Sestdien, 8. septembrī, no plkst. 14.00 līdz plkst. 17.00 svētkos Jērcēnos ar nosaukumu “Ne pūku, ne spalvu!” risināsies reģionālā gardēžu ceļa “Taste HansEATica” kulinārā meistarklase ar zīmīgu apzīmējumu “Krīdenera ķēķis”. Ar šo garšas darbnīcu noslēgsies sešu pasākumu cikls Vidzemes novadā, kas vasaras festivālos un svētkos plašai publikai ļāva iepazīt Livonijas laika kulināro mantojumu, mācīties no pavārmeistariem un čaklām saimniecēm, kā arī baudīt ēdienus ar “vēstures garšu”.
Svētku meistarklases papildina reģionālā gardēžu ceļa “Taste HansEATica” piedāvājumu un plašam apmeklētāju kopumam ir iespēja uzzināt vairāk par jauno Latvijas – Igaunijas tūrisma zīmolu “Livonijas garša”.
Meistarklašu cikla pēdējā garšu darbnīca “Krīdenera ķēķis” būs veltīta medījuma ēdieniem, jo Adalberts fon Krīdeners, kādreizējais Jērcēnmuižas barons, bijis pazīstams arī kā kaislīgs mednieks. Par senatnīgu gaisotni meistardarbnīcā rūpēsies šefpavārs Māris Jansons ar saviem palīgiem.
Maltītes gatavošanas laikā tiks atklāts ne viens vien medījumu gatavošanas noslēpums, kā arī būs dzirdami mednieku stāsti. Meistardarbnīcā aicināti līdzdarboties tūrisma ceļa “Livonijas garša” un tā ceļa posma “Taste HansEATica” pieturvietu saimnieki un saimnieces. Iespēja pieteikties meistarklasei ir arī citiem interesentiem. Līdzdalība meistarklasē – bez maksas, vietu skaits – ierobežots. Dalību lūdzam pieteikt, sūtot e-pastu: tic@strencunovads.lv.