Pielāgojiet sīkdatnes

Mēs izmantojam sīkdatnes, lai palīdzētu jums efektīvi orientēties un veikt noteiktas funkcijas. Tālāk ir sniegta detalizēta informācija par visām sīkdatnēm katrā piekrišanas kategorijā.

Sīkdatnes, kas ir klasificētas kā “Nepieciešamas”, tiek saglabātas jūsu pārlūkprogrammā, jo tās ir būtiskas, lai nodrošinātu vietnes pamata funkcijas.... 

Vienmēr aktīvs

Obligātās sīkdatnes ir nepieciešamas, lai iespējotu šīs vietnes pamatfunkcijas, piemēram, nodrošinātu drošu pieteikšanos vai pielāgotu jūsu piekrišanas preferences. Šīs sīkdatnes neuzglabā nekādus personu identificējošus datus.

Nav sīkdatnes, ko attēlot

Funkcionālās sīkdatnes palīdz veikt noteiktas funkcijas, piemēram, vietnes satura kopīgošanu sociālo mediju platformās, atsauksmju vākšanu un citas trešo pušu funkcijas.

Nav sīkdatnes, ko attēlot

Analītiskās sīkdatnes tiek izmantotas, lai saprastu, kā apmeklētāji mijiedarbojas ar vietni. Šīs sīkdatnes palīdz sniegt informāciju par tādiem rādītājiem kā apmeklētāju skaits, atlēcienu līmenis, datplūsmas avots utt.

Nav sīkdatnes, ko attēlot

Veiktspējas sīkdatnes tiek izmantotas, lai izprastu un analizētu tīmekļa vietnes galvenos veiktspējas rādītājus, kas palīdz nodrošināt apmeklētājiem labāku lietošanas pieredzi.

Nav sīkdatnes, ko attēlot

Reklāmas sīkfaili tiek izmantoti, lai nodrošinātu apmeklētājiem pielāgotas reklāmas, pamatojoties uz jūsu iepriekš apmeklētajām lapām, un analizētu reklāmas kampaņu efektivitāti.

Nav sīkdatnes, ko attēlot

Atgriešanās Latvijā: Riharda un Ingas Saņikovu stāsts par ģimenes vērtībām un uzņēmējdarbību

atgriesanas latvija riharda un ingas sanikovu stasts par gimenes vertibam un uznemejdarbibu

Attēlā: Rihards un Inga Saņikovi, foto: Valmieras novada Tūrisma pārvalde

Valmierā, tikai dažu minūšu attālumā no centra, apmeklētājus sagaida mājīga kafejnīca-veikaliņš “Jautrais Ledus”, kur Inga un Rihards Saņikovi piedāvā daudzveidīgu saldējumu, korejiešu street food un japāņu gardumu mochi. Saņikovu ceļš uz šo projektu sākās tālu ārpus Latvijas.

Dzīve ārvalstīs un atgriešanās plāni

Rihards un Inga pavadīja 10 gadus Apvienotajā Karalistē, kur ieguva vērtīgu pieredzi un finansiālu stabilitāti. Rihards strādāja dažādos amatos, tostarp bārā, kur viņš ieguva dziļāku izpratni par klientu vēlmēm un ēdināšanas nozares specifiku. Intensīvais darba ritms un ierobežotais laiks ģimenei lika viņiem pārdomāt savus nākotnes plānus.

Ideja par atgriešanos Latvijā nobrieda līdz ar meitas piedzimšanu. Viņi vēlējās, lai viņu bērns augtu ģimenes tuvumā un iepazītu Latvijas kultūru. Pārcelšanās uz Valmieru, kas ģeogrāfiski atrodas tuvu abu dzimtajām pilsētām – Limbažiem un Smiltenei –, bija apzināta izvēle. Viņi sākotnēji apsvēra mājas būvniecību, taču Valmierā atrastais dzīvoklis ļāva viņiem ātrāk nostabilizēties.

Personiskā motivācija un ģimenes iedvesma

Saldējuma gatavošana sākās ar vēlmi radīt produktu, kas būtu piemērots viņu meitai, kurai ir problēmas ar piena produktiem. Rihards eksperimentēja ar receptēm, lai piedāvātu veselīgas un garšīgas alternatīvas, kas pieejamas arī cilvēkiem ar dažādām pārtikas nepanesībām. Šī personiskā motivācija kļuva par uzņēmējdarbības stūrakmeni un palīdzēja radīt unikālu piedāvājumu.

Pirmais solis uzņēmējdarbībā

Riharda aizraušanās ar gatavošanu un eksperimenti ar saldējuma receptēm kļuva par pamatu ģimenes biznesam. Pirmajā saldējuma iekārtā tika ieguldīts ar domu to izmantot tikai ģimenes vajadzībām, taču produkts ātri guva atzinību arī ārpus mājas. Dalība vietējos tirdziņos, tostarp Valmieras un Cēsu svētkos, parādīja lielu interesi par viņu piedāvājumu. Korejiešu corndogi, saldējuma kokteiļi un mochi kļuva par īstu sensāciju.

Sākotnējās grūtības – darbs teltīs un nepietiekamas iespējas uzturēt kvalitāti – lika Saņikovu ģimenei ieguldīt mobilajā ēdināšanas busiņā. Tas ļāva viņiem paplašināt savu darbību ne tikai Latvijā, bet arī Igaunijā, kur interese par viņu produktiem bija vēl lielāka. Ideja par stacionāru kafejnīcu dzima vēlāk, līdz ar iespēju pilnveidot un paplašināt piedāvājumu.

“Jautrais Ledus” – vieta, kur top garšas piedzīvojumi

2023. gada vasarā Valmierā durvis vēra “Jautrais Ledus”, piedāvājot gardumus, kas radīti uz vietas un pielāgoti klientu vēlmēm. Īpašs uzsvars tiek likts uz inovācijām – Saņikovi nebaidās eksperimentēt ar neparastām saldējuma garšām. No tradicionāliem zemeņu un šokolādes līdz netradicionālām kombinācijām, piemēram, lakrica-apelsīns vai smiltsērkšķis, piedāvājums ir pārsteidzoši daudzveidīgs.

Kafejnīca kalpo arī kā vieta ģimenes un draugu kopā sanākšanai. Saņikovi cenšas radīt ne tikai gardumus, bet arī mājīgu atmosfēru, kas piesaista gan vietējos, gan ārvalstu viesus. Sevišķi populāra kafejnīca ir igauņu tūristu vidū, un saimnieki apsver paplašināšanos Igaunijas tirgū.

Uzņēmējdarbība ar sociālo atbildību

Saņikovi arī domā par ilgtspējību un kopienas attīstību. Viņi sadarbojas ar citiem uzņēmējiem Vidzemē, piedāvājot savu produkciju kafejnīcās. Ar savu darbu viņi iedvesmo citus remigrantus un uzsver, ka uzņēmējdarbības uzsākšana prasa drosmi, bet sniedz neatsveramu gandarījumu.

Ģimenes vērtības un nākotnes plāni

Neskatoties uz izaicinājumiem, Saņikovi neapstājas pie sasniegtā. Viņi plāno paplašināt kafejnīcas telpas un ieviest jaunus pakalpojumus, kā arī strādā pie sezonāla piedāvājuma, lai bizness būtu pievilcīgs visa gada garumā.

Rihards un Inga uzsver, ka panākumu atslēga ir neatlaidība un ģimenes atbalsts, kas palīdzējis pārvarēt jebkuras grūtības. Kā viņi paši saka: “Ja esi sācis, apstāties nedrīkst!”

Jautājumiem:
Inga Madžule, remigrācijas koordinatore Vidzemes plānošanas reģionā
inga.madzule@vidzeme.lv
+371 29374285

Informāciju sagatavoja:
Dzintars Močs, sabiedrisko attiecību speciālists
dzintars.mocs@vidzeme.lv
+371 28246484