VPR jaunumi

No 21. līdz 23. jūnijam Vidzemes plānošanas reģiona remigrācijas koordinatore Inga Madžule apmeklēja diasporas pasākumu "Bērzes Strazdu Jāņu festivāls 2024" Apvienotajā Karalistē. Šis ikgadējais festivāls, kas pulcē ap 5000 apmeklētāju, ir lielākās Jāņu svinības ārpus Latvijas.

Festivāla laikā darbojās īpaša Latvijas telts, kurā tautieši varēja saņemt konsultācijas un informāciju no dažādu valsts institūciju pārstāvjiem. Līdzās Ingai Madžulei, informāciju sniedza arī Zemgales reģiona remigrācijas koordinatore Agnese Bokta, kā arī pārstāvji no Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras un Nodarbinātības valsts aģentūras.

Inga Madžule atzīmēja: "Šāds pasākums ir lieliska iespēja tiešā veidā uzrunāt diasporas pārstāvjus un sniegt viņiem aktuālo informāciju par atgriešanos Latvijā. Mūsu klātbūtne festivālā ļauj cilvēkiem neformālā gaisotnē uzzināt par pieejamo atbalstu un iespējām dzimtenē."

Latvijas teltī apmeklētāji ieradās dažādu iemeslu vadīti - gan lai dalītos savos stāstos par dzīvi ārzemēs, gan lai uzzinātu konkrētus soļus atgriešanās procesā. Īpaša uzmanība tika pievērsta ģimenēm ar bērniem, piedāvājot informāciju par latviešu valodas apguves iespējām.

Festivāls ne tikai sniedza iespēju uzzināt par praktiskiem jautājumiem saistībā ar atgriešanos Latvijā, bet arī ļāva stiprināt saikni ar dzimteni, piedāvājot plašu kultūras programmu - muzikālus priekšnesumus, tautas dejas, sporta aktivitātes un amatnieku tirdziņus.

"Mūsu mērķis ir ne tikai informēt, bet arī uzturēt siltas attiecības ar tautiešiem ārzemēs. Katrs šāds pasākums ir solis tuvāk tam, lai diaspora justos novērtēta un gaidīta mājās," piebilda Inga Madžule.

Remigrācijas koordinatoru dalība šādos pasākumos ir vērtīgs veids, kā uzrunāt diasporas pārstāvjus, popularizēt pieejamo atbalstu un palīdzēt tautiešiem rast atbildes uz jautājumiem par atgriešanos dzimtenē.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) un Vidzemes plānošanas reģions realizē funkciju "Diasporas likuma normu īstenošana (Atbalsta pasākums remigrācijas veicināšanai "Reģionālās remigrācijas koordinators")".     

____________________________________________ 

Papildu informācijai: Inga Madžule, remigrācijas koordinatore Vidzemes plānošanas reģionā, remigracija PIE vidzeme PUNKTS lv, tālr. +371 29374285

Informāciju sagatavojis: Dzintars Močs, sabiedrisko attiecību speciālists Vidzemes plānošanas reģionā, dzintars.mocs PIE vidzeme PUNKTS lv

 

08.07.2024

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031