Arhīva kalendārs

« June 2024 »
MonTueWedThuFriSatSun
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Visas vasaras garumā Siguldas novada jauniešiem vecumā no 13 līdz 25 gadiem būs iespēja iepazīt un praktizēt dažādas, šķietami, senas un Latvijā un Vidzemē izzūdošas profesijas, iesaistoties dažādos radošajos procesos projekta “Izcel gaismā” ietvaros. Jauniešiem būs iespēja gūt pieredzi seno arodu apguvē, lai tiktu veicināta to popularizēšana un iespējama pārnese nākamajām paaudzēm. Projekta pamata ideja ir veicināt Vidzemes kultūras daudzveidības izzināšanu, saglabāšanu un attīstību, kā arī veicinātu starppaaudžu sadarbību.

Projekta “Izcel gaismā” ietvaros jauniešiem tiks piedāvāta iespēja piedalīties septiņās dažādās meistardarbnīcās: keramikas, kokamatniecības, kalēja, maizes cepšanas, Jāņu siera siešanas, aušanas un Vidzemes lībiešu valodas apguves meistardarbnīcā.

Pirmā meistardarbnīca notiks jau 20. jūnijā Vienkoču parkā, Līgatnē, un tās ietvaros jauniešiem būs iespēja iepazīt un praktizēt kokamatniecības meistara arodu, praktizējot dažādus kokamatnieka rīkus un procesus.

Katrā projekta aktivitātē dalībnieku skaits ir ierobežots. Lai uzzinātu vairāk par katru plānoto meistardarbnīcas norises datumu un laiku, kā arī lai pieteiktos meistardarbnīcām, lūdzam sekot Siguldas novada Jaunrades centra jauniešu iniciatīvu centra “Mērķis” sociālo tīklu kanāliem – Facebook: JIC “Mērķis” un Instagram: @siguldasjauniesi.

Projekts tiek īstenots ar Valsts Kultūrkapitāla fonda mērķprogrammas “Latviešu vēsturisko zemju attīstības programma” un Vidzemes plānošanas reģiona atbalstu.

Informāciju sagatavoja
Siguldas novada Jaunrades centra
Jauniešu iniciatīvu centra “Mērķis” projektu vadītāja
Lelde Lapsa

.