Vidzemes plānošanas reģions projekta “We make transition!” ietvaros izsludināja konkursu “Ko celsim galdā skolas pusdienās”. Konkursa mērķis bija sekmēt veselīgas ēšanas paradumus skolās un rosināt tajā līdzdarboties pašus skolēnus. Tāpat konkurss aicināja domāt par bioloģisko produktu patēriņa palielināšanu, saprast, kas ir bioloģiskā pārtika un kas no tās tiek audzēts un ražots Gaujas Nacionālā parka teritorijā esošajā bioreģionā. Konkursa rīkotāji vēlas, lai bērni sniegtu savus priekšlikumus, kā šos produktus atjautīgā veidā varētu iekļaut skolas pusdienu piedāvājumā.
Lai piedalītos konkursā, skolēniem bija jāizveido komanda kopā ar klases audzinātāju vai citu pedagogu un skolas pavāru. Komandām bija jāiesniedz recepte skolas pusdienām, kas veidota, izmantojot bioloģisko un vietējo pārtiku, norādot saimniecības, kuru produkcija izmantota, kā arī tai jāatbilst veselīga uztura principiem. Konkursantiem bija jāsniedz arī skaidrs receptes apraksts, tās pagatavošanas process un atspoguļojums fotogrāfijās vai video.
Konkursa uzvarētāji: dažādu vecumposmu skolēni no Cēsu Jaunās skolas un Priekuļu pamatskolas!
Uzvarētājiem paredzētas īpašas balvas – ciemošanās ar pusdienām Pavāru mājā Līgatnē un bioreģionā Vidzemē ražotu veselīgo uzkodu komplekts.
—-
Konkurss “Ko celsim galdā skolas pusdienās?” ir secīgs turpinājums bioloģiskās pārtikas patēriņa veicināšanai veltītajām koprades darbnīcām, kas noslēdzās šā gada maijā. Iniciatīva notiek, izmantojot Interreg Baltijas jūras reģiona programmas 2021-2027 projekta “Ceļā uz ilgtspējīgu un noturīgu sabiedrību, stiprinot pilsonisko līdzdalību un inovāciju” (We Make Transition) finanšu atbalstu. Kā koprades darbnīcas, tā konkurss sniedz būtisku atbalstu bioreģiona Vidzemē koncepta attīstībai.