VPR jaunumi

Pavasarīgā, saulainā 21. aprīļa pēcpusdienā Lielezera pludmalē, Limbažos valdīja rosība un draudzīga atmosfēra. Tur pulcējās remigrantu ģimenes no dažādiem Vidzemes novadiem. Turpinot Vidzemes plānošanas reģiona remigrācijas koordinatores Ingas Madžules aizsākto tradīciju, norisinājās jau ceturtā tīklošanās pēcpusdiena remigrantiem "Manas mājas Vidzemē".

Šoreiz Lielezera apsaimniekotājs Jānis Remess ģimenes bija aicinājis izzinošā ekspedīcijā gar ezera krastu, kur varēja vērot dabas skaistumu un izbaudīt dažādas aktivitātes.

Bērni rotaļājās, piedalījās foto orientēšanās spēlē un pieaugušo uzraudzībā cepa “koka maizi”. Pēcpusdienas noslēgumā visi pulcējās kopīgā piknikā, baudot uz ugunskura vārīto zupu, cepot desiņas un pavadot laiku sarunās.

Kā stāsta Inga Madžule, ģimenes ļoti ātri sadraudzējās savā starpā un radās kopības sajūta. Šajā remigrantu tīklošanās pasākumā bija sastopami jauni dalībnieki – Ilze Maldupa ar vīru Sergio Uribe no Čīles un abām meitām, kas tagad dzīvo Cēsīs. No Limbažu novada pievienojās Inese Bunch ar savu vīru no Maiami, ASV, kurš ar lielu interesi stāstīja par nākotnes plāniem vīnogulāju audzēšanai un par to, kā ģimene nodarbojas ar lauksaimniecību un ražo arī ekoloģisku tīru dzīvnieku pārtiku. Dalībnieku lokā bija arī ģimene no Ogres, kas 12 gadus dzīvojusi Norvēģijā ar trim bērniem, bet tagad atgriezusies Latvijā. Uz Limbažiem bija atbraukusi arī Alise Omoregie (Lazdāne) no Raiskuma puses ar savu vīru no Anglijas un trim bērniem - vīrs pašlaik meklē darbu, bet Alisei jau izdevies atrast nodarbošanos velosipēdu ražotnē Cēsīs “leg&go”. Pasākumam pievienojās arī kuplā Golubovu ģimene no Valkas. 2017. gadā ģimene atgriezās Latvijā pēc pieciem gadiem, kas tika pavadīti Lielbritānijas pilsētā Pīterboro. Ģimenes galva Aleksandrs strādā Valkas novada pašvaldībā, viņa sieva Sandra rūpējās par pieciem bērniem un mājsaimniecību.

Kā dalībniekiem, tā arī organizatoriem šāda tīklošanās iespēja sniedza lielu prieku, ļāva gūt jaunus iespaidus un sajust atbalstu vietējā remigrantu kopienā. Nākamās tīklošanās pēcpusdienas remigrantiem "Manas mājas Vidzemē" gaidāmas jau drīzumā kādā citā Vidzemes reģiona vietā.

___________________________________________ 

Papildu informācijai: Inga Madžule, remigrācijas koordinatore Vidzemes plānošanas reģionā, remigracija PIE vidzeme PUNKTS lv, tālr. +371 29374285

Informāciju sagatavojis: Dzintars Močs, sabiedrisko attiecību speciālists Vidzemes plānošanas reģionā, dzintars.mocs PIE vidzeme PUNKTS lv, tālr. +371 28246484

 

23.04.2024

Notikumi

«Maijs 2024»
POTCPSSv
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031