Aprīlī notiks tiešaistes mācību cikls par aprites ekonomikas principu ieviešanu restorānu nozarē

aprili notiks tiesaistes macibu cikls par aprites ekonomikas principu ieviesanu restoranu nozare

Lielākais šķērslis aprites ekonomikas transformācijai restorānos ir zināšanu un prasmju trūkums. Projekta “Aprites ekonomikas risinājumi restorānos” (Ce4Re) ietvaros norisināsies bezmaksas apmācības restorāniem, lai palīdzētu tiem ceļā uz ilgtspējīgāku nākotni. Šī gada aprīlī tiks organizēts četru tiešsaistes semināru cikls, kas aptvers vairākas ar ēdināšanas jomas ilgtspējas veicināšanu saistītas tēmas: aprites ekonomikas pamati, ēdienkartes plānošana, atkritumu rašanās novēršana un samazināšana, kā arī ilgtspējīga un atbildīga komunikācija un mārketings.

Vebināri notiks angļu valodā, un tajos piedalīsies vadošie eksperti no Somijas, Zviedrijas un Latvijas. Esiet laipni aicināti papildināt savas zināšanas un kompetenci aprites ekonomikas jomā!

Tiešsaistes semināri ir bez maksas, un tajos var piedalīties visi interesenti. Tie ir daļa no starptautiskā Interreg Central Baltic projekta “Ce4Re” – kopīgu aprites risinājumu izstrāde Centrālbaltijas restorānu nozarē.

Tiešsaistes semināri tiks organizēti Zoom platformā. Saite tiks nosūtīta uz jūsu e-pastu pirms vebināra. Vebināri tiks arī ierakstīti un būs pieejami ar subtitriem latviešu valodā. Saite uz vebināru ierakstiem tiks nosūtīta uz e-pastu, ko norādīsiet šajā reģistrācijas formā. Neaizmirstiet atzīmēt vebināra datumus savā kalendārā!

Reģistrējies šeit: https://forms.gle/gA1Mh8PEHtwtVe3h6

Vairāk par projektu lasi šeit: https://ej.uz/ce4re

 

Vebināru programma

 

1.vebinārs: Ievads aprites ekonomikā – kas, kā un kāpēc?

(trešdien 10.04. plkst. 16.00-17.00 FIN & LAT un SWE 15.00-16.00)

Programma:

16.00 Ievads par aprites ekonomiku restorānos – Ted Wendt, “Ekomatcentrum” pārstāvis, Zviedrija.

16.15 Kā dažādi restorāni strādā ar aprites ekonomiku Baltijas jūras reģionā – Sanna-Mari Renfors, profesore, galvenā pētniece, Satakuntas lietišķo zinātņu universitāte, Somija.

16.30 Labās prakses piemērs: “Valmiermuižas alus virtuve” , Liāna Kažmere, mārketinga projektu vadītāja un Marita Mastiņa, vadītāja, dārzniece, Latvija.

Reģistrējieties līdz pirmdienai, 8. aprīlim!

 

2.vebinārs: Aprites ēdienkartes plānošana – kā veicināt apritīgu ēdienu gatavošanu savā restorānā?

(pirmdien 15.04. plkst. 15.00-16.15 FIN & LAT un SWE 14.00-15.15)

Programma:

15.00 Aprites ekonomika ēdienkartes plānošanā – Olli Takanen, instruktors, Perho PRO, Somija.

15.30 FresCo restorāni veido labāku nākotni ar ilgtspējīgu domāšanu – Laura Avikainen, viceprezidente, FresCo Ravintolat, Somija.

15.45 Labās prakses piemēri ēdienkartes plānošanā – Artūrs Taškāns, restorāna COD šefpavārs, Latvija.

Reģistrējieties līdz trešdienai, 10. aprīlim!

 

3.vebinārs: Atkritumu rašanās novēršana un samazināšana

(pirmdiena, 22.04., plkst. 15.00-16.00 FIN & LAT un SWE 14.00-15.00)

Programma:

15.00 Atkritumu rašanās novēršana un samazināšana – Kā novērst atkritumus savā restorānā? – Lina Andersson Fasth, “Generation waste” apmācību vadītāja, Zviedrija.

15.30 Atkritumu apsaimniekošana restorānos Latvijā, SIA ZAAO pārstāvis, Latvija

Vebināra pirmā prezentācija būs kopīga visām valstīm. Tā notiks angļu valodā, un to vadīs eksperts no Zviedrijas. Pēc tam vebinārs turpināsies grupās, katrā dalībvalstī atsevišķi. Vietējais eksperts informēs vebināra dalībniekus par likumdošanas prasībām un praksi atkritumu apsaimniekošanā restorānu nozarē katrā dalībvalstī. Šī lekcijas daļa norisināsies vietējās valodās.

Reģistrējieties līdz trešdienai, 17. aprīlim!

 

4.vebinārs: Ilgtspējas mārketings un komunikācija. Kā reklamēt savu restorānu un komunicēt par tā darbībām aprites ekonomikas jomā?

(pirmdiena 29.04. plkst. 15.00-16.15 FIN & LAT un SWE 14.00-15.15)

Programma:

15.00 Kā komunicēt par restorāna darbībām aprites ekonomikas jomā? – Anu Nylund, pasniedzēja un uzņēmēja, “Mood of Finland” īpašniece un dibinātāja, Somija.

15.30 Ilgtspējas mārketings: restorāna “Pavāru Māja” piemērs – Justīne Kalēja, restorāna “Pavāru māja Līgatnē” bijusī direktore, Latvija.

Reģistrējieties līdz trešdienai, 24. aprīlim!

aprili notiks tiesaistes macibu cikls par aprites ekonomikas principu ieviesanu restoranu nozare

Jautājumiem:
Lienīte Priedāja-Klepere, projektu vadītāja
lienite.priedaja@vidzeme.lv
+371 26133028

Informāciju sagatavoja:
Dzintars Močs, sabiedrisko attiecību speciālists
dzintars.mocs@vidzeme.lv
+371 28246484