Vidzemes plānošanas reģions organizē mācības par zaļo iepirkumu pārtikas un ēdināšanas pakalpojumu publiskajos iepirkumos

Vidzemes plānošanas reģions aicina pašvaldību iepirkumu speciālistus, vietējo rīcības grupu pārstāvjus un citus interesentus pieteikties vienas dienas apmācībām par pārtikas produktu un ēdināšanas pakalpojumu iepirkumu veidošanu. Apmācību semināri tiks organizēti š.g. 14. aprīlī Valmierā (viesnīca “Wolmar”) un 12. maijā Gulbenē (Vecgulbenes muiža). Apmācības vadīs Ingrīda Millere, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta galvenā speciāliste-eksperte.

Apmācību seminārā tiks skatītas tādas tēmas kā pārtikas produktu iepirkuma un ēdināšanas pakalpojumu iepirkumu galvenās atšķirības, priekšrocības; iepirkuma priekšmeta dalīšana daļās, to noteicošie faktori; piedāvājuma izvēles kritēriju noteikšana; tehniskās specifikācijas izstrāde pārtikas piegādes un ēdināšanas pakalpojumu (ēdienu piegādes) iepirkumos.

Apmācības notiks mazās grupās, lai dalībniekiem būtu iespējams uzdot visus interesējošos jautājumus un saņemt izsmeļošas atbildes. Dalība ir bez maksas. Interesentiem jāveic iepriekšēja pieteikšanās apmācībām, izvēloties sev vēlamo datumu: https://ej.uz/Apmacibas_ZPI_Vidzeme.

3. martā Cēsīs notika pirmais apmācību seminārs par pārtikas produktu un ēdināšanas pakalpojumu iepirkumu veidošanu. Dalībnieki bija ieradušies no Cēsu, Valmieras, Limbažu, Varakļānu un Saulkrastu novadiem. Sniedzot apmācību satura novērtējumu, daži no dalībniekiem bija atzīmējuši, ka par visu seminārā aplūkoto tematiku būtu nepieciešamas papildu apmācības iepirkumu speciālistiem. Tāpat tika norādīts, ka vēlētos uzzināt vairāk par saņemto piedāvājumu izvērtēšanu un līgumu izpildes kontroli, iepirkuma līguma grozīšanu. Apmācību dalībniekiem būtu interesanti dzirdēt Iepirkumu uzraudzības biroja speciālistu skatījumu par iepirkumiem (prakse, ieteikumi, īpatnības, biežāk pieļautās kļūdas, jautājumi, kam būtu pievēršama uzmanība utml.).

Apmācības norisinās programmas “Apvārsnis 2020” projekta “Sadarbībā balstīta ilgtspējīgu un drošu pārtikas sistēmu veidošana “Food2030” mērķu sasniegšanai” (CITIES2030) ietvaros. Tā atslēgas tēmas ir aprites ekonomika un veselīga, ilgtspējīga pārtika. Semināri par pārtikas produktu un ēdināšanas pakalpojumu iepirkuma veidošanu ir viena no vairākām aktivitātēm, kura tiek īstenota projekta CITIES2030 Vidzemes dzīvās prakses laboratorijā (living lab). Tā radīta, sadarbojoties Latvijas partneriem – Vidzemes plānošanas reģionam un Latvijas lauku forumam, izvēlētajā pilotteritorijā – Vidzemes reģionā.

Projekts “CITIES2030” ir saņēmis finansējumu no Eiropas Savienības pētniecības un inovāciju programmas “Apvārsnis 2020” saskaņā ar granta līgumu Nr. 101000640.

Par projektu

Jautājumiem:
Lienīte Priedāja-Klepere, projektu vadītāja
lienite.priedaja@vidzeme.lv
+371 26133028

Informāciju sagatavoja:
Zane Kaķe, sabiedrisko attiecību speciāliste
zane.kake@vidzeme.lv
+371 29334753