VPR jaunumi

Otrdien, 28. maijā, Kosmosa izziņas centrā, Cēsīs, norisinājās starptautiska diskusija “Demokrātijas kultūra: kopienu sociālās noturības stiprināšana”. Tās laikā Baltijas jūras reģiona valstu pārstāvji dalījās pārdomām un pieredzē, lai rastu risinājumus, kas palīdzētu vietējām kopienām un pilsoniskās sabiedrības organizācijām veicināt noturīgāku un drošāku sabiedrību demokrātijas kultūras kontekstā.

Diskusijā piedalījās dalībnieki no septiņām valstīm, pārstāvot divas starptautiskas organizācijas: Baltijas jūras valstu reģionālās sadarbības organizāciju BSSSC un starptautisko sadarbības tīklu “Inovāciju aplis” (Innovation Circle Network). Sarunu vadīja Inese Vaivare, Latvijas Platforma attīstības sadarbībai direktore.

Pasākumu atklāja Vidzemes plānošanas reģiona Attīstības padomes priekšsēdētāja vietniece un BSSSC valdes locekle Inese Suija-Markova. Cēsu novada mērs Jānis Rozenbergs sniedza iespēju dalībniekiem gūt plašāku informāciju par Cēsu novadu. Anna Paula Gruzdiņa vairāk pastāstīja par Rūjienu, kas pavisam nesen izvēlēta kā Baltijas jūras reģiona kultūras pērle, savā prezentācijā iekļaujot arī pilsētas kultūras noturības rīcības plānu. 

Atvērtajās diskusijās dalībnieki dalījās pieredzes stāstos un viedokļos par demokrātiskās kultūras un sociālās noturības izaicinājumiem, stratēģijām to stiprināšanai, kā arī dažādiem praktiskiem piemēriem un atbalsta mehānismiem.

I. Vaivare norāda: "Šobrīd dzīvojam laikmetā, kad dažādi globāli, nacionāli izaicinājumi skar mūs arvien vairāk. Sabiedrības noturība ir atslēga mūsu spējai adaptēties un attīstīties tik sarežģītos laikos. Der pavisam vienkāršas un zināmas darbības kā talkas, kopienas pasākumi vai citas aktivitātes, kas mūs vieno un padara stiprākus. Paskatīties uz kopīgo Baltijas jūras līmeni dod iespēju sadarboties, mācīties un iedvesmoties."

Starptautisko diskusiju organizēja Baltijas jūras valstu reģionu sadarbības organizācija BSSSC kopā ar Vidzemes plānošanas reģionu, EUROPE DIRECT Vidzeme un Cēsu novada pašvaldību.

BSSSC ir politiska organizācija un Baltijas jūras reģiona valstu padomes reģionālais partneris, kas veicina un atbalsta Baltijas jūras valstu reģionu intereses, tostarp, sadarbojas ar valstu valdībām, ES iestādēm un interešu grupām – valdību organizācijām. BSSSC piedalās politikas dokumentu izstrādē un iesaistās dialogā ar politikas veidotājiem.

Aicinām aplūkot diskusijas ierakstu ŠEIT.

30.05.2024

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031