Arhīva kalendārs

« September 2019 »
MonTueWedThuFriSatSun
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 

No 10. līdz 17. augustam Mālpils novadā, “Vecleitēnos”, norisinājās gadskārtējais, jau sešpadsmitais mākslinieku biedrības “Sidegunde“ plenērs – simpozijs ”Trauslās vibrācijas”.

Līdztekus citām glezniecības tehnikām šogad pastiprināta uzmanība tika pievērsta pasteļglezniecībai. Pasteļglezniecības meistarklasi vadīja gleznotājs Rolands Gross.

Kultūrvēsturniece Ieva Pauloviča stāstījumā "Mālpils kultūrvēsturiskā ainava fotogrāfijās un mākslas darbos simts gadu garumā" iepazīstināja ar Mālpils ievērojamākajām vietām, un visi kopīgi devās ekskursijā pa Mālpili un tās apkārtni.

Ievas Paulovičas lekcija "Mālpils kultūrvēsturiskā ainava fotogrāfijās un mākslas darbos simts gadu garumā".

Gleznotāja Vita Merca nolasīja lekciju “Ainavas kompozīcijas pamatprincipi”, analizēja plenēra dalībnieku paveikto, runāja par mākslu un dalījās atmiņās par saviem skolotājiem.

Starptautisku skanējumu plenēram deva Igaunijas salas Sāremā mākslinieki, kuri ar sajūsmu gleznoja no viņu salas tik atšķirīgās Mālpils ainavas.

Atzīmējot Otto Skulmes 130. dzimšanas dienu, visi plenēra dalībnieki gleznoja ainavu ar Skulmju māju no Mergupes puses, atkārtojot motīvu, kas attēlots Otto Skulmes pēdējā gleznā “Nogāze” (a /e, 1966). 

Simpozijā kopā strādāja visu paaudžu mākslinieki, septītajā plenēra dienā gleznotājiem pievienojās Mālpils Mūzikas un mākslas skolas audzēkņi. 

Plenērā iesaistās Mālpils mākslas skolas audzēkņi.

Plenērā radītie darbi rudenī tiks eksponēti izstādē Mālpils kultūras centrā, dodot iespēju ar paveikto iepazīties visplašākajam iedzīvotāju lokam. 

Simpoziju atbalstīja Vidzemes plānošanas reģions, Valsts Kultūrkapitāla fonds, Latvijas Valsts meži un Mālpils novada dome. 

Projekta kuratore: Ērika Zutere zutere PIE gmail PUNKTS com, tel. 29467668, informācija: Helēna Medne – helena.medne PIE sidegunde PUNKTS com.

30.augustā Valmieru darba vizītē apmeklēja Latvijas Republikas labklājības ministre Ramona Petraviča.

Vizītes sākumā labklājības ministre R.Petraviča viesojās Nodarbinātības valsts aģentūras Valmieras filiālē, kur tikās ar tās vadītāju Agru Spurdziņu, kā arī Valsts sociālās apdrošināšanas Valmieras reģionālajā nodaļā, kur ministri uzņēma tās vadītāja Dzintra Pužule.

Vizītes turpinājumā R.Petraviča tikās ar Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāju Jāni Baiku, viņa vietnieku Ričardu Gailumu, izpilddirektori Eviju Voitkāni, Sociālo lietu pārvaldes vadītāju Kaiju Mucenieci, Ģimenes atbalsta nodaļas vadītāju Sanitu Strazdiņu, Sociālā atbalsta nodaļas vadītāju Ivetu Sokolu-Sokolovu un Valmieras bāriņtiesas priekšsēdētāju Ilzi Polku, lai pārrunātu pilsētas sociālās jomas aktualitātes, piedāvātos pakalpojumus un infrastruktūras attīstību. R.Petraviča atzinīgi novērtēja Valmieras profesionalitāti un attīstību sociālajos jautājumos. “Apsveicu Valmieru, kur veiksmīgi un bez grūtībām īsteno dažādu sociālo grupu kopdzīvojamās mājas projektu, kurā vienuviet tiek piedāvāti vairāki sociālie pakalpojumi. Tāpat arī augsti vērtējama sadarbība ar nevalstiskajām organizācijām (NVO), deleģējot tām dažādas funkcijas. Tā kā organizācijas pārstāv lielu sabiedrības daļu un šo cilvēku intereses, tiek veidota saikne un uzticība pašvaldībai,” tikšanās ievadā ar Valmieras pilsētas pašvaldības pārstāvjiem norādīja R.Petraviča.

Pēc vizītes pašvaldībā R.Petraviča tikās ar vairākiem sociālo pakalpojumu sniedzējiem un NVO vadītājiem.

Vizītes otrajā pusē ministre apmeklēja dažādu sociālo grupu kopdzīvojamo māju Ūdens ielā 2C, lai apskatītu nakts patversmi, atskurbtuvi, grupu dzīvokļus personām ar garīga rakstura traucējumiem, iepazītos ar šo pakalpojumu sniedzējiem, kā arī tikās ar reģionālajiem medijiem.

Savukārt vizītes noslēgumā labklājības ministre devās uz nodibinājumu “Centrs Valdardze”, kas sniedz sociālās rehabilitācijas pakalpojumus bērniem un ģimenēm, kuras cietušas no vardarbības.

Informāciju sagatavoja:
Liene Pinne
Valmieras pilsētas pašvaldības
Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas
sabiedrisko attiecību speciāliste                                                     
Mob. tālr.:22464113

Dzelzceļš visos laikos ir bijis nozīmīgs pārvietošanās līdzeklis. Vietējie iedzīvotāji Bānīti izmantojuši, lai nokļūtu līdz platsliežu dzelzceļam, kā arī lai pārvietotos tuvākajā apkārtnē. It īpaši tas bija noslogots tirgus dienās, kapu svētkos un citās svētku dienās.

Lai sajustu romantisko noskaņu, kāda valda dzelzceļa stacija tirgus dienas vakarā, pirmo reizi Bānīša svētku vēsturē – š.g. 7.septembrī - notiks pasākums vakara vilciena sagaidīšanai Alūksnes stacijā.  No plkst.19:00 varēs baudīt dzelzceļa stacijas romantisko noskaņu, kāda ir jūtama tikai dienās pēc tirgus. Alūksnes Bānīša stacijas vēlo vakaru īpašu darīs Ceremonijorķestris Ainara Vildes vadībā, kurš atskaņos populāru pagājušā gadsimta trīsdesmito gadu mūziku. Muzikāla programma izveidota iedvesmojoties no "Bellaccord Electro" fabrikā 1930.gados izdotajiem ierakstiem.

Vilciens Alūksnes stacijā tiks sagaidīts ar ziepju burbuļu salūtu. Lai salūts būtu īpaši krāšņs, katrs aicināts līdzi ņemt savus ziepju burbuļus.

Programma:
19:00 - Ceremonijorķestris Ainara Vildes vadībā ar koncertprogrammu
19:40 - 20:00 Baltijā vienīgais regulāri kursējošais šaursliežu vilciens Alūksnes stacijā. Vilciena sagaidīšana ar ziepju burbuļu salūtu

Pasākums notiek ar Vidzemes Plānošanas reģiona un Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Informāciju sagatavoja:
Dace Bumbiere-Augule
Alūksnes tūrisma informācijas centra vadītājas vietniece
stacija PIE aluksne PUNKTS lv
+371 25669604

4. septembrī plkst. 10:15 Vidzemes Tehnoloģiju un dizaina tehnikuma Cēsu ēkā viesosies Džeims (James) un Liene Quinni (Quinn). Džeims pašlaik vada inženieru komandu Facebook, savukārt Liene ir ārštata dizainere un apģērbu paraugu izgatavošanas speciāliste kompānijā Marissa Webb, Ņujorkā. 

Kā pabeigt vidusskolu Latvijā un pārcelties uz dzīvi Ņujorkā? Kā pamest skolu 13 gados un pašlaik vadīt inženieru komandu Facebook? Par to ar audzēkņiem pieredzē dalīsies Liene un Džeims. 

PAR Džeims (James) Quinn 
Džeims pameta skolu jau 13 gadu vecumā, lai piepildītu savu sapni un kļūtu par programmētāju un tīklu inženieri. Šīs abas specialitātes viņš apguva pašmācības ceļā. Kā līdzautors piedalījies grāmatai un pētniecības darbam. Prezentējis savu un savu komandas darbu dažādās ar tehnoloģiju saistītās konferencēs. Džeims šobrīd kompānijā Facebook vada inženieru komandu, kura izstrādā programmatūras ātri augošajai Facebook globālā tīkla infrastruktūrai. Pirms tam viņš Facebook bija vadošais tīklu inženieris, kura vadībā tika izveidots un uzlabots Facbook mugurkaula maršrutēšanas tīkls un ar to saistītās programmatūras. 

PAR Liene Quinn
Lienei visi ceļi ir veduši uz Ņujorku! Pēc Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas pabeigšanas viņa ar izcilību absolvēja bakalaura grādu apģērbu dizainā, Fashion Institute of Technology, Ņujorkā un bija nodaļas medaļas laureāte un Calvin Klein modes skates dalībniece. Pēc tam dizainere praktizējās uzņēmumā Oscar de la Renta, strādājot plecu pie pleca ar tagadējo radošo direktoru Fernando Garcia. Šobrīd Liene ir ārštata dizainere un apģērbu paraugu izgatavošanas speciāliste kompānijā Marissa Webb, Ņujorkā.

Informāciju sagatavoja:
Liene Sarapova
komunikācijas speciāliste
sarapova.liene PIE pt.edu PUNKTS lv
T. +371 223 07 826

No 7. līdz 8.septembrim Valmieras 5.vidusskolas sporta laukumā norisināsies starptautiskas sporta spēles bērniem un jauniešiem ar speciālām vajadzībām “Mēs varam”, kas pulcēs gandrīz 190 dalībnieku no Latvijas un Igaunijas, kā arī brīvprātīgos palīgus no Norvēģijas. Šādas sporta spēles Valmierā  notiks jau divpadsmito reizi.

Sporta spēļu mērķis ir popularizēt sportisku un aktīvu dzīvesveidu bērnu un jauniešu ar speciālām vajadzībām vidū, attīstīt sporta svētku tradīciju piekopšanu un palīdzēt integrēt viņus sabiedrībā, veicinot bērnu un jauniešu komunikācijas prasmes. Tāpat sacensības tiek organizētas, lai rastu iespēju bērniem un jauniešiem ar speciālām vajadzībām satikties ārpus ierastās vides, pārbaudot sportiskās prasmes un fizisko sagatavotību.

Sporta sacensībās piedalīsies 20 speciālo internātskolu skolēni (AB un C līmenis – ar viegliem un vidēji smagiem, un smagiem garīgās attīstības traucējumiem) no 12 gadu vecuma, sporta skolotāji, asistenti, organizatori un brīvprātīgie palīgi.

Sporta spēļu atklāšana notiks 7.septembrī plkst.11.00 Valmieras 5.vidusskolas sporta laukumā. Savukārt 8.septembrī plkst.9.30 sāksies otrās dienas sportiskie pārbaudījumi un finālsacensības, bet noslēguma ceremonija paredzēta plkst.14.00.

Divas dienas bērni un jaunieši sacentīsies tādās disciplīnās kā “Boccia” spēle, tāllēkšana, skriešana, bumbiņas mešana tālumā, smilšu maisiņu mešana mērķī, futbola sitieni pa vārtiem, basketbola metieni un veiklības stafete ar uzdevumiem. Sacensību galvenā tiesnese – Valmieras Bērnu sporta skolas direktore Līga Dzene.

Sacensības organizē Valmieras pilsētas pašvaldība sadarbībā ar Ziemeļvidzemes internātpamatskolu un Kocēnu novada pašvaldību.

Pasākums tiek līdzfinansēts no projekta “Veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumi Valmierā” Vienošanās Nr. 9.2.4.2/16/I/040.Projekta, kura laikā notiek arī spēles “Mēs varam”, kopējās izmaksas ir 257 094  EUR, tajā skaitā ESF finansējums 218 491,65 EUR, valsts budžeta finansējums 38 557,35 EUR.

Projekts tiks īstenots līdz 2020.gada 17.aprīlim.

Pasākuma laikā var tikt fotografēts un filmēts. Fotogrāfijas un videomateriāli var tikt izmantoti Valmieras pilsētas pašvaldības publicitātes vajadzībām.

Informāciju sagatavoja:
Liene Pinne
Valmieras pilsētas pašvaldības
Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas
sabiedrisko attiecību speciāliste
Mob. tālr.:22464113