Pielāgojiet sīkdatnes

Mēs izmantojam sīkdatnes, lai palīdzētu jums efektīvi orientēties un veikt noteiktas funkcijas. Tālāk ir sniegta detalizēta informācija par visām sīkdatnēm katrā piekrišanas kategorijā.

Sīkdatnes, kas ir klasificētas kā “Nepieciešamas”, tiek saglabātas jūsu pārlūkprogrammā, jo tās ir būtiskas, lai nodrošinātu vietnes pamata funkcijas.... 

Vienmēr aktīvs

Obligātās sīkdatnes ir nepieciešamas, lai iespējotu šīs vietnes pamatfunkcijas, piemēram, nodrošinātu drošu pieteikšanos vai pielāgotu jūsu piekrišanas preferences. Šīs sīkdatnes neuzglabā nekādus personu identificējošus datus.

Nav sīkdatnes, ko attēlot

Funkcionālās sīkdatnes palīdz veikt noteiktas funkcijas, piemēram, vietnes satura kopīgošanu sociālo mediju platformās, atsauksmju vākšanu un citas trešo pušu funkcijas.

Nav sīkdatnes, ko attēlot

Analītiskās sīkdatnes tiek izmantotas, lai saprastu, kā apmeklētāji mijiedarbojas ar vietni. Šīs sīkdatnes palīdz sniegt informāciju par tādiem rādītājiem kā apmeklētāju skaits, atlēcienu līmenis, datplūsmas avots utt.

Nav sīkdatnes, ko attēlot

Veiktspējas sīkdatnes tiek izmantotas, lai izprastu un analizētu tīmekļa vietnes galvenos veiktspējas rādītājus, kas palīdz nodrošināt apmeklētājiem labāku lietošanas pieredzi.

Nav sīkdatnes, ko attēlot

Reklāmas sīkfaili tiek izmantoti, lai nodrošinātu apmeklētājiem pielāgotas reklāmas, pamatojoties uz jūsu iepriekš apmeklētajām lapām, un analizētu reklāmas kampaņu efektivitāti.

Nav sīkdatnes, ko attēlot

Valmieras pilsētas svētkos reģionālā gardēžu ceļa “Taste HansEATica” garšas meistardarbnīcā cels godā Livonijas kulināro mantojumu

Sestdien, 28. jūlijā, no plkst. 11:00 līdz 14:00 Valmieras pilsētas 735. gadadienas svinību laikā svētku ciemiņi un gastronomijas entuziasti ir aicināti apmeklēt Valmieras muzeja garšaugu dārzu, kur notiks Livonijas kulinārās garšas meistarklase. Meistardarbnīcā taps brangs dzīru mielasts, kas ļaus iepazīt Valmieras Livonijas laika kulināro mantojumu un izbaudīt ēdienus ar “vēstures garšu”. Svētku meistarklase papildinās Vidzemes plānošanas reģiona un sadarbības partneru veidoto reģionālā tūrisma ceļa “Taste HansEATica” piedāvājumu un bagātinās jaunizveidoto Latvijas – Igaunijas tūrisma zīmolu “Livonijas garša”.

Kulinārajā meistarklasē amata prasmēs un garšas veidošanas noslēpumos dalīsies Dikļu pils restorāna šefpavārs Jānis Siliņš ar savu palīgu. Viņi palīdzēs izzināt viduslaikiem raksturīgās garšas un produktus, atklās, ko iespējams pagatavot šodien, demonstrēs kādu meistarstiķi un mielasta tapšanā iesaistīs klātesošos. Livonijas laika pilsētnieki ar ēdieniem neskopojās un maltītēs uz galda valdīja pārpilnība. Kaut ko no tā visa būs iespējams baudīt arī meistardarbnīcas dalībniekiem.

Sanākušajiem, gatavojot kopā ar Dikļu pils restorāna pavārmeistariem, būs izdevība parādīt savas prasmes viduslaiku recepšu iedvesmotu gardu gaļas ēdienu tapšanā. Tajos laikos Valmierā vienā maltītē mēdza baudīt pat vairākus gaļas veidus. Meistardarbnīcas laikā uz oglēm gatavos jāņogu vīnā izturētu trusi, kā arī dūmu krāsnī sāls-garšaugu kažokā ceps cāli. Valmierā izsenis mielasta laikā galdā cēla arī zivis, tālab meistarklasē uz oglēm gatavos vietējo upju un ezeru zivis. Pagatavoto baudīs kopā ar saderīgām, Livonijas laika virtuvei atbilstošām piedevām: sakņu – dārzeņu biezeņiem, lēcām, alū briedinātiem kviešiem. Ēdienu garšas nianses paspilgtinās Valmieras muzeja garšaugu dārzā plūkti augi, jo viduslaikos ikvienā pilsētas piemājas dārziņā auga garšvielas, kuras pievienoja ēdieniem.

Neiztiks arī bez burvīga saldā ēdiena. Tā kā Livonija reiz bija bagāta ar plašiem mežiem, pļavām un ganībām, un bija medus pārpilnība, tad šefpavārs Jānis Siliņš ir lēmis rādīt un mācīt, kā gatavot pļavu ziedu sieru ar meža ielokā vākta medus šūnām un dažādām savvaļas un dārza ogām.

Meistardarbnīcā aicināti līdzdarboties tūrisma ceļu “Livonijas garša” un “Taste HansEATica” pieturvietu saimnieki un saimnieces, kā arī citi interesenti. Līdzdalība garšu darbnīcā – bez maksas. Vietu skaits meistardarbnīcā ir ierobežots. Dalību lūdzam pieteikt, sūtot e-pastu: sanita.rubene@diklupils.lv.

Nākamās reģionālā gardēžu ceļa “Taste HansEATica” meistarklases notiks:

  • 29. jūlijs Maizes diena Āraišu dzirnavās
  • 1. septembris Tomātu svētki Brenguļos
  • 8. septembris Jērcēnu diena “Ne pūku, ne spalvu!”

Gastronomiskā tūrisma piedāvājums Latvijā un Igaunijā – zīmols “Livonijas garša” ar apakšzīmolu “Taste HansEATica” ļauj ceļotājiem izzināt kulināro mantojumu un baudīt sezonālus, vietējos produktus. Projekts tiek īstenots “Interreg Estonia-Latvia” programmas ietvaros no Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF). Projekta kopējais ERAF finansējums – 900 820,65 EUR. Šis raksts atspoguļo autora viedokli. Programmas vadošā iestāde neatbild par tajā ietvertās informācijas iespējamo izmantošanu.

Par projektu

Jautājumiem:
Lienīte Priedāja-Klepere, projektu vadītāja
lienite.priedaja@vidzeme.lv
+371 26133028

Informāciju sagatavoja:
Zane Kaķe, sabiedrisko attiecību speciāliste
zane.kake@vidzeme.lv
+371 29334753