Pielāgojiet sīkdatnes

Mēs izmantojam sīkdatnes, lai palīdzētu jums efektīvi orientēties un veikt noteiktas funkcijas. Tālāk ir sniegta detalizēta informācija par visām sīkdatnēm katrā piekrišanas kategorijā.

Sīkdatnes, kas ir klasificētas kā “Nepieciešamas”, tiek saglabātas jūsu pārlūkprogrammā, jo tās ir būtiskas, lai nodrošinātu vietnes pamata funkcijas.... 

Vienmēr aktīvs

Obligātās sīkdatnes ir nepieciešamas, lai iespējotu šīs vietnes pamatfunkcijas, piemēram, nodrošinātu drošu pieteikšanos vai pielāgotu jūsu piekrišanas preferences. Šīs sīkdatnes neuzglabā nekādus personu identificējošus datus.

Nav sīkdatnes, ko attēlot

Funkcionālās sīkdatnes palīdz veikt noteiktas funkcijas, piemēram, vietnes satura kopīgošanu sociālo mediju platformās, atsauksmju vākšanu un citas trešo pušu funkcijas.

Nav sīkdatnes, ko attēlot

Analītiskās sīkdatnes tiek izmantotas, lai saprastu, kā apmeklētāji mijiedarbojas ar vietni. Šīs sīkdatnes palīdz sniegt informāciju par tādiem rādītājiem kā apmeklētāju skaits, atlēcienu līmenis, datplūsmas avots utt.

Nav sīkdatnes, ko attēlot

Veiktspējas sīkdatnes tiek izmantotas, lai izprastu un analizētu tīmekļa vietnes galvenos veiktspējas rādītājus, kas palīdz nodrošināt apmeklētājiem labāku lietošanas pieredzi.

Nav sīkdatnes, ko attēlot

Reklāmas sīkfaili tiek izmantoti, lai nodrošinātu apmeklētājiem pielāgotas reklāmas, pamatojoties uz jūsu iepriekš apmeklētajām lapām, un analizētu reklāmas kampaņu efektivitāti.

Nav sīkdatnes, ko attēlot

Septembrī norisināsies Zaubes savvaļas kulinārais festivāls 2024

septembri norisinasies zaubes savvalas kulinarais festivals 2024

Zaubes savvaļas kulinārais festivāls 2024. gada 7. septembrī no plkst. 11.00 Zaubes muižas parkā pie Augšezera un Lejas ezera jau astoto reizi pulcēs apmeklētājus, lai kopā ar pavāru mākslas meistariem un saimniecēm, medniekiem un makšķerniekiem, dabas pazinējiem un amatniekiem daudzinātu paaudzēs pārmantotās un jauniegūtās zināšanas par dabas veltēm. Šī gada festivāla tēma – “Sēņu laiks”. Tā izvēlēta par godu sēņošanas tradīcijas iekļaušanai Nacionālajā nemateriālā kultūras mantojuma sarakstā. Sēņošana ir stabila tradīcija Latvijā. Gandrīz katrā ģimenē ir sava sēņu mērces, zupas vai sēņu karbonādes recepte. Tās var sālīt, skābēt, marinēt, kaltēt, vārīt un cept. Tā ir būtiska mūsu kulinārā mantojuma daļa.

Kopā ar Latvijas Mikologu biedrību veidotā šī gada festivāla programma piedāvās daudzveidīgu sēņu izziņas pasauli – izstādi “Ēdamas un neēdamas sēnes”, gatavošanas meistarklases un demonstrācijas, sēņu radošās darbnīcas, vides izglītības aktivitātes, konkursus un lekcijas. Varēs uzzināt ne tikai par sēņu pielietojumu uzturā, bet arī ārstniecībā, par radošu izmantošanu amatniecībā un mājsaimniecībā, par sēņu nozīmi dabā. Piemēram, kā tiek radīts piepju papīrs, sēņu kosmētika, kā notiek dzijas krāsošana ar sēnēm un grozu pīšana. Speciālisti stāstīs par piepēm veselībai un garšai, par toksisko sēņu labajām īpašībām un trifeļu vākšanu Latvijas apstākļos. Īpašu sēņu īsfilmu programmu nodrošinās Cēsu novada uzņēmējs “Spora”, kas iepazīstinās ar savu biznesu – sēņu audzēšanu maisos un vērtīgu uztura bagātinātāju ražošanu no sēnēm. Norisināsies konkurss “Sēne burciņā”, ko organizē Zaubes senioru biedrība “Sidrabozols”. Tajā var piedalīties ikviens, festivāla sākumā atnesot savu sēņu burciņu. Festivāla programmu ar atraktīviem ēdiena pagatavošanas demonstrējumiem kuplinās Vidzemes Tehnoloģiju un dizaina tehnikuma pasniedzēji un audzēkņi.

septembri norisinasies zaubes savvalas kulinarais festivals 2024

Tāpat kā citus gadus, arī šogad festivāla programmu neiztrūkstoši papildinās Zaubes mednieku un makšķernieku kolektīva tradicionālie medījumu pagatavošanas paraugdemonstrējumi, būs jaunas tikšanās ar Vidzemes amatniekiem radošajās darbnīcās, daudzas aktivitātes bērniem, amatnieku un mājražotāju tirdziņš. Pie Zaubes dižozola varēs sadziedāties ar Zaubes jaukto kori un laisties dejās pūtēju orķestra mūzikas pavadībā. Ieeja festivālā bez maksas.

Festivālu organizē Cēsu novada uzņēmējdarbības un tūrisma aģentūra. Atbalsta Cēsu novada pašvaldība un VKKF mērķprogrammas “Latviešu vēsturisko zemju attīstības programma” un Vidzemes plānošanas reģions, kā arī vietējie uzņēmēji.

Informāciju sagatavoja: Ieva Dreibante