Arhīva kalendārs

« June 2016 »
MonTueWedThuFriSatSun
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 

Latvijas vides aizsardzības fonda (LVAF) administrācija, saskaņā ar Latvijas vides aizsardzības fonda padomes 2016. gada 30.maija sēdes Nr.7 lēmumu § 1.2., izsludina projektu konkursu vadlīnijas „Multisektoriālie projekti” aktivitātē „Latvijas vides un dabas vērtību cildināšana, godinot Latvijas valsts pastāvēšanas simtgadi”.

Projektu konkursa mērķis ir īstenot aktivitātes, kuras stiprinātu Latvijas sabiedrības valstsgribu, piederības sajūtu un mīlestību pret savu zemi, izpildot sekojošus virsuzdevumus:

  • Informēt sabiedrību par notikumiem un iniciatīvām, kas stiprinājušas un arī nākotnē stiprinās Latvijas valsts dabas vērtības;
  • Cildināt Latvijas dabas skaistumu un daudzveidību;
  • Radīt paliekošas vērtības un simbolus, kas apliecinās vēstures simbolus un jaunrades darbus;
  • Veicināt sabiedrībā ilgtermiņa atbildību pret apkārtējo vidi un dabas vērtību saglabāšanu.
Konkursa ietvaros tiek atbalstīti reģionāla un/vai nacionāla mēroga pasākumi, kas tiek īstenoti vismaz trīs teritoriālo vienību (novads vai Republikas nozīmes pilsēta) ietvaros, sadalījumā pa apakšaktivitātēm vai starptautiskas mēroga norises, kas tiek organizētas Latvijā un sniedz nozīmīgu ieguldījumu vides aizsardzības sistēmas attīstībā, vairojot Latvijas starptautisko atpazīstamību un padarot pieejamu jaunu pieredzi un/vai zināšanas.

Projekta iesniedzējam (projekta vadošajam īstenotājam) projekta īstenošanai ir jāpiesaista vismaz viens projekta partneris. Par projekta vadošo īstenotāju var būt Latvijas Republikā reģistrēta biedrība, nodibinājums, pašvaldība vai zinātniskā institūcija. Par projekta partneri var būt Latvijas Republikā reģistrēta biedrība, nodibinājums, pašvaldība, pašvaldības institūcija, pašvaldības kapitālsabiedrība, zinātniskā institūcija. 

Kopējais pieejamais finansējums projektu konkursam ir EUR 400 000 (četri simti tūkstoši euro). Viena projekta ietvaros paredzētais minimālais finansējuma apjoms no Fonda līdzekļiem ir noteikts EUR 40 000 (četrdesmit tūkstoši euro) apmērā.

Projektu iesniegumu iesniegšanas termiņš: 2016. gada 8. jūlijs.

Projektu konkursa nolikums ar pielikumiem elektroniski ir pieejams LVAF administrācijas mājas lapas www.lvafa.gov.lv sadaļā – „Projektu konkursu nolikumi”.

Projektu sagatavošanas laikā, iepriekš piesakoties (tālr. 67503322; e-pasts: lvafa PIE lvafa.gov PUNKTS lv), Fonda administrācija sniegs konsultācijas klātienē par iesnieguma vai finanšu tāmes veidlapu aizpildīšanu.

 

Informāciju sagatavoja:

Zane Zālīte
Latvijas vides aizsardzības fonda administrācijas
Projektu daļas Pārvaldes vecākā eksperte
Tālr.: 67503307, 26008806
E-pasts: zane.zalite PIE lvafa.gov PUNKTS lv


“Erasmus+: Jaunatne darbībā” projektiem un to atbalstam 2016. gadā pieejami 2 697 427.00 eiro. Eiropas Komisija plāno finansējumu šīs programmas projektiem krietni palielināt. Lai informētu par “Erasmus+: Jaunatne darbībā” projektu iespējām, Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra aicina uz bezmaksas informatīvo semināru, kurš notiks 29. jūnijā no plkst. 13:00 līdz plkst. 16:00, ES Mājā (Aspazijas bulvārī 28, Rīgā).

Semināra darba programma:

12:45 – 13:00 – reģistrācija.

13:00 – 14:00 – programmas “Erasmus+: Jaunatne darbībā” iespējas darbā ar jauniešiem, Eurodesk un Eiropas Jaunatnes portāla aktualitātes 2016. gadā.

14:00 – 14:40 – Biežākās kļūdas un praktiski ieteikumi, rakstot projektu pieteikumus programmā “Erasmus+: Jaunatne darbībā”.

14:40 – 15:20 – organizācijas pieredzes stāsts, īstenojot “Erasmus+: Jaunatne darbībā” projektus. Pieredzē dalīsies Sintija Bernava, nevalstiskās organizācijas – biedrības “DONUM ANIMUS” valdes priekšsēdētāja.

15:20 – 16:00 – neformālas sarunas, jautājumi, atbildes.

Seminārs tiek organizēts ikvienam interesentam, kas vēlas rakstīt “Erasmus+: Jaunatne darbībā” projektus un kuriem līdz šim nav pieredzes šādu projektu īstenošanā, kuri paši kā dalībnieki ir piedalījušies kādā no “Erasmus+: Jaunatne darbībā” projektiem, kuriem ir pieredze un/vai interese līdzīgu projektu īstenošanā. Uz semināru aicināti jaunieši, nevalstisko organizāciju pārstāvji, dažādu veidu organizāciju pārstāvji, skolēni, studenti, pedagogi, sociālie darbinieki, pašvaldību un valsts iestāžu darbinieki. Seminārā noderīgu informāciju atradīs ikviens, kuram ikdienā ir cieša saskarsme ar jauniešiem un kuram ir interese un motivācija darboties neformālajā izglītībā.

Seminārs ir bez maksas! Lai pieteiktos semināram, līdz 2016. gada 21. jūnijam elektroniski jāaizpilda pieteikuma anketa tiešsaistē http://bit.ly/1Uwo9Ho.

Apstiprinājuma e-pastu saņemsiet līdz 22. jūnija vakaram.

Dalība semināram tiks apstiprināta tiem dalībniekiem, kuri atbildīs mērķa grupas profilam.

Par “Erasmus+: Jaunatne darbībā” projektiem

Saskaņā ar programmas vadlīnijām nākamais projektu pieteikumu iesniegšanas termiņš 2016. gadā līdz 4. oktobra plkst. 13:00 pēc vietējā laika.

2016. gads ir jau trešais gads programmas “Erasmus+” ciklā, kas kopumā ilgst no 2014. līdz 2020. gadam. Programmas “Erasmus+: Jaunatne darbībā” ietvaros jauniešiem vecumā no 13 līdz 30 gadiem, jaunatnes darbiniekiem un citām personām, kas iesaistītas darbā ar jaunatni, sadarbojoties ar ārvalstu partneriem, ir iespēja iegūt jaunas zināšanas, prasmes un pieredzi, pašiem veidojot un īstenojot projektus.

Programmā “Erasmus+: Jaunatne darbībā” ir iespējams īstenot projektus trīs pamatdarbībās : pirmā – “Personu mobilitāte mācību nolūkos” (mobilitātes veids “Jauniešu apmaiņas”,  ”Eiropas Brīvprātīgais darbs”, “Jaunatnes darbinieku mobilitāte”); otrā – “Stratēģiskās partnerības jaunatnes jomā”; trešā – “Strukturētais dialogs: jauniešu un jaunatnes politikas veidotāju tikšanās”.

Informējam, ka saskaņā ar ES programmas “Erasmus+” vadlīnijām jaunatnes jomas projektus var uzsākt ātrākais trīs mēnešus pēc projektu iesniegšanas termiņa. 

Programma “Erasmus+” sniedz iespēju darboties neformāli, veidot un īstenot projektus starptautiskā līmenī, sadarboties ar citu valstu jauniešiem, iegūt nozīmīgas prasmes un iemaņas, attīstot jaunatnes jomu Eiropā un Latvijā. Programmas mērķis ir veicināt Eiropas pilsonības apzināšanos un iesaistīt jauniešus Eiropas nākotnes veidošanā.

Izglītības un zinātnes ministrija ir atbildīgā ministrija par programmas “Erasmus+” īstenošanu Latvijā, savukārt Valsts izglītības attīstības aģentūra un Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra  nodrošina  programmas ieviešanu. Par projektu konkursiem jaunatnes jomā vairāk var uzzināt www.jaunatne.gov.lv sadaļā “Erasmus+”. Savukārt par izglītības un mācību jomas projektiem - www.viaa.gov.lv sadaļā “Erasmus+”.

 

Informāciju sagatavoja:

Kintija Bulava

Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras

Komunikācijas daļas vecākā referente

Tālr.nr. 67356247

e-pasts: kintija.bulava PIE jaunatne.gov PUNKTS lv

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija un Latvijas vides aizsardzības fonda administrācija informē, ka piektdien, 10.jūnijā, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM) notiks LIFE programmas informatīvais seminārs par projektu pieteikumu gatavošanu un iesniegšanu. Semināra mērķis ir atbalstīt LIFE programmas finansējuma apgūšanu Vides un Klimata pasākumu apakšprogrammās. Seminārs tiek rīkots Eiropas Komisijas LIFE programmas projekta Nr. LIFE14CAP/LV/000002 “Capacity Building for LIFE Programme implementation in Latvia”(CAP LIFE LAT) ietvaros.

LIFE ir ES finansēts instruments vides un klimata pasākumiem un projektiem, lai uzlabotu ES vides un klimata politikas un likumdošanas īstenošanu. LIFE atbalsta projektus divās apakšprogrammās – Klimata pasākumu un Vides apakšprogrammā.

Seminārs sniegs iespēju iegūt informāciju un izpratni par LIFE programmu, tās galvenajiem elementiem un sniegtajām iespējām, saņemt informāciju par uzaicinājumiem iesniegt projektus, un, jo īpaši saņemt skaidras norādes attiecībā uz pieteikšanās procesu – prioritārās jomas, projektu veidi, finansēšanas mehānismi un finansējuma mērķi, kā arī par nacionālā līdzfinansējuma iespējām un iepriekš pieļautajām kļūdām.

Plašāka informācija par 2016.gada izsludināto projektu konkursu: http://ec.europa.eu/environment/life/funding/life2016/index.htm#traditional

Semināra mērķauditorija ir ministrijas un to pakļautībā esošās iestādes, pašvaldības un plānošanas reģioni, uzņēmumi, nevalstiskās organizācijas, augstākās izglītības un zinātnes iestādes, un konsultanti, kas darbojas saistībā ar vides un klimata pārmaiņu problēmu risināšanu.

Papildus informāciju var saņemt pie LIFE atbalsta vienības darbiniekiem – Jāņa Vēbera (janis.vebers PIE lvafa.gov PUNKTS lv), Maijas Malnačas (maija.malnaca PIE lvafa.gov PUNKTS lv) un Līgas Baumanes (liga.baumane PIE lvafa.gov PUNKTS lv).

Pieteikšanās semināram ir obligāta! Semināram pieteikties līdz 9.jūnijam plkst. 12:00. 

PIETEIKŠANĀS ANKETA

Seminārs notiks Peldu ielā 25., 409. telpā (lielā zāle) no plkst. 11:00 līdz 14:45.  Ministrijā darbojas caurlaižu sistēma, lūdzam ierasties uz semināru laicīgi, līdzi ņemot personu apliecinošu dokumentu!

Semināru būs iespēja vērot video tiešraidē!

Semināra plānotā darba programma. 

 

Informāciju sagatavoja:

VARAM

9.-12. jūnijā projekta “Hanzas vērtības ilgtspējīgai sadarbībai” (HANSA) pārstāvji piedalījās 36. Starptautiskajās Hanzas dienās, kas norisinājās Norvēģijas pilsētā Bergenā. Ar atsevišķiem stendiem vai mākslinieciskiem priekšnesumiem piedalījās HANSA pilsētas Pērnava, Vīlande (abas – Igaunija), Visbija (Zviedrija), Kuldīga, Limbaži, Straupe un Valmiera, tikmēr tūrisma seminārā par projekta aktualitātēm un komunikācijas pieredzi stāstīja projekta vadītāja Ingera Harlevi un Vidzemes plānošanas reģiona projektu vadītāja Rūta Vasermane.

Kopumā Bergenā ar atsevišķiem stendiem gadatirgū piedalījās 63 Hanzas pilsētas, kuru vidū bija arī Pērnava un Vīlande no Igaunijas, Visbija no Zviedrijas, kā arī Latvijas pilsētas Kuldīga un Straupe. Hanzas dienu ietvaros bija arī neskaitāmi mūzikas un deju priekšnesumi, kur jau minētajām pilsētām pievienojās arī kolektīvi no Limbažiem un Valmieras.

“Ir jūtams, ka interese par Hanzas savienības pilsētām ar katru gadu pieaug. Gadu gaitā Hanzas dienas un pilsētu piedāvājums attīstās, liela uzmanība tiek pievērsta niansēm. Ir redzams, ka Hanzas tematikai ir arvien pieaugoša aktualitāte, sava veida pacēlums, kas līdz ar to iedvesmo šajā virzienā aktīvāk strādāt arī katrai pilsētai,” atzīst Pārgaujas novada tūrisma organizatore Rudīte Vasile, kura jau vairākus gadus ar pasaulē mazākās Hanzas pilsētas Straupes delegāciju piedalās svarīgākajā Hanzas gada notikumā.

Galvenais jaunums šogad bija Hanzas pilsētu šefpavāru konkurss, kurā varēja darbībā vērot augstas klases profesionāļus. Svarīgi, ka konkursā tika izmantoti tradicionālie produkti, tādā veidā izceļot mūsu kopīgo Hanzas mantojumu.

Hanzas dienu ietvaros notika arī tūrisma seminārs visām Hanzas pilsētām, kuru apmeklēja vairāk nekā 50 tūrisma nozares profesionāļu. Semināra ietvaros tika dots vārds arī HANSA projekta pārstāvēm I. Harlevi un R. Vasermanei, kuras iepazīstināja klātesošos ar projekta aktualitātēm, demonstrējot, ka HANSA īstenotās aktivitātes var pārņemt arī citās Hanzas pilsētās, iegūstot vienotu vizuālo identitāti un kopīgu Hanzas komunikāciju. Projekts HANSA ir labs piemērs, kā ar Eiropas Savienības finansējuma palīdzību ir iespējami ieguvumi arī plašākā mērogā, ne tikai konkrētā projekta partneriem. Seminārā tika prezentēti arī COSME programmas projekts HansaTour un ESSBJR programmas projekts HIPPO, kas ir cieši saistīts ar HANSA. Semināra noslēdzošajā daļā dalībnieki diskutēja par priekšrocībām, ko Hanzas pilsētām sniedz Eiropas kultūras maršruta sertifikāts un zīmols.

Arī turpmāk ir sagaidāma projekta HANSA sadarbība ar  Hanzas savienības pilsētu tīklu. Projekta vadītāja I. Harlevi tika atkārtoti ievēlēta atjaunotā Hanzas pilsētu tīkla viceprezidentes amatā, tādējādi sekmējot, ka arī turpmāk projekta aktivitātes būs iespējams saistīt plašākā kontekstā – ar citām Hanzas pilsētām.

Sadarbojoties 11 Latvijas, Igaunijas un Zviedrijas partneriem, no 2015. gada oktobra līdz 2018. gada decembrim tiek ieviests projekts “Hanzas vērtības ilgtspējīgai sadarbībai”. Projekts tiek īstenots ar Eiropas Reģionālā attīstības fonda Centrālās Baltijas programmas 2014-2020. gadam atbalstu, un tā mērķis ir stiprināt vēsturiskās Hanzas savienības vērtības. No Latvijas projektā piedalās Cēsu Kultūras un tūrisma centrs, Kokneses, Limbažu, Pārgaujas un Kuldīgas novadu pašvaldības, kā arī Valmieras pilsētas pašvaldība un Vidzemes plānošanas reģions, savukārt no Igaunijas projekta partneri ir Pērnavas un Vīlandes pilsētu pašvaldības, bet no Zviedrijas – Gotlandes reģions un Gotlandes tūrisma attīstības aģentūra “Inspiration Gotland”, kas ir arī projekta vadošais partneris. Vairāk par projektu lasiet šeit.

Sekojiet līdzi aktualitātēm arī projekta Facebook lapā un projekta mājaslapā!

 

Papildu informācija:

Rūta Vasermane

Projekta vadītāja Vidzemes plānošanas reģionā

Tālr.: +371 64116007

E-pasts: ruta.vasermane PIE vidzeme PUNKTS lv

14. jūnijā Interreg Europe programmas projekta “Reģionālie pasākumi darbības programmu inovācijai” (RATIO) ietvaros notika Vidzemes plānošanas reģiona Vidzemes uzņēmējdarbības centra organizēta pašvaldību speciālistu kārtējā tikšanās, kuras laikā tika pārrunāti aktualitātes un plāni saistībā ar uzņēmējdarbības projektu ieviešanu. Speciālisti tika iepazīstināti ar plānotajām projekta RATIO aktivitātēm un nepieciešamo iesaisti no pašvaldību puses.

 

Projekta RATIO mērķis ir uzlabot reģionālo politiku un darbības programmas mazo un vidējo uzņēmumu inovācijas atbalstam. Tāpat sanāksmes laikā speciālisti tika iepazīstināti ar projektu SUPER, kura mērķis ir atbalstīt eko inovāciju virzību starptautiskajos tirgos.

Sanāksmes laikā tika pārrunātas un plānotas nākotnes uzņēmējdarbības aktivitātes Vidzemes plānošanas reģionā, kā, piemēram, tika spriests par nepieciešamību izpētīt uzņēmējdarbības atbalsta labās prakses piemērus ārvalstīs, kā arī pašvaldību speciālisti norādīja uz jautājumiem, kur pašvaldībām būtu nepieciešams atbalsts, lai efektīvāk atbalstītu un veicinātu uzņēmējdarbību reģionā.

Tikšanās ar pašvaldību uzņēmējdarbības speciālistiem tiek organizētas vairākas reizes gadā, ar mērķi veicināt dialogu starp Vidzemes plānošanas reģiona pašvaldībām un dalīties pieredzē uzņēmējdarbības atbalsta aktivitātēs. 2016. gada 14. jūnija sanāksme tika rīkota projekta RATIO ietvaros, ar galveno mērķi iepazīstināt ar projekta aktivitātēm un plānotajiem rezultātiem.

Vairāk informācijas par Interreg Europe programmas projektu RATIO šeit.

Papildu informācija:

Laima Engere

Vidzemes plānošanas reģiona

Vidzemes uzņēmējdarbības centra komercdarbības speciāliste

laima.engere PIE vidzeme PUNKTS lv

+371 64219021