Pielāgojiet sīkdatnes

Mēs izmantojam sīkdatnes, lai palīdzētu jums efektīvi orientēties un veikt noteiktas funkcijas. Tālāk ir sniegta detalizēta informācija par visām sīkdatnēm katrā piekrišanas kategorijā.

Sīkdatnes, kas ir klasificētas kā “Nepieciešamas”, tiek saglabātas jūsu pārlūkprogrammā, jo tās ir būtiskas, lai nodrošinātu vietnes pamata funkcijas.... 

Vienmēr aktīvs

Obligātās sīkdatnes ir nepieciešamas, lai iespējotu šīs vietnes pamatfunkcijas, piemēram, nodrošinātu drošu pieteikšanos vai pielāgotu jūsu piekrišanas preferences. Šīs sīkdatnes neuzglabā nekādus personu identificējošus datus.

Nav sīkdatnes, ko attēlot

Funkcionālās sīkdatnes palīdz veikt noteiktas funkcijas, piemēram, vietnes satura kopīgošanu sociālo mediju platformās, atsauksmju vākšanu un citas trešo pušu funkcijas.

Nav sīkdatnes, ko attēlot

Analītiskās sīkdatnes tiek izmantotas, lai saprastu, kā apmeklētāji mijiedarbojas ar vietni. Šīs sīkdatnes palīdz sniegt informāciju par tādiem rādītājiem kā apmeklētāju skaits, atlēcienu līmenis, datplūsmas avots utt.

Nav sīkdatnes, ko attēlot

Veiktspējas sīkdatnes tiek izmantotas, lai izprastu un analizētu tīmekļa vietnes galvenos veiktspējas rādītājus, kas palīdz nodrošināt apmeklētājiem labāku lietošanas pieredzi.

Nav sīkdatnes, ko attēlot

Reklāmas sīkfaili tiek izmantoti, lai nodrošinātu apmeklētājiem pielāgotas reklāmas, pamatojoties uz jūsu iepriekš apmeklētajām lapām, un analizētu reklāmas kampaņu efektivitāti.

Nav sīkdatnes, ko attēlot

Vidzemē strādā pie vietējo pārtikas sistēmu ilgtspējīgiem risinājumiem

Vidzemes plānošanas reģions Valmierā uzņēmis 12 partnerorganizācijas no 7 valstīm, kas projekta “Ilgtspējīgas pārtikas sistēmu atbalstoša vide” (KISMET) ietvaros strādā pie ilgtspējīgiem risinājumiem vietējās pārtikas sistēmās  visā Baltijas jūras reģionā.

Vizītes ietvaros partneri tika iepazīstināti ar Vidzemes reģiona ekonomiskajiem pīlāriem, akcentējot kokrūpniecības, lauksaimniecības un pārtikas ražošanas lomu. Tika veikts ieskats Latvijas pārtikas bioekonomikas klastera darbībā un jaunizveidotā Gaujas Nacionālā parka bioreģiona konceptā, kas ir apņemšanās kopīgiem spēkiem visos iesaistes līmeņos veidot Gaujas Nacionālo parku dabai un klimatam draudzīgu, resursu taupīgu, dažādu sabiedrības grupu iekļaujošu un aprites ekonomikā balstītas uzņēmējdarbības atbalstošu.

Tika prezentēti arī tādi projekti kā “Cities 2030” un “Ce4Re Project“, kas demonstrē apņemšanos pārveidot vietējās pārtikas sistēmas un ieviest aprites ekonomikai piemērotākas ēdienkartes restorānos, lai cīnītos pret pārtikas izšķērdēšanu. Ievērību partneru vidū izpelnījās REKO tirgus Valmierā, platforma, kas savieno vietējos ražotājus ar pircēju pieprasījumu, kā arī tādas unikālas iniciatīvas kā Mājas kafejnīcu dienas un rudens Restorānu nedēļa, kas koncentrējas uz vietējās un sezonālās pārtikas popularizēšanu.

Partneri atzina, ka vietējās alus darītavas “Valmiermuiža”, ilgtspējīga augsto dobju dārza “LAUX” un Grasbergu ģimenes saimniecības “Zilūži” apmeklējums un iepazīšanās ar Vidzemes plānošanas reģiona īstenotajiem projektiem un iniciatīvām ir uzskatāmi par labiem piemēriem, kā pašvaldībās un reģionos attīstīt ilgtspējīgas pārtikas sistēmas.

Vairāk informācijas: Maija Rieksta, projektu vadītāja Vidzemes plānošanas reģionā, maija.rieksta@vidzeme.lv

KISMET ir sadarbības iniciatīva, kas vērsta uz ilgtspējīgas pārtikas vides veicināšanu visā Baltijas jūras reģionā, un to finansē Interreg Baltijas jūras reģiona programma 2021.-2027.gadam. Apvienojot dažādas ieinteresētās puses, KISMET mērķis ir radīt ilgstošus risinājumus, kas veicina videi draudzīgu praksi, kā arī noturīgu un ilgtspējīgu nākotni.

Par projektu vairāk uzzināt iespējams šeit: https://interreg-baltic.eu/project/kismet/