Arhīva kalendārs

« July 2024 »
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Piektdienas vakarā, 26. jūlijā, plkst. 21.00 NAKTS KONCERTS – klusā un sirsnīgā noskaņā aicinām ieklausīties mūzikas nometnes "Vītolēni" radošajos priekšnesumos "Anniņu" mazajās terasēs.

Sestdien, 27. jūlijā:

  • plkst. 12.00 – uzvedums "Tikšanās ar Jāzepu Vītolu" Gaujienas Tautas namā;
  • plkst. 14.00  – "Vītolēnu" ansambļu un solistu DIENAS KONCERTS Gaujienas Tautas namā;
  • 18.00 – VĪTOLSVĒTKU KONCERTS "Anniņu" lielajās terasēs. Ieejas maksa 5 EUR. Mākslinieciskais vadītājs Matīss Pēteris Circenis, režisore Zinaida Bērza. Piedalās: Saulkrastu jauktais koris “Anima”, diriģente Laura Leontjeva, radošās mūzikas nometnes "Vītolēni" simfoniskais orķestris un koris, mākslinieciskie vadītāji Andris Riekstiņš, Kristīne Circene, latviešu kori un dalībnieki no Latvijas, Šveices, Kanādas.

Jāzepa Vītola muzejā "Anniņas" – vizuālās mākslas konkursa "Jāzepa Vītola mūzika" IZSTĀDE "MEŽEZERS".

Pasākumu finansiāli atbalsta VKKF mērķprogramma "Latviešu vēsturisko zemju attīstības programma", Vidzemes plānošanas reģions un Smiltenes novada pašvaldība.

Informāciju sagatavoja: Ilze Dāve, nometnes "Vītolēni" vadītāja un Gaujienas mūzikas skolas direktore Ilze Dāve.

.

E. Veidenbauma muzejs “Kalāči” jau trešo vasaru aicina jauniešus vecumā no 12 līdz 24 gadiem piedalīties Sansusī labklājības rezidencēs “Kalāčos”. Šogad rezidences notiek projekta “Satiec mākslu “Kalāčos”” ietvaros, projektu finansiāli atbalsta VKKF mērķprogramma “Latviešu vēsturisko zemju attīstības programma” un Vidzemes plānošanas reģions.

Šī gada tēma ir zīme, nozīme un rakstīšana ar alfabētam nepazīstamiem burtiem. Tēmu atklāt, izgaršot un sevi tajā atrasts jauniešiem palīdzēs mākslinieces Ieva Viese un Anda Lāce.

Ieva Viese ir starpdisciplināra autore, kas izstādēs un performancēs apvieno  audiovizuālas projekcijas, dzeju un tēlniecības objektus. Pētniecībā un praksē pievēršas attiecībām starp vārdiem un attēliem, tekstu un adaptāciju, mediju un vēstījumu, aplūkojot vienu domu no dažādiem mākslinieciskiem izejas punktiem.

Anda Lāce ir ieguvusi maģistra grādu glezniecībā Latvijas Mākslas akadēmijā. Izstādēs Latvijā un ārvalstīs piedalās kopš 2003. gada. Kopš 2010. gada notiek neatkarīgas Andas Lāces performances, visbiežāk, ciešā sadarbībā ar laikmetīgās akadēmiskās mūzikas komponistiem. Mākslinieces gleznas, performances, eksperimentālas instalācijas, skulpturāli veidojumi u.c. darbi ir savstarpēji saistīti, papildinoši mākslas prakses veidi.

Kopš 2019. gada Anda Lāce ir sociāli atbildīgās Sansusī labklājības rezidenču programmas kuratore, kā arī vada meistardarbnīcas, gan sadarbojoties ar Latvijas Laikmetīgās mākslas centru, gan dažādu projektu ietvaros.

Rezidencēs plāno piedalīties 24 jaunieši un tās notiks trijās jūlija nedēļas nogalēs, savukārt rezidenču laikā radīto plašāka publika varēs iepazīt Veidenfestā – 17. augustā.

Informāciju sagatavoja: Baiba Roze

.