies līdzšinējais priekšsēdētaja vietnieka amats, kura pilnvaras turpina pildīt Aigars Veldre.  Aigars Veldre koordinē pašvaldības sociālo, izglītības, sporta un kultūras iestāžu darbu, uzraugot minēto  pašvaldības funkciju un uzdevumu izpildi, kā arī sniegto pakalpojumu apjoma un kvalitātes uzlabošanu. Priekšsēdētaja vietnieka amats nav algots.

Domes priekšsēdētājs Gints Kukainis skaidro, ka pašvaldības vadības strukturālās izmaiņas ir nepieciešamas, lai turpinātu pagājušā gadā Smiltenes novada pašvaldībā veikto funkciju auditu, kurā tika iekļauti vairāk kā 200 pašvaldības darbinieki.  “Šobrīd pašvaldības izpilddirektors un izpilddirektora vietnieks ir sagatavojuši daļu no priekšlikumiem, tie tiek ieviesti pagastu pārvaldēs, vēl priekšā ir mūsu iestādes un administrācija. Funkciju audita mērķis ir sabalansēt darbinieku noslodzi, atrast resursus darba samaksas palielināšanai, ceļot darba efektivitāti, pārskatīt veicamo darbu atbildības, kompetences un pienākumus. Pārliecināties par veicamo funkciju realizāciju. Jau šobrīd redzams, ka audita rezultātā pašvaldībā strādājošo skaits saruks. Šis ir ļoti būtisks darbs Smiltenes novada pašvaldības attīstībai nākotnē, mums tas ir jāpaveic pēc iespējams ātrāk. Tāpēc pašvaldības vadība saglabāsies nemainīga, jo pašvaldības izpilddirektora pienākumus pildīs līdzšinējais izpilddirektora vietnieks Andris Lapiņš,” skaidro domes priekšsēdētājs Gints Kukainis.

Kārlis Lapiņš: “Līdz šim pašvaldības operatīvajā vadībā  strādāja trīs vadītāji – domes priekšsēdētājs, izpilddirektors un izpilddirektora vietnieks.  Šajā brīdī, kad esmu ievēlēts  par atbrīvoto domes priekšsēdētāja vietnieku,  fiskāli nekas nemainās, mainās tikai mans statuss un esmu gatavs turpināt darbu.”

Kārlis Lapiņš darbosies Sociālo un medicīnas jautājumu un Finanšu un attīstības jautājumu pastāvīgajās komitejās, kā arī Publisko iepirkumu komisijas sastāvā.

Informācija par veikto auditu.
Kopumā funkciju auditā iesaistīti vairāk kā 200 pašvaldības darbinieki (domes administrācija, pagastu pārvaldes, Kultūras, Izglītības un Sporta pārvaldes, bibliotēkas, Pašvaldības policija, sociālais dienests, bāriņtiesa). Tā ietvaros veikta aptaujas anketa par Smiltenes novada pašvaldību, pārrunas, visu auditā iesaistīto darbinieku darba laika uzskaite, apsekošana. Veicot auditu un analizējot datus, tika ņemtas vērā pasaules tendences attiecīgā jomā un konkrētā situācija Smiltenes novadā, normatīvo aktu analīze un rezultatīvie rādītāji.

Informāciju sagatavoja,
Marita Mūze
Sabiedrisko attiecību speciāliste
E-pasts: prese PIE smiltene PUNKTS lv
Mob.tel. 28334474
www.smiltene.lv

13.februārī Valmieras pilsētas pašvaldība piedalīsies Ēnu dienā, dodot Valmieras un apkārtējo novadu skolu skolēniem iespēju uzzināt vairāk par pašvaldības un tās speciālistu darbu un pienākumiem.

Skolēniem Valmieras pilsētas pašvaldībā būs iespēja sekot līdzi vairāku speciālistu ikdienai, pārliecinoties, vai šī ir joma, ar ko jaunieši gribētu saistīt savu nākotni. Interesi par iespēju ēnot Valmieras pilsētas pašvaldības darbiniekus līdz šim jau ir izrādījuši 10 skolēni. Joprojām Valmieras pilsētas pašvaldībā iespējams pieteikties ēnot šādus amatus: jurists; ārējo sakaru organizators; arhitekta palīgs; sabiedrisko attiecību speciālists; galvenais bibliotekārs; tūrisma informācijas konsultants un  speciālists izglītības jautājumos.

Ēnu dienas mērķis ir veicināt skolēnu izglītības satura sasaisti ar reālo dzīvi, palīdzot skolēniem mērķtiecīgi plānot savu karjeru, izdarīt izvēli par savu nākotnes profesiju un atbilstoši sagatavoties darba tirgum. Darba devējiem tā ir laba iespēja veidot sava uzņēmuma atpazīstamību un piesaistīt nākamos kolēģus.

Skolēniem pieteikties piedāvātajām vakancēm iespējams līdz 7.februārim portālā www.enudiena.lv.

Informāciju sagatavoja:
Liene Zālīte
Valmieras pilsētas pašvaldības
Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas
sabiedrisko attiecību speciāliste
Mob. tālr.:22464113

 

Pagājušais gads Amatas novadam izrādījies ļoti ražens, tapuši 22 jauni tūrisma piedāvājumi gan ziemas, gan vasaras periodam. Tūrisma attīstība notikusi arī tādās vietās, kur agrāk tūristu ceļi nedevās.

Jaunās kartes, maršrutu lapas, pasākumu kalendārs un cita informācija būs saņemama tūrisma izstādē “Balttour 2019” no 1-3. februārim, kur Amatas novada pašvaldība piedalīsies Gaujas Nacionālā parka klastera “Enter Gauja” un Vidzemes Tūrisma Asociācijas “Zaļā dzelzceļa”  stendos, popularizējot gan ar partneriem kopīgi izstrādātos tūrisma produktus, gan arī reklamējot tikai sava novada jaunos piedāvājumus.

Amatas novadā tapuši tādi jauni piedāvājumi kā piemēram:

Maršruts autotūristiem “No Gaujas līdz Daugavai”, kas pa ļoti labi asfaltētu šoseju P32 savieno A2 un A6 šosejas iekļaujot vairāku novadu tūrisma objektus no Līgatnes caur Nītauri, Zaubi, Ķeipeni un Skrīveriem. Maršrutā iekļauti vairāki jauni Zaubē atvērti tūrisma objekti – veikbords “Lejas Āmuros”, briežu dārzs “Annas dzirnavās”, izjādes ar zirgiem “Kručēnos”, Zaubes saldumu meistarklase un kultūrvēsturiskā taka, kas pieejama arī gida vadībā.

Zaubes savvaļas kulinārais festivāls šogad notiks 13. jūlijā. Šī gada tēma ir “Mežs” tāpēc festivāla aktivitātes cauraudīs viss ap šo tēmu –  medījumi, ogas, sēnes – degustācijas, izglītojošas un izklaidējošas lekcijas, radošas darbnīcas un meistarklases.  Kā katru gadu tajā norisināsies profesionālu pavāru konkurss, lauku toršu konkurss un tautas klases konkurss kartupeļu mizošanā, rīvēšanā un cīkstēšanās par labāko salīto gurķu recepti. Priecīga atmosfēra un dažādas aktivitātes gan lieliem, gan maziem. “Balttour” izstādē būs pieejama “Zaubes savvaļas kulinārās receptes” brošūra un aicinājums uz festivālu. Informācija par iepriekšējiem gadiem un jaunumi pieejami mājas lapā www.wildfoodfest.lv.

Labjūtības piedāvājums. Amatas novads būdams lauku teritorija ar brīnišķīgām ainavām, tīru dabu un neskaitāmām dabas takām, bioloģiskiem un kvalitatīviem pārtikas produktiem, ekoloģisku māju un mēbeļu ražotājiem, lieliskiem pavāriem un spa viesnīcām pozicionē sevi caur labsajūtas prizmu. Šogad šai segmentā nākuši klāt trīs objekti – “Sajūtu pirts un bungu darbnīca” Kārļos un “Sajūtu pirts” Nītaurē.

Haskiju vilktas ragavas ziemā un skrējienu sasaistē ar suni citās sezonās Āraišos piedāvā biedrība “Dod ķepu” aktīvā tūrisma jomā.

Augstāk minētie ir tikai daži piemēri. “Balttour 2019” izstādē dalīsim jauno Amatas novada tūrisma karti latviešu un krievu valodās, kas apkopo visu piedāvājumu. Amatas novadam ir sava tūrisma lapa www.amata.lv , kur visi izstrādātie materiāli būs pieejami arī elektroniskā formā.

Veidojot tūrisma piedāvājumus Amatas novads labprāt sadarbojas ar citu novadu partneriem gan tādās organizācijās kā “Enter Gauja” klasterī, Vidzemes Tūrisma asociācijā, “Via Hanseatica” kā arī Cēsīm un citiem. Šajā sadarbībā tapuši Gaujas Nacionālā parka bukleti, “Zaļā dzelzceļa” (velo un pārgājienu maršruta, kas iet pa bijušām dzelzceļa līnijām) kartes, kā arī “Cēsis un apkārtne” karte.

Informāciju sagatavoja:
Eva Staltmane
Amatas novada pašvaldības
Tūrisma attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja
Mob. tel.: +371 29391673
E-pasts: eva.staltmane PIE amatasnovads PUNKTS lv
www.amata.lv
www.amatasnovads.lv

Eiropas Jaunatnes ziemas Olimpiāde notiek katru otro gadu un šoreiz labākos jaunos ziemas sporta veidu pārstāvjus no visas Eiropas uzņems Bosnijas un Hercegovinas pilsēta Sarajeva un Austrumu Sarajeva. Latvija, šajā jauniešu ziemas sporta festivālā, būs pārstāvēta ar 19 sportistiem, kuri piedalīsies piecos no astoņiem Olimpiādes sacensību programmā iekļautajiem sporta veidiem.

Latvijas jaunatnes Olimpiskā komanda “Sarajeva 2019” pirms došanās ceļā kopā sanāks 5.februārī, plkst.14:00 “Elektrum Olimpiskā centra” (Grostonas iela 6b, Rīga) 4.stāva konferenču zālē (ieeja no sānu ieejas).

Gan pēc sporta veidu klāsta, gan ceremoniju ziņā Eiropas Jaunatnes ziemas Olimpiāde līdzinās Olimpiskajām spēlēm. Sporta programmā tiek izmantota Olimpiskā simbolika un atribūtika, kā arī Olimpisko spēļu tradīcijas.

Latvijas jaunie sportisti Olimpiādes sacensībās startēs biatlonā, distanču un kalnu slēpošanā, šorttrekā un daiļslidošanā. Šajā reizē Latvija nepiedalīsies nevienā no komandu sporta spēlēm.

Latvijas jaunatnes Olimpiskās komandas “Sarajeva 2019” sastāvā ir iekļauti 19 sportisti. Daiļslidošanā startēs divi sportisti, distanču slēpošana būs pārstāvēta ar sešiem slēpotājiem, biatlonā uz starta stāsies četri sportisti,kalnu slēpošanā meistarību pārbaudīs seši jaunie atlēti, bet šorttreka sacensībās Latvija būs pārstāvēta ar vienu sportisti.

Eiropas Jaunatnes ziemas Olimpiāde tiek balstīta uz Olimpisko spēļu tradīcijām un šo pasākumu laikā, dalībnieki visciešākajā mērā var sajust Olimpisko gaisotni. Gan atklāšanas un noslēguma ceremonijas, gan pašas Olimpiādes sacensības ir saistītas ar Olimpiskās kustības principiem.

14. Eiropas Jaunatnes ziemas Olimpiādē notiks no 9. – 16.februārim Bosnijas un Hercegovinas pilsētā Sarajevā un Austrumu Sarajevā. Sacensībās savu sportisko meistarību pārbaudīs 1500 jauno ziemas sporta veidu atlētu no 50 Eiropas valstīm, vecumā no 14 līdz 18 gadiem. Latvijas komandas sastāvā iekļauti 19 jaunie sportisti, kas startēs 5 no 8 sacensību programmā paredzētajiem sporta veidiem.

Jaunumus un fotogrāfijas no 14. Eiropas Jaunatnes ziemas Olimpiādes būs iespējams aplūkot LOK oficiālajā mājaslapā internetā www.olimpiade.lv.

Olimpiādes oficiālā mājas lapa internetā: eyof2019.net/en/.

Latvijas Olimpisko komiteju atbalsta ģenerālsponsori SIA “Latvijas Mobilais telefons” un AS “Latvijas Valsts Meži”; LOK sponsori – AS “Grindeks” un “4F”; LOK sadarbības partneri VAS “Latvijas Dzelzceļš” un VAS “Starptautiskā lidosta “Rīga””.

Latvijas jaunatnes Olimpiskās komandas sastāvs Eiropas Jaunatnes ziemas Olimpiādē Sarajevā un Austrumu Sarajevā: 

SPORTISTI

SPORTA SKOLA/KLUBS

TRENERIS/-E

 

 

1. BIATLONS

1.

Renārs Birkentāls

Talsu Sporta skola

1.

Aivars Bogdanovs

2.

3.

4.

Kirils Matjuhins

Sandra Buliņa

Sanita Buliņa

Daugavpils Sporta skola

Alūksnes BJSS

Alūksnes BJSS

2.

Sergejs Šverckovs

 

 

2. DISTANČU SLĒPOŠANA

5.

Uvis Akmentiņš

Madonas BJSS

3.

Guntars Namsons

6.

Aleksandrs Artūrs Ļūļe

SS “Arkādija”

4.

Inese Šķēle

7.

8.

9.

10.

Niks Saulītis

Bruno Strupulis

Kristīne Brunere

Marta Klēra Priede

Madonas BJSS

SS “Arkādija”

Siguldas Sporta skola

Cēsu Sporta skola

5.

Dainis Vuškāns

 

 

3. KALNU SLĒPOŠANA

11.

Mārcis Klāvs Beitāns

SK “Snowfeel”

6.

Anna Bondare

12.

Lauris Opmanis

SK “White Rush”

7.

Daniels Fogelis

13.

Laura Aleksandra Bišere

SK “Traverss-V”

8.

Edvīns Krūms

14.

Betija Burkovska

SK “Virsotne”

 

 

15.

16.

Rēzija Krastiņa

Elīna Zalāne

Siguldas Sporta skola

SK “Virsotne”

 

 

 

 

4. ŠORTTREKS

17.

Anna Jansone

Sporta skola “Spars”

9.

Sergejs Kugajevskis

 

 

5. DAIĻSLIDOŠANA

18.

19.

Kims Georgs Pavlovs

Anete Lāce

Jelgavas ledus sporta skola

Slidošanas studija “Alma”

10.

11.

Alma Lāce

Romans Panteļejevs

Informāciju sagatavoja:
Mārtiņš Mālmeisters
LOK preses sekretārs
Mob. tel.: +371 26197135
E-pasts: martins.malmeisters PIE olimpiade PUNKTS lv
www.olimpiade.lv
www.draugiem.lv/olimpiade
www.facebook.com/OlimpiadeLV
www.twitter.com/Olimpiade_lv
www.youtube.com/OlimpiadeLV