Arhīva kalendārs

« March 2015 »
MonTueWedThuFriSatSun
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

27. februārī Rīgā notika kārtējā Sabiedriskā transporta padomes sēde, kurā piedalījās arī Vidzemes plānošanas reģiona Sabiedriskā transporta nodaļas vadītājs Lotārs Dravants. Viens no būtiskākajiem jautājumiem, kas skāra Vidzemi, bija izmaiņas dīzeļvilcienu nr.855 un nr.856 kustībā – no 30. marta paredzēts atklāt ekspresreisus maršrutā Lugaži – Rīga - Lugaži. Lai nodrošinātu minētos ekspresreisus rīta un vakara stundās, vilciens neapstāsies vairākās dzelzceļa stacijās, tādējādi saīsinot kopējo ceļā pavadīto laiku.

Lai pirms sēdes apkopotu Vidzemes pašvaldību viedokli par šādu izmaiņu ieviešanu, Vidzemes plānošanas reģions vēl 25. februārī organizēja tikšanos, kur klātesot pašvaldībām, kuru teritorijā atrodas dzelzceļa stacijas, Vidzemes plānošanas reģiona vadībai un AS „Pasažieru vilciens” pārstāvjiem, tika pārrunāts, kā izmaiņas varētu ietekmēt iedzīvotāju pārvietošanās iespējas.

Plašākās diskusijas skāra 2 stacijas Vidzemes plānošanas reģionā, jo sākotnēji pastāvēja iespēja, ka, vilciens minētajos ekspresreisos neapstāsies vai nu Lodes stacijā vai Līgatnē. Diskusijās pašvaldību pārstāvji aktīvi aizstāvēja savu iedzīvotāju intereses un kopā ar VPR vienojās aicināt rast iespēju dīzeļvilcienam ekspresreisos apstāties abās iepriekš minētajās stacijās, taču apdomājot arī iespējamos risinājumus gadījumā, ja vilciens kādā no tām tomēr neapstātos.

Pēc 25. februāra sanāksmes VPR nosūtīja vēstuli AS „Pasažieru vilciens” un valsts SIA „Autotransporta direkcija”, paužot atbalstu pārveidot dīzeļvilcienus nr.855 un nr.856 par eksprešiem, taču uzsverot nepieciešamību šādus eksprešus nodrošināt tikai darba dienās. Tāpat VPR aicināja brīvdienās saglabāt vilciena apstāšanos visās VPR teritorijā esošajās dzelzceļa stacijās – tas būtu gan pasažieru ērtības labad, gan arī ļautu neierobežot tūristu plūsmu ārpus Rīgas, kas pastiprinās tieši nedēļas nogalēs.

27. februāra Sabiedriskā transporta padomes sēdē tika lemts, ka no 30.marta dīzeļvilciens nr.855 ekspresreisā Lugaži-Rīga (ar atiešanas laiku pl. 5.55 no Lugažu stacijas) līdz Valmieras stacijai apstāsies visās stacijās (Saule, Seda, Strenči, Brenguļi). Savukārt pēc apstāšanās Valmierā, vilciens pieturēs tikai Lodē, Cēsīs, Līgatnē, Siguldā, Inčukalnā, Juglā, Zemitānos un visbeidzot  Rīgas stacijā (pienākšanas laiks Rīgā pl. 8:40). Dīzeļvilciens nr.856 ekspresreisā Rīga-Lugaži (ar atiešanas laiku pl.18:37 no Rīgas stacijas) pieturēs Zemitānos, Juglā, Inčukalnā, Egļupē, Siguldā un tālāk visās stacijās līdz pat Lugažiem (pienākšanas laiks Lugažos pl.21:34). Abi minētie ekspresreisi kursēs katru dienu, arī nedēļas nogalēs.

Papildu informācija: Lotārs Dravants, Sabiedriskā transporta nodaļas vadītājs, Vidzemes plānošanas reģions, lotars.dravants PIE vidzeme PUNKTS lv, Mob.t. 26359634, http://www.vidzeme.lv/lv/sabiedriska_transporta_jaunumi/

Šis gads uzņēmumam nozīmīgs ne vien ar 70. jubileju, bet arī ar desmit jaunu autobusu iegādi. Janvāra izskaņā pasažierus uzņemt sāka četri “Setras” modeļa transportlīdzekļi, bet martā reisos izbrauks atlikušie seši “Iveco Crossway Pro” markas autobusi.

Abu modeļu sabiedriskajiem transportlīdzekļiem ir “EIRO 6” dzinējs, kas nodrošina zemāku izmešu daudzumu un zemāku degvielas patēriņu.

Jaunie transportlīdzekļi ražoti pēc SIA “VTU Valmiera” pasūtījuma, nodrošinot visas prasības, kas nepieciešamas starppilsētu braucieniem. Turklāt “Iveco Crossway Pro” autobusiem ir ar pulti vadāms pacēlājs, ar kura palīdzību iekāpšana daudz vieglāka būs cilvēkiem ar invaliditāti. Šāda veida elektroniska sistēma uzņēmuma autobusos līdz šim nav bijusi.

Pirms pasažieru uzņemšanas autobusu vadītāji un remontzonas darbinieki piedalījās apmācībās, lai iepazītu jauno transportlīdzekļu tehniskās iespējas un “EIRO 6” dzinēja īpatnības. Jāpiebilst, ka mācībās šobrīd piedalās visi uzņēmuma autobusu vadītāji, lai vēl vairāk veicinātu drošu pasažieru pārvadājumu pakalpojumu.

Līgums par autobusu iegādi tika parakstīts 2014. gada 22. septembrī.

Iepirkuma konkursa pirmajā daļā par uzvarētājiem tika atzīti SIA “Alkom Trans” un SIA “SEB līzings”, kas piegādāja sešus jaunus “Iveco Crossway Pro” markas autobusus. Savukārt otrajā daļā par uzvarētājiem tika atzīti SIA “M.E.LAT-LUX” un SIA “SEB līzings”, kas piegādāja četrus jaunus “Setra S 415 UL business” markas autobusus.

Kopējā līguma summa ir 1540800 EUR, neieskaitot PVN un līzinga maksājumus. Iegāde notiek ar finanšu līzingu, maksājumus veicot astoņus gadus.

Pašlaik SIA “VTU Valmiera” ir 41 lielas ietilpības starppilsētu nozīmes autobuss. Uzņēmums izpilda 24 reģionālos starppilsētu maršrutus.

Ar jaunajiem autobusiem pakāpeniski tiks aizstāti nokalpojušie. Iepriekš jauni starppilsētu pārvadājumiem paredzēti sabiedriskie transportlīdzekļi uzņēmumā tika iegādāti 2007. gada nogalē.

 

Informāciju sagatavoja:

Zane Bulmeistare

SIA „VTU Valmiera”
Sabiedrisko attiecību speciāliste
E-pasts: pr PIE vtu-valmiera PUNKTS lv
Mob. tel.: 26443410

Konkursa “Drošākais uzņēmuma autoparks 2014” kategorijā “Pasažieru pārvadātāji” trešo vietu ieņēmis SIA “VTU Valmiera”.

Vērtējumā ņemta vērā uzņēmuma īstenotā politika, lai samazinātu ceļu satiksmes negadījumus, autovadītāju izglītošana un citi drošības aspekti.

Pretendenti tika vērtēti trīs kategorijās: “Pasažieru pārvadātāji”, “Kravas vai speciālā pielietojuma autoparki” un “Zemāka riska autoparki”.

Kategorijā „Pasažieru pārvadātāji” šī gada februārī notikušajā ceremonijā par drošāko atzīts SIA „Ventspils reiss”, otrā vietā – a/s “Nordeka, trešajā – SIA “VTU Valmiera”.

Dalībniekus vairāku mēnešu garumā vērtēja profesionāla žūrija: "Balta" galvenais risku parakstītājs Edgars Goldmanis, DBS pārstāvis Edmunds Ozolnieks, auto eksperts Normunds Avotiņš, Satiksmes ministrijas valsts sekretāra vietnieks Dins Merirands, kā arī satiksmes psiholoģijas sertifikāta īpašniece, Rīgas Pedagoģijas un inovāciju vadības akadēmijas inovāciju un attīstības prorektore Daina Voita.

Konkursa mērķis ir uzlabot kopējo satiksmes drošību Latvijā, palīdzot izvērtēt iespējamos riskus un sniedzot praktiskus padomus efektīvākai un drošākai vadīšanai. Dalībniekiem bija iespēja uzklausīt atzītu ekspertu viedokļus un informāciju, kā rūpēties par uzņēmuma autoparku.

Jāpiebilst, lai vēl vairāk uzlabotu darbinieku profesionalitāti, SIA “VTU Valmiera” 2015. gada sākumā pēc pašu iniciatīvas organizē apmācības visiem uzņēmuma autobusa vadītājiem. Tajās pilnveidotas gan teorētiskās, gan braukšanas prasmes, balstoties CSDD izstrādātā metodikā.

Šāda mēroga, piedaloties visiem autobusa vadītājiem, paša uzņēmuma organizētas apmācības SIA “VTU Valmiera” notiek pirmo reizi.

Konkurss “Drošākais uzņēmuma autoparks 2014” notika jau trešo gadu. To organizē apdrošināšanas sabiedrība „Balta” kopā ar Satiksmes ministriju un “Drošas braukšanas skolu”. Konkursa partneri: Latvijas Darba devēju konfederācija, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera, Ceļu satiksmes drošības direkcija, Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācija, autopārvadātāju asociācija “Latvijas auto” un ziņu portāls Delfi.lv.

 

 

Informāciju sagatavoja:

Zane Bulmeistare

SIA „VTU Valmiera”
Sabiedrisko attiecību speciāliste
E-pasts: pr PIE vtu-valmiera PUNKTS lv
Mob. tel.: 26443410

 

Piektdien, 27. martā Vidzemes plānošanas reģiona Sabiedriskā transporta nodaļas vadītājs Lotārs Dravants piedalīsies Sabiedriskā transporta padomes sēdē. Darbakārtībā jautājumi par grozījumu apstiprināšanu maršrutu tīkla reģionālās nozīmes maršrutos. Tiks apstiprināts dotāciju apjoms pārvadātājiem un sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzējiem reģionālos pārvadājumos par 2015. gada aprīļa mēnesi, kā arī 2015. gada 2.ceturksnī republikas pilsētām avansā izmaksājamo dotāciju apjoms pārvadātājiem, t.sk. avansā izmaksājamo dotāciju apjoms par personu ar braukšanas maksas atvieglojumiem pārvadāšanu. Tāpat tiks skatīts jautājums par 2015. gada aprīļa mēnesī AS „Pasažieru vilciens” avansā izmaksājamo dotāciju par dzelzceļa infrastruktūras lietošanu.

 Atgādinām, ka kopš 2014. gada darbojas Sabiedriskā transporta padome, kurā darbojas arī pārstāvji no plānošanas reģioniem. Līdz tam reģionālo starppilsētu nozīmes maršrutu plānošana bija VSIA „Autotransporta direkcija” kompetencē, bet reģionālā vietējās nozīmes satiksme – piecu plānošanas reģionu kompetencē.

Papildu informācija: Lotārs Dravants, Sabiedriskā transporta nodaļas vadītājs, Mob. +371 26359634lotars.dravants PIE vidzeme PUNKTS lv , www.vidzeme.lv