Jau šajā nedēļas nogalē, 7. septembrī no plkst. 11:00 savus viesus gaidīs Zaubes savvaļas kulinārais festivāls ar plašu un daudzveidīgu programmu. Šī gada festivāla tēma ir sēnes, tāpēc programma veidota ap šo latviešiem tik tuvo aizraušanos. Sēnes varēs nogaršot visdažādākajos veidos – gan tradicionālās, gan pavisam neparastās receptēs.
Festivāla viesis būs ēģiptiešu pavārs Mohamed Hamdy mohamed Abd ElWahed, kas specializējies suši gatavošanā, tāpēc arī festivālā dos iedvesmu ar netradicionālām sēņu un dārzeņu suši un wrapu receptēm, kam pieskaņotas brūkleņu un pīlādžu mērcītes.
Regulāriem festivāla viesiem jau labi pazīstamais pavārs Ingmārs Ladigs savās meistarklasēs ierādīs kā pagavot meža sēņu frikasē, siltos aknu salātus ar meža ogu mērci, vīngliemežus savvaļas ķiploku mērcē ar pērļu gūbām un sēnēm kā arī brieža gaļas Yakitori.
Alojas picērija īstas malkas krāsnī ceps meža sēņu un gaileņu picas.
Pavārs Kristaps Reimanis meistarklasēs dalīsies zināšanās – ko darīt ar daudz salasītām sēnēm un kopā ar dalībniekiem gatavos sēņu pastētes un marinētu sēņu sātīgas maizītes.
Plašs aktivitāšu piedāvājums arī bērniem. Laura Grēviņa vadīs gatavošanas meistarklases, kurās gatavos enerģijas bumbas un gardus sezonas salātus. “Ķeipenes piparkūkas” aicinās apgleznot sēņu piparkūkas ar dabīgām glazūrām.
Radošās darbnīcas, satikšanās ar haskijiem, “Rupuču” apaļās laivas, lokšaušana, dzipiņu trasīte un citas aktivitātes padarīs festivāla dienu piedzīvojumiem bagātu.
Ieeja festivālā bez maksas.
Uz meistarklasēm biļetes jāiegādājas iepriekš portālā “Biļešu serviss”.
Informāciju sagatavoja: Eva Koljera