Arhīva kalendārs

« October 2023 »
MonTueWedThuFriSatSun
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Divu gadu garumā Latvija, Igaunija un Lietuva, sadarbībā ar Ziemeļvalstu partneriem, ieviesušas projektu BioBaltic, veiksmīgi strādājot pie tā virsmērķa – izveidota un padziļināta bio un aprites ekonomikā iesaistīto pušu sadarbība Baltijas valstīs, kā arī starp Baltijas un Ziemeļvalstīm.

Pēdējā no projekta pieredzes vizītēm norisinājās Lahti, Somijā, kur tika gūtas gan akadēmisku pētniecības iespēju zināšanas, apmeklējot mācību iestādes un pilotražotni, gan praktiskas zināšanas ražošanā. Vizītē piedalījās Vidzemes plānošanas reģiona pārstāve, kā arī Latvijas Pārtikas bioekonomikas klastera biedri no uzņēmumiem SIA “Felici”, SIA “Valmiermuižas alus”, SIA “Aloja Starkelsen” un Latvijas Agroresursu un ekonomikas institūta. Somijā viesus uzņēma un pavadīja Lahti reģiona padomes projektu vadītājs Harri Kuusala, kurš saredz augstu sadarbības potenciālu starp Lahti un Vidzemes reģioniem.

Divu dienu laikā dalībnieki apmeklēja Lahti reģionālo padomi, Fazer bezglutēna produktu ražotni, Teerenpeli alus un destilāta ražotni, Hartwall dzērienu ražotni, Lahti universitāti, kā arī tika iepazīstināti ar Lahti reģiona skolu ēdināšanas sistēmu, kur galvenie atslēgas vārdi ir – veselīgs, ilgtspējīgs.

Atklājās, ka Lahti reģions īpaši ir vērsts uz vietējā produkta attīstīšanu un maksimālu tā nonākšanu vietējā patēriņā, veicinot īsās pārtikas piegādes ķēdes. “Reģiona atbalsta programmas un pētniecība vērsta uz aktīvu sadarbību ar uzņēmumiem dažādos jautājumos, tai skaitā cilvēkresursu apmācībā un infrastruktūras objektu attīstībā. Tika nodrošināta profesionāla zināšanu apmaiņa, aktīva darba kārtība un labas iespējas iegūt jaunus sadarbības partnerus,” norāda Ieva Ozolanta, biedrības “Latvijas pārtikas bioekonomikas klasteris” pārstāve, SIA “Aloja Starkelsen” pārdošanas direktore.

Lahti universitātē apskatāma bija arī pārtikas izpētes laboratorija. Agroresursu un ekonomikas institūta vadošā pētniece, biedrības “Latvijas pārtikas bioekonomikas klasteris” pārstāve Vita Šterna atzīst, ka brauciena iespaidā institūts saredz sadarbību gan miežu šķirņu audzēšanas izmēģinājumos, gan blakusproduktu izmantošanā un bezglutēna produktu ražošanā. Institūtā jau daudzus gadus notiek graudaugu selekcija un pētījumi par graudaugu lietošanu pārtikā, īpaši funkcionālo produktu sastāvā.

Tika apskatīti gan nišas pārtikas produktu ražošanas piemēri pēc augstiem kvalitātes standartiem ar tradicionālām metodēm, gan augstas digitalizācijas pakāpes ražošanas un loģistikas piemēri, kas deva ne tikai iespējas zināšanu pārnesei par pārtiku un cikla saimniekošanu, bet arī iedvesmoja turpināt tiekties uz izcilību,” tā brauciena dalībniece Alise Graci, biedrības “Latvijas pārtikas bioekonomikas klasteris” pārstāve, SIA “Felici” valdes priekšsēdētāja.

Projekta ietvaros izstrādāta arī stāstu karte, kas sniedz iespēju iepazīt ne tikai bioekonomikas status quo, bet arī tās attīstības priekšnoteikumus Vidzemē, kā piemēram, dziļi iesakņojušās lauksaimniecības tradīcijas un esošo bioresursu ekonomisko pielietojumu. Ar Latvijas stāstu iepazīties iespējams ŠEIT.

Pieredzes apmaiņas vizīte norisinājās Ziemeļvalstu Ministru padomes biroja sadarbības projektu programmas projekta “Ziemeļvalstu un Baltijas valstu sadarbība bio un aprites ekonomikas veicināšanai” (BioBaltic) ietvaros. Projekta mērķis ir padziļināt Ziemeļvalstu un Baltijas valstu sadarbību bioaprites ekonomikas jomā. Projekta vadošais partneris - Nordregio.

Vairāk par projektu: Maija Rieksta, projekta vadītāja Vidzemes plānošanas reģionā, +371 26099521, maija.rieksta PIE vidzeme PUNKTS lv

Informāciju sagatavojusi: Marta Riekstiņa, sabiedrisko attiecību speciāliste Vidzemes plānošanas reģionā, +371 25865495, marta.riekstina PIE vidzeme PUNKTS lv

Pārgājienu entuziastu kopiena turpina augt, tādēļ Latvijas Lauku tūrisma asociācija “Lauku ceļotājs” nākusi klajā ar iniciatīvu padarīt garās distances pārgājienu maršrutus “Mežtaka” un “Jūrtaka” pieejamākus dažādām sabiedrības grupām, iekļaujot ģimenes ar maziem bērniem, seniorus, cilvēkus ar pārvietošanās grūtībām vai citiem ierobežojumiem. Sadarbībā ar šo sabiedrības grupu organizācijām un projekta partneriem no Latvijas un Igaunijas, tiks izstrādāti vides pieejamības risinājumi, dodot iespēju baudīt pārgājienu pieredzi plašākam sabiedrības lokam.

Pārgājieni paplašina robežas
Ikvienam zināms, ka došanās dabā un pārgājieni ir lieliska aktivitāte fiziskās un garīgās veselības uzturēšanai. Taču mūsu sabiedrībā dažkārt šī aktivitāte nav pieejama tieši tiem, kuriem tā visvairāk nepieciešama. Eiropā un pasaulē pārgājienos dodas arī cilvēki ratiņkrēslos, ar dzirdes un redzes traucējumiem, arī seniori, kuriem ir savi spēju izaicinājumi, jaunās ģimenes, kuras mazuļa dēļ nevēlas atteikties no pārgājieniem. Lai šīs sabiedrības grupas varētu paplašināt savu iespēju robežas un  iekļauties pārgājienu entuziastu kopienā, pastāv visdažādākie risinājumi, kas pārgājienu vidi padara tām pieejamu, patīkamu, un drošu. Šādus risinājumus ieviest noteiktos Mežtakas un Jūrtakas posmos ir abu pārgājienu maršrutu veidotāju aktuāls uzdevums, ko projekta "Mežtakas un Jūrtakas pārgājienu taku pieejamības uzlabošana dažādām sociālajām grupām” partneri no Latvijas un Igaunijas uzsāka veikt, tiekoties šogad Rīgā 18. un 19. septembrī. 

Kopīgi pieejamības risinājumi
Sadarbojoties ar dažādām sociālo grupu organizācijām, vietējām kopienām, gidiem, uzņēmumiem un pašvaldībām, ir paredzēts izstrādāt vairākus pilotrisinājumus pieejamības uzlabošanai atsevišķos Mežtakas un Jūrtakas posmos.

Tie ir: 1) ratiņkrēslu pieejamības risinājumi, lai atvieglotu pārgājienus/pārvietošanos ar ratiņkrēsliem pa dažādām virsmām; 2) pieejamības risinājumi cilvēkiem ar redzes traucējumiem (audiogidi, īpašas norādes, braila raksta iekļaušana u. c.); 3) tīmekļa kameru pieejamības risinājumi takas pašreizējā stāvokļa vizualizācijai pirms pārgājiena (droša pārgājiena plānošana senioriem, ģimenēm ar maziem bērniem); 4) pieejamības risinājumi, kas pielāgo pārgājienus ģimenēm ar maziem bērniem (īsas distances, pārgājienu cilpas takās, atraktīvas un dabas izglītojošas spēles, 3D objekti pārgājiena laikā); 5) uzlabot pārgājienu veidošanas prasmes skolu jauniešiem; 6) pārgājienu pielāgošana ārvalstnieku un starpkultūru sociālajām grupām; 7) pārgājieni gida pavadībā cilvēkiem ar invaliditāti. 

Projektā plānota arī šo risinājumu praktiska izmēģināšana kopā ar iesaistītajām pusēm un rekomendāciju sagatavošana risinājumu pārņemšanai citās vietās. Īstenošanas vietas Latvijā ir Apšuciems, Jūrmala, Carnikava, kā arī atsevišķi “Mežtakas” un “Jūrtakas” posmi Limbažu un Valmieras novados. Plānota dažādu noderīgu materiālu izstrāde un praktiskas apmācības tūrisma pakalpojumu sniedzējiem par iekļaujošu tūrismu. 

 

Darbseminārs "Mežtakas" un "Jūrtakas" pieejamības uzlabošanai un pārgājieni
7. novembrī Zvejniekciema kultūras namā Saulkrastu novadā notiks darbseminārs, kurā dalībnieki no Norvēģijas, Anglijas, Itālijas, Igaunijas un Latvijas dalīsies praktiskā pieredzē un risinājumos pārgājienu vides pieejamības uzlabošanai dažādām sabiedrības grupām. Norvēģijas Pašvaldību savienības pārstāvis stāstīs par to, kā pašvaldībās plāno un īsteno teritoriju pieejamību. Seminārā piedalīsies arī pārstāvis no Eiropas garo distanču pārgājienu asociācijas. Šī organizācija 2023. gadu ir pasludinājusi par garo distanču pārgājienu maršruta E9 gadu, īpaši to popularizējot. Jūrtaka ir E9 daļa Baltijas valstīs. Pēc prezentācijām un diskusijām 7. novembra vakarā dalībnieki dosies pārgājienā Jūrtakas posmā Saulkrastos. Savukārt, 8. novembrī paredzēts pārgājiens posmā no Lilastes līdz Carnikavai, kur projekta ietvaros tiks izveidots pārgājienu vides pieejamības risinājums cilvēkiem ratiņkrēslos. Pārgājienā tiek aicināts ikviens interesents, īpaši dalībnieki no projektā iekļautajām mērķa grupām, lai kopīgi izzināto šo grupu vajadzības vides pielāgošanai. Pasākums top, sadarbojoties "Lauku ceļotājam" un Vidzemes plānošanas reģionam. 

>> Darbsemināra un pārgājienu programma (angļu valodā)

Pasākuma darba valoda - angļu.

Reģistrēšanās līdz 1. novembrim, aizpildot tiešsaistes pieteikšanās formu: https://forms.gle/BwcPc8dt5jgcuAcH7 

_____

Par projektu
Projekts "Mežtakas un Jūrtakas pārgājienu taku pieejamības uzlabošana dažādām sociālajām grupām” tiek veikts ar ES Interreg EstL-Lat programmas atbalstu trīs gadu laikā - no 2023 gada 1. jūlija līdz 2026. gada 30. jūnijam. No Latvijas projektā piedalās "Lauku Ceļotājs", Vidzemes plānošanas reģions, Kurzemes plānošanas reģions, Rīgas plānošanas reģions un "Movement Spontaneous". 

Vairāk par projektu un aktivitātēm: Eva Meijere, projekta "Mežtakas un Jūrtakas pārgājienu taku pieejamības uzlabošana dažādām sociālajām grupām” vadītāja Vidzemes plānošanas reģionā, +371 25665567, eva.meijere PIE vidzeme PUNKTS lv 

Informāciju publicējusi: Zane Kaķe, Vidzemes plānošanas reģiona sabiedrisko attiecību speciāliste, zane.kake PIE vidzeme PUNKTS lv, izmantojot "Lauku Ceļotāja" sagatavoto informāciju. 

Šī aktivitāte tiek veikta kā daļa no projekta "Mežtakas un Jūrtakas pārgājienu taku pieejamības uzlabošana dažādām sociālajām grupām” (EE-LV00013). Projekts tiek īstenots ar Eiropas Savienības Interreg Igaunija-Latvija programmas 2021-2027 finansiālu atblastu. Šī preses ziņa atspoguļo autora viedokli. Programmas vadošā iestāde neatbild par tajā ietvertās informācijas iespējamo izmantošanu.

.

Vidzemes plānošanas reģions aicina pašvaldību un vietējo rīcības grupu pārstāvjus, uzņēmumu, kuri nodarbojas ar izglītības iestāžu ēdināšanu, pārstāvjus un citus interesentus pieteikties tematiskai diskusijai "Bioloģiskā pārtika skolu un bērnudārzu ēdināšanā. Vai tiešām tik dārgi? Praktiska pieredze Eiropā". Moderēta diskusija notiks angļu valodā. Tā risināsies 26. oktobrī no plkst. 10.00-13.00 Cēsīs, Cēsu novada pašvaldības ēkā, Raunas ielā 8.

Diskusijā mēģinās rast atbildes uz vairākiem jautājumiem. Galvenie no tiem būs – kā panākt bioloģiskās pārtikas iekļaušanu izglītības iestāžu ēdienkartēs, vai vienmēr bioloģiskā pārtika ir krietni dārgāka nekā nebioloģiskā jeb konvencionālā pārtika, vai pastāv ciešs sakars starp produktu cenu un kvalitāti. Diskusijā uzstāsies "Organic Cities Network Europe" direktors Dr. Klaudio Serafini no Itālijas. Iepriekšējā dienā, 25. oktobrī, runātājs uzstāsies starptautiskajā forumā “Misija – Bioreģiona izveide Gaujas Nacionālajā parkā” kultūras centrā “Siguldas devons”.  Tematiskās diskusijas klausītājiem būs iespēja dzirdēt viņa praktiskos piemērus un ieteikumus par to, kā panākt lielāku bioloģiskās pārtikas īpatsvaru skolu un bērnudārzu maltītēs.

Diskusiju vadīs Zane Siliņa, Latvijas Lauku foruma projektu vadītāja, uz sarunu aicinot arī citus nozares ekspertus. Diskusiju ievadīs Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra pārstāve Agnese Radžele-Šulce, kura pastāstīs par bioloģiskās pārtikas iepirkumiem Latvijas izglītības iestādēs. Viens no diskusijas dalībniekiem pievienosies attālināti – tas būs Jans Kolmillers, Ilgtspējīga uztura kompetences centra izveides koordinators “BioStadt Bremen”, no Vācijas.

Klātesošajiem būs dota iespēja iesaistīties diskusijā un uzdot jautājumus ekspertiem.

Dalība diskusijā ir bez maksas. Interesentus aicinām pieteikties līdz 25. oktobrim, aizpildot tiešsaistes pieteikuma formu https://ej.uz/pieteikums_diskusijai_26102023

Atbalstu pasākuma rīkošanā sniedz Cēsu novada pašvaldība.

Diskusija norisinās programmas “Apvārsnis 2020” projekta “Sadarbībā balstīta ilgtspējīgu un drošu pārtikas sistēmu veidošana “Food2030” mērķu sasniegšanai” (CITIES2030) ietvaros. Projekta atslēgas tēmas ir aprites ekonomika un veselīga, ilgtspējīga pārtika. Diskusija ir viena no tām aktivitātēm, kuras tiek īstenotas projekta CITIES2030 Vidzemes dzīvās prakses laboratorijā (living lab). Šī laboratorija radīta, sadarbojoties diviem Latvijas partneriem - Vidzemes plānošanas reģionam un Latvijas lauku forumam.

* Ilustrācijai izmantotā foto autori: Mārtiņš Taube, Annija Ratniece.

_____

Projekts "CITIES2030" ir saņēmis finansējumu no Eiropas Savienības pētniecības un inovāciju programmas “Apvārsnis 2020” saskaņā ar granta līgumu Nr. 101000640. 

Papildu jautājumiem: Lienīte Priedāja-Klepere, projekta CITIES2030 vadītāja Vidzemes plānošanas reģionā, +371 26133028, lienite.priedaja PIE vidzeme PUNKTS lv

Informāciju sagatavojusi: Zane Kaķe, sabiedrisko attiecību speciāliste Vidzemes plānošanas reģionā, zane.kake PIE vidzeme PUNKTS lv

CITAS PROJEKTA “CITIES2030” ZIŅAS

.

Vidzemes kokrūpniecības nozares uzņēmēji kopā ar Vidzemes plānošanas reģiona pārstāvjiem viesojās Oslo, Norvēģijā, lai piedalītos pieredzes un kontaktu apmaiņā ar kokapstrādes jomas uzņēmumiem.

Uzņēmējus un projekta komandu sagaidīja projekta partneris Norvēģijā – Elverum pašvaldība, savukārt, vizītes programma sastādīta sadarbojoties ar koksnes un inovāciju jomas ekspertu, uzņēmuma Tretorget izpilddirektoru Ola Rostad. Programmas galvenais mērķis bija iepazīstināt ar Norvēģijas koka būvniecības un kokapstrādes tendencēm un inovācijām, kā arī tirgu.

Vizītes dalībnieki trīs dienu laikā apmeklēja vairākas koka ēkas, kas būvētas ņemot vērā ilgtspējas un labsajūtas principus, apritīgo resursu centru, starptautisku būvniecības izstādi, kā arī Ziemeļvalstīs lielāko koka māju un kabīņu ekspozīciju. Katrā no apskates vietām īpašs uzsvars tika likts uz koka labajām īpašībām – apritīgumu, pozitīvo iespaidu uz cilvēka veselību un labsajūtu, spēju absorbēt mitrumu, lai ievērojami uzlabotu gaisa kvalitāti u.c.

Pirmā no apskates vietām bija Valle Wood – 2019. gadā uzcelta unikāla koka biroju ēka, kas būvēta fokusējoties uz dabu un norvēģu tradīcijām. Tā veidota  krusteniski līmētā koka būvniecības tehnoloģijā (CLT), kā arī izmantojot masīvkoku un nepārprotami atšķiras no citām biroju ēkām gan formas, gan funkciju ziņā. Masīvkoksne un CLT izvēlēti kā klimatam draudzīga būvniecības metode, kas saudzē vidi, samazinot emisijas, paātrinot celtniecību un veidojot videi draudzīgāku būvniecības procesu. Šajā ēkā izmantotie būvmateriāli ir piemēroti gan āra, gan iekštelpu videi. Svarīgi, ka koksne ir 100% atjaunojama un uzglabā CO2 visā ēkas ekspluatācijas laikā.

Tam sekoja vizīte Hasle Tre, ko veidojuši Valle Wood (biroju ēkas) arhitekti. Iespaidīgā koka ēka ir demontējama, lai materiālus atkārtoti varētu izmantot jaunos projektos. Šis ir kļuvis par mūsdienu koka būvniecības paraugu, kur ievēroti visi apritīguma principi. “Hasle Tre interjeru raksturo dabīgi materiāli, piemēram, koks, vilna un augi. Tas nodrošina mājīgu, siltu un viesmīlīgu atmosfēru, turklāt, neviens materiāls nenoveco tik cēli un skaisti kā koks,” atzīst ēkas arhitekte Ona Flindall, Oslotre izpilddirektore. “Vidēji 85% savas dzīves norvēģi pavada telpās un ir skaidrs, ka telpu klimats ietekmē veselību un garastāvokli. Balstoties uz novērojumiem, dabīgie materiāli būtiski samazina arī slimošanas biežumu.”

Vizītes laikā uzņēmēji apmeklēja arī starptautisko izstādi Bygg Reis deg, kas atzīta par nozīmīgāko būvniecības uzņēmumu tikšanās vietu Norvēģijā. Tā notiek reizi divos gados Lillestrēmā jau kopš 1954. gada. Šajā izstādē apskatāmi dažādi būvniecības risinājumi un tā pulcē ap 500 izstādes dalībnieku un vairāk nekā 40 000 apmeklētāju.

Vizītes laikā Latvijas uzņēmēji aktīvi veidoja kontaktus un sadarbības gan savā starpā, gan ar norvēģiem un atgriezās Latvijā ar sev noderīgiem kontaktiem. “Uzņēmums SIA “WoodHeart“ regulāri eksportē uz Norvēģiju mēbeles un durvis. Oslo varējām apskatīt koka ēku modernās arhitektūras, kokapstrādes izstādi un satikties ar koka māju ražotājiem. Iegūta vērtīga pieredze, ko varēsim izmantot plašāk ieejot Norvēģijas tirgū,” tā uzņēmuma SIA “WoodHeart” vadītājs Tālis Grīnbergs.

 “Ļoti vērtīgi redzēt kā uzņēmējdarbības process notiek citviet – Vidzemē un Norvēģijā. Tas dod iespēju ne tikai smelties idejas ko pielietot pašu uzņēmumā, bet arī iegūt jaunus kontaktus un sadarbības partnerus,” atklāj SIA “EKJU” valdes priekšsēdētājs Māris Danieks. “Mans šīs tirdzniecības misijas galvenais ieguvums – izstādes ietvaros aprunājos ar piedspadsmit uzņēmumiem, no kuriem ar astoņiem izdevās izveidot arī tālākās sadarbības plānus. Piedāvāju kalkulēt, rasēt viņu sortimentu un tuvākajā laikā sazināsimies par cenu piedāvājumiem.”

Šajā pieredzes vizītē kopā ar projekta “Uzņēmējdarbība Vidzemē” komandas pārstāvjiem devās uzņēmumi/zīmoli: SIA “EKJU”, SIA “WOODHEART”, SIA “WOOD OP”, SIA “Timber Art”, SIA “BOLE”, SIA “Vidzemes būvgaldnieks”, SIA “HUS.LV ECO HOUSES” un Koksnes tehnoloģiju hakatona 2023 uzvarētāji, pārstāvji no uzņēmumiem SIA “Wing Space”, SIA “Dores Fabrika”, SIA “EWART WOODS”, kā arī Ronalds Breikšs, Linda Murāne un Emīls Jansons.

_____________________________________

Pieredzes brauciens pie projekta partnera Elverum pašvaldībā un vizītes vietējos uzņēmumos ir projekta "Uzņēmējdarbības atbalsta pasākumi Vidzemes plānošanas reģionā" aktivitāte. Projektu finansē Islande, Lihtenšteina un Norvēģija, izmantojot EEZ grantus.

Strādājam kopā konkurētspējīgai Eiropai!

Informāciju sagatavoja: Marta Riekstiņa, sabiedrisko attiecību speciāliste Vidzemes plānošanas reģionā, marta.riekstina PIE vidzeme PUNKTS lv

Oktobra nogalē Šlokenbekas muižā uz projekta kick-off sanāksmi klātienē tikās projekta partneri no Latvijas un Igaunijas – Kurzemes plānošanas reģions, Vidzemes plānošanas reģions, Igaunijas Cilvēku ar Invaliditāti Kamera, Võru novada Attīstības Centrs, Dienvidigaunijas Tūrisma klāsteris, kā arī NVO Apeirons vides pieejamības eksperti.

#accessroutes projekts turpina vides pieejamības iniciatīvas, kas Kurzemē jau uzsāktas #UniGreen un #NatAc projektu ietvaros un tā mērķis papildināt mapeirons.eu mājaslapā jau iekļautos pieejamos tūrisma galamērķus ar papildu dabas takām, kultūras mantojuma objektiem un pakalpojumiem (kafejnīcas, nakstmītnes utt.) un izveidot 30 visiem pieejamus 1-3 dienu tūrisma maršrutus Latvijā un Igaunijā.

Projekta ietvaros tiks radīti arī kreatīvi un efektīvi taktilie risinājumi 12 objektos Latvijā (Kurzemē un Vidzemē) un 9 objektos Dienvidigaunijā. Latvijas un Igaunijas partneru sadarbība projekta īstenošanā ļaus veidot un pielietot vienotus vides pieejamības kritērijus un “Cilvēkiem ar invaliditāti draudzīgs” kvalitātes zīmes ieviešanu.

Foto: Alise Lūse

Projekta pirmajā periodā sadarbībā ar vides pieejamības ekspertiem no Latvijas un Igaunijas plānots izstrādāt kultūras mantojuma objektu un pakalpojumu (ēdināšanas, naktsmītņu u.c.) vides pieejamības pārbaudes lapu, kas kalpos par palīgu projekta partneriem, pašvaldībām, uzņēmējiem un citiem, kas iesaistīti kultūras mantojuma objektu uzturēšanā un pakalpojumu sniegšanā, ar mērķi novērtēt esošo vides pieejamības līmeni un atrast efektīvākos pieejamības risinājumus. Pēc pārbaudes lapas izstrādes tiks uzsākti arī praktiskie objektu un pakalpojumu apsekojumi Latvijā un Igaunijā. Šī aktivitāte ilgs visa projekta garumā un par pieejamiem atzītie objekti un pakalpojumi tiks publicēti mapeirons.eu.

Pirmajā periodā tiks uzsākta arī darba un laika ziņā apjomīgā, bet ārkārtīgi nozīmīgā projekta aktivitāte, kas saistīta ar visu pieejamo dabas taku apzināšanu un apsekošanu Vidzmes reģionā un Dienvidigaunijā. Šie apsekojumi ļaus būtiski papildināt mapeirons.eu dabas taku sadaļu, papildinot to ar visiem pieejamajām dabas takām Vidzemē un Dienvidigaunijā.

Foto: Alise Lūse

Sanāksmes praktiskajā daļā dalībnieki apmeklēja arī vairākus Kurzemes objektus – Valguma pasaules Mākslas taku, Durbes pili, Ķemeru parku un Meža māju, kā arī vienu no projekta vietām, kurā tiks veidoti un izvietoti jaunie taktilie risinājumi – Tukuma Mālkalnā.

Projekts ilgs 2,5 gadus un noslēgsies 2026.g. 31. martā.

Projekta aktivitātes tiek īstenotas ar Interreg Igaunijas-Latvijas programmas 2021.-2027.gadam atbalstu.

Informāciju sagatavoja: projekta vadītāja Alise Lūse (Kurzemes plānošanas reģions)

.