VPR jaunumi

14. jūnijā Cēsīs notika Vidzemes plānošanas reģiona Vidzemes uzņēmējdarbības centra organizēts seminārs esošajiem un topošajiem uzņēmējiem un pašvaldību speciālistiem “Atbalsta instrumenti un iespējas uzņēmējdarbības attīstībai”. Seminārs notika koprades mājā SKOLA6, kur jau ierasti pulcējas uzņēmēji, lai realizētu savas ieceres un saņemtu atbalstu. Arī šoreiz sanākušos pulcēja aktuāls temats, ko pierādīja labs apmeklējums – seminārā piedalījās vairāk nekā 50 cilvēki.

 

SIA “KONSO” valdes priekšsēdētāja un projektu eksperte Irīna Kulitāne klātesošajiem stāstīja par nozīmīgākajiem projekta veidošanas principiem. Būtiska nozīme projektu veidošanā ir pēc iespējas precīzākam idejas formulējumam, saprātīgai sasniedzamo mērķu definēšanai un atbalsta programmu klāsta pārzināšanai.

Uzņēmējiem un pašvaldību speciālistiem bija iespēja iepazīties arī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) aktualitātēm. LIAA stāstīja par uzņēmēju iespējām meklēt sadarbības partnerus ārvalstīs un piedalīties starptautiskās izstādēs un dažādos pasākumos tepat, Latvijā. Viens no tādiem pasākumiem ir biznesa inkubatoru programma, kas ilgs no 2016. gada rudens līdz 2023. gada beigām. Pēc LIAA sniegtās informācijas Vidzemē inkubatori darbosies Valmierā un Madonā, un programmas ietvaros būs pieejams arī pirmsinkubācijas atbalsts pusgada garumā, lai varētu novērtēt biznesa ideju un sagatavoties turpmākajai inkubācijai.

Klātesošajiem bija iespēja arī iepazīties ar Ekonomikas ministrijas pasākumu “Atbalsts ieguldījumiem ražošanas telpu un infrastruktūras izveidei vai rekonstrukcijai”. Semināra dalībnieki uzzināja par pasākuma noteikumiem, piemēram, pieejamo finansējumu, projekta iesniedzēju kritērijiem un citiem atlases nosacījumiem. Savukārt Lauku atbalsta dienests informēja par atbalsta iespējām nelauksaimnieciskām un tūrisma aktivitātēm lauku teritorijās. Semināra laikā bija ne tikai iespēja uzzināt par aktuālajām atbalsta iespējām, bet arī saņemt finanšu institūcijas ALTUM konsultācijas par pieejamajām programmām un biznesa plānu sagatavošanu. ALTUM konsultācijas ir iespējams saņemt arī ārpus semināra, sazinoties ar organizācijas pārstāvjiem (kontaktinformācija ALTUM mājaslapā – šeit).  

 

Papildu informācija:

Lelde Ābele

Vidzemes uzņēmējdarbības centra vadītāja

E-pasts: lelde.abele PIE vidzeme PUNKTS lv

Tel.: +371 64219021

15.06.2016

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031