Arhīva kalendārs

« November 2015 »
MonTueWedThuFriSatSun
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 

Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) izsludina 2016. gada projektu pieteikumu konkursu Eiropas Savienības (ES) Erasmus+ programmā izglītības un mācību jomā. Konkursā var piedalīties organizācijas, kas darbojas izglītības, mācību, jaunatnes vai sporta jomā.

“Šogad programmas Erasmus+ konkurss izsludināts jau trešo reizi un, tāpat kā iepriekšējos konkursos, galvenās programmas aktivitātes ir personāla mobilitāte un stratēģiskās partnerības projekti visos izglītības sektoros – augstākajā, profesionālajā, skolu un pieaugušo izglītībā. Augstākās izglītības sektorā aktuāla ir starptautiskā studentu un personāla mobilitāte ārpus ES. Līdzīgi kā iepriekšējos konkursos, arī šoreiz sagaidām lielu projektu iesniedzēju aktivitāti. Šogad Erasmus+ programmā Latvijai pieejamais finansējuma apmērs ir palielināts, sasniedzot vairāk nekā 14 miljonus eiro izglītības sektoram,” atklāj ES Izglītības programmu departamenta direktore Ennata Kivriņa.

Konkursā pretendenti - juridiskas personas - var iesniegt projektu pieteikumus finansējuma saņemšanai. Pirms projekta pieteikuma aizpildīšanas VIAA aicina iepazīties ar ES Erasmus+ programmas 2016. gada konkursa vadlīnijām.

Projektu pieteikumi Erasmus+ programmā iesniedzami elektroniski. Aizpildīta projekta pieteikuma veidlapa ir jānosūta tiešsaistē atbilstoši projekta pieteikuma veidlapā un veidlapu aizpildīšanas vadlīnijās minētajai informācijai.

Projektu pieteikumu iesniegšanas termiņi:

Mācību mobilitāte:

  • Personu mobilitāte izglītības un mācību jomā, t.sk. starptautiskā augstākās izglītības iestāžu studentu un personāla mobilitāte – 2016. gada 2.februāris; 
  • Erasmus Mundus Kopīgo maģistra programmu īstenošana – 2016. gada 18. februāris. 

Sadarbība inovācijas veicināšanai un labas prakses apmaiņa:

  • Stratēģiskās partnerības izglītības un mācību jomā – 2016. gada 31. marts; 
  • Zināšanu apvienības, nozaru prasmju apvienības – 2016. gada 26. februāris;
  • Kapacitātes stiprināšana augstākajā izglītībā partnervalstīs - 2016. gada 10. februāris.

Žana Monē (Jean Monnet) programma:

  • Moduļi, profesūras, izcilības centri, atbalsts asociācijām, tīkli, projekti – 2016. gada 25. februāris. 

Eiropas Komisija ir noteikusi, ka visi projektu pieteikumu iesniegšanas termiņi beidzas plkst.12.00 (pusdienlaikā) pēc Briseles laika.

VIAA atbilstoši kompetencei (skolu, profesionālās, pieaugušo, augstākās izglītības un mācību jomā) organizēs seminārus par projektu pieteikumu sagatavošanu, iesniegšanu un vērtēšanas kārtību.

Plašāka informācija par Erasmus+ programmu, Erasmus+ 2016. gada projektu pieteikumu konkursu, projektu sagatavošanas vadlīnijām un iesniegšanas kārtību pieejama EK mājaslapā un VIAA mājaslapā. Papildu informācija pieejama arī Erasmus+ programmas Latvijas mājaslapā: www.erasmusplus.lv.

Izglītības un zinātnes ministrija ir atbildīgā ministrija par ES Erasmus+ programmas īstenošanu Latvijā, savukārt Valsts izglītības attīstības aģentūra un Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra nodrošina ES Erasmus+ programmas ieviešanu.

 

Informācijas avots: Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA)

 2015. gada 20. novembrī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija aicina uz Eiropas Ekonomikas zonas (EEZ) finanšu instrumenta “Nacionālā klimata politika” (Klimata programma)* starpposma novērtējuma semināru, kas notiks divās daļās Rīgā un Ādažos.

Aicinām pieteikties valsts institūciju, pašvaldību, nevalstisko institūciju pārstāvjus, komersantus un citus interesentus.                                      

Klātesošie tiks informēti par Klimata programmas ietvaros īstenoto projektu sasniegtajiem rezultātiem un to ietekmi uz Latvijas klimata politiku, kā arī sadarbības pieredzi ar Norvēģiju. Semināra laikā plānots apmeklēt vienu no atklātā konkursa būvniecības projektiem - “Ādažu Brīvās Valdorfa skolas sporta zāles būvniecība”. Tā īstenošanas rezultātā tiks uzbūvēta zemas enerģijas patēriņa sporta zāle. Projektu plānots pabeigt 2016.gada sākumā.

Tā kā vietu skaits pasākumā ir ierobežots, lūgums līdz 2015.gada 13.novembrim pieteikt savu dalību, aizpildot dalībnieku reģistrācijas anketu saitē: /lat/aptauja/pieteiksanas/. Pēc reģistrācijas dalībniekiem tiks nosūtīts apstiprinājums dalībai, kā arī papildus praktiskā informācija par pasākuma norisi.

Semināra darba valodas ir latviešu un angļu, vienlaikus nodrošinot tulkošanu.

Seminārs tiek finansēts EEZ finanšu instrumenta programmas “Nacionālā klimata politika” ietvaros.

*Klimata programmas ietvaros tiek īstenoti divi iepriekš noteiktie projekti (/lat/fondi/grants/EEZ_2009_2014/nacionala_klimata_politika/?doc=14950) un 25 atklāto konkursu projekti (/lat/fondi/grants/EEZ_2009_2014/nacionala_klimata_politika/?doc=19680). To mērķis ir vērst sabiedrības uzmanību uz klimata pārmaiņām un to radītajām sekām, kā arī projekti dod iespēju izveidot jaunu, ilgtspējīgu ēku modeli, kas var kalpot kā labs piemērs ilgtspējīgu ēku būvniecībā. Programmu plānots īstenot līdz 2017.gadam.

 

Informāciju sagatavoja:

Sabiedrisko attiecību nodaļa
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija 
Tel.+371 67026418 
E-pasts: prese PIE varam.gov PUNKTS lv   
www.varam.gov.lv