Arhīva kalendārs

« July 2016 »
MonTueWedThuFriSatSun
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) ir nosūtījusi uzaicinājumus pašvaldībām sagatavot un iesniegt projektu iesniegumus Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) projektu otrās un trešās kārtas atlases ietvaros, lai īstenotu pasākumus, kas nodrošinās videi draudzīgu un vides ilgtspēju veicinošu teritoriālo izaugsmi un jaunu darba vietu radīšanu.

Paredzēts, ka ERAF līdzfinansētās programmas ietvaros tiks izveidotas vairāk nekā 4300 jaunas darba vietas un atjaunoti vismaz 622 hektāri degradētu teritoriju, pielāgojot to komersantu, kā arī zemnieku un zvejnieku saimniecību vajadzībām. Pašvaldības veiks investīcijas rūpniecisko teritoriju un citu uzņēmējdarbībai plānoto vai izmantoto degradēto teritoriju atjaunošanā, lai šīs teritorijas pielāgotu jaunu uzņēmumu izvietošanai vai esošo paplašināšanai, tādējādi sekmējot nodarbinātību un ekonomisko aktivitāti pašvaldībās saskaņā ar pašvaldības attīstības programmā noteikto.

Ar ERAF līdzfinansējumu projektu ietvaros varēs attīstīt ceļu satiksmes infrastruktūru - satiksmes pārvadus, ielas vai ceļus un ar tiem saistīto infrastruktūru , veikt ēku un ar to saistītās infrastruktūras būvniecību, pārbūvi, atjaunošanu vai restaurāciju,  un labiekārtot degradētās teritorijas. Tāpat tiks līdzfinansētas ūdenssaimniecības, siltumapgādes, gāzes, elektroenerģijas infrastruktūras būvniecības izmaksas, kā arī virszemes un pazemes komunikāciju infrastruktūras pārbūve.

Specifiskā atbalsta ietvaros plānotais finansējums ir ne mazāks kā 311 321 944 eiro, tai skaitā ERAF finansējums – 264 623 652 eiro un nacionālais finansējums - ne mazāks kā 46 698 292 eiro.

Otrajā projektu iesniegumu atlases kārtā CFLA ir uzaicinājusi sagatavot un iesniegt projekta iesniegumus Aizkraukles, Alūksnes, Balvu, Bauskas, Cēsu, Dobeles, Gulbenes, Krāslavas, Kuldīgas, Limbažu, Līvānu, Ludzas, Madonas, Ogres, Preiļu, Saldus, Siguldas, Smiltenes, Talsu, Tukuma un Valkas novada pašvaldības. Šajā atlases kārtā ieplānotais finansējums ir ne mazāks kā 108 398 439 eiro, tai skaitā ERAF finansējums – 92 138 673 eiro un nacionālais finansējums – ne mazāks kā 16 259 766 eiro.

Trešās atlases kārtas ietvaros plānotais finansējums ir ne mazāks kā 61 467 090 eiro, tai skaitā ERAF finansējums – 52 247 026 eiro un nacionālais finansējums ne mazāks kā 9 220 064 eiro, kas paredzēts projektu īstenošanai Latgales plānošanas reģiona attīstības programmas pielikumā noteikto teritoriju pašvaldībām.

Pirmās atlases kārtā par ERAF finansējuma daļu – 120 237 953 eiro – projektu atlasi veic Daugavpils, Jelgavas, Jēkabpils, Jūrmalas, Liepājas, Rēzeknes, Rīgas, Valmieras un Ventspils pašvaldības.

Ierobežotās projektu iesniegumu atlases otrā un trešā kārta ilgs līdz 2017. gada 25.septembrim. Atbildīgās iestādes funkcijas pilda Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija.

ERAF atbalsts paredzēts plānošanas dokumenta - darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" 5.6.2.specifiskā atbalsta mērķa "Teritoriju revitalizācija, reģenerējot degradētās teritorijas atbilstoši pašvaldību integrētajām attīstības programmām" ietvaros.

Informācija par visām CFLA izsludinātajām atlasēm pieejama CFLA mājaslapā: http://cfla.gov.lv/lv/es-fondi-2014-2020/izsludinatas-atlases.

 

Informāciju sagatavoja:
Ieva Luste
Centrālās finanšu un līgumu aģentūras
sabiedrisko attiecību speciāliste
tālr. 26019685, ieva.luste PIE cfla.gov PUNKTS lvieva.luste PIE cfla.gov PUNKTS lv">
www.cfla.gov.lv

Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) informē, ka ir veikti grozījumi darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" 3.1.1. specifiskā atbilstības mērķa "Sekmēt MVK izveidi un attīstību, īpaši apstrādes rūpniecībā un RIS3 prioritārajās nozarēs" 3.1.1.5. pasākuma "Atbalsts ieguldījumiem ražošanas telpu un infrastruktūras izveidei vai rekonstrukcijai" projektu iesniegumu atlases nolikumā , papildinot ar jaunu iesniedzamo projekta iesnieguma pielikumu - deklarāciju par atbilstību sīkā (mikro), mazā vai vidējā komersanta kategorijai, kas sagatavota saskaņā ar normatīvajiem aktiem, kas nosaka komercsabiedrību deklarēšanas kārtību atbilstoši mazajai (sīkajai (mikro)) vai vidējai komercsabiedrībai.

Informatīvie materiāli par izmaiņām atlases nolikumā pieejami šeit: http://www.cfla.gov.lv/lv/es-fondi-2014-2020/izsludinatas-atlases/3-1-1-5-atbalsts-ieguldijumiem-razosanas-telpu-un-infrastrukturas-izveidei-vai-rekonstrukcijai .

 

Informāciju sagatavoja:

Centrālā finanšu un līgumu aģentūra

Klientu apkalpošanas centrs

Vidzemes nevalstiskajām organizācijām jūlijā ir iespēja iesniegt savas idejas trijos projektu konkursos, ko rīko Valmieras novada fonds sadarbībā ar Kultūras ministriju. Lai uzzinātu vairāk par konkursa tēmām, pieejamo finansējumu un rastu atbildes uz citiem jautājumiem, fonds rīko informatīvus seminārus Valmierā un Gulbenē.

Informatīvajos semināros organizāciju pārstāvji var aci pret aci uzzināt vairāk par savām iespējām startēt konkursā. Varam kopā diskutēt par konkrētu ideju atbilstību konkursa mērķiem utt. Semināri notiks:

1)    Valmieras integrētajā bibliotēkā, Cēsu ielā 4, 14. jūlijā pulksten 11:00;

2)    Gulbenes biedrībā “Sateka”, Ābeļu ielā 17, 20. jūlijā pulksten 10:00.

Jau ziņots*, ka Vidzemes NVO projektus šogad var iesniegt trīs jomās: NVO iniciatīvas Latvijas simtgadei, starpkultūru dialoga veicināšanai un mazākumtautību organizāciju atbalstam. Katrā jomā pieejami 8000 eiro, bet viena projekta maksimālā summa ir 3000 eiro. Pieteikumus var iesniegt līdz 27. jūlijam, bet projektus īstenot varēs no septembra līdz decembra vidum. Pilna informācija, konkursu nolikumi un pieteikumu veidlapas pieejamas Valmieras novada fonda mājas lapā www.vnf.lv sadaļā “Īsteno ideju”.

Vienlaikus ar finansējumu projektiem fonds šogad un līdz pat 2018. gada beigām turpina sniegt bezmaksas NVO konsultācijas par juridiskajiem, attīstības un grāmatvedības jautājumiem. Ar Kultūras ministrijas atbalstu šoruden arī rīkosim Vidzemes NVO forumu un uzsāksim plašākas diskusijas par nepieciešamību veidot NVO atbalsta centru Vidzemē.

Valmieras novada fonds ir mūsdienīga labdarības organizācija Valmieras apkaimē un visā Vidzemē. Fonda pamatdarbības joma ir ziedojumu piesaiste, lai atbalstītu vietējo iedzīvotāju iniciatīvas. 11 gadu laikā ar fonda, ziedotāju un dažādu institūciju atbalstu īstenoti ap 200 projekti.

*Paziņojums par projektu konkursiem (21.06.2016.):

www.vnf.lv/lv/zinas/jauni-projektu-konkursi-vidzemes-organizacijam

 

Informāciju sagatavoja:

Ansis Bērziņš, VNF valdes priekšsēdētājs

Tālrunis: 26136756, 64281792; e-pasts: ansis.berzins PIE vnf PUNKTS lv">ansis.berzins PIE vnf PUNKTS lv

http://www.vnf.lv

Iznācis kārtējais "VPR Jaunumi" izdevums par Vidzemes plānošanas reģiona (VPR) aktualitātēm 2016. gada maija un jūnija mēnešos.

Šajā izdevumā varēsiet iepazīties ar VPR projektu un Latvijas augstvērtīgas un veselīgas pārtikas klastera aktivitātēm. Tāpat jaunākajā numurā ir informācija par plānošanas reģioniem deleģēto saimnieciskās darbības veicināšanas funkciju, Vidzemes uzņēmējdarbības centra aktualitātēm un citiem administrācijas jaunumiem.

Patīkamu lasīšanu!

 

 

 

Aizvadītajā nedēļā Vidzemes plānošanas reģiona (VPR) komanda projekta SDI4Apps ietvaros piedalījās MEDHackathon konferencē Grieķijā par atvērto datu izmantošanu un hakatonā. Pasākumā bija pulcējušies programmētāji, uzņēmēji, studenti, Eiropas Savienības projektu pārstāvji un citi interesenti no dažādām Eiropas valstīm, lai kopīgi veidotu problēmsituāciju risinājumus loģistikas, transporta, tūrisma, medicīnas un citās jomās, izmantojot atvērtos datus. VPR komanda strādāja pie 2 idejām – teritoriju kartēšanas un skolu centralizēto eksāmenu rezultātu teritoriālās analīzes rīka. Konference un hakatons izgaismoja Latvijā aktuālo problēmu – ja būtu publiski pieejams plašāks klāsts detalizētāku atvērto datu, tas pavērtu plašākas iespējas privātā un publiskā sektora pārstāvjiem tos izmantot efektīvākai plānošanai, aplikāciju izstrādei un pakalpojumu uzlabošanai.

Konferencē uzstājās Grieķijas ministriju pārstāvji, uzņēmēji un ES projektu pārstāvji, kuri veido dažādus risinājumus, kas balstīti uz atvērtajiem ģeogrāfiskajiem datiem. Grieķijas Iekšlietu un administratīvo reformu ministrijas pārstāve iepazīstināja ar Grieķijas valsts pārvaldē īstenoto caurspīdīgas pārvaldības principu, kas paredz visu datu atvēršanu. Princips “atvērts pēc noklusējuma” darbojas vietējā, reģionālā un valsts līmeņa pārvaldē, paredzot, ka visi lēmumi un citi dokumenti vispirms tiek publicēti tiešsaistē, un tikai pēc tam tie var stāties spēkā.

Uzņēmumu un organizāciju pārstāvji dalījās savos pieredzes stāstos, kā atvērtie dati tiek izmantoti viņu biznesā transporta, tūrisma, kultūras, lauksaimniecības un pārtikas, kā arī plānošanas un pārvaldības jomās. Vidzemei, kā lauksaimniecības reģionam, noderīga būtu Grieķijas uzņēmēju pieredze precīzajā lauksaimniecībā, kas ļauj, izmantojot tehnoloģijas un noteiktus datus, fiksēt, analizēt un atbilstoši rīkoties, lai uzlabotu ražību un efektivizētu saimniekošanu.

Savukārt hakatonā, kas sākās pēc konferences, kopā tika attīstītas 12 idejas, no kurām 2 bija VPR iniciētas:

1. idejas demo versija

1. Kopā ar SDI4Apps projekta partneriem programmētājiem no Norvēģijas tehnoloģiju kompānijas Asplan Viak Internet izstrādājām demo versiju rīkam, kas ļaus Latvijas un citu Eiropas valstu kartēs telpiski atlasīt un vizualizēt dažāda tipa teritorijas atkarībā no to attāluma līdz noteiktiem punktiem, piemēram, industriālās teritorijas, no kurām 5 km rādiusā ir restorāni. Šāds rīks būtu noderīgs dažāda veida teritoriju un objektu analīzei, piemēram, dzīvojamie masīvi pēc to attāluma no skolām, pakalpojumu saņemšanas vietām utt. Demo versija balstās uz atvērtajiem datiem, kas pieejami projekta SDI4Apps platformā un tās pilotaplikācijās “Smart Points of Interest” un “Open Land Use Map”.

2. idejas demo versija

2. Ideja, kas radusies Latvijas Pašvaldību savienībā, tika attīstīta kopā ar programmētājiem no Čehijas Rietumbohēmijas Universitātes. Izstrādājām 2 demo risinājumus, kas ļauj kartē vizualizēt Latvijas vidusskolu centralizēto eksāmenu rezultātus pa pašvaldībām un mācību priekšmetiem. Šāds risinājums varētu palīdzēt vecākiem izvēlēties bērnam piemērotu skolu, ļautu salīdzināt eksāmenu rezultātus starp Latvijas pašvaldībām, to pilsētām un skolām, kā arī starp mācību priekšmetiem.

Šobrīd izstrādātās demo versijas parāda projekta SDI4Apps platformas piedāvātās iespējas radīt interesantus risinājumus gan ar jau tur esošajiem datiem par zemes izmantojumu, transportu un interešu punktiem, gan izmantojot citus datus.

Šajā hakatonā izstrādātās demo versijas iecerēts attīstīt par funkcionāliem un praktiski pielietojamiem instrumentiem nākamajos SDI4Apps hakatonos, no kuriem viens jau novembrī norisināsies Rīgā.

Projekts „Atvērtās ģeogrāfiskās informācijas pārņemšana, izmantojot saistīto datu inovatīvus servisus (SDI4Apps)” tiek realizēts Eiropas Savienības Konkurētspējas un inovācijas ietvarprogrammas „Informācijas un komunikāciju tehnoloģijas politikas atbalsta programma (ICT PSP)” ietvaros. Projekta mērķis ir ar pilota aplikāciju palīdzību sniegt izpratni pašvaldībām, uzņēmējiem, iedzīvotājiem un citiem interesentiem par INSPIRE direktīvas principiem un citām Eiropas Komisijas iniciatīvām, kas vērstas uz datu brīvu pieejamību un to atkārtotu izmantošanu.

Plašāk par projektu un tā aktivitātēm lasiet šeit un projekta LinkedIn lapā.         

Papildus informācija: Kristaps Ročāns, Projekta vadītājs Vidzemes plānošanas reģionā, Tālr.: +371 29753011, E-pasts: kristaps.rocans PIE vidzeme PUNKTS lv;  www.vidzeme.lv.

Izpētīt bioloģisko daudzveidību Sardīnijā? Kopā ar spāņu jauniešiem atrast risinājumu 21. gadsimta problēmām? Satikt līdzīgi domājošos un saņemt finansējumu savu ideju realizācijai? Izsapņo savu starptautisko sapni un ļauj tam kļūt par īstenību!

Piesakies "Projektu naktij 2016" līdz 28. jūlijam.

Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra jau otro gadu pēc kārtas organizē tematisku vasaras festivālu “Projektu nakts 2016”. Festivāla mērķis ir veicināt programmas “Erasmus+” projektu izstrādi, t.i., ikvienam interesentam, kurš līdz šim nav īstenojis “Erasmus+: Jaunatne darbībā” projektus, būs iespēja iepazīt Jauniešu apmaiņas, Eiropas Brīvprātīgā darba un Jaunatnes darbinieku mobilitātes projektu būtību un, protams, izprast, kā savu ideju ietērpt projekta ietvaros.

“Projektu nakts 2016” notiks no 2016. gada 27. līdz 28. augustam, viesu namā “Turbas” (40 km attālumā no Rīgas un 5 km attālumā no Ogres, Suntažu virzienā). Aģentūra nodrošinās nokļūšanu no Ogres līdz viesu namam un atpakaļ.

Jā, piekrītam, iespējams, “Projektu naktī 2016” pavadītās 24 h būs garākās un nogurdinošākās tavā dzīvē, bet garantējam – tās kļūs arī par vienām no neaizmirstamākajām, jo kopā ar domubiedriem un profesionāļiem varēsi izdzīvot, kā ideja kļūst par reālu projekta pieteikumu, kuru varēsi iesniegt nākamajā projektu konkursā – līdz 4. oktobra plkst. 13:00 pēc vietējā laika (jeb līdz plkst. 12:00 pēc Briseles laika).

Aicinām pieteikties festivālam savlaicīgi, jo vietu skaits ir ierobežots. Pieteikšanās līdz š. g. 28. jūlijam, elektroniski aizpildot pieteikuma anketu: http://ejuz.lv/projektunakts2016.

“Projekta nakts 2016” laikā tu varēsi:

- uzzināt par dažādiem “Erasmus+: Jaunatne darbībā” projektiem, to izstrādi un kvalitātes aspektiem;

- tev būs iespēja veidot partnerības ar citiem dalībniekiem;

- izstrādāt pašam savu projekta pieteikumu;

- uzzināt, kur meklēt palīdzību savas projekta idejas atbalstam;

- uzzināt arī par skolu un augstskolu jomas projektiem “Erasmus+” programmas ietvaros (informāciju sniegs Valsts Izglītības attīstības aģentūras speciālisti).

Plānots, ka “Projektu naktī 2016” piedalīsies vairāk nekā 100 dalībnieku un dažādi eksperti. Būs iespēja dalīties pieredzes stāstos, iesaistīties motivējošās sarunās, uzturēties radošā vidē un piedzīvot pārsteigumus visas diennakts garumā. Šogad paredzēta arī īpaša programma vakara un nakts daļā, lai radītu visus nepieciešamos apstākļus radošumam un projektu ideju ģenerēšanai. Šis pasākums var kļūt par lieliskāko vasaras piedzīvojumu, nenokavē!

Lai pieteiktos pasākumam “Projektu nakts 2016”, Tev:

- jābūt vecumā no 15 gadiem. Var pieteikties gan individuāli, gan grupās. Lai pieteiktos festivālam, dalībniekiem NAV jābūt kādas organizācijas/institūcijas biedram vai atbalstītājam;

- ja esi vecumā līdz 18 gadiem, tev pasākuma laikā nepieciešama atbalsta persona. Ņem līdzi kādu pilngadīgo draugu vai ģimenes biedru. Zini, vairākiem nepilngadīgajiem var būt arī viena atbalsta persona;

- jābūt vismaz aptuvenai idejai, kuru būtu vēlme īstenot kā projektu. Ideju lūgsim noformulēt arī elektroniskajā tiešsaistes pieteikuma anketā;

- jāaizpilda pieteikuma anketa līdz 28. jūlijam - http://ejuz.lv/projektunakts2016.

N.B. Priekšroka dalībai festivālā tiks dota dalībniekiem no Bērnu un jauniešu iniciatīvu centriem, kā arī Latvijas reģioniem, kuri nav bijuši aktīvi sadarbībā ar aģentūru.

Dalība “Projektu naktī 2016” ir bez maksas. Dalībniekiem tiks nodrošināta arī ēdināšana. Pašiem jāparūpējas par nokļūšanu līdz pasākuma norises vietai, kā arī jānodrošinās ar telti un gulēšanai nepieciešamo (pieņemam, ka dažas stundas miegam izdosies atvēlēt).

Pasākuma laikā dzīvošana paredzēta savās teltīs (būs izveidota īpaša telšu pilsētiņa). Atsevišķos gadījumos tiks nodrošināta izmitināšana iekštelpās (šī informācija tiks precizēta laika gaitā).

Facebook konkurss

Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras Facebook profilā pašlaik norit konkurss, kurā dalies ar informāciju par “Projektu nakti” un laimē “Projektu nakts” izdzīvošanas komplektu. Dalies ar "Projektu nakts 2016" pasākumu -https://www.facebook.com/events/1074429185970175/

Balvā “Projektu nakts” izdzīvošanas komplekts - unikāls termoss siltai tējai, lukturītis gaišākai naktij un enerģijas banka telefona atdzīvināšanai.

Laimīgo uzvarētāju paziņosim 29. jūlijā!

 

Programma “Erasmus+: Jaunatne darbībā” sniedz iespēju darboties neformāli, veidot un īstenot projektus starptautiskā līmenī, sadarboties ar citu valstu jauniešiem, iegūt nozīmīgas prasmes un iemaņas, attīstot jaunatnes jomu Eiropā un Latvijā. Programmas mērķis ir veicināt Eiropas pilsonības apzināšanos un iesaistīt jauniešus Eiropas nākotnes veidošanā.

Izglītības un zinātnes ministrija ir atbildīgā ministrija par programmas “Erasmus+” īstenošanu Latvijā, savukārt  Valsts izglītības attīstības aģentūra un Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra  nodrošina  programmas ieviešanu. Par projektu konkursiem jaunatnes jomā vairāk var uzzināt www.jaunatne.gov.lv sadaļā “Erasmus+”. Savukārt par izglītības un mācību jomas projektiem - www.viaa.gov.lv sadaļā “Erasmus+”.

 

Informāciju sagatavoja:
Edgars Knohenfelds,
Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras
Eiropas Savienības programmas daļas projektu koordinators
Tālr. nr.: 67358066;
e-pasts: edgars.knohenfelds PIE jaunatne.gov PUNKTS lv

Ņemot vērā to, ka projekta īstenošana tuvojas noslēgumam, ir izveidots pieredzes stāstu apkopojums par projekta rezultātiem, aicinot iepazīties ar 10 stāstiem no cilvēkiem, kuri piedalījušies projekta aktivitātēs. Starp tiem ar savu pieredzi dalās arī Vidzemes plānošanas reģiona Teritorijas plānošanas nodaļas vadītāja Ieva Kalniņa.
Projekta stāsti sniedz ieskatu par galvenajiem projekta „Latvijas plānošanas reģionu un vietējo pašvaldību teritoriālās attīstības plānošanas kapacitātes palielināšana un attīstības plānošanas dokumentu izstrādāšana” (Nr.4.3.-24/NFI/INP-002) rezultātiem un projekta aktivitātēs iesaistīto dalībnieku vērtējumiem par īstenotajām aktivitātēm. 
Stāstos apkopotas atbildes uz jautājumiem:
  • ko no iesaistes projektā ieguvusi dalībnieku pārstāvētā pašvaldība/reģions (kāda ir rezultātu pielietojamība ikdienas darbā), 
  • kādi ir bijuši būtiskākie dalībnieku personīgie ieguvumi pēc iesaistīšanās projekta aktivitātēs, 
  • kādas ir vērtīgākās atziņas, kuras gūtas projekta gaitā un 
  • kādas jaunas (vai jau projekta ietvaros īstenotas) aktivitātes būtu jāīsteno arī turpmāk saistībā ar pašvaldību un reģionu kapacitātes stiprināšanas jautājumiem.
Stāstu apkopojums pieejams šeit: Projekta pieredzes stāstu apkopojums 
Informācijas avots: www.varam.gov.lv

Izvērtējot 2016. gada pirmajos divos projektu konkursos iesniegto projektu kvalitāti un atbilstību programmas “Erasmus+” vadlīnijām, Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra ir apstiprinājusi 88 jaunatnes jomas projektus, piešķirot finansējumu teju 2 miljonu eiro (1 909 589, 48 eiro) apmērā.

“Erasmus+: Jaunatne darbībā” projektu pieteikumi katru gadu ir iesniedzami trīs dažādos projektu konkursos. Šogad projektu pieteikumu iesniegšanas pirmie divi konkursi (līdz 2. februārim un līdz 26. aprīlim) ir jau noslēgušies. Pirmajā konkursā tika iesniegti 152 projektu pieteikumi, no kuriem apstiprināti 42, turpretī otrajā konkursā tika iesniegti 126 projektu pieteikumi, no kuriem apstiprināti 46 projekti. Ar aģentūras apstiprinātajiem projektiem var iepazīties šeit: http://jaunatne.gov.lv/lv/erasmus/apstiprinatie-projekti.

“Esam gandarīti par salīdzinoši augsto projektu pieteikumu kvalitāti un radošajām idejām, kuras ar projektu starpniecību tiek ieviestas Latvijas jaunatnes jomā. Katrā projektu konkursā priecājamies redzēt arvien jaunus projektu iesniedzējus, kuri līdz šim nav īstenojuši “Erasmus+: Jaunatne darbībā” projektus. Vērojot salīdzinoši lielo interesi par festivālu “Projektu nakts 2016”, paredzam, ka arī uz trešo projektu iesniegšanas konkursu projektu iesniedzēju loks palielināsies,” stāsta Rasa Lazdiņa, Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras ES programmu daļas vadītāja.

Pašlaik tuvojas šogad trešais projektu “Erasmus+: Jaunatne darbībā” iesniegšanas konkurss, kurš saskaņā ar Eiropas Komisijas noteikto, ir 4. oktobris (līdz plkst. 12:00 pēc vietējā laika jeb līdz plkst. 13:00 pēc Briseles laika). Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra iedrošina jaunatnes jomā darbojošās organizācijas, valsts un pašvaldību institūcijas, nevalstiskās organizācijas un biedrības rakstīt projektu pieteikumus, jo laika vēl ir pietiekami.

Arī finansējums trešajam projektu konkursam ir pietiekams, lai apstiprinātu visus “Erasmus+: Jaunatne darbībā” projektu veidus. Proti, trešajā projektu iesniegšanas kārtā ir pieejami 796 817, 52 eiro. Pirmās pamatdarbības projektiem (Jauniešu apmaiņām, Eiropas Brīvprātīgajam darbam, Jaunatnes darbinieku mobilitātes projektiem) – 649 830,02 eiro; otrās pamatdarbības projektiem (Stratēģiskās partnerības projektiem jaunatnes jomā) - 106 442,50 eiro; trešās pamatdarbības projektiem (Strukturētais dialogs: jauniešu un jaunatnes politikas veidotāju tikšanās) - 40 545 eiro.

Kopējais 2016. gadā pieejamais finansējums, kuru Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra var attiecināt “Erasmus+: Jaunatne darbībā” apstiprinātajiem projektiem, ir 2 706 407 eiro.

Lai atbalstītu “Erasmus+: Jaunatne darbībā” projektu pieteikumu rakstītājus, kuriem līdz šim nav pieredzes šo projektu rakstīšanā, jau otro gadu pēc kārtas Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra organizē festivālu “Projektu nakts”. Šogad tas notiks no 27. līdz 28. augustam, viesu namā “Turbas” (40 km attālumā no Rīgas un 5 km attālumā no Ogres, Suntažu virzienā). Dalība festivālā ir bez maksas. Pieteikšanās līdz 28. jūlijam  http://ejuz.lv/projektunakts2016. Plašāka informācija par “Projektu nakti 2016” http://jaunatne.gov.lv/lv/raksti/projektu-nakts-2016-tuvojas.

Par Jaunatnes starptautisko programmu aģentūru

Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra darbojas kopš 1999. gada. Tā ir Izglītības un zinātnes ministra pakļautībā esoša tiešās pārvaldes iestāde, kuras mērķis ir veicināt jauniešu aktivitāti un mobilitāti, līdzdalību jaunatnes brīvprātīgajā darbā, neformālās izglītības un jaunatnes informācijas programmās un projektos, kā arī veicināt jauniešu neformālo izglītību saistībā ar mūžizglītību.

Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra administrē dažādas starptautiskas un nacionālas programmas: “Erasmus+: Jaunatne darbībā”; Annas Lindes Fondu, Eiropas Komisijas informācijas tīklu “Eurodesk”, Latvijas – Šveices sadarbības programmu, eTwinning, Jaunatnes politikas valsts programmu, Jauniešu garantijas projektu “PROTI un DARI!”.

Par “Erasmus+: Jaunatne darbībā” projektiem

2016. gads ir jau trešais gads programmas “Erasmus+” ciklā, kas kopumā ilgst no 2014. līdz 2020. gadam. Programmas “Erasmus+: Jaunatne darbībā” ietvaros jauniešiem vecumā no 13 līdz 30 gadiem, jaunatnes darbiniekiem un citām personām, kas iesaistītas darbā ar jaunatni, sadarbojoties ar ārvalstu partneriem, ir iespēja iegūt jaunas zināšanas, prasmes un pieredzi, pašiem veidojot un īstenojot projektus.

Programma “Erasmus+” sniedz iespēju darboties neformāli, veidot un īstenot projektus starptautiskā līmenī, sadarboties ar citu valstu jauniešiem, iegūt nozīmīgas prasmes un iemaņas, attīstot jaunatnes jomu Eiropā un Latvijā. Programmas mērķis ir veicināt Eiropas pilsonības apzināšanos un iesaistīt jauniešus Eiropas nākotnes veidošanā.

Izglītības un zinātnes ministrija ir atbildīgā ministrija par programmas “Erasmus+” īstenošanu Latvijā, savukārt Valsts izglītības attīstības aģentūra un Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra  nodrošina  programmas ieviešanu. Par projektu konkursiem jaunatnes jomā vairāk var uzzināt www.jaunatne.gov.lv sadaļā “Erasmus+”. Savukārt par izglītības un mācību jomas projektiem - www.viaa.gov.lv sadaļā “Erasmus+”.

 

Informāciju sagatavoja:

Kintija Bulava

Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras

Komunikācijas daļas vecākā referente

Tālr.nr. 67356247

e-pasts: kintija.bulava PIE jaunatne.gov PUNKTS lv