VPR jaunumi

Šī gada 17. jūlijā Cēsīs norisināsies Latviešu diasporas diena "Ar sirdi Latvijā", kas būs daļa no plašās "Vispasaules cēsnieku dienu" programmas. Nedēļas garumā, no 15. līdz 21. jūlijam, paredzētas dažādas aktivitātes, kas vērstas uz Cēsu attīstību kā ideālai dzīvesvietai, ģimenes veidošanai un uzņēmējdarbības attīstīšanai, akcentējot ilgtspējīgu attīstību kultūrā, mākslā, mūzikā, izglītībā un mūžizglītībā.

Diasporas dienas "Ar sirdi Latvijā" galvenais notikums 17. jūlijā būs konference Kosmosa izziņas centrā no plkst. 12:00 līdz 17:00. Konferencē paredzētas uzrunas no bijušajiem Valsts prezidentiem Egila Levita un Andra Bērziņa, projekta "Vispasaules cēsnieku dienas" iniciatoriem un pārstāvjiem no diasporas organizācijām. Būs arī Cēsu novada pašvaldības domes priekšsēdētāja Jāņa Rozenberga prezentācija par Cēsu attīstību pēdējo 10 gadu laikā.

Viens no galvenajiem konferences diskusiju blokiem veltīts tēmai "Latvijas valsts piederīgie - Latvijas biznesa vēstneši pasaulē", kurā piedalīsies arī bijušais Valsts prezidents Raimonds Vējonis, pārstāvji no Ārlietu ministrijas, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras, Latvijas Olimpiskās komitejas un Satiksmes ministrijas. Diskusiju moderēs Egils Levits. 

Liela uzmanība tiks pievērsta arī remigrācijas jautājumiem. Piedaloties vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrei Ingai Bērziņai, tiks apspriesti līdzšinējie sasniegumi un nākotnes plāni projektā "Reģionālais koordinators remigrācijas veicināšanai". Savus darba rezultātus prezentēs arī Latvijas plānošanas reģionu remigrācijas koordinatori, tostarp Vidzemes plānošanas reģiona koordinatore Inga Madžule.

Diena noslēgsies ar remigrantu pieredzes stāstiem.

Papildus konferencei dienas programmā iekļauts arī koncerts "Cēsnieki cēsniekiem", ko organizē Cēsu novada Kultūras pārvalde. 

“Vispasaules cēsnieku dienu” programmā iekļautas konferences un diskusijas par uzņēmējdarbību, izglītību un ilgtspējīgu attīstību, paneļdiskusijas ar ekspertiem, kā arī kultūras pasākumi – koncerti, izstādes un radošās darbnīcas. Īpaši tiks uzsvērta jauniešu līdzdalība, dodot viņiem iespēju organizēt aktivitātes un iesaistīties sabiedriskajā dzīvē. Notiks arī starpkultūru dialogs, apvienojot Cēsu iedzīvotājus ar diasporu.

“Vispasaules cēsnieku dienas” rīko biedrība “Vispasaules Cēsnieku dienas” sadarbībā ar Cēsu novada pašvaldību, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju, Vidzemes plānošanas reģionu un citiem atbalstītājiem.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) un Vidzemes plānošanas reģions realizē funkciju "Diasporas likuma normu īstenošana (Atbalsta pasākums remigrācijas veicināšanai "Reģionālās remigrācijas koordinators")".     

____________________________________________ 

Papildu informācijai: Inga Madžule, remigrācijas koordinatore Vidzemes plānošanas reģionā, remigracija PIE vidzeme PUNKTS lv, tālr. +371 29374285

Informāciju sagatavojis: Dzintars Močs, sabiedrisko attiecību speciālists Vidzemes plānošanas reģionā, dzintars.mocs PIE vidzeme PUNKTS lv, tālr. +371 28246484

19.06.2024

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031